as tai visokias salotas pasidarau,pvz.pikantiskas,kiausiniai tarkuoti su suriu ir majonezu, naminias salotas ar siaip kokiu darzoviu pagal fantazija. kiausiniu puseles kemsu ( dedu kumpi ,kiausinio tryni, majonezo,krapu dziovintu viska sumaisau ir sudedu i kiausiniu,t.y.baltymu vidu. paprasta ,greita ir skanu
Hellman's, žinoma
Na, dar kartais Daumantų žydru dangteliu - į kokias salotas pvz... Bet vis tiek maišau su Hellman's - jis suteikia gerą skonį patiekalams

Na, dar kartais Daumantų žydru dangteliu - į kokias salotas pvz... Bet vis tiek maišau su Hellman's - jis suteikia gerą skonį patiekalams

Sveikos, majonezo mėgėjos
Ketvirtadienį mačiau laidą "Emigrantai". Viena lietuvė, dirbanti virėja Ispanijoje pasakė vieną ispanų mėgstamo šesnakinio padažo receptą. Jis panašus į majonezą. Kas nematėt, rašau receptuką:
žiupsnelis druskos (maždaug arbat.š.)
truputis juod. pipirų
200g pieno (manau, reikėtų riebesnio, nes liesas gal nesusiplaks)
kelios česnako skiltutės (nenorint labai aštraus, tai ir vienos,manau, pakanka, nes visgi dar pipirai dedami)
400g aliejaus.
Taigi, į aukštą indą suberiama druska, pipirai, česnako skiltelės (jas galima prieš tai pasmulkinti, kad geriau išsimaišytų),pienas, aliejus ir plakama trintuvu. Man pasirodė keista, kad ne plaktuvu, bet tuo trintuvu ilga rankena. Masė turi būtu puri ir standi, kaip koks išplaktas gerai baltymas.
Dar šio padažo nebandžiau, nes pienas vis pamirštamas nupirkt. Ir dar keista, kad nededamas kiaušinis... Bet jei bandysiu, tai darysiu iš pusės kiekio. Nežinau kiek gali negesti šis padažas, bet, visgi, kur gi dėčiau šitiek kiekio?!


žiupsnelis druskos (maždaug arbat.š.)
truputis juod. pipirų
200g pieno (manau, reikėtų riebesnio, nes liesas gal nesusiplaks)
kelios česnako skiltutės (nenorint labai aštraus, tai ir vienos,manau, pakanka, nes visgi dar pipirai dedami)
400g aliejaus.
Taigi, į aukštą indą suberiama druska, pipirai, česnako skiltelės (jas galima prieš tai pasmulkinti, kad geriau išsimaišytų),pienas, aliejus ir plakama trintuvu. Man pasirodė keista, kad ne plaktuvu, bet tuo trintuvu ilga rankena. Masė turi būtu puri ir standi, kaip koks išplaktas gerai baltymas.
Dar šio padažo nebandžiau, nes pienas vis pamirštamas nupirkt. Ir dar keista, kad nededamas kiaušinis... Bet jei bandysiu, tai darysiu iš pusės kiekio. Nežinau kiek gali negesti šis padažas, bet, visgi, kur gi dėčiau šitiek kiekio?!

Sveiki,
Mes perkame tiktai Vilniaus majoneza. Pats skaniausias
Mes perkame tiktai Vilniaus majoneza. Pats skaniausias

QUOTE(mamuke68 @ 2008 04 06, 09:30)
Stengiuosi, kad jo šaldytuve nebūtų. Nemanau, kad tai sveikas produktas. Skaičiau tokią mintį, kad jeigu tą kuris išrado majonezą būtų nuteisią mirties bausme, -daug žmonių būtų sveikesni. O salotas gaminu su aliejumi. Nepykit, mamytė, skanaus jums- čia mano nuomonė apie majonezą. TIK MANO 

hm..susimasčiau, kodėl taip žiauriai su majonezo išradėju kažkas norėjo pasielgti

Na gal "fabrikiniuose" kartais kažko prideda, bet iš principo..jei gaminant namuose...tai lyg ir nėra jame kažkokių tai labai nuodingų produktų:
kiaušiniai, garstyčios. cukrus, druska, citrinų sultys, aliejus....
Sorry, jei aš čia truputį ne į temą

Mes labai pamėgom Kėdainių be konservantų
,kito net maniškis nebeprįpažįsta.


QUOTE(zidinga @ 2008 04 09, 14:02)
mes irgi kėdainių "premium'

As naudoju Vilnius majoneza,su ir be predu man

QUOTE(zidinga @ 2008 04 09, 14:02)

