Įkraunama...
Įkraunama...

Majonezas

QUOTE(Cherry_ @ 2011 10 09, 15:26)
Aciu uz recepta, pavyko puikiai!!! as dar cesnakiuko ispaudziau  4u.gif

drinks_cheers.gif
ir ne baisu pagauti kokia liga. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamučia @ 2011 10 12, 20:03)
drinks_cheers.gif
ir ne baisu pagauti kokia liga. drinks_cheers.gif

tai jau tikrai drinks_cheers.gif zinokit jau kokie 10 zmoniu paragavo ( visiems kisu paragaut kas namo uzsuka biggrin.gif ) tai sako super skanu , geriau uz pirktini ir jokiu konservantu thumbup.gif
Atsakyti
as ta vokiska naudoju kur n konservantu, man jis viskam tinkamas bet siaip nepiknaudziauju situo dalyku tai tos eilines bonkutes metams drasiai uztenka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(guodzik @ 2011 10 12, 21:40)
as ta vokiska naudoju kur n konservantu, man jis viskam tinkamas bet siaip nepiknaudziauju situo dalyku tai tos eilines bonkutes metams drasiai uztenka  biggrin.gif

Kad man metams uztektu biggrin.gif o su majonezu nemarinuojate nieko ? nes man koks 150 g. vienam kartui kaip ner ka veikt iseina smile.gif dar kur salotos, sumustiniai....
Atsakyti
Pasigirsiu ir aš blush2.gif bet vakar dariau majoneza...pavyko puikiai, dėjau 1 kiaušinį, 1 a.š. cukraus, 0,5 a.š. druskos, 1 v.š. acto, viską išplakiau, tada pyliau aliejų (iš akies) biggrin.gif
Vakar kepiau duonyte, tai ant jos nebarciau nei česnako, nei druskos, išplakiau majonezą, tada į jį įbėriau tarkuoto f. sūrio, ir dalį užpylus ant duonos pašildžiau mikrobangėj, o dalį šalto kabinom, visi aplaižydamai pirštukus thumbup.gif
Atsakyti
O įmanoma naminį majonezą susiplakti be mikserio, o su plakimo šluotele rankomis?

Ir dar klausimas - kaip dėl salmoneliozės?

Štai ką radau apie kiaušinių vartojimą Nacionalinės maisto ir veterinarijos inspekcijos puslapyje:
Ką vertėtų žinoti apie kiaušinius?

· Vartoti tik šviežius kiaušinius. Kiaušinio šviežumą galima patikrinti panardinus jį į šalto vandens stiklinę: švieži kiaušiniai lieka dugne, o seni kiaušiniai iškyla į paviršių. Taip yra dėl oro kišenės kiaušinyje ─ kuo ji didesnė, tuo kiaušinis senesnis.
· Laikyti kiaušinius nuo +5°C iki +18°C temperatūroje, uždaroje talpoje. Laikomi žali kiaušiniai neturi liestis su kitu maistu.
Ant žalio kiaušinio lukšto yra natūrali apsauginė plėvelė, kuri saugo kiaušinį nuo salmonelių patekimo. Siekiant išsaugoti apsauginį sluoksnį, prieš laikymą kiaušinio nereikėtų plauti.
· Prieš naudojimą kiaušinius nuplauti drungnu vandeniu.
· Kiaušinio trynio arba baltymo tiškalai turi būti nedelsiant kruopščiai nuvalyti nuo aplinkos paviršių.
· Naudotus kiaušiniams įskelti aštrius įrankius - kruopščiai nuplauti.
· Vartoti tik gerai išvirtus arba iškeptus kiaušinius. Po terminio apdorojimo kiaušinio trynys turi būti kietas.
· Gerai išvirtus kiaušinius laikyti šaldytuve.
· Kruopščiai plauti rankas po sąlyčio su kiaušiniais.

Tai iš kur ta idėja, kad gerai nuplovus lukštą galima drąsiai valgyti žalius kiaušinius? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taram-param: 27 gruodžio 2011 - 15:15
QUOTE(taram-param @ 2011 12 27, 14:58)

Ką vertėtų žinoti apie kiaušinius?

Ant žalio kiaušinio lukšto yra natūrali apsauginė plėvelė, kuri saugo kiaušinį nuo salmonelių patekimo. Siekiant išsaugoti apsauginį sluoksnį, prieš laikymą kiaušinio nereikėtų plauti.

· Vartoti tik gerai išvirtus arba iškeptus kiaušinius. Po terminio apdorojimo kiaušinio trynys turi būti kietas.

Tai iš kur ta idėja, kad gerai nuplovus lukštą galima drąsiai valgyti žalius kiaušinius? g.gif

* pati atsaket i savo klausima 4u.gif

** o pagal ideta "vartojimo instrukcija" zaliu is viso nereiktu vartoti!? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(akilezna @ 2011 10 08, 15:14)
dariau du kartus man irgi nesigavo, nesutirstejo, ir netycia pamaciau si receptuka is pirmo karto viskas  thumbup.gif gavosi, tik dar pafardinau pgl savo receptoriu  biggrin.gif  http://www.youtube.c...feature=related

aciu uz nuoroda, katik gaminau , puikiai pavyko bigsmile.gif
dariau su alyvuogiu aliejum, tai matyt labai skonis nuo aliejaus dar priklauso , bet vistiek, labai skanu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirziukas @ 2011 06 01, 13:13)
O man kazkodel su saulegrazu aliejum nesigavo sad.gif
o koki alyvuogiu alieju naudojat, kad pagaminus majoneza kartus nebutu, niekaip normalaus neatrandu?

kazkaip nelabai tikiu kad del aliejaus nesigavo g.gif
o geras kokybiskas alyvuogiu aliejus turi buti karstelejes, as anksciau galvojau kad sugenda man aliejus, kol nepasidomejau placiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matuke: 17 vasario 2012 - 12:51
QUOTE(Mamučia @ 2011 08 26, 22:56)
As dru
200 ml alejaus
150 ml pieno
1 saukstelis garsticiu
puse cetrinos
cukrus ,druska,prieskoniai pagal skoni.
viska dedu i blenderio inda,po 7 sekundziu plakimo,su blenderiu,gaunat 500 ml super tirsto mojenezo 4u.gif

isbandziau ir sy, gerras, tik reikia citrinos nepagaileti, antraip nesutirstes 4u.gif
Atsakyti
Salmoneles jei ir buna, tai tik ant kiausinio luksto, tad gerai nuplovus siltu vandeniu, o dar jei su soda, tai ner ko bijot smile.gif
Papildyta:
As siandien gaminau. Pavyko, gavosi net per tirstas.. vakar per laida ziurejau, kad galima ipilt naturalaus jogurto... bandet kas nors taip? Bet skonis tai toks... na reikia priprast prie naturalumo lotuliukas.gif
Atsakyti
Kokį naudojate aliejų majonezui ?
Atsakyti