Bausiu, jei reiks: ir laisvę ribosiu, ir barsiu. MAtysime, kaip su diržu bus. O jei pradės apie zakonus kalbėti (įdomu, nuo kada nesugebantiems rimtesnio sakinio suregzti snargliams bus dėstomi teisės pagrindai?) , pati nuvesiu pas bobencijas (o gal diedus) į "tarnybą" ir liepsiu pasipasakoti, ko prisidirbo.
Kažkokių ypatingų bausmių dar neteko taikyt, nebent atimu tą daiktą, kurį paėmė, nors nebuvo galima, arba pradėjo niokoti, pvz žurnalą. Juos leidžiu vartyti ir ji tai gražiai daro, bet kartais padrasko, tada atia atia lialėms.
Ateity žadu taikyt pasisėdėjimus ir nusiraminimus kėdutėj, gal kampe, kitam kambary...
Ateity žadu taikyt pasisėdėjimus ir nusiraminimus kėdutėj, gal kampe, kitam kambary...

QUOTE(auroryte @ 2008 03 07, 11:46)
Tai va, greitai per ta "dubcia" ir nebebus galima duoti, nes tai jau bus pries istatyma( skaitykit vakar dienos DELFI.LT)
Pries Vaika nebus galima nei kelti balso, nei plekstelti per uzpakali,riboti laisves ir t.t. zodziu , su viskuo sutikti, viska leisti. Nes tai gins istatymas.
Klausimas- kaip tada bausti? Ar ko nors draudimas bus skaitomas kaip laisves ribojimas? Tai kaip vaikas suzinos savo ribas- kas galima, ko ne?
Viska leisti???? Taigi jie velniaizin, ko prisigalvos. Mane mama grieztai auklejo, ypac paauglysteje, tai ir aciu Jai , bent zmogumi isaugau, mamai is gedos raudonuoti neteko.

Klausimas- kaip tada bausti? Ar ko nors draudimas bus skaitomas kaip laisves ribojimas? Tai kaip vaikas suzinos savo ribas- kas galima, ko ne?

na as savo vaiko nebaudziu ir nemanau kad tai kada darysiu aisku pakeliu balsa kaip ir visos mamos bet manau man pavyks palaikyti su dukra artima rysi ir viska sutarsim graziai ir nebaudziant
na aisku laikas parodys.

Mes stengiamės iš vis vaikų nebausti. Vaikam daug ką leidžiu, juk jie vaikai. Svarbu, kad didesni paskui save susitvarkytų, dėl ko kartais ir reikia pakelti balsą, bet tik tiek. O paskui mažąjį patys tvarkom, ar vyresni vaikai padeda gražiai paprašyti. O jei mažiukui kažko negalima imti, sakau negalima ir paimu tą daiktą. Su laiku žinos, kas yra negalima (tikiuosi).
geriausia bausme savaite prie kompo neleidziu

maziuko savo dar kaip ir nebaudziu, bet dickis jau kartais su ranka gauna per uzpakaliuka, bet dazniausiai kai pakelia isterija, tai uzdarom i kambari nusiraminti

Sveikos mamytes
Stengiuosiu savo vyruko nebausti del nieku,juk del visko galima susitarti,bet kartais buna kad nesilaiko susitarimo pavz isvaziuoja su dviraciu ten kur jam negalima is savo kiemo,tada liepiu padet dvirati ir neduodu viena diena jei dar karta tap padaro negauna dvi dienas,bet dazniausiai taip nebebuna.buna kad praso zirzia sako daugiau taip nedarysiu svarbiausia laikytis zodzio jokiu budu negalima nusileist tokiems maldavimams.nes jei nusileisi tai visa laik taip ir bus zinos kad mamyte cia tik siaip pasake o galu gale vistiek gaus savo..
Siap esu pries visokias griestas bausmes dirziukus,bet tokiais budais kaip kazkokio daikto nedavimas ar neisleidimas i kiema ar tai kampuke nusiraminimas,manau kad tai yra tikrai veiksminga...ir kuo toliau tuo maziau tu bausmiu reikia
svarbu su vaikuciu daug kalbeti viska paaiskinti ir laikytis susitarimu

Stengiuosiu savo vyruko nebausti del nieku,juk del visko galima susitarti,bet kartais buna kad nesilaiko susitarimo pavz isvaziuoja su dviraciu ten kur jam negalima is savo kiemo,tada liepiu padet dvirati ir neduodu viena diena jei dar karta tap padaro negauna dvi dienas,bet dazniausiai taip nebebuna.buna kad praso zirzia sako daugiau taip nedarysiu svarbiausia laikytis zodzio jokiu budu negalima nusileist tokiems maldavimams.nes jei nusileisi tai visa laik taip ir bus zinos kad mamyte cia tik siaip pasake o galu gale vistiek gaus savo..
Siap esu pries visokias griestas bausmes dirziukus,bet tokiais budais kaip kazkokio daikto nedavimas ar neisleidimas i kiema ar tai kampuke nusiraminimas,manau kad tai yra tikrai veiksminga...ir kuo toliau tuo maziau tu bausmiu reikia

netaikom jokių bausmių, viską išsiaiškinam kalbėdami.aptariam įvairiausias gyvenimo situacijas. pasakau, kad man būtų labai liūdna jei padarytum tai ko aš neleidžiu. ir jokių bėdų kol kas nėra buvę.
o iš mažosios niekada niekas nieko neatima, tiesiog tai ko jai negalima, to ji ir nemato.o jei nori žurnalą pasklaidyti, o sklaidydama būtinai suplėšo, tai aš skaitau naują numerį, o jai duodam jau oerskaitytą, o kai suplėšo - išmetam lauk.
o iš mažosios niekada niekas nieko neatima, tiesiog tai ko jai negalima, to ji ir nemato.o jei nori žurnalą pasklaidyti, o sklaidydama būtinai suplėšo, tai aš skaitau naują numerį, o jai duodam jau oerskaitytą, o kai suplėšo - išmetam lauk.
QUOTE(jolka1224 @ 2008 08 28, 22:10)
netaikom jokių bausmių, viską išsiaiškinam kalbėdami.aptariam įvairiausias gyvenimo situacijas. pasakau, kad man būtų labai liūdna jei padarytum tai ko aš neleidžiu. ir jokių bėdų kol kas nėra buvę.
Smagu kad jums pavyksta del visko susitarti

QUOTE(Laumiux @ 2008 07 01, 00:54)
Bausiu, jei reiks: ir laisvę ribosiu, ir barsiu. MAtysime, kaip su diržu bus. O jei pradės apie zakonus kalbėti (įdomu, nuo kada nesugebantiems rimtesnio sakinio suregzti snargliams bus dėstomi teisės pagrindai?) , pati nuvesiu pas bobencijas (o gal diedus) į "tarnybą" ir liepsiu pasipasakoti, ko prisidirbo.

is amerikonu prisiziurejo istatymu. matyt ir cia LT nori kad butu tokie pat "bezpredelai" kaip ten.
su dukra paskutiniu metu visiskai nesusisneku. nors iki 6 metu buvo idealus santykiai.. bandom ir as ir tevas aiskinti, kalbetis - ji pradeda verkti, tipo supranta kad neteisi... po 30 min vel tas pats. tai cia visa diena ir reikia tik sneketi sneketi ir sneketi.
man jau stogas vaziuoja.