QUOTE(sena pažįstama @ 2011 07 21, 15:00)
Radau pati: sparagines, ziedinius kopustus bei morkas reikia apvirti.
O visa kita dedama kaip agurkams, marinatas pasiulomas stai toks:
1,5 litro vandens
2 saukstai druskos
4 saukstai cukrais 100gr acto
Gal kas bandet?
Darau assorti

kasmet, nes išsilepinau šeimą ir jai su paprastai marinuotais agurkais jau neįtiksi
Visas kietesnes daržoves blanširuoju (apverdu vandeny, kiekvieną rūšį atskirai). Morkas (pjaustytas greižinėliais) - apie 5 min., šparagines - 8-10 min., kalafiorus - iki 5 min.
Į stiklainius dedu sluoksniais. Visad dedu ir griežinėliais pjaustyto svogūno bent kelis sluoksnius - gerą skonį priduoda. O paprikos dedu ne į visus stiklainius, nes jos skonis viską permuša, o pas mus yra nemėgstančių

Ant stiklainių dugno - krapų būtinai.
Sluoksniuotas daržoves užpilu išvirtu marinatu:
1l vandens - 1šaukštas druskos, 2 šaukštai cukraus ir 3 šaukštai acto + lauro lapai, pipirai... Tada stiklainius statau į didelį puodą su vandeniu ir kaitinu apie 10 min. nuo užvirimo.

Oi, čia gi agurkų temoj apie mišraines atsakiau

, na bet marinatas ir agurkams nuostabiai tinka

Man jis pats geriausias
Papildyta:
QUOTE(žemuogienė @ 2011 07 21, 16:42)
merginos o kur ieškot receptų pjaustytiems agurkams? ir iš viso - ką galima iš dručkių agurkų padaryti? kažkaip esu valgius pjaustytus su svogūnais.
Pjaustytus 'dručkius' reikia ruošti pagal aukščiau mano aprašytą assorti - užpilti išvirtu marinatu ir po to dar pakaitinti stiklainius. Be kaitinimo - nušaudo

O sluoksniuoti galima ne tik su svogūnais, su daug kuo galima..