[quote=bim-bam,2011 04 26, 09:44]
Laba diena
Galvoju, gal gydytojas uzsuks i sia tema ir tures laiko paaiskinti... vienam zurnale tevams radau straipsni apie tevus, vaikus ir intymuma ir buvo rasoma apie zindyma. stai keletas istrauku:
*Apie treciuosius gyvenimo metus mazylis pradeda suvokti savo lytiskuma <...> vaiko galveleje gimsta dviprasmiska informacija: zisdamas jis turi santykiu su motina, kaip maitintoja, ir tuo paciu metu kaip su moterimi. Psichologiskai tai didziule nasta.
*Ilgai maitintas krutimi vaikas veliau gali tureti ivairiu oraliniu priklausomybiu: rukyti, gerti, vartoti narkotikus, be saiko valgyti. Tad zindyti vaika iki 4-5 metu tas pats, kas pasmerkti oralinei priklausomybei ateityje.
* Ilgai maitintas vaikas jau suauges susijaudins matydamas tik didele uzpildyta moters kruti, kaip motinos. Ir jokie kiti seksualiniai dirgikliai gali jo nejaudinti. Jis butinai ieskos moters su didele krutine arba labai motiniskos, vyresnes. Be to, zindomas 3 metu berniukas gali seksualiai susijaudinti matydamas motinos kruti.
*Dazniausiai mamos ilgai zindo ne mergaites, o berniukus, tai reiskia, kad jos pacios turi bedu, nes vaikas joms tarsi pakeicia vyra. Tai ziauru ir yra vaiko tvirkinimas.
pirmakart perskaicius tokius dalykus, tai ir nustebino, ir papiktino

kai ir taip visuomene daro dideli spaudima ilgai nezindyt, dar pasirodo toks straipsnis (konsultavo psichologe psichoterapeute), tai isvis
[/quot
Laba diena, gerb. gydytojau,
Man ir labai idomi Jusu nuomone apie si straipsni. As vis dar zindau savo jau beveik trimeti sunu ir perskaiciusi si staipsni tikrai nejuokingai graudu pasidare... kai kurie mano draugai ir artimieji zino, kad as dar vis zindau savo sunu, kad jis miega musu seimos lovoje ir dbr oplia toks staipsnis... Tai dbr jau tenka laukti is tu, kurie ji perskaitys, kad mane palaikytu savo vaiko tvirkintoja... Tikriausiai dbr jau tureciau kaip ir nustoti zindyti, kad mano vaikas suauges neturetu visokiu oraliniu priklausomybiu...Nors antropologai teigia, kad naturaliai vaikas nujunksta apie 3-4 metus, o silpnesnio imuniteto ir jautresni vaikai dar veliau. Tai kaip cia is tikruju yra ir kuom tiketi? Ir vat kaip dbr reiktu atlaikyti koki spaudima, jei man dbr kas is pazystamu pasakytu, kad as savo sunaus tvirkintoja?....
Manau, kad butent sis straipsnis ir irodo daugumos musu visuomeneje bukuma ir poziuri i vaika ir i jo mama.