Įkraunama...
Įkraunama...

Kremavimas ar šarvojimas?

Apklausa: Kas jums priimtiniau: (122 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Lithium @ 2010 08 13, 16:39)
man viena iš priežasčių, kodėl nepatinka įprastinis laidojimas..tai dideli plotai, paskirti kapinėms..ir jie vis didėja.. o kai kurios vietovės net nebelabai turi, kur naujas kapines steigt  unsure.gif

Kažin ar kapinių tarnyba jums neleistų paskirt tik tiek vietos, kiek karstui nuleist žemėn reikia. Ir paskui jokių darželių, gėlynų... g.gif O tą vietą paskui galit perleist ir kitam veltui. Žmonės, jei kapinės netoli, tik apsidžiaugs dėl savo artimųjų.
Papildyta:
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 13, 16:45)
Butent smile.gif  nes sis mano poziuris i laidotuves isiskiepijo buten is mano tevu smile.gif Jie patys pageidautu tokiu laidotuviu  4u.gif

Tai galėsit pavartyt nuotraukas paplepėt. O kažin kaip ten be gedulingų pietų, tai aš nežinau - juk ilgai žmonės alkani neišbus. mastau.gif
Papildyta:
QUOTE(Niurzgike @ 2010 08 13, 15:53)
Net negalvodama pazymejau uz kremavima, nenoreciau, kad prie mano karsto buriuotusi zmones ir ziuretu i sustingusi, pamelusi, salta kuna. Noreciau, kad mane prisimintu kaip grazia, linksma moteri rolleyes.gif

Laidotuvių apeigos - tik vienas trumputis etapas. Juk žmonės būtent per gedulingus pietus ir prisimena mirusįjį tokį, koks jis buvo. Nesu girdėjusi, kad apie linksmą žmogų atvirkščiai sakytų (kad buvo liūdnas, piktas) g.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 13, 17:48)
Kažin ar kapinių tarnyba jums neleistų paskirt tik tiek vietos, kiek karstui nuleist žemėn reikia. Ir paskui jokių darželių, gėlynų...  g.gif

Tai galėsit pavartyt nuotraukas paplepėt.

man tai visai gražu kaip užsieny maži vienodi paminkliukai, visur veja, nueini gėlių nuneši, padedi.

per mano močiurės laidotuvės, gedulingi pietūs buvo, nes labai daug giminių iš toli. o artimiausi iškart po pietų išvažiavo į senelių jaunystės buvusios sodybos vietą pasivaikščiot (nes dabar ten tik pievos ir krūmai), vėliaugrįžom į jų buvusią sodybą, vartėm senus albumus, visi prisiminimais pasidalino.
Atsakyti
Iš esmės tai nesu prieš nei prieš kremavimą, nei prieš laidojimą, nepatinka man šarvojimas - 2-3 dienas kvėpuoja artimieji gendančio lavono kvapu, kai kurie nepasišlykšti bučiuoti ir glostyti - sorry, man to nereikia ir man tas bjauru.

Taigi mirsiu, pakaskite, jei jums reikia kapo lankytis ir žvakutėms deginti, sudeginkite, jei užteks urnos, tik prašau, jokiu būdu neišstatykite mano yrančių palaikų parodai.
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2010 08 13, 16:34)
o pelenus tegu juron ispila

Toj jūroj greitai bus naujas pliažas. biggrin.gif
Atsakyti
Aš nereiškiu jokių pageidavimų, kaip artimieji norės, taip ir padarys.
Atsakyti
QUOTE(Lithium @ 2010 08 13, 16:55)
man tai visai gražu kaip užsieny maži vienodi paminkliukai, visur veja, nueini gėlių nuneši, padedi.

per mano močiurės laidotuvės, gedulingi pietūs buvo, nes labai daug giminių iš toli. o artimiausi iškart po pietų išvažiavo į senelių jaunystės buvusios sodybos vietą pasivaikščiot (nes dabar ten tik pievos ir krūmai), vėliaugrįžom į jų buvusią sodybą, vartėm senus albumus, visi prisiminimais pasidalino.

Taip, kapų tvarkymas sudėtingas dalykas. Tik kad pas mus dar nėra tokios sistemos.
O per gedulingus pietus pas mus irgi gražiai pasišnekučiavom, pasidalijom šiltais prisiminimais. Ir niekas nenorėjo skirstytis.
Papildyta:
QUOTE(NamDa @ 2010 08 13, 16:57)
kai kurie nepasišlykšti bučiuoti ir glostyti - sorry, man to nereikia ir man tas bjauru.

Kai savo tėvelių kūnus kasdien ne vienerius metus pasiligojusių būsi ir bučiavusi, ir glosčiusi - nebebus taip nemalonu. schmoll.gif
Atsakyti
NamDa jusu az pilna negaliu jums parasyti. blush2.gif o del laidojimo tai net nezinau kazkaip mes priprate prie tu sarvojimu tai neisivaizduoju kitaip as blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 13, 18:01)

O per gedulingus pietus pas mus irgi gražiai pasišnekučiavom, pasidalijom šiltais prisiminimais. Ir niekas nenorėjo skirstytis.

jei mažas miestelis kur kokia viena salė tėra (o pulkas giminių į namus nesutelpa) ir kelios laidotuvės tuo metu būna, tai šeimininkės pradeda užsimint, kad reiktų jau apleist patalpas ir kitiem viietą užleist.
Atsakyti
QUOTE(NamDa @ 2010 08 13, 16:57)
Taigi mirsiu, pakaskite, jei jums reikia kapo lankytis ir žvakutėms deginti, sudeginkite, jei užteks urnos, tik prašau, jokiu būdu neišstatykite mano yrančių palaikų parodai.

Vargu ar mes tai darysime. O savo artimiesiems pageidavimą savo perduoti galite. Jei savo kūną, kuris jums tarnaus gal 90 metų, jūs ir vėliau vertinsite kaip vertą tik pakasimo. g.gif
Atsakyti
mano tevai grieztai pries kremavima.kaip man reiktu isbut prie ju pasarvotu,brrr.po to pries akis stovetu paskutinis vaizdas.o dar kaip per naktis vaikams reikia prie tevu karsto stoveti,baisu. blink.gif noriu gyva prisiminima tureti.
Atsakyti
QUOTE(Lithium @ 2010 08 13, 17:06)
jei mažas miestelis kur kokia viena salė tėra (o pulkas giminių į namus nesutelpa) ir kelios laidotuvės tuo metu būna, tai šeimininkės pradeda užsimint, kad reiktų jau apleist patalpas ir kitiem viietą užleist.

Kažin ar kas valandą vyksta gedulingų pietų konvejeris? g.gif O poros valandų tikrai pakanka kad ir šilčiausiam dėmesiui išlaikyt. Paskui vis tiek visas šmtas giminaičių pulku nebendrauja. O pasiskirsto pratęsti dalimis į giminaičių namučius (jei turi laiko).
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 13, 17:48)
Kažin ar kapinių tarnyba jums neleistų paskirt tik tiek vietos, kiek karstui nuleist žemėn reikia. Ir paskui jokių darželių, gėlynų...  g.gif O tą vietą paskui galit perleist ir kitam veltui. Žmonės, jei kapinės netoli, tik apsidžiaugs dėl savo artimųjų.
Papildyta:

Tai galėsit pavartyt nuotraukas paplepėt. O kažin kaip ten be gedulingų pietų, tai aš nežinau - juk ilgai žmonės alkani neišbus.  mastau.gif

Nesuprantu jusu sarkazmo blink.gif

O sakot geriau menesi laiko vaiksiot su juoda cadra ir gedet? verkt? gailet...? o ko gailet? taip skaudu prarasti artima, ne viena esu praradus ir palaidojus- zinau ka tai reiskia. Bet toks gyvenimas- zmones ateina ir iseina. Reikia su tuo taikytis, o ne sedet, zliumbt ir gailet saves is serijos "tai kaip dabar bus...ajajai....". As asmeniskai nenoreciau, kad del manes kazkas lietu asaras ar gedetu- na kam draskyti sau sirdi? artimuju asaros man mirus mano savimeiles nebepaglostys..jei ir paglostytu- as to tiesiog nenoriu, nes nesu egoiste.

O del gedulingu pietu- zinot as skaitau mano pareiga giminem pranest apie mirusi giminaiti. Ju apsiprendimas- atvaziuot i simbolines laidotuves ar ne. Kodel db as, tarkim, netekus artimo zmogaus, turiu rupintis kazkieno skrandziais? kelione? nakvyne? man ir taip "ispudziu" per akis. Man teko nekarta susidurti su tuo, kai supratingi gimines i sarvojimo sale atnesa savo organizuotus uzkandzius- kodel as, lydedama savo artima anapilin turiu galvot, kaip uzkist kazkieno skrandzius? blink.gif

Kalbant apie tokias simbolines laidotuves, kaip as isivaizduoju- tiesiog zmones butu pakviesti mano namus. Norintys- atvyktu. Taip, butu keletas buteliuku vyno (nesupantu degtines gerimo "uz mirusiji") ir keletas dideliu leksciu saltu "vieno kasnio" uzkandziu ar sumustiniu, kava/arbata ir visiska savitarna. paminetume, pasneketume, atsimintume, ojei dar butu seni viedeo su velioniu- paziuretumem, senus laikus atsimintumem.

Ir cia yra mano asmenine nuomone bei noras. Mano istikinimai yra tokie, beje suformuoti artimiausiu zmoniu, ty mano tevu. As turiu teisia pasisakyti viesai- taciau savo nuomones niekam neprimetu, tuo labiau nekimbu prie zmoniu, jei ju nuomone man nepriimtina. O jusu sarkazmo cia nelabai suprantu 4u.gif

PS. beje, dar pamirsau pamineti- mano tevai noretu po mirties ir savo organus isdalinti ligoniams. As taip pat tik uz tai 4u.gif ir degint truputi maziau reiks ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MamyteSaulyte: 13 rugpjūčio 2010 - 17:20