Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip baudžiate vaikus? Nelupant...

QUOTE(halla @ 2010 12 10, 17:10)
fantazijos yra fantazijos: atėjo kaimynas ir saldainius suvalgė. o piktybinis melas siekiant manipuliuot ir kenkt yra kas kita. kol nesusidūriau asmeniškai atrodė kiek gi pas tą vaiką protelio gali būt...

sunku paaiškint, ką reiškia tikrai sunkus vaikas. Ir problemą matom ne tik mes bet ir darželio auklėtojai (pas mus jų grupėj 4).

bausmės yra skiriamos ne už gerus darbus, ir aš turiu omeny ne sausainių ant sofos pritrupint, o katę verdančia arbata nuplikyt, kaimyno kieme daužytų stiklų prirankiot ir vejoj stačiai sukaišiot...

Pavyzdžiui?

Aišku- ji jau sunkus vaikas, ji turi gintis ir stovėti už save visomis išgalėmis, jūs juk su ja kovojate. Natūralu- ji irgi už save kovoja.

Katę, kad nuplikė- blogai, bet gal pakaktų paaiškint, kad katinui skauda ir išmokyti rūpintis katinėliu, gal net įsigyti tuo tikslu. Psichologai sako, kad vaikai prieš silpnus gyvūnus panaudoja smurtą pažinimo tikslais (kažin, kas bus, numirs nenumirs, kas yra mirtis, skausmas ar pan.).
O tų stiklainių tai neimčiau į galvą, eilinė vaikiška išdaiga. Svarbu paaiškint, kad galėjo susižeisti...

Kartais vaikai savo blogu elgesiu bando atkreipt suaugusiųjų dėmesį į save, nes kai jie būna geri- suaugę į juos nekreipia jokio dėmesio...
Atsakyti
mes augom trys seses, tai jei susibardavom ar apsistumdydavom niekada tevai nesiaiskindavo kuri kalta, bausdavo visas vienodai, sustatydavo i skirtingus kampus, paimdavo visus zaislus ir paslepdavo. budavo pikta, kad tarkim mane baudzia nors pradejo kita sesuo, bet su laiku pradejom suprasti kad jeigu susipyksim ar susimusim nubaus visas vienodai, tai gincidavomes ar bardavomes taip kad negirdetu tevai, kai paaugom tevai visai nebesikisdavo i musu konfliktus, sakydavo kad mes pakankamai uzaugusios ir protingos taigi nesutarimus pacios ir isiaiskinsim. o siaip as visada stengiuos prisiminti savo vaikyste, kaip augau, kokios priemones suveikdavo, ar ka as galvodavau apie tokias bausmes, bet deja kas tinka vienam, netinka kitam vaikui. kitu klaidas matom ir aptarinejam, buna kad matai ir savo, bet nezinai kaip kitap elgtis, nebuna nei tobulu vaiku, nei kantriu mamu.
Atsakyti
Matau, kad su keturmeciais problemos. Mes ir daug vargo turim su savaja.Ogogo kokie reikalavimai, aiskinimai, argumentai. Kartais abu su teciu issiziojam, nes neturime ka atsakyti. Siaip ar taip manau, kad kiekvienas vaikas turi savo temperamenta, todel abu vaikus gali aukleti vienodai, bet nebutinai abu jie bus vienodi. Pvz. mes savaja uz isterijas ziema esame iskele is masinos, bet ji net nesuregavo, zviege kaip zviegusi.
Atsakyti
Musu trimeciui labai gerai suveikia perspejimas, kad negales automobilyje sedeti is priekio, jei kuom nors nusizengs. Ir pora karta jau teko ji nubaust. Su niurzgimais bet sedejo deja automobilio galia, tad dabar zino, jei tevai pazadejo, reiskia isteses. Tad kol kas tikrai suveikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lukana @ 2010 12 14, 22:41)
Musu trimeciui labai gerai suveikia perspejimas, kad negales automobilyje sedeti is priekio, jei kuom nors nusizengs. Ir pora karta jau teko ji nubaust. Su niurzgimais bet sedejo deja automobilio galia, tad dabar zino, jei tevai pazadejo, reiskia isteses. Tad kol kas tikrai suveikia smile.gif

ar galima tokį mažiuką priekyje sodinti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2010 12 14, 22:44)
ar galima tokį mažiuką priekyje sodinti?  g.gif

automobilinėje sėdynėje galima, kiek man teko susidurti
Atsakyti
QUOTE(Lukana @ 2010 12 14, 22:41)

O kur mama sedi? Gale? O vyras su sunum priekyje? g.gif Atleiskit, bet man tai ne kaip skamba ax.gif Maciau karta kai taip islipo prie prekybos centro seima. Tada pasakiau sau, kad mano vaikai seds tik gale. As net ir dabar nesisodinu savo mazosios priekyje, jei ir vienos kur vaziuojame. Lai nepripranta blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(smiler @ 2010 12 15, 12:51)
O kur mama sedi? Gale? O vyras su sunum priekyje?  g.gif  Atleiskit, bet man tai ne kaip skamba  ax.gif  Maciau karta kai taip islipo prie prekybos centro seima. Tada pasakiau sau, kad mano vaikai seds tik gale. As net ir dabar nesisodinu savo mazosios priekyje, jei ir vienos kur vaziuojame. Lai nepripranta  blush2.gif

Nevežiojame ir mes savo vaikučių priekinėje sėdynėje. Man taip pat nepriimtinas dalykas, nes vaikai turi turėti savo vietą.
Atsakyti
QUOTE(lukne1 @ 2010 12 14, 21:33)
Matau, kad su keturmeciais problemos. Mes ir daug vargo turim su savaja.Ogogo kokie reikalavimai, aiskinimai, argumentai. Kartais abu su teciu issiziojam, nes neturime ka atsakyti. Siaip ar taip manau, kad kiekvienas vaikas turi savo temperamenta, todel abu vaikus gali aukleti vienodai, bet nebutinai abu jie bus vienodi. Pvz. mes savaja uz isterijas ziema esame iskele is masinos, bet ji net nesuregavo, zviege kaip zviegusi.

mes ieškojom geriausios išeities tokioj situacijoj, ir ją radom bigsmile.gif : kai vaikas imdavo isterikuot, tėtis sustodavo šalikelėj ir pareikšdavo, kad toliau nevažiuos jei mašinoj bus tiek triukšmo, kad bijo paradyt avariją, kad sunku vairuot. Dar pusę minutės parėkęs, sūnus susiprato ir nurimo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganiute @ 2010 12 15, 17:09)
mes ieškojom geriausios išeities tokioj situacijoj, ir ją radom  bigsmile.gif  : kai vaikas imdavo isterikuot, tėtis sustodavo šalikelėj ir pareikšdavo, kad toliau nevažiuos jei mašinoj bus tiek triukšmo, kad bijo paradyt avariją, kad sunku vairuot. Dar pusę minutės parėkęs, sūnus susiprato ir nurimo  smile.gif

Kazkada pabandziau, tai dar per maza gal sitam reikalui smile.gif nes pagavo kabli ir norejo, kad kas kelias minutes sustotu smile.gif juokinga gi smile.gif
Atsakyti
košmaras ir pas mus namuose doh.gif vyresnėlis kaip nuo grandinės nutrūkęs... atsikalbinėja, akis drasko... bausmės... pastatau... nunešu į kampą... apsisukęs eina savo keliu. kai bandau ką nors pasakyti (pakalbėti gražiuoju) užsikemša ausis. kai uždraudžiu kokį malonumą, dar triukšmingiau pragyvena tas kelias dienas ir vėl viskas iš naujo... kaip bausti? diržu vieną kartą gavo, tai paskui nemiegojau visą naktį- širdį baisiai skaudėjo, atsiprašiau, verkiau...
labai gerai prisimenu koks jis buvo pernai tokiu metu... mielas, lengvai sukalbamas ir niekada neatsikalbinėjantis... verysad.gif

QUOTE(Liulia* @ 2006 03 07, 04:31)
Vienintelis absurdas neatitinkantis tikrovės gali būti tik senis šaltis išlendantis pro židinio ertmę  doh.gif  (senis turėtų gerokai "pasidietint", kad pratilptų... )

čia labai offtopic'as bus, bet...
user posted image
Atsakyti
na va, ką tik rašiau, kad nežinau ką daryt, bet prieš geras dvi valandas suvokiau, kad reikia daug daugiau laiko skirti vaikams. lai namai griūva, lai indai lieka nesuplauti... vaikai- didžiausias turtas... mušė vyresnėlis brolį... atėjau į jų kambarį, atsisėdau ir ramiai pradėjau kalbėti: Nojau, tu jau nepyk, bet daržų (kompiuteryje fermoje) šiandien negausi nusirinkti... prasidėjo isterijos, aš toliau ramiai variau savo dainelę : negausi... tada prisėdo prie manęs, pradėjo glaustytis (jokiu būdu neatstūmiau, atvirkščiai- apkabinau), gražiuoju prašyti. aš nepasidaviau... beje, kažkodėl šįkart neužsidengė ausų. gal aš per ramiai kalbėjau? galų gale sutarėm, kad šiandien aš nurinksiu, o jam ryt ryte leisiu... paaiškinau, kad tai tik bausmė už brolio mušimą... pakalbėjom apie tai, kad jokio gyvo sutvėrimo negalima mušti, nebent vaiką puola kažkas, apie brolio reikšmę Nojaus gyvenime, apie karus... žodžiu, seniai aš su savo sūnumi taip nuoširdžiai kalbėjausi... visa tai užtruko apie pusvalandį... o anksčiau net penkių minučių nereikėdavo, kad aš supykus aprėkčiau vaikus ir išeičiau iš kambario...
dabar reikia pasiruošti ir vaikus paruošti kelionėms po svečius (močiutes ir t.t.), nes prie močiučių būna kaip apsvaigęs- negirdi, nemato, daro ką nori ir kaip nori.....
Atsakyti