Nežinau gal jau buvo,bet visai neseniai "Žmonės" žurnale buvo Giedrės Balutytės ryžių ir grikių kotletai.Gana nebrangu ir visai skanu su padažiuku.Grikių šiek tiek sausoki gavosi,gal dėčiau mažiau miltų.
Taigi:
Grikainiai
8 dideliems kotletams:
200 g grikių
2 kiaušiniai
1 svogūnas
4 dideli šaukštai miltų
vegetos, druskos, pipirų, mėsos prieskonių, krapų
aliejaus kepti
1. Grikius išvirti (verdant į vandenį galima įmesti kubelį sultinio) ir atvėsinti. Įmušti kiaušinius.
2. Svogūną supjaustyti ir pakepinti. Atvėsinus sukrėsti į grikius ir išmaišyti.
3. Į masę sudėti miltus, pagardinti prieskoniais ir gerai išmaišyti.
4. Sudrėkintomis rankomis formuoti kotletus ir dėti į įkaitintus riebalus. Tik nereikia skubėti kotletukų vartyti, nes gali subyrėti. Versti, kai bus gerai apskrudę.
Ryžiečiai
8 dideliems kotletams:
200 g ryžių
2 kiaušiniai
1 svogūnas
100 g fermentinio sūrio
krapų, druskos, pipirų, kario
aliejaus kepti
1. Ryžius gerai išvirti ir atvėsinti. Įmušti kiaušinius.
2. Svogūną susmulkinti ir pakepinti. Atvėsusį sudėti į ryžius.
3. Sūrį smulkiai sutarkuoti ir su prieskoniais įmaišyti į ryžių masę.
4. Kaip ir grikių kotletus, šiuos formuoti drėgnomis rankomis, kepti įkaitintuose riebaluose ir atsargiai vartyti.
Ir prie grikių, ir prie ryžių kotletų tinka grybų padažas.
Jeigu jus nepelnytai įžeidė- grįžkite ir nusipelnykite.