Įkraunama...
Įkraunama...

Kremavimas ar šarvojimas?

Apklausa: Kas jums priimtiniau: (122 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
nepernesu laidotuviu,po to stovi visi tie nemalonus vaizdai akyse.Lietuvoj jau populiareja kremavimas.as asmeniskai noreciau buti kremuota,nes noriu,kad zmones mane prisimintu gyva(o ne mirusia,gulincia karste).ka jus rinktumetes?
Atsakyti
Net negalvodama pazymejau uz kremavima, nenoreciau, kad prie mano karsto buriuotusi zmones ir ziuretu i sustingusi, pamelusi, salta kuna. Noreciau, kad mane prisimintu kaip grazia, linksma moteri rolleyes.gif
Atsakyti
as tai ir noriu buti kremuota unsure.gif
Atsakyti
Is tikruju tai tokioj stadijoj jau mums bus visiskai DZIN ar mus sarvos, ar kremuos... Na bet tebunie kremavimas unsure.gif
Atsakyti
Aš tai už kremavimą. Dėl tų pačių priežasčių ax.gif Jau nekalbant apie tai, kad su urna, tai ne su karstu tampytis tongue.gif Tik skaičiau, kad tos kremavimo paslaugos itin brangios.
Atsakyti
QUOTE(Silvernight @ 2010 08 13, 17:04)
Tik skaičiau, kad tos kremavimo paslaugos itin brangios.

manau, kad kai Lietuvoj krematoriumą pastatys, bus pigiau.
Atsakyti
Kazkurioj temoj issakiau nuomone apie savojima- man tai net slykstu...aprengtas lavonas pudomas kelias paras atidarytam grabe..ir visi apie stoviniuoja..vepso...yra kas glosto ir buciuoja..FOTKINASI prie grabo!!..fu!

Atsiprasau uz toki savo pasislykstejima, jei tai kazkam uzkliuvo....

As noriu, kad mane kremuotu ir jokiu sarvojimu kelias paras, jokiu gedulingu pietu..tegu gedintieji susirenka i kruva, pasklaido mano GYVOS fotkes, papliurpia, po taure vyno islenkia, pasisnekuciuoja, praskaidrina mano artimuju nuotaikas ir viskas.

O pelenus lai isbarsto kur pavejui..pvz ten, kur man pries mirti budavo geriausia ilsetis smile.gif kad nebutu jokiu paminklu, darzeliu ravejimo, zvakuciu degaliojimo ir tt smile.gif zvakute per velines uz mirusi galima ir namie vakare padegint- svarbu sirdy gyvas atsiminimas apie zmogu 4u.gif
Atsakyti
Anksciau buvau uz tai,kad laidotu iprastai.Bet kuo toliau,tuo dazniau pagalvoju,kad susitemps prie mano grabo pulkas penktos eiles giminiu (kuriu gyva budama nebuvau macius laugh.gif ),niekas neatsizvelgs i mano paskutinius pageidavimus del muzikos (koks rokas sarvojimo namuose pomidorai2.gif ) ir t.t.,ir pan.Noriu but kremuota,o pelenus tegu juron ispila
Atsakyti
Tačiau prieš kremavimą visgi artimiems žmonėms ir draugams suteikiama galimybė atsisveikinti su mirusiu žmogumi...niekas nemeta į krosnį neaprengto, be karsto mirusiojo ir kitą dieną ar net tą pačią dieną po mirties ax.gif Pirmiausia šarvoja, po to - kremuoja rolleyes.gif

Tad iš esmės temos apklausa nelabai teisinga. Gal tiksliau būtų kremavimas ar laidojimas? ax.gif

Kaip būsiu kada nors palaidota aš - man jokio skirtumo. Neturiu jokių pageidavimų, taip kaip artimiesiems labiau norėsis ir bus priimtina.
Atsakyti
man viena iš priežasčių, kodėl nepatinka įprastinis laidojimas..tai dideli plotai, paskirti kapinėms..ir jie vis didėja.. o kai kurios vietovės net nebelabai turi, kur naujas kapines steigt unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lithium: 13 rugpjūčio 2010 - 16:39
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 13, 16:27)
jokiu gedulingu pietu..tegu gedintieji susirenka i kruva, pasklaido mano GYVOS fotkes, papliurpia, po taure vyno islenkia, pasisnekuciuoja, praskaidrina mano artimuju nuotaikas ir viskas.

Tai galėsi savo tėveliams tokias laidotuves surengt (aišku, jei jie dar gyvi). Darysi, kaip tau malonu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 08 13, 17:36)
Tačiau prieš kremavimą visgi artimiems žmonėms ir draugams suteikiama galimybė atsisveikinti su mirusiu žmogumi...niekas nemeta į krosnį neaprengto, be karsto mirusiojo ir kitą dieną ar net tą pačią dieną po mirties ax.gif Pirmiausia šarvoja, po to - kremuoja rolleyes.gif

Kaip būsiu kada nors palaidota aš - man jokio skirtumo. Neturiu jokių pageidavimų, taip kaip artimiesiems labiau norėsis ir bus priimtina.

Galima ir nesarvoti, jei tokia zmogaus paskutine valia. Kosk skirtumas, kaip ten tos gimines nori....

Man patinka, kaip filmuose rodo. Krematoriume grabelis su velioniu- SEIMA, ty patys artimiausi 5-6 zmones pastovi pora min, atsiziuri, atsisveikina, kvietkele padeda..ir karstelis pasislepia. Viskas ir iseina seimyna su urna. Tas pudymas parom..na sarvojimas- man asmeniskai ne atsisveikinimas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Simense @ 2010 08 13, 17:42)
Tai galėsi savo tėveliams tokias laidotuves surengt (aišku, jei jie dar gyvi). Darysi, kaip tau malonu.  smile.gif

Butent smile.gif nes sis mano poziuris i laidotuves isiskiepijo buten is mano tevu smile.gif Jie patys pageidautu tokiu laidotuviu 4u.gif
Atsakyti