Įkraunama...
Įkraunama...

Kas lemia žindymo trukmę?

biggrin.gif Nu jau briedas visiškas doh.gif Kaip tik, kiek teko girdėti, berniukai patys anksčiau atsisako mamos pieno nei mergaitės. Tikrai nemanau, kad trimetis bet kokiom aplinkybėm suvokia, kas yra seksualumas schmoll.gif Ir kad gali sąmoningai lytiškai susijaudinti doh.gif Ir išvis, kaip gali vaiką traumuoti tai, kas yra pačios gamtos sukurta kaip natūralus procesas. Vaiką daug labiau traumuoja tėvai, kurie, kad mažylis netrukdytų, įjungia jam kokius klaikius filmukus ir palieka prie televizoriaus visai dienai...

O įprotį čiulpti, manau, daug labiau išugdo ilgalaikis soskės naudojimas. Nes mamos krūtį vaikas ne čiulpia, o žindžia - tai visiškai skirtingi dalykai ax.gif

Gaila, kad atsiranda tokių teoretikų, kurie taip klaidina mamas ir dar labiau gaila, kad jos jais tiki...
Papildyta:
Dar ne į temą apie visuomenės ir gydytojų požiūrį... Skambinau šiandien gydytojai pasitart, nes 7 mėn. sūnelis viduriuoja, o ji, išgirdus amžių, sako "tai jis mišinį valgo? doh.gif Matyt, ilgiau nei pusmetį maitinti vis dar nėra savaime suprantamas dalykas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Justesea: 26 balandžio 2011 - 10:20
[quote=bim-bam,2011 04 26, 09:44]
Laba diena 4u.gif

Galvoju, gal gydytojas uzsuks i sia tema ir tures laiko paaiskinti... vienam zurnale tevams radau straipsni apie tevus, vaikus ir intymuma ir buvo rasoma apie zindyma. stai keletas istrauku:

*Apie treciuosius gyvenimo metus mazylis pradeda suvokti savo lytiskuma <...> vaiko galveleje gimsta dviprasmiska informacija: zisdamas jis turi santykiu su motina, kaip maitintoja, ir tuo paciu metu kaip su moterimi. Psichologiskai tai didziule nasta.

*Ilgai maitintas krutimi vaikas veliau gali tureti ivairiu oraliniu priklausomybiu: rukyti, gerti, vartoti narkotikus, be saiko valgyti. Tad zindyti vaika iki 4-5 metu tas pats, kas pasmerkti oralinei priklausomybei ateityje.

* Ilgai maitintas vaikas jau suauges susijaudins matydamas tik didele uzpildyta moters kruti, kaip motinos. Ir jokie kiti seksualiniai dirgikliai gali jo nejaudinti. Jis butinai ieskos moters su didele krutine arba labai motiniskos, vyresnes. Be to, zindomas 3 metu berniukas gali seksualiai susijaudinti matydamas motinos kruti.

*Dazniausiai mamos ilgai zindo ne mergaites, o berniukus, tai reiskia, kad jos pacios turi bedu, nes vaikas joms tarsi pakeicia vyra. Tai ziauru ir yra vaiko tvirkinimas.
pirmakart perskaicius tokius dalykus, tai ir nustebino, ir papiktino blink.gif kai ir taip visuomene daro dideli spaudima ilgai nezindyt, dar pasirodo toks straipsnis (konsultavo psichologe psichoterapeute), tai isvis doh.gif
[/quot

Laba diena, gerb. gydytojau,
Man ir labai idomi Jusu nuomone apie si straipsni. As vis dar zindau savo jau beveik trimeti sunu ir perskaiciusi si staipsni tikrai nejuokingai graudu pasidare... kai kurie mano draugai ir artimieji zino, kad as dar vis zindau savo sunu, kad jis miega musu seimos lovoje ir dbr oplia toks staipsnis... Tai dbr jau tenka laukti is tu, kurie ji perskaitys, kad mane palaikytu savo vaiko tvirkintoja... Tikriausiai dbr jau tureciau kaip ir nustoti zindyti, kad mano vaikas suauges neturetu visokiu oraliniu priklausomybiu...Nors antropologai teigia, kad naturaliai vaikas nujunksta apie 3-4 metus, o silpnesnio imuniteto ir jautresni vaikai dar veliau. Tai kaip cia is tikruju yra ir kuom tiketi? Ir vat kaip dbr reiktu atlaikyti koki spaudima, jei man dbr kas is pazystamu pasakytu, kad as savo sunaus tvirkintoja?....
Manau, kad butent sis straipsnis ir irodo daugumos musu visuomeneje bukuma ir poziuri i vaika ir i jo mama.
Atsakyti
Mazute man atrodo, maziau nervuokis tu del to 4u.gif

bet mane tai irgi taip papiktino sitas straipsnis gun_bandana.gif gun_bandana.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bim-bam: 26 balandžio 2011 - 15:25
Tame paciame zurnale yra dar ir straipsnis apie primaitinima, pokalbis su gydytoju. Mane siek tiek sokiravo ir sis straipsnis, nes jame teigiama kad vaikas gimsta su jau visiskai susiformavusia virskinimo sistema ir kad duoti mesa galima jau nuo 2 menesio (netgi gydytojas pats rekomenduoja kai kuriais atvejais doh.gif ), galima duoti sudyta maista ir pan.
Atsakyti
Kai gerai, kad aš tokių žurnalų neperku, jaučiu daug pasenusios ir neteisingos informacijos ten pridėta.
Atsakyti
QUOTE(gyd.K.Vitkauskas @ 2010 08 10, 23:16)
4u.gif
Esu vaikų gydytojas Kazimieras Vitkauskas. Visada norėjau ne tik gydyti ligonius, bet ir padaryti kažką dėl to, kad žmonės nesirgtų.
Mano „arkliukas“ yra natūralaus kūdikių maitinimo - žindymo skatinimas: jau daugelį metų jį studijuoju, tyrinėju ir propaguoju. Šia tema parašiau knygą, išspausdintą 2009 metų rudenį.
Tačiau man rūpi: gal aš ten nepaminėjau ir neaptariau kokios nors šiandien aktualios ir reikšmingos nežindymo ar trumpo žindymo priežasties? Gal akcentavau ne tai, kas svarbiausia... Man labai įdomi Jūsų nuomonė: kas lemia – ar prigimtis, ar medicina, gimdymo namai ir daktarai, ar ekonomika, pinigai, maistas ir darbas, visuomenės nuomonė, vyro ir uošvės pažiūros? O gal išsilavinimas, asmenybės branda...? Ar dar kas nors? Ir kas svarbiau - negalėjimas ar nenoras žindyti?
Maloniai kviečiu pasisakyti ir būsiu labai dėkingas už Jūsų pastabas.  mirksiukas.gif

Pašalinta reklaminė žinutės dalis.

Moderatorė HappyAngel

Atsakyti
mano mazylei 2men.is pradziu maitinau tik krutimi,bet diena kai uzmigdavo 5-6val negaledavau pazadinti,o nakti iki 2-3 ryto neidavo miegot,kruties nepaleisdavo...atvaziavusi anyta patare pries miega duoti misinuka,kad ir as ir vaikas nesikankintumem,nors dukryte kai uzmigdavo tai ismiegodavo po 7-8val.labai nenorejau duoti misinuko,bet ikalbeta mamos ir anytos daviau.po to isigijau pientrauki ir nutraukdavau apie 60-70gr,todel pradejau primaitinti misinukais is pradziu maitinau kas antra maitinima krutimi ar nutrauktu pienu,po to patarta seseles duodavau kruti pries kiekviena maitinima,tik jei reikedavo kur iseiti pasiimdavau misineli.dabar dukrytei 2men ir jau trecia diena neima kruties verysad.gif bandau nutraukineti piena bet per 30min is abieju krutu nutraukiu tik apie 20gr verysad.gif labai noriu maitinti kuo ilgiau,bet dukryte kruties atsisako ir jauciu kad su kiekviena diena pieno vis mazeja cray.gif vis bandau jai isiulyti kruti,bet ji tik isterikuot pradeda,verkia ir as verkiu...net neisivaizduoju ka daryt tai mano pirmagyme,taip priprato prie ciulptuko,kad miegot negali be jo(vel gi mociutes pripratino),itariu kad ji ta ciulptuka supranta kaip kruti,o krutis tapo svetima verysad.gif patarkite ka daryti
Atsakyti
QUOTE(paulinute386 @ 2011 04 28, 07:16)
mano mazylei 2men.is pradziu maitinau tik krutimi,bet diena kai uzmigdavo 5-6val negaledavau pazadinti,o nakti iki 2-3 ryto neidavo miegot,kruties nepaleisdavo...atvaziavusi anyta patare pries miega duoti misinuka,kad ir as ir vaikas nesikankintumem,nors dukryte kai uzmigdavo tai ismiegodavo po 7-8val.labai nenorejau duoti misinuko,bet ikalbeta mamos ir anytos daviau.po to isigijau pientrauki ir nutraukdavau apie 60-70gr,todel pradejau primaitinti misinukais is pradziu maitinau kas antra maitinima krutimi ar nutrauktu pienu,po to patarta seseles duodavau kruti pries kiekviena maitinima,tik jei reikedavo kur iseiti pasiimdavau misineli.dabar dukrytei 2men ir jau trecia diena neima kruties verysad.gif bandau nutraukineti piena bet per 30min is abieju krutu nutraukiu tik  apie 20gr verysad.gif labai noriu maitinti kuo ilgiau,bet dukryte kruties atsisako ir jauciu kad su kiekviena diena pieno vis mazeja cray.gif vis bandau jai isiulyti kruti,bet ji tik isterikuot pradeda,verkia ir as verkiu...net neisivaizduoju ka daryt tai mano pirmagyme,taip priprato prie ciulptuko,kad miegot negali be jo(vel gi mociutes pripratino),itariu kad ji ta ciulptuka supranta kaip kruti,o krutis tapo svetima verysad.gif patarkite ka daryti

Jei trumpai - mesk visus čiulptukus, buteliukus ir mišinukus lauk ir kiaurą parą būk su savo mažute apsikabinus, duok jai krūtį kada nori ir kiek nori, ypač naktį, nes tada ji ims nesipriešindama ir būtent naktį labiausiai skatintis pienelio gamyba. Kad pati nepervargtum, geriausia būt miegoti kartu. O daugiau naudingos info rasi įvairiose svetainėse apie žindymą, kad ir šitoj. ir daugiau niekada neklausyk mamos ir anytos. Tik savo širdies, nes ji viską žino geriausiai.
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2011 04 28, 07:37)
Jei trumpai - mesk visus čiulptukus, buteliukus ir mišinukus lauk ir kiaurą parą būk su savo mažute apsikabinus, duok jai krūtį kada nori ir kiek nori, ypač naktį, nes tada ji ims nesipriešindama ir būtent naktį labiausiai skatintis pienelio gamyba. Kad pati nepervargtum, geriausia būt miegoti kartu. O daugiau naudingos info rasi įvairiose svetainėse apie žindymą, kad ir šitoj. ir daugiau niekada neklausyk mamos ir anytos. Tik savo širdies, nes ji viską žino geriausiai.

reikes bandyt,tik nezinau ar galesiu iskest jos nenustojanti rekima...vakar dar bandziau masazuot krutine tai siandien jau apie 60gr nutraukiau,nezinau ar tai padejo.o siandien vel bandziau kruti isiulyt bet ji pradeda isteriskai verkt.bandysim tikiuosi pienas gris ir mazyle gal nebus tokia pikta kai pienuko daugiau gaus
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2011 04 27, 13:54)
Tame paciame zurnale yra dar ir straipsnis apie primaitinima, pokalbis su gydytoju. Mane siek tiek sokiravo ir sis straipsnis, nes jame teigiama kad vaikas gimsta su jau visiskai susiformavusia virskinimo sistema ir kad duoti mesa galima jau nuo 2 menesio (netgi gydytojas pats rekomenduoja kai kuriais atvejais doh.gif ), galima duoti sudyta maista ir pan.

Ko gero, kas nors pasakytu, kad laikai keiciasi. Gi dabartines mamos labai nirsta, kai mociutes ir kita vyresne karta pradeda pasakoti, kaip nuo menesio maitino maistu ir nieko, uzaugom va. Tada laikai pasikeite, primaitinimas tik nuo 4-6 menesio, o dabar gal vel keiciasi. Tai, ka mes darom, yra nesamone ir vaiko zalojimas, marinimas badu. Reikia nuo gimimo maitinti normaliu maistu ir nezindyti ilgai cool.gif

Jau galvoju, gal eiti nusipirkti Tavo vaika, seniai taip idomiai neskaiciau biggrin.gif Idomu, tie gydytojai tikrai taip galvoja, ar jiems moka uz tai, kad taip rasytu g.gif

Tik liudna, kad daug mamu gali priimti tai kaip uz tikra tiesa, net nelygindamos gaunamu ziniu. O reiketu atsirinkti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(paulinute386 @ 2011 04 28, 11:26)
reikes bandyt,tik nezinau ar galesiu iskest jos nenustojanti rekima...vakar dar bandziau masazuot krutine tai siandien jau apie 60gr nutraukiau,nezinau ar tai padejo.o siandien vel bandziau kruti isiulyt bet ji pradeda isteriskai verkt.bandysim tikiuosi pienas gris ir mazyle gal nebus tokia pikta kai pienuko daugiau gaus

sekmes 4u.gif
tokiu metu geriausia visa laika su vaiku but, na neapgaut jo jokiom soskem ir panasiai. geriausia juk mamos artumas, rankos 4u.gif kuo dazniau kruti siulykit ir nekankinkit saves mintim, kad pieno mazai, kai nusitrauki, taip ir atrodo, o vaikas istrauks tiek kiek jam reikia. suprantu, kad dabar nelabai nori imt kruties, bet jei pasistengsit vel pripras ir viskas bus gerai 4u.gif
as kazkada bandziau nusitraukt kelionei vienai pienuko (kai vaikui pusmetis gal buvo) tai labai mazai pritraukiau, gal 20ml. o pieno buvo tiek, kiek reikejo vaikui, iki siol zindau (jam 2 metukai), tai tas nusitraukimas tikrai ne rodiklis 4u.gif

QUOTE(eda9 @ 2011 04 28, 11:42)
Tik liudna, kad daug mamu gali priimti tai kaip uz tikra tiesa, net nelygindamos gaunamu ziniu. O reiketu atsirinkti unsure.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
O aš norėjau paklausti gerbiamo gydytojo, ar verta žindyti naktimis 1,8 m. vaiką? Juk vaikas matyt dėl to bunda iš įpročio, kad atsigerti pienelio, susidarė jo toks miego ritmas. Ar tas naktimis žindymas ir dažni prabudimai dėl to neigiamai nepaveiks vaiko vystymosi? Gal verta pasikankinti ir atpratinti nuo naktinių žindymų?
Atsakyti