O įmanoma naminį majonezą susiplakti be mikserio, o su plakimo šluotele rankomis?
Ir dar klausimas - kaip dėl salmoneliozės?
Štai ką radau apie kiaušinių vartojimą Nacionalinės maisto ir veterinarijos inspekcijos puslapyje:
Ką vertėtų žinoti apie kiaušinius?
· Vartoti tik šviežius kiaušinius. Kiaušinio šviežumą galima patikrinti panardinus jį į šalto vandens stiklinę: švieži kiaušiniai lieka dugne, o seni kiaušiniai iškyla į paviršių. Taip yra dėl oro kišenės kiaušinyje ─ kuo ji didesnė, tuo kiaušinis senesnis.
· Laikyti kiaušinius nuo +5°C iki +18°C temperatūroje, uždaroje talpoje. Laikomi žali kiaušiniai neturi liestis su kitu maistu.
Ant žalio kiaušinio lukšto yra natūrali apsauginė plėvelė, kuri saugo kiaušinį nuo salmonelių patekimo. Siekiant išsaugoti apsauginį sluoksnį, prieš laikymą kiaušinio nereikėtų plauti.
· Prieš naudojimą kiaušinius nuplauti drungnu vandeniu.
· Kiaušinio trynio arba baltymo tiškalai turi būti nedelsiant kruopščiai nuvalyti nuo aplinkos paviršių.
· Naudotus kiaušiniams įskelti aštrius įrankius - kruopščiai nuplauti.
·
Vartoti tik gerai išvirtus arba iškeptus kiaušinius. Po terminio apdorojimo kiaušinio trynys turi būti kietas.· Gerai išvirtus kiaušinius laikyti šaldytuve.
· Kruopščiai plauti rankas po sąlyčio su kiaušiniais.
Tai iš kur ta idėja, kad gerai nuplovus lukštą galima drąsiai valgyti žalius kiaušinius?