
QUOTE(Deiva1212 @ 2010 01 18, 21:29)
Kiaušinių miltelius (dėjau 10 g) suplakiau su šiek tiek vandens, paskui įpyliau aliejaus, suplakiau, po to pridėjau prieskonių (garstyčių, acto, druskos, cukraus), suplakiau. Majonezas gavosi 

Mano šeima - majonezinė


Gal gali parašyti tiksliau, kiekius

QUOTE(Lung @ 2010 01 29, 10:40)
Mano šeima - majonezinė
Bandžiau daryti su kiaušinių milteliais ir su sausomis garstyčiomis, bet, matyt, nugrybavau su santykiais, nes nesigavo
Gal gali parašyti tiksliau, kiekius


Gal gali parašyti tiksliau, kiekius

Kiaušinių miltelių dėjau 10 g. Vandens įpyliau apie 50 ml ir išplakiau. Po to įpyliau apie 100 ml aliejaus. Pradėjau plakt ir iškarto gavosi emulsija. Dar įpyliau apie 400 ml aliejaus ir išplakiau. Po to sudėjau prieskonius ir išplakiau. Ir viskas. Gavosi majonezas labai tirštas.
Sian gaminau majoneza labai paprasta ir skanu
mums reiks
1 kausinio
0,5 a.s. druskos ir cukraus
citrinu sulciu pagal skoni
viska gerai ispkalti mikseriu ar elektrine sluotele (siuo atveju blenderis netinka)
ir plona srovele pilam saulegrazu aliejaus, sukam kol mase pabals ir taps tirsta.
Galima deti prieskonius pagal savo skoni - as dejau daugiau cukraus, druskos, citrinu sulciu, pipiru, tiesiog suplakdavau ir paragaudavau, jei ko trukdavo dar idedavau, kol gavau savo norimo skonio naminio majonezo.
Suoer dalykas
mums reiks
1 kausinio
0,5 a.s. druskos ir cukraus
citrinu sulciu pagal skoni
viska gerai ispkalti mikseriu ar elektrine sluotele (siuo atveju blenderis netinka)
ir plona srovele pilam saulegrazu aliejaus, sukam kol mase pabals ir taps tirsta.
Galima deti prieskonius pagal savo skoni - as dejau daugiau cukraus, druskos, citrinu sulciu, pipiru, tiesiog suplakdavau ir paragaudavau, jei ko trukdavo dar idedavau, kol gavau savo norimo skonio naminio majonezo.
Suoer dalykas
QUOTE(panterele35 @ 2010 02 12, 17:14)
Sian gaminau majoneza labai paprasta ir skanu
mums reiks
1 kausinio
0,5 a.s. druskos ir cukraus
citrinu sulciu pagal skoni
viska gerai ispkalti mikseriu ar elektrine sluotele (siuo atveju blenderis netinka)
ir plona srovele pilam saulegrazu aliejaus, sukam kol mase pabals ir taps tirsta.
Galima deti prieskonius pagal savo skoni - as dejau daugiau cukraus, druskos, citrinu sulciu, pipiru, tiesiog suplakdavau ir paragaudavau, jei ko trukdavo dar idedavau, kol gavau savo norimo skonio naminio majonezo.
Super dalykas
mums reiks
1 kausinio
0,5 a.s. druskos ir cukraus
citrinu sulciu pagal skoni
viska gerai ispkalti mikseriu ar elektrine sluotele (siuo atveju blenderis netinka)
ir plona srovele pilam saulegrazu aliejaus, sukam kol mase pabals ir taps tirsta.
Galima deti prieskonius pagal savo skoni - as dejau daugiau cukraus, druskos, citrinu sulciu, pipiru, tiesiog suplakdavau ir paragaudavau, jei ko trukdavo dar idedavau, kol gavau savo norimo skonio naminio majonezo.
Super dalykas
Idedu foto

panterėle35, kuo plaki, ar mikseris išplaka majonezą?
QUOTE(panterele35 @ 2010 02 12, 17:14)
Sian gaminau majoneza labai paprasta ir skanu
mums reiks
1 kausinio
0,5 a.s. druskos ir cukraus
citrinu sulciu pagal skoni
viska gerai ispkalti mikseriu ar elektrine sluotele (siuo atveju blenderis netinka)
ir plona srovele pilam saulegrazu aliejaus, sukam kol mase pabals ir taps tirsta.
Galima deti prieskonius pagal savo skoni - as dejau daugiau cukraus, druskos, citrinu sulciu, pipiru, tiesiog suplakdavau ir paragaudavau, jei ko trukdavo dar idedavau, kol gavau savo norimo skonio naminio majonezo.
Suoer dalykas
mums reiks
1 kausinio
0,5 a.s. druskos ir cukraus
citrinu sulciu pagal skoni
viska gerai ispkalti mikseriu ar elektrine sluotele (siuo atveju blenderis netinka)
ir plona srovele pilam saulegrazu aliejaus, sukam kol mase pabals ir taps tirsta.
Galima deti prieskonius pagal savo skoni - as dejau daugiau cukraus, druskos, citrinu sulciu, pipiru, tiesiog suplakdavau ir paragaudavau, jei ko trukdavo dar idedavau, kol gavau savo norimo skonio naminio majonezo.
Suoer dalykas
O kodėl blenderis netinka?
QUOTE(pipete @ 2010 02 12, 21:27)
panterėle35, kuo plaki, ar mikseris išplaka majonezą?
Taip mikseris tiks, kiausini, cukru, druska, citrinos sultys plak mikseriu mazesnem apsukom, po to kai pilsi alieju jau reik didesniu apsuku, nors as mikserio neturiu, tai plakiau elektrine sluotele.
QUOTE(Deiva1212 @ 2010 02 12, 23:19)
O kodėl blenderis netinka?
Deiva1212, nezinau nebandziau, tiesiog buvo parasyta recepte, plakti su mikseriu, o as neturiu jo, tai plakiau su elektrine sluotele ir gavosi puikiai, nors pradzioj bijojau, kad netektu ispilt. Jei turi drasos gal pabandyk blenderiu.
sveikos, gamiančios naminį majonezą, ir man būtų įdomu pabandyti, bet va gąsdina mane tie žali kiaušiniai, negi jums nebaisu valgyt žalius kiaušinius, ten gali būti visokių bakterijų ar dar ko

QUOTE(nuotaka siaubūnė @ 2010 04 18, 14:22)
sveikos, gamiančios naminį majonezą, ir man būtų įdomu pabandyti, bet va gąsdina mane tie žali kiaušiniai, negi jums nebaisu valgyt žalius kiaušinius, ten gali būti visokių bakterijų ar dar ko 

tai tos bakterijos ne pačiam kiaušinyje, o ant jo lukšto, nuplaukit šiltu vandeniu su soda ir viskas čiki bus


QUOTE(-Radė @ 2010 06 23, 15:54)
tai tos bakterijos ne pačiam kiaušinyje, o ant jo lukšto, nuplaukit šiltu vandeniu su soda ir viskas čiki bus
aš tortam kiaušinio baltymą naudoju puošt, niekad nuplovus kiaušinius neteko patirt bėdų 


mm, ačiū, nepamąsčiau

