Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip baudžiate vaikus? Nelupant...

QUOTE(laurita04 @ 2007 04 14, 01:26)
vat kad ne,bent jau prekybu centruose,niekas neziuri ka tu perki ar meti kam centu ar ne.net vaikam daugiau leidziama,juk tai vaikas,jis negali suprast kas galima,o ko ne.nors as nesutinku,kad vaikui viskas galima,bet cia augint lengviau.cia i vaika ziuri kaip i vaika,o ne kaip i suaugusi,kuriam pasakysi negalima ir taip bus.

nebūčiau aš pragyvenusi daug metų Airijoje, tylėčiau kaip pelė po šluota ir tikėčiau viskuom ką tu sakai. Apsaugok Dieve, nuo tokio vaikų auklėjimo, koks vyksta Airijoje. Rask nors vieną penkiolikmetį nerūkantį doh.gif jau nekalbant, kad užtenka praeiti pro kokį didelį prekybos centrą, kad suprastum, jog vaikai, taip, ten turi daug teisių, bet deja, pareigų labai mažai. Paprasčiausiai ten jiems leidžiama viskas unsure.gif ir net jei restorane jis nusisuks galvą, atsakys restoranas, o ne tėvai. Tas daug ką pasako.
Atsakyti
QUOTE(Diegavirtė @ 2006 01 17, 03:44)
Nesu mušusi, tampiusi už ausų, stačiusi į kampą... Visada susitariame, kai tariamės, o ne išverstomis gerklėmis rėkiame. O galbūt manoji yra paklusni - kol kas kažkokių bausmių neteko taikyti. Nesitvarko žaislų - pakanka pasakyti, jog vakare neskaitysiu "Hario Poterio". Ir viskas kaipmat sutvarkoma. Bando ožiuotis, primenu, kad nevešime pas močiutę, viskas iš karto pasikeičia... Žodžiu, galima susitarti be jokių bausmių. Tad jokios baudimo sistemos mūsų namuose nėra.

na maniske i tokias kalbas nesileidzia-ji kai suaugus gincijasi ir logiskai irodineja savo tiesas ir teises.kokias as jai salygas statau tokias ji man.taip kad ne vien nuo tevu priklauso g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiduoklisss @ 2007 04 14, 12:53)
na maniske i tokias kalbas nesileidzia-ji kai suaugus gincijasi ir logiskai irodineja savo tiesas ir teises.kokias as jai salygas statau tokias ji man.taip kad ne vien nuo tevu priklauso g.gif

pritariu drinks_cheers.gif vieną kartą ir mums teko panaudoti tokią bausmę: pasakyti, kad nesivežime kartu. Mes su vyru apsirengėme, apsimovėme batus. Aišku kilo atsiprašymo ir susitaikymo banga. Tą kartą konfliktą išsprendėme. Bet pastebėjome, kad vaikas man ar vyrui išeinant pradėjo bijoti, kad imsime ir paliksime jį vieną. Pasijuto nesaugus. Taip, kad šis būdas irgi nėra pats geriausias schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 04 14, 08:23)
nebūčiau aš pragyvenusi daug metų Airijoje, tylėčiau kaip pelė po šluota ir tikėčiau viskuom ką tu sakai. Apsaugok Dieve, nuo tokio vaikų auklėjimo, koks vyksta Airijoje. Rask nors vieną penkiolikmetį nerūkantį  doh.gif jau nekalbant, kad užtenka praeiti pro kokį didelį prekybos centrą, kad suprastum, jog vaikai, taip, ten turi daug teisių, bet deja, pareigų labai mažai. Paprasčiausiai ten jiems leidžiama viskas  unsure.gif ir net jei restorane jis nusisuks galvą, atsakys restoranas, o ne tėvai. Tas daug ką pasako.

as sutinku,del airiu vaiku,manau kad tai priklauso nuo paciu tevu,kaip jie aukleja smile.gif bet lietuvoj manau kad vaikams per daug draudziama,jiems nieko negalima.jie pvz.mes dabar praleidom lt 10 men,nusivezem vaika ant karuseliu tai mano vienintelis ir juokesi ir sveikinosi ir tt,o kiti atrodo net nesidziaugia kad supasi,tipo mama pasodino,tai ir sedziu verysad.gif
Atsakyti
Mes savo triju metu sunu baudziam nedaznai. Kartais, kai "pradeda ant galvos lipt", atrodo dazniau baust reiktu, bet numoji ranka ir tiek. Kai tikrai isveda is kantrybes, nuvedam i kita kambari keliom minutem viena pabut. Zinokit tikrai padeda, grizta silkinis smile.gif
Atsakyti
Pas mus kol kas efektyviausia bausmė vyresnėliams buvo tuo metu neleidimas nors vieną dieną į lauką smile.gif Aišku įvertindami, kad laukas vaikui būtinas, mes šia bausme nepiktnaudžiaudavome schmoll.gif O ir jie patys labai mėgdavo jame būti, tai stengdavosi šios bausmės išvengti bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brunhilda: 15 balandžio 2007 - 10:10
blush2.gif As statau kampan arba neleidziu kazko ko labai jie noretu(kompiuteriniai zaidimai) ir pansiai, tai yra bausme, ir ji kol kas padeda.........
Aisku buna zyzimo kad jau gana bausme lyg ir bagtis turi, ale nenusileidziu jei savaite, tai vadinasi savaite , ir jokiu diskusiju. cool.gif
Atsakyti
Kol kas baudžiam taip, kad kai nepaklauso neperkam kramtomos gumos, saldainių ir t.t.Ribojam malonumus, pramogas.
Atsakyti
QUOTE(rutast @ 2007 04 20, 10:16)
Kol kas baudžiam taip, kad kai nepaklauso neperkam kramtomos gumos, saldainių ir t.t.Ribojam malonumus, pramogas.

Netikiu kad tai veiksminga schmoll.gif kažkuriam laikui nebent
Atsakyti
PAskutiniu metu labai veiksminga kai pasakom, kad su ja nedraugausim ir iseinam i kita kambari thumbup.gif Tai dazniausiai is paskos pareina kaip silkine. Bet karatis kai nervai nelaiko, tai i kaili gerokai gauna blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(laurita04 @ 2007 04 14, 19:14)
as sutinku,del airiu vaiku,manau kad tai priklauso nuo paciu tevu,kaip jie aukleja smile.gif bet lietuvoj manau kad vaikams per daug draudziama,jiems nieko negalima.jie pvz.mes dabar praleidom lt 10 men,nusivezem vaika ant karuseliu tai mano vienintelis ir juokesi ir sveikinosi ir tt,o kiti atrodo net nesidziaugia kad supasi,tipo mama pasodino,tai ir sedziu verysad.gif

bet tirkai lietuvoje vaikai suaugusiu taisyklems turi paklusti vietoj to kad leistu jiems buti vaikais ...
kolkas baudos taikomos vyresneliui, istarabaninu ji i kita kambari atvesti... mazajam uztenka kad balsa pakeliu rolleyes.gif
nes bausti daiktais ar masitu.. man kazkaip nelogiska... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ziu-ziu @ 2007 04 29, 09:58)
bet tirkai lietuvoje vaikai suaugusiu taisyklems turi paklusti vietoj to kad leistu jiems buti vaikais ...
kolkas baudos taikomos vyresneliui, istarabaninu ji i kita kambari atvesti... mazajam uztenka kad balsa pakeliu  rolleyes.gif
nes bausti daiktais ar masitu.. man kazkaip nelogiska...  ax.gif

galima leisti vaikams būti vaikais iki tol, kol jie neužlipa ant galvų unsure.gif skirtingai suvokiama vaiko laisvė 4u.gif
Atsakyti