Įkraunama...
Įkraunama...

Jungtinės Amerikos Valstijos

QUOTE(simply_milda @ 2009 03 26, 14:55)
Sveiki, keliautojau ir keliautojos,

gal galit pasidalinti patirtimi dėl tų leidimų atvykti į JAV. Jei gauni patvirtinimą, ar jau esi 100 % tikras, kad nebus problemų. Pamenu ir vizą turėjom 10 metai, kai skridom 1997, o oro uoste ten kabinėjosi ilgai ir nuobodžiai, paskui 2004 jau mažiau :-)

O gal geriau varyt į Vilnių ir gauti normalią vizą (tikiuosi gauti).

nesvarbu ar tu vaziuoji su viza ar su leidimu, paskutinis zodis vies tiek yra pasienieciu. Siaip jei viskas tvarkoj su jumis ir jusu dokumentais tai nemanau, kad problemu butu.
Atsakyti
QUOTE(dimming @ 2009 03 23, 04:11)
beje gal zinot kokiu svetainiu pavadinimu JAV panasiu i skelbiu.lt?

As tai megstu www.kayak.com arba www.bookingbuddy.com

Jie iesko per dauguma puslapiu, o kai randu, kas man patinka - einu tiesiogiai i kompanijos puslapi ir tiklinuosi. Kai nuomoji masina kartais buna apribojimai, i kurias valstijas gali vaziuoti ir mylios per diena. Tai geriausia tur but ziureti kad butu neribojamas myliu skaicius ir valstijos.
Atsakyti
Sveikos, mielosios,

prisijuokiau is klausimo apie ora US smile.gif nu gi smagu smile.gif
As pati galvoju dabar apie kelione spalio menesi po visu darbu - turesiu dvi savaites, noris aisku aprept kuo daugiau, bet matyt tai nebutu protinga, nes kokybes atzvilgiu tai nebus gerai smile.gif
taigi, kaip cia pradejus, perskaiciau visa tema, bet dauguma pasisakymu tik apie florida..traukia tik pagulineti ten, kokias 3-4 dienas pabuciau, pasideginciau.
bet siaip tai pajudejimo taskas pirmyn bus Cikaga, kurioje praleisti ketinam 2 dienas, tada nezinau ar ketinam, bet as labai noriu i Seattle, dar labiau uz Seattle noreciau i Anchorage, bet biudzetas to jau man neatleis, nebent vaziuoti vien ten smile.gif Tiesa, noriu primint, kad tai studentiska kelione.
Taigi Cikaga-Sietlas (lektuvu), Sietle 1 para, is Sietlo i San Franciska (lektuvas) 2-3 dienos, San Franciskas - LA (autobusas, traukinys), LA ir LV jau buvom, bet turim ten giminaiciu ir gimtadieniu, kuriuose reikes turbut apsilankyt, nors LA man ispudzio nepaliko, LV gera buvo pasiautet;) Is jusu kalbu, labai uzsimaniau i San Diego. Tai vakarinej pakrantej butu gal ir tiek.
Siaip dar galvoju apie Texas. Kaip ir sakoma, Teksase yra viskas, kas yra US. Kalnai, dykumos, kaktusai, zaluma ir vanduo. Tai galvoju reiktu i Austin nusigauti. Nezinau ka rinktis, ar turistu ne taip daznai lankoma (na bent jau is forumo kalbu sprendziu) Austina, ar i Tampa (Majamis netraukia).
Nezinau ka daryti smile.gif visko baisiaii noriu:)
Atsakyti
QUOTE(Venice @ 2009 03 27, 14:46)

Siaip dar galvoju apie Texas. Kaip ir sakoma, Teksase yra viskas, kas yra US. Kalnai, dykumos, kaktusai, zaluma ir vanduo. Tai galvoju reiktu i Austin nusigauti. Nezinau ka rinktis, ar turistu ne taip daznai lankoma (na bent jau is forumo kalbu sprendziu) Austina, ar i Tampa (Majamis netraukia).
Nezinau ka daryti smile.gif visko baisiaii noriu:)

Austin nera prie vandens jeigu tave ten vanduo domintu wink.gif Tampa prie vandenyno, siaip paciam mieste nelabai daug veiklos yra, na standartiniai dalykai kaip ir kituose panasaus dydzio JAV miestuose + papludymiai. Nebent Busch Gardens - afrikos tematikos zoo ir atrakcionu parkas jei domina tokie dalykai. Siaip kadangi vakarinej pakrantej jau planuoji buti ir i vandenyna paspoksosi ten, tai as geriau skrisciau i Teksasa kazkur, negu i florida. Dar gali apie Utah valstija pagalvot ir info pasiziuret, ten grazu labai.
Atsakyti
I Tampa ar apskritai FL vaziuociau kaip i po visos keliones atsipalaidavimo vieta, kelias dienas pasideginti, pasimegaut geru oru pries griztant i LT smile.gif tai kaip ir ne del veiklos.
O vat tada idomu, kur Teksase, kaip koks kurortas, kad papludimys butu, nors jei vaziuoti i Tampa, tai ir Austine smagu butu.
O del Utah, tai maliaus kazkur ten, i Kanjona vaziavom, tai pamaciau grozi, koki norejau.
O ka manai del Sietlo. Ar verta?
Atsakyti
Teksaso kurortu ir papludymiu nezinau, siaip pasigooglinus rastum kazka.

Seattle nesu buvus, bet planuojam netolimoj ateity, girdejus daug geru dalyku apie si miesta, tik tiek kad oras daznokai prastas, lynoja, apsiniauke - bet pasibusi ir sauletose vietose pakankamai manau smile.gif

Tampa pasigulinejimui tiks, ypac spali - nebus per daug zmoniu, nes vaikams ir studentams mokslai. Tik tiek, kad dar gali but uraganu sezonas nepasibaiges, kaip kuriais metais - siaip paprastai spali jau ramu buna, bet niekad negali zinot. Na blogiausiu atveju pakeisi marsruta kazkaip.
Atsakyti
Grizau smile.gif
kaip nekeista beveik be nuotykiu. Jei neskaitant to, kad vos nepasiklydau J.Kenedy, vos spejau i Vilniu(pertrauka buvo 30 min). Amerikonai aisku ikiso nosi i mano lagamina, ir butent ta, kuris buvo su dovanom smile.gif bigsmile.gif tikriausiai pasirode jiem jis itartinas. Radau lapeli, kad ziurejo, bet visos dovanos liko vietoj biggrin.gif xe xe Na o Lietuvelei, mane, kaip vieninteli zmogus su 2 didziuliais lagaminais sustabde taip vadinamoj muitinei ir pradejo klausineti ka vezu ir pan. Vienas klausimas lb prajuokino - kiek pinigu vezat? sakau nei kiek, viska isleidau ten lotuliukas.gif
Na dar pora kartu pradejau pypset, nes pamirsau isimti buteli su mineraliniu. O suomiu moteris mane apciupinejo, nes pamirsau nusiimt laikrodi(amerikonam jis netrukde einant per vartelius)
Papildyta:
QUOTE(Apuole @ 2009 03 09, 18:15)
Ech tas FlyLAL sad.gif
bilietus pirkom dar rugpjuti, tai vienas is jungtiniu skrydziu kaip tik FlyLAL buvo. Ilgai nezinojom ka ides vietoj jo. dabar paaiskejo, kad skrisim :
Vilnius-Praha_Amsterdamas-New York-Orlando
doh.gif  atskrisim lavoneliais  doh.gif

tau kazka padare su Flylalu?
nes mano kitos kompanijos atsisake skraidint flylalo keleivius. taip praradau pirma bilieta.
o del persedimu- pas mane irgi buvo Vilnius-Helsinki-NY-Salt Lake City. Labiausiai vargina aisku skristi per Atlanta. Bet jei miegi gerai - gali visas tas 9 h pramiegot. man nepavyko. skraidant ten man buvo viskas idomu ir tiesiog negalejau uzmigt. o kai reikejo perskristi per visa amerika - jau atejo pagal ju laika naktis - musu laiku jau kitos dienos rytas, sueme miegas, bet ziauriai uze lektuvas. tai biski nedamiegojus buvau. atsipeikejau kazkur po 3-4 dienu.
ir dabar sedziu rasau - pagal usa butu diena wink.gif

Papildyta:
QUOTE(MichGirl @ 2009 03 27, 23:09)
Austin nera prie vandens jeigu tave ten vanduo domintu wink.gif Tampa prie vandenyno, siaip paciam mieste nelabai daug veiklos yra, na standartiniai dalykai kaip ir kituose panasaus dydzio JAV miestuose + papludymiai. Nebent Busch Gardens - afrikos tematikos zoo ir atrakcionu parkas jei domina tokie dalykai. Siaip kadangi vakarinej pakrantej jau planuoji buti ir i vandenyna paspoksosi ten, tai as geriau skrisciau i Teksasa kazkur, negu i florida. Dar gali apie Utah valstija pagalvot ir info pasiziuret, ten grazu labai.

Utoj is ties grazu. Kalnai tiesiog amazing! siulyciau Arches national park. nepasigailesit.
Atsakyti
Papasakok issamiau kaip sekesi i ten skristi, ta prasme kirsti JAV siena, ar nesikabinejo? Ko klausinejo? Kokius dokumentus riekejo pildyti lektuve skrendant i JAV? smile.gif Skrendu geguzes 30, tai viskas idomu smile.gif
Atsakyti
Na o man iki kelionės beliko kelios dienos tik wub.gif thumbup.gif jau taip laukiu wub.gif Skrendu 7 kartą man atrodo jeigu jau nemaišau blush2.gif Tik šį kart kelionė kokia ilga bus iki galutinio taško 24val. wacko.gif Skrisiu Vilnius-Kopenhaga-Atlanta-West Palm BEach rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos, gal galite patarti kaip geriau bilietus pirkti, kur rasti pigesnius?
Mes planuojame su seima liepos menesi skristi, tai dabar pigiausi bilietai i Chicaga po mazdaug 1900 per Frankfurta, bet reikia nakvoti. Su dviem vaikais ir dar bobute mums butu sudetinga taip smile.gif
Kasdiena perziuriu visas elektronines bilietu paieskas, bet nieko geresnio. Gal jus zinote geresniu budu, gal visgi kreiptis i agentura arba ieskoti nesujungtu bilietu - nors taip gal bijociau rizikuoti.
Atsakyti
QUOTE(Doma @ 2009 03 29, 14:14)
Sveikos, gal galite patarti kaip geriau bilietus pirkti, kur rasti pigesnius?
Mes planuojame su seima liepos menesi skristi, tai dabar pigiausi  bilietai i Chicaga po mazdaug 1900 per Frankfurta, bet reikia nakvoti. Su dviem vaikais ir dar bobute mums butu sudetinga taip smile.gif
Kasdiena perziuriu visas elektronines bilietu paieskas, bet nieko geresnio. Gal jus zinote geresniu budu, gal visgi kreiptis i agentura arba ieskoti nesujungtu bilietu - nors taip gal bijociau rizikuoti.

Man atrodo, pigesniu negausit, juk liepos menesis - atostogu sezonas.
Atsakyti
QUOTE(KriuKriu @ 2009 03 29, 19:36)
Man atrodo, pigesniu negausit, juk liepos menesis - atostogu sezonas.

ir as taip manau.
as pirkau bilietus likus 2 men iki skrydzio.iki SLC mokejau 1300$
pirkau per expedia.com
paziurekit ten
Papildyta:
QUOTE(kauke26 @ 2009 03 29, 11:20)
Papasakok issamiau kaip sekesi i ten skristi, ta prasme kirsti JAV siena, ar nesikabinejo? Ko klausinejo? Kokius dokumentus riekejo pildyti lektuve skrendant i JAV? smile.gif Skrendu geguzes 30, tai viskas idomu smile.gif

sekesi labai gerai. visi buvo labai mandagus. tik lb stebejosi kad I have no visa smile.gif
suomiai juolabiau. tikriausiai dar negirdejo apie elektronine viza.
lektuve dave uzpildyt forma, info apie tave, dovanas kurias vezi ir pan. tik kazkodel man dave balta deklaracija. o reikejo zalios. na cia jau stiuardeses klaida buvo. ka man dave- ta uzpildziau.o kai praeidinejau pasu posta, nigeriukas pasake kad man reik kitos-zalios. balta kaip supratau pildo studentai kurie ten vaziuoja mokytis. teko pildyt kita, anglu kalba neturejo, tai dave ispanu biggrin.gif kol uzpildziau, kol patiktrino mano pirstu antspaudus- ziuriu jau mano chebros is lektuvo neber. as paskutine likau. tad nubegau greit ieskot lagaminu.
seip viskas praejo lb sklandziai.
grizus i lt-mane vienintele sustabde lt muitininkai biggrin.gif isvykau as su vienu lagaminu, o grizau su 2 tongue.gif ax.gif na teko meluot, kad jokiu dovanu nevezu. jokio alkocholio ir pan:) patikejo biggrin.gif
bet grizus namo- paaiskejo kad amerikonai tikrino mano viena lagamina. ta kuris buvo su dovanom. bet kas keisciausia- nieko neiseme! smile.gif i love americans!!!!! thumbup.gif mirksiukas.gif
Atsakyti