Įkraunama...
Įkraunama...

Majonezas

QUOTE(Ievuliuks @ 2009 12 22, 17:52)
Labas vakaras  4u.gif

o kur jų gaut? jais prekiauja kas nors?

Prekiauja "Vievio paukštynas", bet nesidomėjau kaip juos nusipirkti, nes nežinau ar išeina majonezas schmoll.gif
http://www.vieviopau...x.php?523889271
Atsakyti
Sveikos
Na o as gaminu majoneza be jokiu 'zaliu' kiausiniu ir skanus ir sveikesnis nei pirktinis, be to pats gali susireguliuot skoni.
Gaminasi labai paprastai:



70 ml pieno (kambario temperaturos)
70 alyvuogiu aliejaus
70 saulegrazu aliejaus

supylam i blenderi ir nesustodami maisom minute (pradeda tirsteti), tada pagal skoni prieskonius: druska, garstycios, pipirai, citrinos sultys, cukrus (jei kam reikia), krapai, ir t.t., kas ka megsta.

Majonezas gatavas
Atsakyti
QUOTE(panterele35 @ 2010 01 02, 23:10)
Sveikos
Na o as gaminu majoneza be jokiu 'zaliu' kiausiniu ir skanus ir sveikesnis nei pirktinis, be to pats gali susireguliuot skoni.
Gaminasi labai paprastai:
70 ml pieno (kambario temperaturos)
70 alyvuogiu aliejaus
70 saulegrazu aliejaus

supylam i blenderi ir nesustodami maisom minute (pradeda tirsteti), tada pagal skoni prieskonius: druska, garstycios, pipirai, citrinos sultys, cukrus (jei kam reikia), krapai, ir t.t., kas ka megsta.

Majonezas gatavas

Ačiū už receptą! Šiandien pabandžiau, visai neblogas gavosi. Tik vietoj alyvuogių aliejaus pyliau saulėgrąžų aliejų. Dar radau tokį receptą:
Lengvas majonezas
1 a.š. garstyčių
1 a.š. citrinos sulčių
1 a.š. acto
žiupsnelis druskos ir pipirų
200 ml aliejaus
200 ml grynos grietinėlės
Visus ingridientus sudedame į indą ir išplakame.
Iš to majonezo galima daryti tokius padažus:
Totoriškas padažas
Išplakite 1 mažą svogūną, 1–2 mažus kornišonus, ½ morkos, petražoles, lengvą majonezą ir truputų „Pepperoni“ dešros.

Persikų padažas
Išplakite 1 persiko pusę, 1 a.š. švelnių prieskonių, 1 a.š. „Madras“ prieskonių (aštrių) ir lengvą majonezą.

Salotų padažas
Išplakite lengvą majonezą, 1 a.š. konjako arba brendžio, 1 a.š. cukraus, 1 a.š. kečupo, 1 a.š. pomidorų tyrės ir Tabasco padažo pagal skonį.
Atsakyti
QUOTE(Deiva1212 @ 2010 01 03, 17:44)
Ačiū už receptą! Šiandien pabandžiau, visai neblogas gavosi. Tik vietoj alyvuogių aliejaus pyliau saulėgrąžų aliejų. Dar radau tokį receptą:
Lengvas majonezas
1 a.š. garstyčių
1 a.š. citrinos sulčių
1 a.š. acto
žiupsnelis druskos ir pipirų
200 ml aliejaus
200 ml grynos grietinėlės
Visus ingridientus sudedame į indą ir išplakame.
Iš to majonezo galima daryti tokius padažus:
Totoriškas padažas
Išplakite 1 mažą svogūną, 1–2 mažus kornišonus, ½ morkos, petražoles, lengvą majonezą ir truputų „Pepperoni“ dešros.

Persikų padažas
Išplakite 1 persiko pusę, 1 a.š. švelnių prieskonių, 1 a.š. „Madras“ prieskonių (aštrių) ir lengvą majonezą.

Salotų padažas
Išplakite lengvą majonezą, 1 a.š. konjako arba brendžio, 1 a.š. cukraus, 1 a.š. kečupo, 1 a.š. pomidorų tyrės ir Tabasco padažo pagal skonį.



As pyliau ir alyvuogiu ir saulegrazu, tik pas mane saulegrazu aliejus su karotinu, tai majonezas gavosi geltonas, be to pastovejes saldytyuve skanesnis pasidare, nei iskart suplaktas.

aciu, reiks pabandyt padazu pasigamint
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panterele35: 03 sausio 2010 - 18:06
QUOTE(panterele35 @ 2010 01 02, 23:10)
Sveikos
Na o as gaminu majoneza be jokiu 'zaliu' kiausiniu ir skanus ir sveikesnis nei pirktinis, be to pats gali susireguliuot skoni.
Gaminasi labai paprastai:
70 ml pieno (kambario temperaturos)
70 alyvuogiu aliejaus
70 saulegrazu aliejaus

supylam i blenderi ir nesustodami maisom minute (pradeda tirsteti), tada pagal skoni prieskonius: druska, garstycios, pipirai, citrinos sultys, cukrus (jei kam reikia), krapai, ir t.t., kas ka megsta.

Majonezas gatavas



Imetu nuotraukyte sio majonezo

user posted image
Atsakyti
O jeigu as pilciau dviguba norma alyvuogiu aliejaus - argi nesigautu? Cia saulegrazu tikriausiai del taupumo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pienia @ 2010 01 04, 06:38)
O jeigu as pilciau dviguba norma alyvuogiu aliejaus - argi nesigautu? Cia saulegrazu tikriausiai del taupumo? g.gif



Ne del taupumo, o del skonio. Vien is alyvuogiu skonis kitoks. Nieks nedraudzia daryti tik is vienokio ar kitokio aliejaus, as dariau taip kaip buvo parasyta recepte.
Atsakyti
[quote=panterele35,2010 01 03, 22:53]


dariau ir as siandien ta majoneza palei tavo recepta, bet va kad labai jau nekaip jauciasi tas aliejaus skonis schmoll.gif o cia visko reikejo deti ml? g.gif nes as tai dejau visko vienodai po 70 ml.
Atsakyti
[quote=driauge...,2010 01 06, 16:49]
[quote=panterele35,2010 01 03, 22:53]
dariau ir as siandien ta majoneza palei tavo recepta, bet va kad labai jau nekaip jauciasi tas aliejaus skonis schmoll.gif o cia visko reikejo deti ml? g.gif nes as tai dejau visko vienodai po 70 ml.
[/quote]



Na nezinau, as dariau taip kaip parasyta buvo recepte ir man viskas gavosi gerai.
Koki alieju dejai? Pienas ir aliejus dedasi po 70 ml, o visi kiti prieskoniai - garstycios, citrinu sultys, druska, pipirai pagal savo skoni (tikrai ne po 70 ml).

As pirmiausiai suplakiau piena su aliejum (reikia plakti 1 minute nesustojus, ir su kuo galingesniu blenderiu), po to dejau garstyciu, citr.sulciu, druska, pipirus, krapus ir dar karta gerai suplakiau, juk matosi nuotraukoj, kad gavosi normalus majonezas.
Atsakyti
panterele35 as dejau pieno70,alyvuogiu aliejaus 70, ir aliejaus 70,na zinoma kad prieskoniu nedejau po 70, ir viska dariau kaip tu rasei, bet matai man nekoks skonis gaunasi nes labai jau jauciasi tas aliejaus skonis doh.gif dejau ir cesnako,bet palei tirstumas tai tikrai gavosi kaip kad foto tavo,bet va del skonio tai..... g.gif
Atsakyti
QUOTE(driauge... @ 2010 01 07, 14:56)
panterele35 as dejau pieno70,alyvuogiu aliejaus 70, ir aliejaus 70,na zinoma kad prieskoniu nedejau po 70, ir viska dariau kaip tu rasei, bet matai man nekoks skonis gaunasi nes labai jau jauciasi tas aliejaus skonis  doh.gif  dejau ir cesnako,bet palei tirstumas tai tikrai gavosi kaip kad foto tavo,bet va del skonio tai..... g.gif




Na tada sorry, del skonio tikrai niekuom negaliu padeti,gal pabandyk deti tik saulegrazu alieju, gal tau nepatinka alyvuogiu aliejaus skonis (juk ju buna ivairiu rusiu, as emiau brangesni, salto spaudimo, nerafinuota). Yra dar naminis aliejus gaminamas su kiausiniais, pabandyk toki, gal skonis pasikeis. Na tiesiog nezinau, ka patart.
Atsakyti
QUOTE(panterele35 @ 2010 01 07, 21:25)
Na tada sorry, del skonio tikrai niekuom negaliu padeti,gal pabandyk deti tik saulegrazu alieju, gal tau nepatinka alyvuogiu aliejaus skonis (juk ju buna ivairiu rusiu, as emiau brangesni, salto spaudimo, nerafinuota). Yra dar naminis aliejus gaminamas su kiausiniais, pabandyk toki, gal skonis pasikeis. Na tiesiog nezinau, ka patart.



na del skonio tai nesiginciju, visiems neitiksi doh.gif bet va gal tikrai tas alyvuogiu aliejus man nepatinka g.gif bet va brangiausiausiajam tai labai patiko ir labai isgyre, tai net nustebau blush2.gif tai sakiau jei tau tinka bus dar. na jo reikes gal pakeisti alieju, arba pabandyti su tais kiausiniais. o siaip aciu uz receptuka panterele35 matai as ir klausiau ar cia tik man taip jaucias ar visiems taip jauciamas aliejus?
Atsakyti