Įkraunama...
Įkraunama...

Majonezas

QUOTE(driauge... @ 2010 01 15, 00:48)
na del skonio tai nesiginciju, visiems neitiksi doh.gif  bet va gal tikrai tas alyvuogiu aliejus man nepatinka  g.gif  bet va brangiausiausiajam tai labai patiko ir labai isgyre, tai net nustebau  blush2.gif  tai sakiau jei tau tinka bus dar. na jo reikes gal pakeisti alieju, arba pabandyti su tais kiausiniais. o siaip aciu uz receptuka panterele35 matai as ir klausiau ar cia tik man taip jaucias ar visiems taip jauciamas aliejus?



Na va, gerai kad nors brangiausiajam patiko. Pabandyl pasigaminti su kiausiniais ir tada palyginsi kuris tau priimtinesnis, man sitas be kiausiniu patinka labiau, nes kazkaip zaliu kiausiniu prisibijau. Prieskoniu parduotuvej DELONA atsirado kiausiniu milteliu, tai su jais sakyciau saugiau daryti majoneza nei is zaliu kiausiniu.
Atsakyti
QUOTE(Deiva1212 @ 2009 08 25, 18:56)
Gal kas gaminot majonezą vietoj kiaušinio naudoję kiaušinių miltelius? Ar gavosi? g.gif

Pati sau atsakysiu biggrin.gif Ačiū panterele35 už nuorodą, kur nusipirkti kiaušinių miltelių. Šiandien dariau. Kiaušinių miltelius (dėjau 10 g) suplakiau su šiek tiek vandens, paskui įpyliau aliejaus, suplakiau, po to pridėjau prieskonių (garstyčių, acto, druskos, cukraus), suplakiau. Majonezas gavosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Deiva1212 @ 2010 01 18, 22:29)
Pati sau atsakysiu biggrin.gif Ačiū panterele35 už nuorodą, kur nusipirkti kiaušinių miltelių. Šiandien dariau. Kiaušinių miltelius (dėjau 10 g) suplakiau su šiek tiek vandens, paskui įpyliau aliejaus, suplakiau, po to pridėjau prieskonių (garstyčių, acto, druskos, cukraus), suplakiau. Majonezas gavosi  thumbup.gif



O be kiausiniu nebandei gamintis majonezo?
Atsakyti
QUOTE(panterele35 @ 2010 01 21, 23:42)
O be kiausiniu nebandei gamintis majonezo?

Bandžiau ir su pienu, ir su grietinėle, bet su kiaušiniais skaniausias. Man labiau patinka riebesni majonezai.
Atsakyti
QUOTE(Deiva1212 @ 2010 01 22, 19:40)
Bandžiau ir su pienu, ir su grietinėle, bet su kiaušiniais skaniausias. Man labiau patinka riebesni majonezai.



O kaip su grietinele? Gal vietoj pieno? Ar kaip? Parasyk receptuka? Aciu
Atsakyti
QUOTE(panterele35 @ 2010 01 22, 22:46)
O kaip su grietinele? Gal vietoj pieno? Ar kaip? Parasyk receptuka? Aciu

Jau rašiau prieš tai puslapyje.
Lengvas majonezas
1 a.š. garstyčių
1 a.š. citrinos sulčių
1 a.š. acto
žiupsnelis druskos ir pipirų
200 ml aliejaus
200 ml grynos grietinėlės
Visus ingredientus sudedame į indą ir išplakame.
Atsakyti
Kiek žinau, majonezui gaminti naudoja garstyčių miltelius, kur juos perkat? O gal galima dėti paruoštų garstyčių?
Dėl alyvų aliejaus, tai jis būna gan skirtingo skonio, nelygu kokį perki. Dar parduotuvėse neretai laikomas šviesoje jis apkarsta (oksiduojasi). Todėl ir gali nepatikti. Kai paragavau Kretoje tikro aliejaus, šeimininkė davė butelaitį namų gamybos (spalva tamsiai žalia), tai atsirado bent minimalus suvokimas koks jis turi būti. Na priklauso ir nuo alyvuogių rūšies.
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 01 23, 11:01)
Kiek žinau, majonezui gaminti naudoja garstyčių miltelius, kur juos perkat? O gal galima dėti paruoštų garstyčių?
Dėl alyvų aliejaus, tai jis būna gan skirtingo skonio, nelygu kokį perki. Dar parduotuvėse neretai laikomas šviesoje jis apkarsta (oksiduojasi). Todėl ir gali nepatikti. Kai paragavau Kretoje tikro aliejaus, šeimininkė davė butelaitį namų gamybos (spalva tamsiai žalia), tai atsirado bent minimalus suvokimas koks jis turi būti. Na priklauso ir nuo alyvuogių rūšies.



As dedu paruostas garstycias be konservasntu, (visose esamose lietuviskose parduotuvinese garstycios prideta konservantu)
garstyciu milteliai parsiduoda Delona parduotuvej
Taip labai priklauso alyvuogiu aliejaus, as perku brangesni tamsiame butelyje, nerafinuota.
Papildyta:
QUOTE(Deiva1212 @ 2010 01 22, 23:42)
Jau rašiau prieš tai puslapyje.
Lengvas majonezas
1 a.š. garstyčių
1 a.š. citrinos sulčių
1 a.š. acto
žiupsnelis druskos ir pipirų
200 ml aliejaus
200 ml grynos grietinėlės
Visus ingredientus sudedame į indą ir išplakame.



Oi aciu labai, reiks ir toki pabandyt.
Atsakyti
QUOTE(panterele35 @ 2010 01 23, 12:08)
As dedu paruostas garstycias be konservasntu, (visose esamose lietuviskose parduotuvinese garstycios prideta konservantu)
garstyciu milteliai parsiduoda Delona parduotuvej
Taip labai priklauso alyvuogiu aliejaus, as perku brangesni tamsiame butelyje, nerafinuota.
Papildyta:

Ačiū, taip ir maniau, tik galvojau išsisukti su tuo ką turiu namie, na ką atšilo, galima bus iki pard. palėkti.
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 01 23, 13:24)
Ačiū, taip ir maniau, tik galvojau išsisukti su tuo ką turiu namie, na ką atšilo, galima bus iki pard. palėkti.



Garstycias be konservantu perku Th.Phillips.
O kur cia taip atsilo? Turbut ne LT? biggrin.gif
Atsakyti
perku ir pripažįstu tik "Helmans" majonezą , kiti neskanus brr kaip muilas.
Atsakyti
Smagi temuke, ypac pasisakymai apie namini majoneza - butinai pasigaminsiu mirksiukas.gif
O iki siol naudojam tik klasikini Vilniaus, pats paciausias!!! thumbup.gif
Atsakyti