Įkraunama...
Įkraunama...

Majonezas

as tai visokias salotas pasidarau,pvz.pikantiskas,kiausiniai tarkuoti su suriu ir majonezu, naminias salotas ar siaip kokiu darzoviu pagal fantazija. kiausiniu puseles kemsu ( dedu kumpi ,kiausinio tryni, majonezo,krapu dziovintu viska sumaisau ir sudedu i kiausiniu,t.y.baltymu vidu. paprasta ,greita ir skanu
Atsakyti
Hellman's, žinoma ax.gif
Na, dar kartais Daumantų žydru dangteliu - į kokias salotas pvz... Bet vis tiek maišau su Hellman's - jis suteikia gerą skonį patiekalams smile.gif
Atsakyti
Stengiuosi, kad jo šaldytuve nebūtų. Nemanau, kad tai sveikas produktas. Skaičiau tokią mintį, kad jeigu tą kuris išrado majonezą būtų nuteisią mirties bausme, -daug žmonių būtų sveikesni. O salotas gaminu su aliejumi. Nepykit, mamytė, skanaus jums- čia mano nuomonė apie majonezą. TIK MANO 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, majonezo mėgėjos tongue.gif 4u.gif Ketvirtadienį mačiau laidą "Emigrantai". Viena lietuvė, dirbanti virėja Ispanijoje pasakė vieną ispanų mėgstamo šesnakinio padažo receptą. Jis panašus į majonezą. Kas nematėt, rašau receptuką:

žiupsnelis druskos (maždaug arbat.š.)
truputis juod. pipirų
200g pieno (manau, reikėtų riebesnio, nes liesas gal nesusiplaks)
kelios česnako skiltutės (nenorint labai aštraus, tai ir vienos,manau, pakanka, nes visgi dar pipirai dedami)
400g aliejaus.
Taigi, į aukštą indą suberiama druska, pipirai, česnako skiltelės (jas galima prieš tai pasmulkinti, kad geriau išsimaišytų),pienas, aliejus ir plakama trintuvu. Man pasirodė keista, kad ne plaktuvu, bet tuo trintuvu ilga rankena. Masė turi būtu puri ir standi, kaip koks išplaktas gerai baltymas.
Dar šio padažo nebandžiau, nes pienas vis pamirštamas nupirkt. Ir dar keista, kad nededamas kiaušinis... Bet jei bandysiu, tai darysiu iš pusės kiekio. Nežinau kiek gali negesti šis padažas, bet, visgi, kur gi dėčiau šitiek kiekio?! blink.gif
Atsakyti
Sveiki,
Mes perkame tiktai Vilniaus majoneza. Pats skaniausias thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mamuke68 @ 2008 04 06, 09:30)
Stengiuosi, kad jo šaldytuve nebūtų. Nemanau, kad tai sveikas produktas. Skaičiau tokią mintį, kad jeigu tą kuris išrado majonezą būtų nuteisią mirties bausme, -daug žmonių būtų sveikesni. O salotas gaminu su aliejumi. Nepykit, mamytė, skanaus jums- čia mano nuomonė apie majonezą. TIK MANO 4u.gif



hm..susimasčiau, kodėl taip žiauriai su majonezo išradėju kažkas norėjo pasielgti g.gif
Na gal "fabrikiniuose" kartais kažko prideda, bet iš principo..jei gaminant namuose...tai lyg ir nėra jame kažkokių tai labai nuodingų produktų:
kiaušiniai, garstyčios. cukrus, druska, citrinų sultys, aliejus....


Sorry, jei aš čia truputį ne į temą blush2.gif
Atsakyti
Mes labai pamėgom Kėdainių be konservantų thumbup.gif ,kito net maniškis nebeprįpažįsta. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zidinga @ 2008 04 09, 14:02)
Mes labai pamėgom Kėdainių be konservantų  thumbup.gif ,kito net maniškis nebeprįpažįsta.  ax.gif


mes irgi kėdainių "premium' thumbup.gif
Atsakyti
Man tik Helmans, ir misrainem ir sumustiniam, pats skaniausias
Atsakyti
Sveikos majonezo gamintojos. Turiu tokį klausimėlį: ar namuose pagamintas majonezas ilgiau išsilaiko mišrainėse nesuskystėjęs? Nes pirktos mišrainės nevandeniuoja - aišku priedų visokiausių yra. Na va namuose ruošiant mišrainę ir likus jos kitai dienai - ji būna pavandeniavusi.
Atsakyti
As naudoju Vilnius majoneza,su ir be predu man thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zidinga @ 2008 04 09, 14:02)
Mes labai pamėgom Kėdainių be konservantų  thumbup.gif ,kito net maniškis nebeprįpažįsta.  ax.gif


drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti