Įkraunama...
Įkraunama...

Kremavimas ar šarvojimas?

Apklausa: Kas jums priimtiniau: (122 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(daivinycia @ 2010 08 14, 22:18)
Is niekur nieko neistraukiau, tiesiog taip yra Lietuvoj. Kiek laidotuviu teko but, nu niekad nemaciau, kad NEBUTU buciuojama pries uzdarant karsta. Issirikiuoja giminele, eina is visi is eiles ir kas i kakta, kas i lupas, kas i ranka, bet VISI.

Belieka pripažint, kad mano ir vyro giminė nenormali. Laidojom uošvį prieš 12 metų, niekas nebučiavo, laidojom tetų, dėdžių pulką per tą laiką - irgi niekas, galiausiai pati mamą prieš porą metų palaidojau, niekas nė žodeliu neužsiminė, kad privalu, kokia gėda ax.gif . Matyt kiekvienoj giminėj savi papročiai.
Dėl aukų dėžutės, jau ne vienose laidotuvėse mačiau. Mes nebuvom padėję, tai daugelis į rankas vokelius davė. Manau, dėžutė gerai, lengviau įdėt nepastebėtam, o į rankas duodamas tarsi reklamuojiesi.
Geduliniai pietūs visai praverčia, kai žmonės iš toli atvažiavę, žiemą sušalę, o ir šiaip pasidalint prisiminimais apie velionį malonu ne šarvojimo salėj, o po laidotuvių. Kokius patiekalus rinktis, čia jau kiekvieno fantazijos reikalas - manau karšto sultinio žiemą, rimtesnio patiekalo ir kavos su pyragėliu visai pakanka, tai tarsi paskutinės mirusiojo vaišės. Beje, teko dalyvaut laidotuvėse ir be gedulinių pietų, nes mirė bevaikė teta ir giminaičiai susitarė, kad pietų nereikia, kiek galėjpo, visi prisidėjo prie laidotuvių.
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 14, 23:02)
Bandžiau tokį vokelį ne vienai neturtingai artimai giminaitei (tuo metu bedarbei) įduoti per laidotuves (ir ne penkiasdešimt litų). Nejaukiai pasijuto moteriškės.  g.gif
Man rodos, jei duot, tai duot. O jei po tuos kelis litukus, tai nežinau, lyg kokia ,,naudinga'' matematika gaunasi.  mastau.gif
Juk per laidotuves vistiek žmonės eina paskui karstą. Nesunku rankose nešti gėles. O ir gėlių dabar žmonės mažiau neša. Ir vainikėliai mažesni. Net gėlių turgelyje vainikai jau kitokie - nedideli.

Na tai velgi - poziuris. Kitaip mastantys zmones paims ta vokeli su 15lt ir bus iki gyvenimo galo jums dekingi smile.gif tame ir esme- ne visi zmones vienodi..
Atsakyti
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 14, 21:51)
skaitykit postus atidziau smile.gif

Skaitau. Buvo parašyta - (skiriate savo tekstus) niekam. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 14, 23:07)
Tai, rodos, žmogus ir išsakė, ir šiurkščių žodelių nevartojo. Kodėl jums vis kliūva kiekvienas, kas ne tokios nuomonės kaip jūsiškė?  g.gif
Būkit rami - neatims tos jūsų nuomonės. Girdim juk, ką rašot.  4u.gif

Tai kad nekliuna- is kur istrauket blink.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 14, 21:51)
jus vis apie ta prasme..ir supratima, ateinati su amziumi... na kodel jus isitikinus, kad prasmes suvokimo israiska BUTINAI turi buti reiskiama buciniais duotuoju atveju? kiekvienas juk savaip isreiskia ta suvokta prasme 4u.gif toks vaizdas, kad jus bandot itikint, jog butent sis variantas yra teisingas... g.gif

Aš bandau jums paaiškint, kad bučiavimas yra meilės pasireškimas. Kodėl būtina įteiginėti, kad bučiavimas būtinai apsimestinis. Nesijaudinkit dėl savos giminės bučinių. Jie žino, kodėl nori bučiuoti savo artimąjį. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2010 08 14, 23:08)
Belieka pripažint, kad mano ir vyro giminė nenormali. Laidojom uošvį prieš 12 metų, niekas nebučiavo, laidojom tetų, dėdžių pulką per tą laiką - irgi niekas, galiausiai pati mamą prieš porą metų palaidojau, niekas nė žodeliu neužsiminė, kad privalu, kokia gėda ax.gif . Matyt kiekvienoj giminėj savi papročiai.
Dėl aukų dėžutės, jau ne vienose laidotuvėse mačiau. Mes nebuvom padėję, tai daugelis į rankas vokelius davė. Manau, dėžutė gerai, lengviau įdėt nepastebėtam, o į rankas duodamas tarsi reklamuojiesi.
Geduliniai pietūs visai praverčia, kai žmonės iš toli atvažiavę, žiemą sušalę, o ir šiaip pasidalint prisiminimais apie velionį malonu ne šarvojimo salėj, o po laidotuvių. Kokius patiekalus rinktis, čia jau kiekvieno fantazijos reikalas - manau karšto sultinio žiemą, rimtesnio patiekalo ir kavos su pyragėliu visai pakanka, tai tarsi paskutinės mirusiojo vaišės. Beje, teko dalyvaut  laidotuvėse ir be gedulinių pietų, nes mirė bevaikė teta ir giminaičiai susitarė, kad pietų nereikia, kiek galėjpo, visi prisidėjo prie laidotuvių.

Kodel jus taip iskarto? tiesiog ne pas visus vienodai juk...vieni ta daro, kiti-ne..nera kazkokios taisykles, kad butina daryti taip ar kitaip 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Simense @ 2010 08 14, 23:13)
Aš bandau jums paaiškint, kad bučiavimas yra meilės pasireškimas. Kodėl būtina įteiginėti, kad bučiavimas būtinai apsimestinis. Nesijaudinkit dėl savos giminės bučinių. Jie žino, kodėl nori bučiuoti savo artimąjį.  4u.gif

Niekas ir neiteigineja, kad apsimestinis smile.gif tiesiog kalbam apie tai,kad ne visiem malonu ta daryti ir tai tikrai nera butina smile.gif jau sakiau, vieni meile reiskia buciniais, kiti paglostymu, treti dar kaip nors...ir tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 14, 23:14)
Kodel jus taip iskarto? tiesiog ne pas visus vienodai juk...vieni ta daro, kiti-ne..nera kazkokios taisykles, kad butina daryti taip ar kitaip 4u.gif

Tiesiog nustebino, kad kažkam tie papročiai atrodo neišvengiami, o pas mus plačioj giminėj niekam galvos dėl jų neskauda.
Atsakyti
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 14, 22:06)
JUMS mano argumentai gali pasirodyti nesvarus, MAN mano argumenati yra svarus.

Atleiskit, jei pasirodys, kad ,,prisikabinau''. blush2.gif Perskaičiau, kad nešvarūs. doh.gif Gal lietuviški rašmenys forume nepakenktų? g.gif Kaip ten su lietuviška klaviatūra? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 14, 23:09)
Skaitau. Buvo parašyta - (skiriate savo tekstus) niekamcool.gif

Nagrinesim kita zodi? bigsmile.gif kuri zodyna man rekomenduosit- imeskit nuoroda 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Una Li @ 2010 08 14, 23:18)
Tiesiog nustebino, kad kažkam tie papročiai atrodo neišvengiami, o pas mus plačioj giminėj niekam galvos dėl jų neskauda.

Tai vat- pas visus skirtingai smile.gif is to ir poziuriai formuojasi.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 14, 22:09)
Na tai velgi - poziuris. Kitaip mastantys zmones paims ta vokeli su 15lt ir bus iki gyvenimo galo jums dekingi smile.gif tame ir esme- ne visi zmones vienodi..

Tai kaip tada įtikt? g.gif Jei pas jus ateičiau, reikalavimai bus vėl kiti. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 14, 22:19)
Gal lietuviški rašmenys forume nepakenktų?  g.gif Kaip ten su lietuviška klaviatūra?  mastau.gif

Gal baikit ?????? Kokia tema diskutuojam???
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 14, 23:19)
Atleiskit, jei pasirodys, kad ,,prisikabinau''.  blush2.gif Perskaičiau, kad nešvarūsdoh.gif Gal lietuviški rašmenys forume nepakenktų?  g.gif Kaip ten su lietuviška klaviatūra?  mastau.gif

Bet kokia jus faina lotuliukas.gif sedziu ir net kvatoju lotuliukas.gif
PS. toks priekabumas man atrodo patologinis..nesupykit g.gif kas dar pas mane jums kliuva? avataras? o gal slapyvardis? smile.gif
Atsakyti