Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas 69 tema

QUOTE(klopedija @ 2010 09 13, 17:38)
Fatimaallaa, Tavęs ypač laukčiau. Beje, džiaugiuosi, kad pasigavai "Paasilinna bacilą".  lotuliukas.gif  mirksiukas.gif

biggrin.gif Na jo jau užkibau doh.gif Manau jau nebepasveiksiu biggrin.gif

Ryt stengsiuosi nevėluoti, bet visko gali būti.
Atsakyti
QUOTE(Dolitlė @ 2010 09 13, 19:32)
Skubu priminti: Kauno ir Kaune būsiančios knygės renkamės rytoj, antradienį,  rugsėjo 14 dieną,  16.30 val.  Berneliuose, Donelaičio g. Laukiam. 4u.gif

QUOTE(klopedija @ 2010 09 13, 19:38)
Tai ar renkamės rytoj "Berneliuose"?  g.gif
Fatimaallaa, Tavęs ypač laukčiau. Beje, džiaugiuosi, kad pasigavai "Paasilinna bacilą".  lotuliukas.gif  mirksiukas.gif

Gintarelia, aūūū!... ploja.gif
Išklausiau Nabokovo "Приглашение на казнь" listen.gif . Labai graži, turtinga kalba, kai kurie epizodai tokie vaizdūs ir romantiški, kad ašarą spaudžia, psichologiniai-emociniai zigzagai verčia lėtint greitį, antraip suklupsi... Sužavėta  wub.gif  ir šokiruota  blink.gif ...  Knyga apie ilgesį, pamintus jausmus, neviltį, bejėgiškumą...
Bet!.. Pakvimpa farsu!  blink.gif  (Asocijavosi su Kauno dramos teatre kažkada pastatytu "Karalium Ūbu".  g.gif  Pasirodo, yra ir toks filmas http://www.kinas.info/?movie=2095 )
Bet!.. Hamletui irgi daug vaidenosi...  g.gif
Tada pagalvojau, kad kiekvienas susikuriam savo džiaugsmų pilis ir nevilties kalėjimus... Ir niekas negali nubausti skaudžiau, nei žmogus pats save nusibaudžia. Ir joks pragaras negąsdina labiau, nei tas, kurį mes patys įsivaizduojame, o mūsų vieta ten, kur mes patys save paskiriame...
Štai tokie trumpi pasamprotavimai.  doh.gif
Papildyta:
O! Kol kurpiau žinutę, Dolitlė ir patikslino.  mirksiukas.gif

Aūūū. Aš rytoj būsiu, bet tikrai vėluosiu (turėčiau atsirasti apie 17.30).
Man Nabokovas irgi panašius jausmus sukėlė, tik taip protingai niekaip nebūčiau parašiusi. Fantastiškas tekstas ir lietuviškai, bet rusų kalba klausytis turbūt buvo išvis... Pabaiga beveik apstulbino, nes aš jau buvau įsijautusi į Kafkos stiliaus tekstą ir še tau kad nori...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gintarelia: 13 rugsėjo 2010 - 21:52
QUOTE(Dolitlė @ 2010 09 13, 18:32)
Skubu priminti: Kauno ir Kaune būsiančios knygės renkamės rytoj, antradienį,  rugsėjo 14 dieną,  16.30 val.  Berneliuose, Donelaičio g. Laukiam. 4u.gif

busiu pioneer.gif bet irgi veluosiu blush2.gif
Atsakyti
Naujausiame "Salon" žurnale yra štai tokia bibliotekos sienelės idėja http://www.salon.ru/...le.plx?id=11119 įpinta į interjerą. Sau, jei reikėtų, daryčiau vertikaliai, bet baltos spalvos. Balta suteikia lengvumo pojūtį ir gražiau atrodo, nei tamsi. Mano svajonėse balta biblioteka su patogia sofkute wub.gif
Atsakyti
QUOTE(gintarelia @ 2010 09 13, 22:51)
Aūūū. Aš rytoj būsiu, bet tikrai vėluosiu (turėčiau atsirasti apie 17.30).
Man Nabokovas irgi panašius jausmus sukėlė, tik taip protingai niekaip nebūčiau parašiusi. Fantastiškas tekstas ir lietuviškai, bet rusų kalba klausytis turbūt buvo išvis... Pabaiga beveik apstulbino, nes aš jau buvau įsijautusi į Kafkos stiliaus tekstą ir še tau kad nori...

Lauksiu, nes turiu tau Cartaterą mirksiukas.gif
QUOTE(Gemma @ 2010 09 13, 23:57)
busiu pioneer.gif  bet irgi veluosiu  blush2.gif

Ir tau turiu biggrin.gif
Atsakyti
S. Larsson. Mergina, kuri žaidė su ugnimi - nepasakyčiau, ar tas tęsinys geresnis, ar blogesnis, kažkuo kitoks tikrai, o tuo pačiu ir be galo panašus. Mažai meilės ir daug daug blogų žmonių. Man jau buvo ir per mažai, ir per daug.
Tikrai labai patiko būtent iki to momento kai jau įsivažiavo tikrasis detektyvas. Būtent dėl to didesnį pliusą vis tik dedu pirmąjai knygai. Toji žavesnė savo senaisiais įvykiais, čia šito nebeliko, viskas čia ir dabar.
Filmas po knygos vėl pasirodė lyg gana tiksli santrauka su mažais netikslumais, stiprūs charakteriai savo šaltumu ir nuožmumu.

Forget, knygą atnešiu, bet galiu vėluoti.
Atsakyti
Sveikos, truputį apie perskaitytas knygas:
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2010 09 14, 10:25)
Sveikos, truputį apie perskaitytas knygas:

Nu jau tikrai labai lakoniskai cool.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2010 09 14, 12:56)
Nu jau tikrai labai lakoniskai cool.gif  smile.gif

lotuliukas.gif ne tą mygtuką numygau blush2.gif
Apie perskaitytas knygas:
Gabriella Magrini „Madam de Lenklo aistros“ - nelabai mėgstu istorines, bigrafines knygas, bet ši patiko. Pagrindinė veikėja Ninon man kažkuo priminė Mariją iš "Marijos knygos". Linksma, lengvai skaitoma knygelė ir nei trupučio nenuobodi. Rekomenduoju susipažinti su neeiline asmenybe Ninon 4u.gif
Paul Strathern „Mendelejevo sapnas" - suprantama kalba aprašyta chemijos istorija. Visiškai su chemija nedraugaunu ir nedraugavau, bet knygą skaityti buvo įdomu. Žavėjo chemijos protėvių charakteriai ir pats rašymo stilius. Ir įdomių faktų sužinojau. Aišku, daug ką pamiršiu, bet autoriui mano pagarba, nes sugebėjo bent laikinai sudominti visai dūšiai svetimu dalyku 4u.gif
Peter Høeg "Tylioji mergaitė" - skaitydama baisiai gailėjausi, kad muzikoje visiškai nesigaudau ir net neįsivaizduoju, kaip skamba aprašomi garsai ar kūriniai. Ir truputį pavydėjau muzikėms, kurios skaitys šią knygą ax.gif Įsivizduoju, kad jos ją tiesiog "girdės". Pati mintis, kad viskas turi garsą, kad skamba žmonės ir visas pasaulis, mane labai sužavėjo. Patiko Kasparas, patiko pasakojama istorija, kaip tik mano skonio, tokia šiek tiek neįtikinama ir (nepykit) fantastinė tongue.gif Nuoširdžiai rekomenduoju 4u.gif
Harlan Coben "Dviveidis" - sunkoka ką nors pasakyti apie Cobeną g.gif Lengvai skaitomas, įtraukiantis detektyvas. Ne pats geriausias, bet ir ne pats prasčiausias. įtampa išlaikoma, charakteriai tokie... šabloniški, ber gana mieli... tiesiog neblogai sukaltas trileris. Atsipalaidavimui.
Nora Roberts "Prigimtinė teisė" - šį kartą tiesiog detektyvas + meilės istorija be jokių vaiduoklių, kaip kad mėgsta N. Roberts. Man asmeniškai patinka N. Roberts knygos, tai išr ši patiko, juolabiau, kad pabaigos tikrai negalėjau nei nuspėti, nei įsivaizduoti, na, ne tos pabaigos, kur pagrindiniai veikėjai vėl įsimyli ir laimingai gyvena, bet tos - detektyvinės- pagaigos. Tikrai netikėta ir... liūdna...
Šiandien pradėjau "Etrusko šypseną" skaityti biggrin.gif
Atsakyti
Merginos, mane labai ši knyga sudomino Gretchen Rubin "Laimės projektas". Taip sudomino, kad net noras pirkti užpuolė ax.gif Gal kuri jau skaitėte? Ar verta dėmesio? Nes paskutinė mane taip "užkabinusi" knyga buvo - Kate Mosse "Labirintas" (Kai šią knygą perskaičiau, ilgai spjaudžiausi ax.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 09 14, 08:02)
Naujausiame "Salon" žurnale yra štai tokia bibliotekos sienelės idėja http://www.salon.ru/...le.plx?id=11119 įpinta į interjerą. Sau, jei reikėtų, daryčiau vertikaliai, bet baltos spalvos. Balta suteikia lengvumo pojūtį ir gražiau atrodo, nei tamsi. Mano svajonėse balta biblioteka su patogia sofkute wub.gif

Aciu 4u.gif ,tos pacios cia kaip ir Salsa rode,man fainai,tik mazokai regis ten knygu sutalpinciau.O del spalvos,tai ir as noriu sviesios bibliotekos,rinksiuosi kokius sviesius tonus,nenoriu sunkios ir apgriozdintos spintom. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2010 09 12, 21:03)
Aciu! lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

saulei vertimas (is diskusijos interneto forume):

labai dekinga smile.gif tikrai graudu skaitant...

QUOTE(Jurzole @ 2010 09 12, 21:17)
Perskaiciau Henning Mankell "Rygos sunys".

aciu uz atsiliepima apie sia knyga, nes jos neisverte nei lietuviai nei rusai. o jos man truko i bendraji paveiksla, nes kremtu ir as Valanderio serija smile.gif

Atsakyti