Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip baudžiate vaikus? Nelupant...

Vienžo... Nemoku aš to savo vaiko nei bausti, nei auklėti. Nepasisekė jam su mama schmoll.gif
[/quote]

lotuliukas.gif Perskaičius tavo postą "sužvengiau" visu balsu...net pamiršau, kad šeimyna miega... blink.gif
Na tokį nuoširdumą forume retai sutiksi. Maladec. biggrin.gif
Atsakyti
Manoji taip pat linkusi su oziukais padraugauti. Tai kai buvo kokiu dvieju metuku padedavo toks budas. Ispradziu konstatuodavom fakta kad atejo oziukai, tada susitardavom juos varyti. Eidavom i balkona ir liepdavau saukti garsiai garsiai kiek tegali a-a-a-a, kol oziukai neiseis. Padedavo. (cia auklytes musu sugalvotas metodas)
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2006 05 19, 13:07)
Manoji taip pat linkusi su oziukais padraugauti. Tai kai buvo kokiu dvieju metuku padedavo toks budas. Ispradziu konstatuodavom fakta kad atejo oziukai, tada susitardavom juos varyti. Eidavom i balkona ir liepdavau saukti garsiai garsiai kiek tegali a-a-a-a, kol oziukai neiseis. Padedavo. (cia auklytes musu sugalvotas metodas)

Man labai patiko sis oziuku varymas, reiks ir mano leliui taip pabandyt, o tai labai daznai oziukai atbega
thumbup.gif
Atsakyti
Gal galite patarti kaip elgtis su labai jautriais vaikais? Mano mergaitėi 5 su puse, tai mes visiškai su ją nesusitvarkom verysad.gif Kai negirdi ir nedaro, ką sakau, tenka imtis barniu, kartais ir diržiukas nepadėda, nes iškart puola į isteriją -rekia, kaip išprotėjusi, pradeda vaidinti, kad širdis skauda, kad jai bloga verysad.gif Buvo mane taip išgąsdinusi, kad ir pas kardiologą nuvedžiau - viskas gerai, jokiu patologijų . Mergaitė labai viskuo bijo - tamsos, buti viena:verysad: Klausiau, gal kas ją išgąsdino?Kartais nežinau ko griebtis. Tariames su ją, kad draugausime, tik turi klausyti mamos ir tečio ir savo ožių nerodyti...Bet tai nepadeda, o kartuojasi vėl ir vėl. Bijau, kad rimčiau ko nebūtų. Buvome net pas psihologą, tai patarė nueiti pas.... LOGOPEDĄ blink.gif Tuo ir baigiasi mūsų apsilankimai pas daktarus verysad.gif O taip norisi gerai sutarti ir bė bausmių ir dirželio...Juk ji labai jautri ir kartais tiesiog baisu, kad darau kažką ne taip, nežinodamas taip gali ir vaiko psihiką pažeisti. Liudni mūsų popieriai cray.gif Ka patarsit?
Atsakyti
QUOTE(natalyjabut @ 2006 05 30, 12:11)
Gal galite patarti kaip elgtis su labai jautriais vaikais? Mano mergaitėi 5 su puse, tai mes visiškai su ją nesusitvarkom verysad.gif Kai negirdi ir nedaro, ką sakau, tenka imtis barniu, kartais ir diržiukas nepadėda, nes iškart puola į isteriją -rekia, kaip išprotėjusi, pradeda vaidinti, kad širdis skauda, kad jai bloga verysad.gif Buvo mane taip išgąsdinusi, kad  ir pas kardiologą nuvedžiau - viskas gerai, jokiu patologijų . Mergaitė labai viskuo bijo - tamsos, buti viena:verysad: Klausiau, gal kas ją išgąsdino?Kartais nežinau ko griebtis. Tariames su ją, kad draugausime, tik turi klausyti mamos ir tečio ir savo ožių nerodyti...Bet tai nepadeda, o kartuojasi vėl ir vėl. Bijau, kad rimčiau ko nebūtų. Buvome net pas psihologą, tai patarė nueiti pas.... LOGOPEDĄ blink.gif  Tuo ir baigiasi mūsų apsilankimai pas daktarus verysad.gif  O taip norisi gerai sutarti ir bė bausmių ir dirželio...Juk ji labai jautri ir kartais tiesiog baisu, kad darau kažką ne taip,  nežinodamas taip gali ir vaiko psihiką pažeisti. Liudni mūsų popieriai cray.gif Ka patarsit?

Nu aš ne psichologė, bet pirmiausia turi su ja praleisti kuo daugiau laiko ir kuo daugiau bendrauti. Stenkis ją išklausyti, sužinok jos norus, svajones. O diržiukų ir barimų turėtų būti kiek įmanoma mažiau, patikėk, nepadės
Pas mane irgi jautrus vaikas, tu tokia neviena friends.gif
Atsakyti
QUOTE(migliux @ 2006 05 30, 17:50)
Nu aš ne psichologė, bet pirmiausia turi su ja praleisti kuo daugiau laiko ir kuo daugiau bendrauti. Stenkis ją išklausyti, sužinok jos norus, svajones. O diržiukų ir barimų turėtų būti kiek įmanoma mažiau, patikėk, nepadės
Pas mane irgi jautrus vaikas, tu tokia neviena  friends.gif

Juk yra ne tik bausmių bet ir skatinimų sistema...gal tavo vaikui kaip tik jos ir reikia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2006 05 30, 21:54)
Juk yra ne tik bausmių bet ir skatinimų sistema...gal tavo vaikui kaip tik jos ir reikia  mirksiukas.gif

Tam tikram amziui gal ir gera sistema, bet maniskei 4 metai, tai jei pasakai, kad uz ta ir ta bus tas ir tas, tai ji nori "cia ir dabar", nesvarbu, kad ka tik "prisidirbo". Juk laiko pojucio pas tokius vaikus nera.

Skatinimo sistema reiktu isivesti ir mamai (pvz.: jei siandien nesusinervinsiu ir neuzreksiu ant vaiko, tai galesiu nusipirkti ..... biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(Senoji @ 2006 05 31, 10:51)
Skatinimo sistema reiktu isivesti ir mamai (pvz.: jei siandien nesusinervinsiu ir neuzreksiu ant vaiko, tai galesiu nusipirkti .....  biggrin.gif )

thumbup.gif Pats geriausias būdas thumbup.gif
Atsakyti
Ačiu už patarimus 4u.gif Tikrai norėčiau buti gera mama blush2.gif Anksčiau tokių rūpesčių nebūvo, gal dėl to atsirado, kad broliukas gimė?
Atsakyti
anksčiau statydavau į kampą, veikė kurį laiką biggrin.gif dabar stengiuosi kuo daugiau kalbėtis, aiškinti, kodėl negalima, kodėl blogai pasielgė ir pan ax.gif
Atsakyti
Sveikos mamos.. 4u.gif
vat susiduriau su tokia problema...Dirbu aukle,saugau 6 metų mergaitę,bet ji yra labai aikštinga ir kaprizinga... mad.gif
ant jos rėkti negaliu,bet jau nežinau kaip su ja bendraut..
Iš ryto aš turiu su ja daryti mankštą,regliuoti ka valgo,nes ji yra stambi...bet esmė tame,kad ji NENORI toks mankštos daryt..ir jeigu pasakau : Reikia daryt,Vilte..tai ji iskart supyksta,susiraukia ir pradeda verkslent...
Bandziau ta manksta paverst žaidimais,su kamuoliu,su gimnastikos pratimais..atsinešiau gumą šokinėjimo,jai iš pirmo karto neišėjo sokinėt,ir ji viskas,užsispyrė,nebenori...su virvute tas pats...
nebezinau ką su ja daryt,patarkit?? doh.gif
dar vienas dalykas...Žaidimai..ji nenori nieko zaisti,nei su barbem,nei nieko,tik MUŠTIS... blink.gif
žnaibosi mergytė sakyčiau skaudokai...o jei as jai juokais įžnybiu,ji supyksta ir nesneka..kaip su ja tada bendraut?kaip ismokyt draugiškumo?
Dar kas labai erzina,tai smalsumas..labai mėgsta kištis į suaugusųjų gyvenimą..klausinėja apie mano vaikiną,bučinius ir t.t... kažkaip pastebejau,kad ji perdaug žino apie "Intymų" pasaulį..žaisdama su barbem,ji visad nori susirast vyrą,pasidaryt vaiką ir gyvent suagusiųjų gyvenimą unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(natalyjabut @ 2006 05 31, 11:25)
Ačiu už patarimus  4u.gif Tikrai norėčiau buti gera mama  blush2.gif  Anksčiau tokių rūpesčių nebūvo, gal dėl to atsirado, kad broliukas gimė?

Broliukas tikrai padarė didelę įtaką. Žinau, nes jau per tą perėjau. Man būdavo taip: padėk Luką (rėkiančią) į lovytę ir skaityk man pasaką doh.gif
Nors dabar mažoji paaugo ir iš angeliuko virto tikru velniuku. Čia turbūt ir amžius kaltas. Dabar dėmesio reikalauja ypač daug
Atsakyti