Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip baudžiate vaikus? Nelupant...

nu nepyk bet niekaip negaleciau pasakyti,kad tai suaugusi ir dar baigusi psichologija doh.gif schmoll.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2006 03 22, 20:30)
tiesiog manau, kad tavo sesei reikejo savo auksus labiau saugoti. juk jei jie guletu vaikui neprieinamoj vietoj, tokiu problemu ir nebutu. mergyte kalta, zinoma, bet ir tavo sesers neapykantos nepateisinu  schmoll.gif  butent, neapykantos, nes jei ji myletu tavo dukryte, tikrai tai ziauriai nesielgtu su ja. sekmes tau, ir greiciau pasiimk mergyte.

O kodel zmones savuose namuose turi kazka slapstyt?! Dar suprasciau, jei vaikui metai ar du - tai baisu, kad ras, kur ant stalo ir prarijus uzsprings. O savo namuose slept, kad nerastu, nepaimtu ir neismestu?! Cia man tai visai nesuprantama schmoll.gif Na, pas mane auksas sekcijoj, grazioj stiklinej dezutej, tai ka, as ji dabar turiu i siena imuryt ar seifa nusipirkt, kad mano sunenas nepaimtu?! Esu isitikinusi, kad neprivalau savo namuose slept ir juo labiau - nuo savu. Pritariu, kad ir vaistus reikia slept nuo vaiku, bet turi but amzius, nuo kurio vaikai jau yra auklejami dalyku - kas galima, o kas ne.
Kazkada turejau panasia istorija (tik ne tokia ziauria). Man buvo gal 15 metu, kai atvaziavo giminaiciai su vaiku (10 metu). Vaikas isvaziuodamas perslave mano spinteles ir surades pavoge gan nemazus pinigus. Kieno kalte siuo atveju:
a) mano, kad deramai nepaslepiau (o kazin, kur slept, kad tikrai niekas nerastu);
cool.gif tevu, kad netinkamai isauklejo ar neisauklejo;
c) vaiko, nes jau didelis, kad pats suprastu.
Teisinga varianta kiekvienas zmogus nusistato pats.
Papildyta:
O moteriske tai jau tikrai metuose, kad elgtis, kaip pacankei g.gif tikrai nepagalvociau, kad tiek metu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leksa: 23 kovo 2006 - 19:47
Labukas,

Pati turiu neklauzada mergaite 3m. ir zinau ka reiskia,kai ji sugalvoja ragiukus parodyti.
Oziukams isvaryti turim labai gera buda smile.gif .Nereikia nei musti,nei rekti, uztenka pastatyti i kampa ir neleisti su niekuo bendrauti.Mums tai labai padeda. smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2006 03 20, 17:31)
O as noriu uzstoti Raines seseri. Kas kad aukso pilnos parduotuves pilnos, juk tai JOS auksas dingo! Gal jis brangus ne materialine verte, bet kitokia? Dabar mergaite netekus sau brangiu zaislu supranta, ka reiskia netekti kazko svarbaus. Jei netekciau savo aukso, nenusiminciau labai, bet jei dingu vienas sidabrinis ziedelis cry.gif  ir tikrai greitai negaleciau su tuo susitaikyt ir greitai atleist. Tai juk MANO BRANGUS ZIEDAS. MANO ir niekas neturi teises jo liest, o juo labiau ismest.

Taip taip, dar pasistenkim, kad vaikai suprastų ką reiškia prarastos meilės ir t.t. Tegu suvokia kaip emociškai jaučias suaugęs doh.gif Gi vaikui lengviau suprast kaip jaučias suaugęs, o ne suaugusiam kaip jaučias vaikas doh.gif Žinai ką - nieko tas vaikas nesuprato - na suprato, kad svetimo liest negalima, suprato, kad brangiai tetai tas nepatiko, bet labiausiai suprato, kad suaugęs gali būt labai žiaurus už gal net nelabai tyčinį žingsnelį... Aš irgi turiu sau brangių daiktų, va vakar sudužo širdžiai labai mielas puodelis. MANO. Pati sudaužiau. Užtat nėra ko kaltint....Buvo kai viena kopijavime dirbanti darbuotoja beviltiškai sugadino pirmą mano vaiko ultragarsinę ir labai aiškią nuotrauką doh.gif Jaučiaus tragiškai, be viso ko dar ir nėščia buvau, bet snukio už tai gi nedaužysi ir iš jos žaislų trim mėnesiam neatimsi, kad suprastų ką blogo padarė... beje ir pati buvo persigandus ir matyt labai aiškiai suvokė ką pridirbo...stovėjo visa nutirpus...va čia ir buvo ta pamoka ar vadink kaip nori...o mes su vyru apsisukom ir vėl nuėjom į gimdymo namus. Padarė naują. Pirmosios iki šiol gaila, bet ne popierius ir ne kitoks daiktas gi toje situacijoj esminis...tegu ir brangus. Vaikas bet kurioj situacijoj svarbesnis ir už popierių ir už ypatingai emooociškai ar kaip kitaip brangų auksą doh.gif
Žodžiu, menkysta tas, kuris prie daikto prisiriša taip, kad dėl to gali sau leist "laužyti" vaiką. Gal ne veltui vaikai į kalėjimus nesodinami, iki pilnametystės nebalsuoja ir t.t.? A? Spėju todėl, kad jie patys už savo veiksmus dar nėra pilnai subrendę atsakyt. Auklėt žinoma reikia, bet su tokiu auklėjimu iš to paties vaiko žvėriuką išauginsi, kuriam savaime suprantama, kad už kiekvieną sulojimą ne vietoj jį galima parspirt. Bet spardomas išmoksta kąst.
Papildyta:
QUOTE(akse @ 2006 03 23, 19:22)
Alexandra napatikesi bat mano sesei  42, 18-kos metu dukra turi ir plius psichoterapija baigus doh.gif  doh.gif

Jokie mokslai nieko nereiškia, jei jie tau konkrečioj situacijoj "nepatogūs" .
Atsakyti
Norėjau parašyti savo nuomonę, bet po Patieškos išsakytų minčių, nelabai turiu ir ką pridurti drinks_cheers.gif
Mylėkim savo vaikučius... wub.gif

O grįžtant prie bausmių, tai mūsų namuose pagrindinė bausmė yra neleisti vaikams užsiimti mėgstama veikla, taip pat mažylį bausdavau - išvesdama į kitą kambarį pabūti su savo ožiais, tik bėda, kad paskutiniu metu jam tokia bausmė pradėjo labai patikti, ir tik laukia progos pasivolioti tėvų lovoje doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Zvaigzdziuke @ 2006 03 26, 14:51)
Norėjau parašyti savo nuomonę, bet po  Patieškos išsakytų minčių, nelabai turiu ir ką pridurti  drinks_cheers.gif
Mylėkim savo vaikučius...  wub.gif

O grįžtant prie bausmių, tai mūsų namuose pagrindinė bausmė yra neleisti vaikams užsiimti mėgstama veikla, taip pat mažylį bausdavau - išvesdama į kitą kambarį pabūti su savo ožiais, tik bėda, kad paskutiniu metu jam tokia bausmė pradėjo labai patikti, ir  tik laukia progos pasivolioti tėvų lovoje  doh.gif

Pas mumis tai galima kitą kambarį matyti sėdint ant lovos tai matau ką maniškis daro kai nubaustas....dažniausiai tai klusniai stovi ir laukia kol jį pakviesiu...
Dar norėjau pasakyti MAMOS BŪKIT ATSARGIOS SU LAIKU KURĮ PASKIRIAT VAIKUI STVĖT KAMPE ar kitur BAUSMĖS LAIKAS TURĖTŲ BŪTI TOKS, KIEK VAIKUI YRA METŲ...pvz vaikui 3m, tai laikas 3min IR NEILGIAU...jei neatsiprašo...galima vėl jį pastatyti ir vėl tik 3 min..po to vėl ateiti ir tikėtis atsiprašymo...Čia kažkas susiję su vaikų psichologija...tikslai neatsimenu...bet žymus vaikų psichologas yra pasakęs kad mažam vaikui ir viena minutė yra kaip amžinybė...ir kad negalima viršyti to skiriamo laiko, o kodėl jis skiriamas pagal metus...neatsimenu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Getter: 26 kovo 2006 - 16:11
O ką jūs darote tokiu atveju, kai vaikas pastatytas kampe, savavališkai iš jo išeina? blink.gif O jei bandai atgal pastatyti, klykia, draskosi, žodžiu "firminė isterika" verysad.gif
Mušti irgi nemušu, bet jokios bausmės neveikia doh.gif Kartais taip išveda iš kantrybės, kad apstaugiu, tai paskui pačiai nėr kur dėtis iš gėdos blush2.gif
Vienžo... Nemoku aš to savo vaiko nei bausti, nei auklėti. Nepasisekė jam su mama schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2006 03 30, 16:51)
O ką jūs darote tokiu atveju, kai vaikas pastatytas kampe, savavališkai iš jo išeina? blink.gif O jei bandai atgal pastatyti, klykia, draskosi, žodžiu "firminė isterika" verysad.gif
Mušti irgi nemušu, bet jokios bausmės neveikia doh.gif Kartais taip išveda iš kantrybės, kad apstaugiu, tai paskui pačiai nėr kur dėtis iš gėdos blush2.gif
Vienžo... Nemoku aš to savo vaiko nei bausti, nei auklėti. Nepasisekė jam su mama schmoll.gif

Maniskis taip pat nestovi kampe, jei pastatau tai iseina doh.gif Tai aprekiu jau jegu nebuna, paciai nervas ima o tolku ner, nz ka daryt... g.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2006 03 30, 16:51)

Nžn gal pabandyk ant kėdės sodint...ir nebūk šalia jo...t.y. pasodink ir išeik...jam "malonumo" suteikia kai į jį žiūri...o reikia nestovėt šalia jo...o ateit po kelių minučių...dar svarbu nevartoti tokių žodžių kaip "tu blogas" ta prasme ne žemint vaiko...o pasakyt kad jis pabus čia kol nusiramins...ir kad tu pas jį ateisi vėliau...paskaityk ką anksčiau parašiau gal bus aiškiau...
O mama tu pati geriausia savo vaikui wub.gif
Atsakyti
as stengiuosi i ozius nekreipti demesio,o kai jau nebelaiko nervu stabdziai,iseinu i kita kambari,kol kas tuo ir apsiribojam,paskutine isterija baigesi prie namu duru(nuo darzelio iki namu 5 minutes),kai niekas nepaise jos klyksmo ir trankymosi,apsiramino ior namo iejo jau kitas zmogus smile.gif
Atsakyti
Mūsų virtuvėje ant šaldytuvo kabo baltas A4 formato lapas, kuris padalintas į dvi dalis - viena dalis pliusams, kita - minusams... jei nusižengia - gauna minusą, padaro ką nors gera - gauna pliusą... Taip ir susitariam... Nes yra sutarta, kad už 10 minusų per savaitę - kt. savaitę neis į plaukimo treniruotes... Na, o už pliusus gauna kokį nors sutartą prizą... ax.gif
Vien tik baudžiant niekada nebus gero rezultato - reik ir apdovanot vaiką 4u.gif
Atsakyti
Peperoni,gal ir tikrai geras budas,reiks pabandyti.
Atsakyti