Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-58

O gal iš kokių šviesesnių tarpinių kadagių suformuoti eilę - pagalvę g.gif panašiai kaip
user posted image
man atrodo jie ir karpymą kažkiek pakenčia, galima ir taisyklingesnę formą išgauti 4u.gif
O iš medžių kažkaip pagalvojau apie himalajinį beržą - gražiai turėtų šviesti tamsių eglučių fone.

Aš stosiu į žolinių ir žydinčių krūmų opoziciją blush2.gif Pakankamai didelis plotas, atstumas iki gatvės nemažas - yra rizika, kad žoliniams augalams neužteks masyvumo. O žydintys krūmai, palei vieškelį tikėtina, kad praras dalį dekoratyvumo (užterštumas, dulkės ir pan.), reikėtų paieškoti kažko atsparaus ir dailaus (beje erškėtrožės būtų visai thumbup.gif )
Dar pastebėjimas - augalai palei kelią turėtų būti arba žemesni už žmogaus akių lygį, arba medžiai, kurių laja virš akių lygio. Kitaip keliaujant keliu bus matoma tik pirmoji siena 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 23 rugpjūčio 2010 - 11:14
QUOTE(Tina* @ 2010 08 22, 20:47)
Pas save uz egluciu, kurios bus uz tvoros issilyginom teritorija. Planuojama veja. Kokius medukus patartumet pasodint sioj jau ne musu teritorijoj (bet esme, kad nutent mums ji akis gadins, jei bus apleista ir negrazi):

na ir dar vienas klausimas (be to, kokio aukscio eglutes planuojat auginti), kaip jus ziuresit i ta islyginta teritorija? Kiek pamenu, eglutes yra gale sklypo, ar jus pro ta teritorija pravaziuojate g.gif ?
Jei nevirsysite egluciu ugio, o galvojate apie medzius, tai leidziu sau suprasti, kad egluciu gyvatvore bus pakankamai auksta. Tada koks tikslas sodinti medzius g.gif , ju net is savo kiemo nematysit, tik darbo papildomo turesit.
Be to, i eglutes prikris lapu, vaizdelis bus nekoks, issrinkti praktiskai be sansu.
Rinkciausi lapuocius ziedinius/uoginius krumus arba zemesne lanksvu-raugerskiu-sidabrakrumiu mixo gyvatvore, tada labiau isrysketu eglutes (man, formalumo salininkei, antrasis variantas butu priimtinesnis).
Pigiausias variantas turbut butu apsodinti raudonlapiais lazdynais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 23 rugpjūčio 2010 - 11:39
QUOTE(jolaxus @ 2010 08 23, 11:34)
g.gif kokie bebūtų spygliuočiai, ko gero ilgainiui taptų dar viena siena prie eglučių unsure.gif o gal orientuotis į kažkokius stambesnius žolinius augalus, kurie eglučių fone gražiai žiūrėtųsi rolleyes.gif  yra gigantiškų melsvių veislės, yra ilgainiui dideliais kerais suaugančios viendienės... viksviniai augalai... o gal erškėtrožių eilė visai žaviai atrodytų žydėjimo metu ir paskui uogas nokindamos... o gal hortenzijos taptų gražia žydinčia atsvara eglučių žalumai... o gal žydinčių krūmų derinys čia pasiteisintų - kažkoks mixas iš veigėlių, hortenzijų, sedulų ir t.t. unsure.gif
prisifantazavau ant svetimo kiemo biggrin.gif

Na turėkim aumenį, kad eglių paviršinės šaknys ir jos su laiku viską išvalgys, aplink eglę net žolė nenori augti, o žoliniai augalai tuo labiau skurs. Erškėtrožės labai gražu, bet kai reikės išravėti ar lapus išgrėbstyti doh.gif doh.gif doh.gif
Aš vistik siūlyčiau masyvesnius augalus su gilumine šaknų sistema : beržai, klevai, netgi alyvų krūmai tiktų, jie šakneles gilyn leidžia, šeivamedžiai tiktų.
Vida777 siūlo lazdynus, bet jie bus per masyvūs ir tamsi lapija ant tamsios žalumos (eglės, žolė) atrodys niūrokai.
Atsakyti
Pas mus eglaičių gyvatvorė prie pat kelio, gana ilgoka - kadangi gyvename sodyboje. Tai va, vidinėje sodybos pusėje sodinome beržus grupėmis, išmėtydami po du, tris, penkis - tarp šių grupelių palikdami didesnius atstumus kalninėms pušims. Jau penkti metai eina - dabartinis vaizdas mums l. patinka, beje - žolė tarp eglaičių auga doh.gif , sodinome šacmatų tvarka, tačiau nebespėjame šiemet šienauti- auga kaip patrakusi, nors jau pasiekusi dviejų metrų ūgį... Dar patarčiau - jei ką nutarsite sodinti , sodinkite nuo eglučių toliau, palikite bent 1,5- 2,5 m. atstumą. smile.gif Gražiai atrodytų baltosios sedulos margalapė rūšis - nereikli ir labai puošniai šalia kelio atrodytų. Tai tiek, sėkmės.
Atsakyti
Oi kiek patarimu radau, aciu 4u.gif ryt pabandysiu jusu siulytus medzius padeliot ant lapo. Kas liecia viksvas ir zolinius, kad ir labai jie man grazus, bet tam plote tikrai pasimestu. Be tp nuo keliuko nemazai dulka, tai reikia tikrai kazkokiu medeliu. Ir dar - si puse bus matoma tik vaziuojant gatvele. Estetinis vaizdas daugiau del kitu, o ne del saves. O kaip puosmeziai? g.gif su kuo jie dar graziai ziuretusi? g.gif

Is pasiulymu uzkabino berzeliai (MB ju albai nori), katalpos, klevai.
Atsakyti
QUOTE(japoniuke1 @ 2010 08 23, 18:06)
Pas mus eglaičių gyvatvorė prie pat kelio, gana ilgoka - kadangi gyvename sodyboje. Tai va, vidinėje sodybos pusėje sodinome beržus grupėmis, išmėtydami po du, tris, penkis - tarp šių grupelių palikdami didesnius atstumus kalninėms pušims. Jau penkti metai eina - dabartinis vaizdas mums  l. patinka, beje - žolė tarp eglaičių auga  doh.gif , sodinome šacmatų tvarka, tačiau nebespėjame šiemet šienauti-  auga kaip patrakusi, nors jau pasiekusi dviejų metrų ūgį... Dar patarčiau - jei ką nutarsite sodinti , sodinkite nuo eglučių toliau, palikite bent 1,5- 2,5 m. atstumą. smile.gif Gražiai atrodytų baltosios sedulos margalapė rūšis - nereikli ir labai puošniai šalia kelio atrodytų. Tai tiek, sėkmės.

Du metrai eglei ne ūgis, pakalbėsim kas augs po jom po dar 5 metų. Penkių metrų spinduliu visi augalai vargsta.
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2010 08 23, 18:29)
Oi kiek patarimu radau, aciu  4u.gif ryt pabandysiu jusu siulytus medzius padeliot ant lapo. Kas liecia viksvas ir zolinius, kad ir labai jie man grazus, bet tam plote tikrai pasimestu. Be tp nuo keliuko nemazai dulka, tai reikia tikrai kazkokiu medeliu. Ir dar - si puse bus matoma tik vaziuojant gatvele. Estetinis vaizdas daugiau del kitu, o ne del saves. O kaip puosmeziai?  g.gif su kuo jie dar graziai ziuretusi?  g.gif

Is pasiulymu uzkabino berzeliai (MB ju albai nori), katalpos, klevai.

Pas uošvius beveik po eglių (kurioms virš 20 metų) šakomis puikiausia jaučiasi žagrenis. Kai nuvažiuosiu ton pusėn nufotkinsiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 23 rugpjūčio 2010 - 20:25
QUOTE(Knifofija @ 2010 08 23, 21:26)
Pas uošvius beveik po eglių (kurioms virš 20 metų) šakomis puikiausia jaučiasi žagrenis. Kai nuvažiuosiu ton pusėn nufotkinsiu.

Ir kaip gražuuuuu wub.gif Bet aš jau pabijojau siūlyt blush2.gif (nes tuoj jaučiu atsibosiu su savo vijokliais ir žagreniais lotuliukas.gif ).
O vieta pas Tiną žagreniams tikrai nebloga, aplink šienaujama pievutė, nepavyks jiems nekontroliuojamai plisti. Tik bėda, kad labai jau neatsparūs vėjui - vėtros skina juos pačius pirmus verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 23 rugpjūčio 2010 - 20:38
QUOTE(bitule @ 2010 08 23, 20:37)
Ir kaip gražuuuuu  wub.gif Bet aš jau pabijojau  siūlyt  blush2.gif  (nes tuoj jaučiu atsibosiu su savo vijokliais ir žagreniais  lotuliukas.gif ).
O vieta pas Tiną žagreniams tikrai nebloga, aplink šienaujama pievutė, nepavyks jiems nekontroliuojamai plisti. Tik bėda, kad labai jau neatsparūs vėjui - vėtros skina juos pačius pirmus  verysad.gif

tik kazi ar zagreniai neprades lysti i Tinos kiema, kai susidurs su kelio barjeru, pasuks lengvesniu keliu. Be to, zagreniai neilgaamziai, bet kad grazus, tai faktas smile.gif .

Radau foto su lazdynu.

Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 08 23, 21:56)
tik kazi ar zagreniai neprades lysti i Tinos kiema, kai susidurs su kelio barjeru, pasuks lengvesniu keliu. Be to, zagreniai neilgaamziai, bet kad grazus, tai faktas  smile.gif .

Radau foto su lazdynu.

Na, man pasirodė, kad ta juosta gana plati, gal neužtektų sveikatos iki eglučių priropoti mastau.gif
O koks čia lazdynas lens.gif ? Grožis wub.gif Labai gražūs blizgūs lapai, įdomu čia iš gero gyvenimo, ar šiaip mandra veislė?
Bet iš nuotraukos tai tikrai atrodo, kad dar pora metų ir lazdynas dings po eglučių sijonais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 08 23, 21:21)
Na, man pasirodė, kad ta juosta gana plati, gal neužtektų sveikatos iki eglučių priropoti  mastau.gif
O koks čia lazdynas  lens.gif ? Grožis  wub.gif Labai gražūs blizgūs lapai, įdomu čia iš gero gyvenimo, ar šiaip mandra veislė?
Bet iš nuotraukos tai tikrai atrodo, kad dar pora metų ir lazdynas dings po eglučių sijonais  ax.gif

as labai norejau zagrenio prie namo kampo, tai daug skaiciau forumuose (vok.), kad ju atzalos toli nueina ir net per betona ar mura prasiskverbia. Pradejau atidziau stebeti ju plitima (pas mus ju labai daug), tai gana toli pazenge ir dazniausiai palei namo pamatus prizele, kur drenazas ir laisvesne dirva.
Pas kaimyne yra pora pasodinta uz kokiu 10 m nuo musu namo, tai lauksiu atzalu ax.gif .

Lazdynas manau niekuo neypatingas, toks pat kaip ir pas mane is palaukes parsinestas, bet turbut labai geroje dirvoje auga, gal dar trasom pasertas, nes cia medelynas.
Atsakyti
Juostos ilgis 60 m, plotis - kokie 5 m. Zagreniai man irgi labai grazus. Viena i savo sklypa esam isileide. Kolkas zalos nedaro.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 08 23, 23:42)
Juostos ilgis 60 m, plotis - kokie 5 m. Zagreniai man irgi labai grazus. Viena i savo sklypa esam isileide. Kolkas zalos nedaro.

Tai visgi siaurokai ax.gif, tikrai sulįs į kiemą. Pas mane irgi per keletą metrų nuo namo auga doh.gif . Dešimt metų buvo labai ramu, bet porą pastarųjų vasarų jau tenka smarkokai ravėtis. Girdėjau, kad jie ypač pasiunta daugintis, jei yra sužalojami. Tai po šių metų škvalų laukiu ypatingo prieaugio rolleyes.gif , na, bet negaliu aš be jų doh.gif

Tiesa, vakar papirkau japoninį šermukšnį (Sorbus Commixta), tai man jis kažkuo primena žagrenį. Matysiu kaip atrodys kai paaugs, gal bus rasta alternatyva be žalingų žagrenių įpročių biggrin.gif
Atsakyti