QUOTE(drugelis. @ 2012 09 07, 12:07)
QUOTE(Nikolia @ 2012 09 07, 12:47)
Ačiū mamytėms už pasidalintą nuomonę ir už nuorodą

Iš tikro paskaičius, pagalvojau, kad mažiukas jau labiau pradėjo domėtis aplinka, žaisliukais, kramtukais ir pan, greitai pradės sėdėti, šliaužioti ir turės įdomesnių užsiėmimų nei pirštukas, gal truputėlį apmažės... Valgyt leisdavau jam kiek norėdavo niekada neatimdavau, ir užmigdavo kartais, bet šiaip dabar jau pats mažiau benori kabėti ant (.)
QUOTE(RSTT @ 2012 09 17, 08:32)
Sakot kad turit problemų dėl sąkandžio- na dėl odontologų nuomonės aš tai jais taip nepasikliaučiau, nes pati vyresnėlį vaiką vedu tvarkytis dantų išgedusių, tai nuomonių iš skirtingų odontologų sulaukiu labai skirtingų, tai manau, kad reiktų rinktis kuo tikėt kuo ne

Psichologija, ypač kas susiiję su vaikais, jų auklėjimu domėjausi ir domiuosi tikrai nemažai

Jūs sakot kad vaikystėje čiulpėt pirštuką iki 6 metų, tai gana ilgas laiko tarpas, tai tikėtina, kad dėl to galėjo kilti sąkandžio problemų, bet ne visi vaikai taip ilgai turi šį įprotį, o kitas dalykas nereikėtų lyginti 5 mėnesių ir 5-6 metų vaiko. Vyresnio amžiaus vaikams, taip, dažnai dėl patiriamos įtampos, streso, dėmesio stokos ir pan, išraiška būna pirštuko čiulpimas, mokykloj- parkelių, flomasterių, pieštukų galiukų kramtymas, kartais net
masturbacija, ir pan. Bet tai yra vyresnio amžiaus vaikams, taip jie iškrauna visą įtampą, ir tada- taip, reikia ieškoti kur problema.
Kažkas minėjo, kad 'mamos pačios prisidaro problemų', pas mus problemų tikrai nėra, tiesiog man iškilo toks klausimas kaip geriau pasielgti ir norėjau sužinoti
gerbiamo Kazimiero nuomonę
Na o dėl sektų, natūralizmo ir visų kitų dalykų, tai manu visada buvo ir bus mamų kurios nežinia dėl ko, gal tai užslėptas pavydas, ar nežinojimas, bet bus nusiteikusių neigiamai tuo klausimu

Gaila, bet didžioji dalis žmonių, yra tokio mentaliteto, kad jei kažko nesupranta ar nežino, tai ne tai kad išsiaiškintų, įsigilintų, bet tiesiog taip yra lengviau- pavadinti tai nesąmone, ir smerkti tuos žmones kurie galbūt daugiau supranta
Dėl didvyrių, tai taip, galiu tikrai nuoširdžiai pasakyt, kad aš didžiuojuosi savim, ir mano vyras didžiuojas... bet nesakau, kad aš didvyrė, kad tai kažkoks stebuklas, tą padaryti gali kiekviena mama, tik gal trūksta informacijos, supratimo, įsiklausymo į vaiką, aplinkinių palaikymo ir svarbiausia, aišku, NORO
Nepykit mamytės, tikrai nieko nenorėjau įžeisti, tik negalėjau neišreikšti savo nuomonės šituo klausimu