Įkraunama...
Įkraunama...

Nerimas, įtampa, baimės

QUOTE(Bure @ 2011 06 05, 21:21)
Gal kas nors iš merginų galėtų pakomentuoti vaistuką Coaxil. Ar yra kam padėjęs ir ar čia iš stipresnių, ar iš silpnesnių jis? Anotacijoje tai labai gražiai parašyta ax.gif . Man ši informacija labai labai svarbi, nes reikės su gydytoja susitikus aptart vaistukus, todėl renku informaciją. Dėkoju rolleyes.gif .

coaxil yra is silpnesniu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Vaiga1 @ 2011 06 05, 21:27)
Paskaiciau kelis temos puslapius ir pasiurpau...sitiek vaistu vartojama. Prisipazinsiu , ne viska supratau .PA , AD?  Bet is savo patirties papasakosiu. Pries kelis metus turejau dideli stresa ir nerima  : savos imones bankrotas, onkologinio artimo zmogaus slaugymas, diziule banko paskola... kagi , plauku slinkimas,  nemiga ,nuotaikos suoliai garantuoti. Pakliuvo man tada i rankas knyga"Jusu pasamones galia". Ir viskas pasikeiti. Aisku pasaulis neapsiverte aukstyn kojom, viskas vaziavo savo linkme, bet as buvau RAMI. Ilgai neissiplesiu ,viena mazyte paslaptis...pozityviu minciu valdymas ir viskas stojosi i savo vietas. Sutinku, kad ne visiems ir nevisada tai pades, bet gal...nors vienam. Tiesiog uzpludus nerimui, stresui kartoji "viskas gerai, as rami", negatyvias mintis pakeiti pozityviom, isivaizduoji kazka malonaus. Nelengva . Per minute desimt kartu speji pagauti nerima, bet prisiverti save "perjungti kanala" . Daug laiko ir pastangu ,bet nereikia jokiu vaistu...jautiesi laiminga ir rami. Sutinku ,kad yra ir organizmo "cheminiu" problemu ,tada jau gal vaistu ir reikia . Bet  vien vaistai gali nepadeti. Mylekit save, gyvenima (koks jis bebutu) ir viskas bus gerai  smile.gif

as irgi skaiciau gal tris kartus kaip buvo blogai rolleyes.gif nes vaistus gerti mano nuomone tai buvo visiska nesamone, o dar antidepresantus blink.gif
bet man ir gydytojai sake, kam yra stiprus stresas, kuris pakeicia fiziologinius procesus smegenyse, knygu skaitymai ir itikejimas nepadeda, padeda tiems daugiau, kuriu daugiau gyvenimo budas yra nerimauti ax.gif va tada knygos ir kiti dalykiukai super.

as noreciau paklausti vieno klausimuko visu, kurios gydosi knygomis, meditacijomis ir panasiais dalykais, kiek Jums tai trunka ir kiek jau yra tokiu, kurioms ilga laika nesikartoja???(na pasveikusiu tiesiai sviesiai sakant)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vile999: 06 birželio 2011 - 10:03
QUOTE(vile999 @ 2011 06 06, 11:02)
Papildyta:
as irgi skaiciau gal tris kartus kaip buvo blogai rolleyes.gif nes vaistus gerti mano nuomone tai buvo visiska nesamone, o dar antidepresantus blink.gif
bet man ir gydytojai sake, kam yra stiprus stresas, kuris pakeicia fiziologinius procesus smegenyse, knygu skaitymai ir itikejimas nepadeda, padeda tiems daugiau, kuriu daugiau gyvenimo budas yra nerimauti ax.gif va tada knygos ir kiti dalykiukai super.

as noreciau paklausti vieno klausimuko visu, kurios gydosi knygomis, meditacijomis ir panasiais dalykais, kiek Jums tai trunka ir kiek jau yra tokiu, kurioms ilga laika nesikartoja???(na pasveikusiu tiesiai sviesiai sakant)

tos knygos yra labai geras ivadas...t.y. jei tikrai noresis daug pakeisti tai jose rasit gaires kur pasukti. Esu perskaiciusi beveik visas Robin Sharma knygas - kai perskaitai atrodo visa pasauli nuversi, bet tik kiek nors pradedi dvejot ir nevykdyt savo isipareigojimu naujam gyvenimui ir ... tongue.gif cia labai sunkus darbas su savimi
Atsakyti
QUOTE(vile999 @ 2011 06 06, 10:02)
Papildyta:

Jusu gydytoja neteisi mirksiukas.gif Tos pacios kognityvines terapijos kurejas yra parases, kad deja, nera israsto dar tokio skenerio, kuris nuskenuotu smegenis ir tiksliai pasakytu kas jose vyksta. Yra ten visas skyrelis koks tai farmacijos blefas su tuo disbalansu smegenyse ir tie paveiksliukai neva parodantys kokios depresuoto ir nerimaujancio zmogaus smegenys ir normalaus zmogaus smegenys tera paistalai istikinti mus gerti tabletes kaip vieninteli issigelbejima. David Burns (kognityviniu knygu autorius, gydytojas), pats yra gaves apdovanojimu uz tyrymus atliktus, tiek su tais procesais smegenyse, tiek su placebo tabletemis, kurios analogiskais skaiciais padejo zmonem "uzmigti" ar "nusiraminti".
Tai knygos ne vien tik pozityviu minciu kartojimas kazkoks, tai rimta DARBO SU SAVIMI knyga, kurioje reikia netinget kasdien gaudyt savo mintis, jas uzrasyt, analizuot ir pakeisti, na pvz., mazutis, vat veluoju kur nors, begu lekiu ir baru save: kokia as nevykele, nu kaip man taip pastoviai gaunas paveluot... turi jau pagaut save, atpazinti koks tai budas saves smerkimo ir pasakyt sau, ar parasyt, pala, bet as gi ne visada visur veluoju, juk buvo stai ir tada laiku atejau, ir va tada, ir dar tada, vadinasi as neveluoju visada, vadinasi as nesu nevykele mirksiukas.gif Nerimas, PA, net ir depresija, atsitinka su mumis del minciu bardako galvoje, jas reikia sugaudyti, stebeti ir pakeisti, tas, kurios yra blogos, ar mus smerkiancios, nes is ju mazuciu lipdosi lipdosi ir susidaro problemos, kurias turime - nerimas, PA. depresija.
Nebus nei vieno zmogaus, kuris ateis ir pasakys: as susitvarkiau su visam mirksiukas.gif Jei tik uzleisim, nedirbsim su savimi, vel viskas gryzta, atsikartoja... Mes tiesiog jautresniu sielu zmones, galbut paveldejom tai, nes pvz mano mama ir mociute prie panikieriu (mociute is vis pradejo mirti budama 40 biggrin.gif Dabar jai per 70 - nepasiseke, kaip supratot lotuliukas.gif ). Pliusai musu, zinot kame? Tame, kad mes rupinames savo sveikata, nuolat ja tiriames, todel tikimybe, kad uzleisim kokia liga - labai maza wink.gif Be to nerimas, PA - sirdies treniruotes kasdien (ne mano cia ismislas, o gydytojo) ir aplamai esame jautresni, uzjauciantys kitus labiau, paisantys gyvenimo desniu ir nedarantys blogu dalyku labai daug, nes zinom pasekmes - skaudes, blogai jausimes. Tuom ir pasidziaukim drinks_cheers.gif thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2011 06 06, 12:10)
Jusu gydytoja neteisi  mirksiukas.gif Tos pacios kognityvines terapijos kurejas yra parases, kad deja, nera israsto dar tokio skenerio, kuris nuskenuotu smegenis ir tiksliai pasakytu kas jose vyksta. Yra ten visas skyrelis koks tai farmacijos blefas su tuo disbalansu smegenyse ir tie paveiksliukai neva parodantys kokios depresuoto ir nerimaujancio zmogaus smegenys ir normalaus zmogaus smegenys tera paistalai istikinti mus gerti tabletes kaip vieninteli issigelbejima. David Burns (kognityviniu knygu autorius, gydytojas), pats yra gaves apdovanojimu uz tyrymus atliktus, tiek su tais procesais smegenyse, tiek su placebo tabletemis, kurios analogiskais skaiciais padejo zmonem "uzmigti" ar "nusiraminti".
Tai knygos ne vien tik pozityviu minciu kartojimas kazkoks, tai rimta DARBO SU SAVIMI knyga, kurioje reikia netinget kasdien gaudyt savo mintis, jas uzrasyt, analizuot ir pakeisti, na  pvz., mazutis, vat veluoju kur nors, begu lekiu ir baru save: kokia as nevykele, nu kaip man taip pastoviai gaunas paveluot... turi jau pagaut save, atpazinti koks tai budas saves smerkimo ir pasakyt sau, ar parasyt, pala, bet as gi ne visada visur veluoju, juk buvo stai ir tada laiku atejau, ir va tada, ir dar tada, vadinasi as neveluoju visada, vadinasi as nesu nevykele  mirksiukas.gif Nerimas, PA, net ir depresija, atsitinka su mumis del minciu bardako galvoje, jas reikia sugaudyti, stebeti ir pakeisti, tas, kurios yra blogos, ar mus smerkiancios, nes is ju mazuciu lipdosi lipdosi ir  susidaro problemos, kurias turime - nerimas, PA. depresija.
Nebus nei vieno zmogaus, kuris ateis ir pasakys: as susitvarkiau su visam  mirksiukas.gif Jei tik uzleisim, nedirbsim su savimi, vel viskas gryzta, atsikartoja... Mes tiesiog jautresniu sielu zmones, galbut paveldejom tai, nes pvz mano mama ir mociute prie panikieriu (mociute is vis pradejo mirti budama 40 biggrin.gif Dabar jai per 70 - nepasiseke, kaip supratot  lotuliukas.gif ). Pliusai musu, zinot kame? Tame, kad mes rupinames savo sveikata, nuolat ja tiriames, todel tikimybe, kad uzleisim kokia liga - labai maza wink.gif Be to nerimas, PA - sirdies treniruotes kasdien (ne mano cia ismislas, o gydytojo) ir aplamai esame jautresni, uzjauciantys kitus labiau, paisantys gyvenimo desniu ir nedarantys blogu dalyku labai daug, nes zinom pasekmes - skaudes, blogai jausimes. Tuom ir pasidziaukim  drinks_cheers.gif  thumbup.gif  4u.gif

na del bardako darymose galvoje pritarsiu, bet del to, kad nera nustatyta, kas kaip kintama smegenyse pvz nerimo metu, tai biskuti yra netaip, aisku nebuvau ilindus i niekieno smegenis(ir aciu dievui biggrin.gif ) ir teigti 100proc negaliu, bet turiu zmogu , kuris neuro mokslu srityje dirba jau apie 40metu.smegenyse matosi daugelis pakenkimu(gal labiau pakitimu) ar tai butu migrena ar epilepsija(psichologine ar neurologine nesvarbu) ar pvz nerimas, nes keiciantis fiziologijai keiciasi ir anatomija.
kas del farmacijos, tai taip daugelis vaistu yra ispustas reikalas, tam pritariu ir , kad daugeliui veikia placebas pritariu(bet kaip sakiau cia tokiem , kurie serga "teoriskai"- ne praktiskai), esu tikrai nenusiteikus uz vaistus ir tik vaistus, bet kaip nieks padeti negali, tai tada emiesi tai, kas padeda.
mano atveju nekaltu vaistu pradzioje gerimas davede iki 1,5 men klinikose ir todel, kad vis bandem, kad tik tos chemijos nereiktu gert verysad.gif

o kodel nusprendet, kad mano sutiktu gydytoju(ne -o) nuomone tiket negalima, o Jusu to teorijos isradejo galima?? ax.gif cia tik siaip klausimas(nesikabinejimas prie zodziu), idomu pasidare smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vile999: 06 birželio 2011 - 11:42
QUOTE(vile999 @ 2011 06 06, 11:36)
na del bardako darymose galvoje pritarsiu, bet del to, kad nera nustatyta, kas kaip kintama smegenyse pvz nerimo metu, tai biskuti yra netaip, aisku nebuvau ilindus i niekieno smegenis(ir aciu dievui biggrin.gif ) ir teigti 100proc negaliu, bet turiu zmogu , kuris neuro mokslu srityje dirba jau apie 40metu.smegenyse matosi daugelis pakenkimu(gal labiau pakitimu) ar tai butu migrena ar epilepsija(psichologine ar neurologine nesvarbu) ar pvz nerimas, nes keiciantis fiziologijai keiciasi ir anatomija.
kas del farmacijos, tai taip daugelis vaistu yra ispustas reikalas, tam pritariu ir , kad daugeliui veikia placebas pritariu(bet kaip sakiau cia tokiem , kurie serga "teoriskai"- ne praktiskai), esu tikrai nenusiteikus uz vaistus ir tik vaistus, bet kaip nieks padeti negali, tai tada emiesi tai, kas padeda.
mano atveju nekaltu vaistu pradzioje gerimas davede iki 1,5 men klinikose ir todel, kad vis bandem, kad tik tos chemijos nereiktu gert verysad.gif

o kodel nusprendet, kad mano sutiktu gydytoju(ne -o) nuomone tiket negalima, o Jusu to teorijos isradejo galima?? ax.gif cia tik siaip klausimas(nesikabinejimas prie zodziu), idomu pasidare smile.gif

Matot, pati pritariat del bardako galvoje, galiu duot 100% kad nerasit vaistu savo problemai.
O mano hihihi.gif teorijos isradejas, yra daktaras, juo seka daugiau nei 50 000 kitu gydytoju (mental health professionals), nezinau ar jo knygos yra lietuviu kalboje, pati skaitau siuo metu antra jo knyga: "When Panic attacks". Jis yra pionierius kognityvines terapijos vystymo, drug-free (be vaistu) gydymo depresijai ir nerimui. Laimejes dayg tyrymu, mokymu ir media awards, parases daugiau nei 100 straipsniu tokiems zurnalams kaip Reader's Digest, Psychology Today ir kt. Turejes interviu su Oprah Winfrey, Mike Wallace ir t.t.
Kodel tiketi? Na su jusu gydytoju, -ais daejot iki ligonines unsure.gif mano bukle buvo labai bloga, as buvau beveik miego puse metu, kasdienis nerimas ir pa, atkentejau tikrai daug. Bet zinojau, kad chemija - neiseitis, per ta laika esu sugerus gal du ketvirtukus xanax'o pacioj pradzioj, nes bijojau pacios pa ir nerimo... Viduriavau, per menesi netekau 10kg ir negalejau valgyt, zodziu buvo labai nekas... Pirmoji mano knyga buvo Pasamones galia ir Luizos Hey Pagydyk savo gyvenima, tik veliau, parekomenduota psichologes emiausi kognityvines terapijos: Dr David Burns "Feeling good" ir dabar paskaitineju, kiek laiko turiu ta mineta when panic attacks. Butent ten ir raso, kad nera tokiu, kurie serga praktiskai, kaip jus esate itikinta. Cia ne cheminiai procesai smegenyse, o jusu minciu busena, vaistu tam nera, pamatysit. Jus skaitot angliskai? As nepatingesiu, parasyt istrauka is jo knygos apie tas smegenu bukles tyrymus, ten labai moksliskai pagrysta viskas, bet isverst neprasykit, neturiu visiskai laiko siuo metu... Nurasyt irgi, nurasysiu nakti, jei labai reikia, tikrai galiu, tam, kad pagelbeti zmogui. Lietuva aplamai atsilikusi salis tiems sutrikimams... Gydytojui paprasta, skiria tuos vaistus, po to kitus, kol bandot - laikas eina, o juk tai narkotikai... prie ju priprantama, su tokiom isejimo is ju buklem, kaip narkomanam verysad.gif Mylekites, jei turit vyra salia, kasdien, sako orgazmas labai padeda nuo tokiu sutrikimu, jau rasiau anam skyrelyje, per negaliu reikia prisiverst, nes prie tokios bukles nesinori meiles (man nebuvo su kuo, vyras buvo isvaziaves), krastutiniu atveju, nuvaziuokit i Olandija ir parukykit zoles, tai kur kas geriau nei chemija grust i save - sako, padeda issprest tokias problemas, juk tai augalas, kas duota nuo Dievo, jokios chemijos. JAV yra medicinine zole, ja skiria gydytojai tokiem panikieriam kaip mes, o realiai tai ta pati zole, tik auginta naturaliai, nes prekeiviai ja prekiaujantys kur nelegalu, purskia ja visokiais narkotikais, kad geriau "veztu", bet mum to negalima, reik ieskotis ten kur legaliai prekiauja, ten ji svari.
Atsakyti
QUOTE(Vaiga1 @ 2011 06 05, 20:27)
Paskaiciau kelis temos puslapius ir pasiurpau...sitiek vaistu vartojama. Prisipazinsiu , ne viska supratau .PA , AD?  Bet is savo patirties papasakosiu. Pries kelis metus turejau dideli stresa ir nerima  : savos imones bankrotas, onkologinio artimo zmogaus slaugymas, diziule banko paskola... kagi , plauku slinkimas,  nemiga ,nuotaikos suoliai garantuoti. Pakliuvo man tada i rankas knyga"Jusu pasamones galia". Ir viskas pasikeiti. Aisku pasaulis neapsiverte aukstyn kojom, viskas vaziavo savo linkme, bet as buvau RAMI. Ilgai neissiplesiu ,viena mazyte paslaptis...pozityviu minciu valdymas ir viskas stojosi i savo vietas. Sutinku, kad ne visiems ir nevisada tai pades, bet gal...nors vienam. Tiesiog uzpludus nerimui, stresui kartoji "viskas gerai, as rami", negatyvias mintis pakeiti pozityviom, isivaizduoji kazka malonaus. Nelengva . Per minute desimt kartu speji pagauti nerima, bet prisiverti save "perjungti kanala" . Daug laiko ir pastangu ,bet nereikia jokiu vaistu...jautiesi laiminga ir rami. Sutinku ,kad yra ir organizmo "cheminiu" problemu ,tada jau gal vaistu ir reikia . Bet  vien vaistai gali nepadeti. Mylekit save, gyvenima (koks jis bebutu) ir viskas bus gerai  smile.gif

Tikrai džiugu, kad nežinote, kas yra PA ir AD 4u.gif . Jūs aprašėte tikrai baisius savo išgyvenimus. Bet ir žmonės yra labai skirtingi: vienų nervų sistema stipresnė, kitų- silpnesnė. Kiekvienas įvairiai reaguojam į situacijas. Pavyzdžiui mano atveju, jau iš vaikystės nervai ištampyti buvo. Vėliau, įvairios stresinės situacijos dar labiau juos išklaipė. Viso to pasekoje- turim, ką turim doh.gif .Tikrai reaguoju į viską perdėtai. Tai mano bėda. Bet nepagalvokit, kad noriu tik stebuklingą tabletytę įsimesti. Aš daug save analizuoju, kodėl, kas ir kaip ir psichoterapiją lankau, žodžiu, mokausi tą nerimą pažaboti. Knygos, aišku, gerai, bet kai jau būna taip prastai, kad net nežinai į kurį kampą įlysti, tai tikrai pagalvoji, kad ir š..... suvalgytum, kad tik atsigautum kiek. Ir tikrai tuo metu ne iki knygų skaitymų schmoll.gif . Nerimas yra normali organizmo reakcija į stresinę situaciją, bet kai tas nerimas tampa kažkokiu patologiniu, tai savęs raminimas čia tikrai nepadės. Taip išeitų, kad visų tų psichiatrų ir psichikos sveikatos centrų iš viso nereikia, nes visus nerimus ir depresijas patys žmonės išsigalvoja rolleyes.gif . Deja, taip nėra. Todėl ir vaistų peikti vienareikšmiškai tikrai negalima. Tiesa, aš nuo rudens tik su visokiom arbatėlėm, Sedatifais ir savęs raminimu bandau nerimo atsikratyti, nes juodai nenoriu rimtų vaistų, bet žiūriu, kad, ko gera, teks su jais padraugauti unsure.gif . Su didžiausiais linkėjimais 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Bure @ 2011 06 06, 13:47)
Tikrai džiugu, kad nežinote, kas yra PA ir AD  4u.gif . Jūs aprašėte tikrai baisius savo išgyvenimus. Bet ir žmonės yra labai skirtingi: vienų nervų sistema stipresnė, kitų- silpnesnė. Kiekvienas įvairiai reaguojam į situacijas. Pavyzdžiui mano atveju, jau iš vaikystės nervai ištampyti buvo. Vėliau, įvairios stresinės situacijos dar labiau juos išklaipė. Viso to pasekoje- turim, ką turim doh.gif .Tikrai reaguoju į viską perdėtai. Tai mano bėda. Bet nepagalvokit, kad noriu tik stebuklingą tabletytę įsimesti. Aš daug save analizuoju, kodėl, kas ir kaip ir psichoterapiją lankau, žodžiu, mokausi tą nerimą pažaboti. Knygos, aišku, gerai, bet kai jau būna taip prastai, kad net nežinai į kurį kampą įlysti, tai tikrai pagalvoji, kad ir š..... suvalgytum, kad tik atsigautum kiek. Ir tikrai tuo metu ne iki knygų skaitymų schmoll.gif . Nerimas yra normali organizmo reakcija į stresinę situaciją, bet kai tas nerimas tampa kažkokiu patologiniu, tai savęs raminimas čia tikrai nepadės. Taip išeitų, kad visų tų psichiatrų ir psichikos sveikatos centrų iš viso nereikia, nes visus nerimus ir depresijas patys žmonės išsigalvoja  rolleyes.gif . Deja, taip nėra. Todėl ir vaistų peikti vienareikšmiškai tikrai negalima. Tiesa, aš nuo rudens tik su visokiom arbatėlėm, Sedatifais ir savęs raminimu bandau nerimo atsikratyti, nes juodai nenoriu rimtų vaistų, bet žiūriu, kad, ko gera, teks su jais padraugauti unsure.gif . Su didžiausiais linkėjimais 4u.gif .

Parasysiu jusu problema, kiek matau is jusu pasisakymo, jus savo nerima bandot "pazaboti", "atsikratyti", taciau kelias i sveikima - tai to nerimo priemimas (taip, as dabar nerimauju, pastebesiu kiek laiko dabar man tesis), susitaikymas su juo mirksiukas.gif 4u.gif Galima netgi pameginti tarkim nerimo metu pajausti kaip tavo pirstas pulsuoja, stebeti sirdies darba pirste, nukreipia demesi gerai arba tas gasdinancias mintis, tarkim "dabar jau viskas, as mirsiu" - paversti mazu rekianciu tuos zodzius zmogiuku, balselis toks tylus, kad vos girdite, susitaikyti su juo, priimti jo rekiamus zodelius ir tiek. Tada jau seka analize minciu.
Aga, man irgi taip pat, kol is viso supratau kas vyksta, kai bijai kad vel teks bijot ir neaisku kada - tikrai buvo ne iki knygu doh.gif Bet vaistus as peikiu - vienareiksmiskai, tai - stiprus narkotikas, yra kitu budu, gyventi be ju, juos pateisinu tik pacioj pradzioj, labai mazom dozem, kol susivoki, kad tu - vienas is tikrai daugelio zmoniu, kuriem nutiko tas pats kaip tau 4u.gif
Papildyta:
Jums jau tesiasi viskas gan ilgai ir kiek suprantu susipazinimo faze, kas jumis is vis vyksta - praejo. Jei manot,kad butinai reikia kazka isgerti, kad pageretu, geriau nueikit pas homeopata, jis paskirs butent jum tinkancius zirniukus. Bet geras homeopatas vis tiek praves jums pamoka, is kognityvines terapijos srities, kad reikia tiesiog stebeti savo mintis. Galima netgi naudoti medinius karoliukus, ar rozanciu, atsisedi, ir stebi savo mintis (pvz kamuojant nemigai), eina mintis, ivardijat ja, viena medini rutuliuka perstumiat pirmyn. Galima tuo metu ir jau keisti negatyva, bet jei dar nera tam jegu, uztenka stebejimo minciu.
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2011 06 06, 14:36)
Parasysiu jusu problema, kiek matau is jusu pasisakymo, jus savo nerima bandot "pazaboti", "atsikratyti", taciau kelias i sveikima - tai to nerimo priemimas (taip, as dabar nerimauju, pastebesiu kiek laiko dabar man tesis), susitaikymas su juo  mirksiukas.gif  4u.gif Galima netgi pameginti tarkim nerimo metu pajausti kaip tavo pirstas pulsuoja, stebeti sirdies darba pirste, nukreipia demesi gerai arba tas gasdinancias mintis, tarkim "dabar jau viskas, as mirsiu" - paversti mazu rekianciu tuos zodzius zmogiuku, balselis toks tylus, kad vos girdite, susitaikyti su juo, priimti jo rekiamus zodelius ir tiek. Tada jau seka analize minciu.
Aga, man irgi taip pat, kol is viso supratau kas vyksta, kai bijai kad vel teks bijot ir neaisku kada - tikrai buvo ne iki knygu  doh.gif Bet vaistus as peikiu - vienareiksmiskai, tai - stiprus narkotikas, yra kitu budu, gyventi be ju, juos pateisinu tik pacioj pradzioj, labai mazom dozem, kol susivoki, kad tu - vienas is tikrai daugelio zmoniu, kuriem nutiko tas pats kaip tau  4u.gif
Papildyta:
Jums jau tesiasi viskas gan ilgai ir kiek suprantu susipazinimo faze, kas jumis is vis vyksta - praejo. Jei manot,kad butinai reikia kazka isgerti, kad pageretu, geriau nueikit pas homeopata, jis paskirs butent jum tinkancius zirniukus. Bet geras homeopatas vis tiek praves jums pamoka, is kognityvines terapijos srities, kad reikia tiesiog stebeti savo mintis. Galima netgi naudoti medinius karoliukus, ar rozanciu, atsisedi, ir stebi savo mintis (pvz kamuojant nemigai), eina mintis, ivardijat ja, viena medini rutuliuka perstumiat pirmyn. Galima tuo metu ir jau keisti negatyva, bet jei dar nera tam jegu, uztenka stebejimo minciu.

Dėkui, Gebene smile.gif . Gal ir homeopatas ne pro šalį būtų, bet kaip jau minėjau, gėriau įvairius preparatus, tarp kurių ir homeopatinių buvo, kad ir Sedatif, Rameval ir pan.,jau visų pavadinimų ir neprisimenu , bet nea... Nežinau, ar tie žirniukai kažkokie kitokie. Seniau turėjau su skrandžiu problemų, vartojau juos, tai visiškai nepadėjo. Gal todėl kiek skeptiškai vertinu homeopatiją, nors esu girdėjus, kad kai kam padėjo, tarkim, nuo kosulių, o nuo nerimų, tai dar neteko girdėti. Bet tai viena iš alternatyvų drinks_cheers.gif . Ačiū. Kaip būtų šaunu pažinti žmogų, kuris nurodytų, patartų kuria linkme judėti, kad ir pats tą kelią būtų praėjęs. Bet čia turbūt tik svajonė. Žinau, kad dabar pasakysite- tik pats gali sau surasti TĄ kelią. Tai ir ieškom, ieškom, "apsidaužom" ir vėl ieškom, blaškomės su viltim tarp psichiatrų, protingų knygų, homeopatų, jogų, būrėjų ir kitokių šarlatanų. Ne taip paprasta, netgi žiauriai sunku... verysad.gif . Bet gi ieškom, nes vistiek tikim, kad rasim, o kaip kitaip 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2011 06 06, 13:45)
Matot, pati pritariat del bardako galvoje, galiu duot 100% kad nerasit vaistu savo problemai.
O mano hihihi.gif teorijos isradejas, yra daktaras, juo seka daugiau nei 50 000 kitu gydytoju (mental health professionals), nezinau ar jo knygos yra lietuviu kalboje, pati skaitau siuo metu antra jo knyga: "When Panic attacks". Jis yra pionierius kognityvines terapijos vystymo, drug-free (be vaistu) gydymo depresijai ir nerimui. Laimejes dayg tyrymu, mokymu ir media awards, parases daugiau nei 100 straipsniu tokiems zurnalams kaip Reader's Digest, Psychology Today ir kt. Turejes interviu su Oprah Winfrey, Mike Wallace ir t.t.
Kodel tiketi? Na su jusu gydytoju, -ais daejot iki ligonines  unsure.gif mano bukle buvo labai bloga, as buvau beveik miego puse metu, kasdienis nerimas ir pa, atkentejau tikrai daug. Bet zinojau, kad chemija - neiseitis, per ta laika esu sugerus gal du ketvirtukus xanax'o pacioj pradzioj, nes bijojau pacios pa ir nerimo... Viduriavau, per menesi netekau 10kg ir negalejau valgyt, zodziu buvo labai nekas... Pirmoji mano knyga buvo Pasamones galia ir Luizos Hey Pagydyk savo gyvenima, tik veliau, parekomenduota psichologes emiausi kognityvines terapijos: Dr David Burns "Feeling good" ir dabar paskaitineju, kiek laiko turiu ta mineta when panic attacks. Butent ten ir raso, kad nera tokiu, kurie serga praktiskai, kaip jus esate itikinta. Cia ne cheminiai procesai smegenyse, o jusu minciu busena, vaistu tam nera, pamatysit. Jus skaitot angliskai? As nepatingesiu, parasyt istrauka is jo knygos apie tas smegenu bukles tyrymus, ten labai moksliskai pagrysta viskas, bet isverst neprasykit, neturiu visiskai laiko siuo metu... Nurasyt irgi, nurasysiu nakti, jei labai reikia, tikrai  galiu, tam, kad pagelbeti zmogui. Lietuva aplamai atsilikusi salis tiems sutrikimams... Gydytojui paprasta, skiria tuos vaistus, po to kitus, kol bandot - laikas eina, o juk tai narkotikai... prie ju priprantama, su tokiom isejimo is ju buklem, kaip narkomanam  verysad.gif Mylekites, jei turit vyra salia, kasdien, sako orgazmas labai padeda nuo tokiu sutrikimu, jau rasiau anam skyrelyje, per negaliu reikia prisiverst, nes prie tokios bukles nesinori meiles (man nebuvo su kuo, vyras buvo isvaziaves), krastutiniu atveju, nuvaziuokit i Olandija ir parukykit zoles, tai kur kas geriau nei chemija grust i save - sako, padeda issprest tokias problemas, juk tai augalas, kas duota nuo Dievo, jokios chemijos. JAV yra medicinine zole, ja skiria gydytojai tokiem panikieriam kaip mes, o realiai tai ta pati zole, tik auginta naturaliai, nes prekeiviai ja prekiaujantys kur nelegalu, purskia ja visokiais narkotikais, kad geriau "veztu", bet mum to negalima, reik ieskotis ten kur legaliai prekiauja, ten ji svari.

mes nesusikalbam, bet tikiu todel, kad neisdestom visko 100proc tiksliai.
40 kartu ejau pas psichologe, kuri taike tas visas teorijas, nes itikinejo, kad kaip liga nepaveldeta, ji turi padeti, deja po viso ciklo pasake, kad be vaistu nieko nebus)
mano gydytojai taike tada visokiu vaistus.
po ligonines bendravau ne su vienu gydytoju is uk, kur yra spec ligonines skirtingiems nerimo tipams gydyti, skaiciau mokslinius darbus is tokios literaturos, kur neprieinama kiekvienam zmogui ir PA ar obsesiju(obsesinio nerimo) temomis . todel ir teigiu vienu atveju,kaip ir psichologai, kad jei tai tik mintys(zmogaus gyvenimo budas toks, nezinau kaip tiksliau issireiks) tai tada psichoterapija taip super, bet jei tai nuo ilgalaikio streso, tai su psichoterapijom prasisukt beveik neiseina.
Ir va Jus teigiat ir dar 100proc, kad nerasiu vaistu savo problemai ispresti-o ji pas mane senai isspresta, uzeinu cia nes galvoju, kad kazkam galiu padeti bent atsakant i rupimus klausimus .Po pritaikytu vaistuku-nebebuvo nei vienos PA, nei nerimo, nei baimiu, nieko, gyvenu taip kaip gyvenau iki to laiko, kaip viskas prasidejo
vaistu senai nebenaudoju.

ir va mano atvejis ir yra kaip irodymas, kad buvo fiziologiniu pakitimu, kuriu metu pakito skydliaukes hormonai, sutriko sirdies veikla, kvepavimas, virskinimas(buvo gelta)todel sutriko ir neuromediatoriu(smegenu hormonu veikla).
pvz kad psichika veikia cheminiai procesai mumyse vykstantys, galiu dar parasyt kaip skydliaukes hormonu pokyciu(didelius)- kuriems pakitus istinka psichozes-argi cia nuo musu minciu irgi?? rolleyes.gif

nors musu atveju gal laikomes savo nuomoniu, bile tik jos kievienai padeda
4u.gif 4u.gif

Atsakyti
aš - už vaistus, kai jau tikrai tikrai viskas išbandyta ir niekas nepadeda.
Atsakyti
Kaip naudingai cia padiskutavot 4u.gif Jei panasu ,kad reikia Ad,galit pagerti jonazoes kapsules. Veikia kaip AD,jauciausi gerai,kai pusmeti geriau,vsaros pradzioje del saules nustojau,o as tuo laiku visad blogai jauciuosi. Pradejau gerti AD,labai prastai jauciausi vos ne du menesius,istisai miegojau,bet iskenciau ta laikotarpi,viskas normalizavosi. Tik beveik po metu gerimo praejo rytinis nerimas...Gyvenimas pasidare mielas, biggrin.gif o buvo atpiges, schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Bure @ 2011 06 06, 18:10)
Dėkui, Gebene smile.gif . Gal ir homeopatas ne pro šalį būtų, bet kaip jau minėjau, gėriau įvairius preparatus, tarp kurių ir homeopatinių buvo, kad ir Sedatif, Rameval ir pan.,jau visų pavadinimų ir neprisimenu , bet nea... Nežinau, ar tie žirniukai kažkokie kitokie. Seniau turėjau su skrandžiu problemų, vartojau juos, tai visiškai nepadėjo. Gal todėl kiek skeptiškai vertinu homeopatiją, nors esu girdėjus, kad kai kam padėjo, tarkim, nuo kosulių, o nuo nerimų, tai dar neteko girdėti. Bet tai viena iš alternatyvų drinks_cheers.gif . Ačiū. Kaip būtų šaunu pažinti žmogų, kuris nurodytų, patartų kuria linkme judėti, kad ir pats tą kelią būtų praėjęs. Bet čia turbūt tik svajonė. Žinau, kad dabar pasakysite- tik pats gali sau surasti TĄ kelią. Tai ir ieškom, ieškom, "apsidaužom" ir vėl ieškom, blaškomės su viltim tarp psichiatrų, protingų knygų, homeopatų, jogų, būrėjų ir kitokių šarlatanų. Ne taip paprasta, netgi žiauriai sunku... verysad.gif . Bet gi ieškom, nes vistiek tikim, kad rasim, o kaip kitaip 4u.gif .

Tie bendriniai homeopatiniai vaistai - nepades, arba padeda tikrai retam. Cia reikia eit pas homeopata, daryt tuos testus, sedet pas ji kelias valandas, kol grynai jums parenka vaistukus 4u.gif
Ir tikrai rasim, svarbu ieskot ir daryt 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vile999 @ 2011 06 06, 18:58)
mes nesusikalbam, bet tikiu todel, kad neisdestom visko 100proc tiksliai.
40 kartu ejau pas psichologe, kuri taike tas visas teorijas, nes itikinejo, kad kaip liga nepaveldeta, ji turi padeti, deja po viso ciklo pasake, kad be vaistu nieko nebus)
mano gydytojai taike tada visokiu vaistus.
po ligonines bendravau  ne su vienu gydytoju is uk, kur yra spec ligonines  skirtingiems nerimo tipams gydyti, skaiciau mokslinius darbus is tokios literaturos, kur neprieinama kiekvienam zmogui ir PA ar obsesiju(obsesinio nerimo) temomis . todel ir teigiu  vienu atveju,kaip ir psichologai, kad jei tai tik mintys(zmogaus gyvenimo budas toks, nezinau kaip tiksliau issireiks) tai tada psichoterapija  taip super, bet jei tai nuo ilgalaikio streso, tai su psichoterapijom prasisukt beveik neiseina.
Ir va Jus teigiat  ir dar 100proc, kad nerasiu vaistu savo problemai ispresti-o ji pas mane senai isspresta, uzeinu cia nes galvoju, kad kazkam galiu padeti bent atsakant i rupimus klausimus .Po pritaikytu vaistuku-nebebuvo nei vienos PA, nei nerimo, nei baimiu, nieko, gyvenu taip kaip gyvenau iki to laiko, kaip viskas prasidejo
vaistu senai nebenaudoju.

ir va mano atvejis ir yra kaip irodymas, kad buvo fiziologiniu pakitimu, kuriu metu pakito skydliaukes hormonai, sutriko sirdies veikla, kvepavimas, virskinimas(buvo gelta)todel sutriko ir neuromediatoriu(smegenu hormonu veikla).
pvz kad psichika veikia cheminiai procesai mumyse vykstantys, galiu dar parasyt kaip skydliaukes hormonu pokyciu(didelius)- kuriems pakitus istinka psichozes-argi cia nuo musu minciu irgi?? rolleyes.gif

nors musu atveju gal laikomes savo nuomoniu, bile tik jos kievienai padeda
4u.gif  4u.gif

Aha, tikrai nesusikalbam 4u.gif
Jei jusu bedos nulemtos skydliaukes sutrikimu, be abejo, tai jau kita sritis wink.gif Cia rasiau apie tuos, kuriems visus galus istyre - ner prie ko prikibt, o savijauta vis tiek bjauri...
Bet pakapscius dar giliau, nugi ir sitie sutrikimai - musu mintys, isitikinimai, vertybes, klaidos, apmaudas, kalte ir kas tik nori... Zmones nuo vezio pasveiksta pakeite mintis, dirbdami su savimi, ir tai jau ne joks stebuklas, na bet ta ir pati turbut zinote 4u.gif Kaip sako, kinieciu gydytojai snekasi su zmogumi ir tris dienas, kol pasako diagnoze, kad tau zmogau, inkstu geldeliu uzdegimas del to, kad negali priimti savo vaiku sekmes... bet cia ne ta tema visai, tad nebesipleskim wink.gif 4u.gif
Atsakyti