Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai

QUOTE(čikibari @ 2010 08 20, 15:27)
Nematodos naikinamos, pamerkiant 5- 10 minučių visą orinę augalo dalį į karštą vandenį (40-50 °C).
merkti su vazonu iki lapų viršaus. Ar taip?

QUOTE(skarpionuke @ 2010 08 22, 16:49)
Na pasirodo ju yra 3 rusys, lapu, stiebo ir saknu. Tai jei pas tave zemeje as merkciau visa vazoneli iki virsaus (vazonelio, o ne lapu)  g.gif
jei supranti rusiskai http://www.flowerswe...elenchoides.php

Nesuprantu, kaip jus tuos nematodus diagnozavot? Tiesiog iš padžiūvusių lapų galiukų? schmoll.gif Na, aš tik dėl tokio vaizdo kaip ankščiau paskelbtoje nuotraukėlėje tikrai augalo į karštą vandenį nemerkčiau.

Kalbant apie nematodus, mano išsaugotose nuorodose jie atrodo taip:
Lapų nematodai
Lapų nematodai 2
Šaknų
Atsakyti
QUOTE(Emila @ 2010 08 22, 21:34)
Nesuprantu, kaip jus tuos nematodus diagnozavot? Tiesiog iš padžiūvusių lapų galiukų?  schmoll.gif  Na, aš tik dėl tokio vaizdo kaip ankščiau paskelbtoje nuotraukėlėje tikrai augalo į karštą vandenį nemerkčiau.

tuose vazonėliuose kur ropinėjo vabaliukai apie1mm dydžio gėlyčių lapai sveiki. parazitai dingo palaisčius fastac instekticidu. lapeliai ruduoja viename vazonėlyje kur daiginu iš lapo, tai pradėjo ruduoti mažyčių vaikučių lapeliai verysad.gif neaišku ar išgyvens...
Atsakyti
o tie mazi vabaliukai kur sakote gal pasirodo kai palaistote...jai tai tie patys tai skaiciau knygoj kad jie nuo dregmes..o juos isnaikint paprastas budas..degtuka galvute apvertus ismeigt i zeme( nu siera i zeme sukist)..taip keleta..rase gerai padeda..gal kam pades... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2010 08 20, 19:20)
Sveikutes, jau kelis metus auginu strepsius, bet šiemet kažko sustreikavo.
Vaizdelis toks
user posted image
user posted image

Vysta net neprasiskleidę žiedai, o pražydę atrodo va kaip  verysad.gif
Gal galite ką patarti? g.gif

Man tai panasu,kad vabaliukai eda. As purksciau ne nuo ligos,bet vabaliuku. Kitaip gali per ziema neissilaikyti unsure.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Išeina, kad ir aš galiu čia registruotis, nes įlyst įlendu strepsių žiedais pasigrožėt, bet pati neauginu... Bet,atradau, kad mano auginama gėlytė yra Aiškenis (iki šiol nežinojau pavadinimo). Tik dar kol kas žiedų nekrauna mirksiukas.gif

Strepsiai - man labai gražu, bet ritleniai - mane vilioja ir traukia kaip magnetas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2010 08 20, 18:20)
Sveikutes, jau kelis metus auginu strepsius, bet šiemet kažko sustreikavo.
Vaizdelis toks
user posted image
user posted image

Vysta net neprasiskleidę žiedai, o pražydę atrodo va kaip  verysad.gif
Gal galite ką patarti? g.gif

Mano manimu, tai karscio padarinys g.gif Staigus atvesimas maniskiam irgi neinauda doh.gif
Jei su lapais viskas tvarkoje, nieko nedaryciau
Atsakyti
QUOTE(Avocetė @ 2010 08 16, 21:19)
Shultz 3 in 1 user posted image

Nesuprantu, manasis sugedo g.gif unsure.gif , atsirado kažkokie riebaliniai "krešuliai", plaukioja ir purkštuvo vamzdelis aplipęs unsure.gif Gal dėl to, kad buvau atidarius, nes purkšt įsipyliau į mažą buteliuką, turiu tokį nuo gerklės purškalo, labai smulkiai purškia. Nes ant originalo rašo purkšt 30cm atstumu, tai mažai gėlytei viskas pro šoną doh.gif
Laikymo temperatūra 5-30, lyg temperatūra ir nebuvo aukšiau 30 laipsnių pakilus ten kur jis laikomas g.gif
Atsakyti
o cia nuo ko jis profilaktiskai,ar nuo ko tiksliai,gal reiketu toky purskala turet jeigu ka..ar visom cia gelem tinkamas... g.gif
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2010 08 25, 13:44)
o cia nuo ko jis profilaktiskai,ar nuo ko tiksliai,gal reiketu toky purskala turet jeigu ka..ar visom cia gelem  tinkamas... g.gif

Ooooo..., jis ten nuo visko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2010 08 25, 13:51)
Ooooo..., jis ten nuo visko biggrin.gif

o gal nuo visko ir visoms..??? g.gif ( ar tik kokiai gesnerijiniu seimai)
Atsakyti
po truputi startuoja... ax.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2010 08 25, 15:12)
po truputi startuoja... ax.gif

Labai grazi thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(angulyte @ 2010 08 24, 08:55)
Sveikos  4u.gif Išeina, kad ir aš galiu čia registruotis, nes įlyst įlendu strepsių žiedais pasigrožėt, bet pati neauginu... Bet,atradau, kad mano auginama gėlytė yra Aiškenis (iki šiol nežinojau pavadinimo). Tik dar kol kas žiedų nekrauna  mirksiukas.gif 

Strepsiai - man labai gražu, bet ritleniai - mane vilioja ir traukia kaip magnetas  blush2.gif

Zinima kad gali drinks_cheers.gif
Jei turi ritleniu, rodik mirksiukas.gif
Atsakyti