Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai- 9 tema

Sveikos,
Aš visai šviežiai iš ligoninės (VGN), tad galiu parašyt ko tikrai prireikė ir ko neprireikė ligoninėj. Man buvo planinis cezaris, gulėjau toje vip palatoje su dušu ir wc.
PRIREIKĖ:
Mamai:
rankšluostis
muilas
įklotai (man užteo always night)
tinklinės kelnaitės (1 vnt.)
naktiniai
chalatas
tapkės
Diclofenac žvkutės nuo skausmo
telefono pakrovėjas smile.gif
knyga

Leliukui sesutės, kai tik gimė, paprašė duot tik:
vilnones kojnytes
pampersų
P.s. kai jau atidavė leliuką man, tai pati jį ir perrengiau su svao rūbėliais, o šiaip nereikėjo nei adijaliuko, nei kepurytės. Uždėjau viską tik kai atidavė po dviejų parų. Man 4 dienoms užteko vienų smėlinukų, šiltesnio švarkelio ir šiltų šliaužtų, kepurytės, adijaliuko. Visi kiti rūbeliai liko neišpakuoti, nes vaikas nei pravarė pro pampersus, nei atpylinėjo.
Sudocremas (nors sesutės aiškino, kad nereik jo naudot, bet tegu neiaškina, nes iškart dingo visi patinimai ir raudonumai nuo leliuko tos vietos. Super daiktas. Naudojau ir pirmam vaikui visada)
Pampersai New born
soskė

Ko visai neprireikė:
microlax (namie pati pasidariau klizmą su ta tokia senovine, susileidau šilto vandens 1,5 litro ir buvo tvarka). Ligoninėj nieks net nepaklausė ar dariaus ir nesiūlė nieks tokios paslaugos.
"Tenai" nusiskutau irgi pati namie, prieš didelį spintos veidrodį, labai patogu smile.gif, ligoninėj būtų nuskutę iri, bet man pačiai smagiau...
Tena neperšlampamų paklodžių po operacijos irgi neprireikė (tik ant pervystymo stalo sunaudojau 1 vnt.), nes sakė jos turi matyt kiek nukraujuoju, dėdavo tokias palas, ant klijonkės...
WC popieriaus neprireikė, buvo užtektinai tenai tualete
Palučių neprireikė, užteko ligoninėj esamų

Dabar dar būtinai turiu parašyt apie maitinimą šioje ligoninėje.
Prieš važiuodama į ligoninę perskaičiau čia forume visą temą apie VGN, ir mačiau atsiliepimų apie maistą kaikurių mamyčių, kad tipo baisu. Galvojau, nu išsidirbinėja fifos. Iš žinot ką, nu baisesnio maisto tikrai nesu mačiusi. Prieš 3 metus gimdžiau RK, tai turiu su kuo paygint. Ten ,maistas irgi buvo toks valdiškas, bet pasirodo šimtą kartų skanesnis nei VGN. Tai va, ten maisto daviniai tik gyvybei palaikyt, iš bado aš ten sienom lipau pirmą parą, t.y. po operacijos kai jau buvo galima valgyt, lauki lauki to maisto, ot atneša vėmalą kažkokį, košės neaiškios visiškai be druskos, be cukraus, be sviesto, be pieno, 3 varganus šaukštus....Nei kokios duonos su sviestu, arbatos tai atnešdavo, tai išvis pamiršdavo...Aš suprantu, kad ten nepaėst atvažiuoji ir po operacijos priklauso dieta, bet nu tuiru su kuo palygint...Maistas tikrai klaikus. Nors, tiesa, negavau jokių kopūstų ar žirnių smile.gif
Tai gyva buvau vien vyro atneštais sausainiais, meduoliais ir pienu. Ten jokių kavinių nėra šalia (kaip pvz. Santariškių ligoninėj), tai nesusiveikiau normalių pietų išvis...Tai ir gyva buvau vien ta mintim, kad grįšiu iš ligoninės tiesiai prie Kūčių stalo smile.gif
Tai va, su maistu ten prastai labai...
Dėl personalo tai viskas ten gerai, tik sudėtinga buvo surasti kur yra ta prakeikta kasa, kad sumokėtumėm už palatą (kiek vyras paklausdavo konors, tai neiaškiai visi atsakydavo, blūdyt turėjo koridoriais); kai išrašinėjo, tai dvi valandas gydytojas išrašinėjo mažą lapelį apie vaiko būklę, nors du kart prašiau paskubėt, nes vyresnėlis su tėčiu laukė lauke...(neįleidžia ten su vaikais iki 12 m.).
Dar juokingi atrodė vaikų seselės tarybiniai patarimai būtinai vaiką žadint kas 2 val. maitinimui smile.gif Tai pro ausis tokias nesąmones praleisdavau ir tiek.
Šiaip pooperacinėj palatoj pirmą dieną tai ten ištisai ateidavo kas 30 min. akušerė, o kai perkėlė į mokamą palatą, tai nieks nebeateidavo visą dieną, tik ryte ten eina ir eina visokie gydytojai, vaikų gydytojai ir t.t. wink.gif
Nu va tiek įspūdžių.
Šiaip tai jei dar tektų trečia vaikelį turėt, tai važiuočiau į VGN. Ten gydytojų personalas rimtesnis. Anesteziologė fantastiška! (RK irgi buvo gera).
Priimamajam, tiesa, dirba visiškos vištos: pusės reikalingų popierių neužpildė (jau prieš pat operaciją, besėdint ant operacinio, davė man dar krūvą pop. pasirašyt, nes priimamajam nepadavė), naktinius davė be raištelių, niekaip vaiko pulso nesugebėjo pagaut ir pamatuot ir t.t.
Šiaip tai normali ligoninė, tik maistas klaikuma smile.gif Tiesa, ten ištiesų tie pagalbos mygtukai palatose klykia kaip signalizacijos, absurdas smile.gif Vyksta remontai kažkur ištisai...
Na, jei kam reik kokių patarimų dė ligoninės, rašykit az wink.gif

Atsakyti

ačiū už išsamų aprašymą. aš sėdžiu jau kelinta diena ant tašių ir laukiu kada jau teks vykti į VGN biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(evka05 @ 2010 12 27, 18:14)
ačiū už išsamų aprašymą. aš sėdžiu jau kelinta diena ant tašių ir laukiu kada jau teks vykti į VGN biggrin.gif

dideliausios sėkmėstau! Įsidėk sausainių wink.gif smile.gif
Atsakyti
jau tikrai,kad dėkuj uz visa info-as net issisaugojau pas save visa tai-ateity pravers:)
Atsakyti
QUOTE(Push_Push @ 2010 12 27, 15:28)

Dar juokingi atrodė vaikų seselės tarybiniai patarimai būtinai vaiką žadint kas 2 val. maitinimui
smile.gif Tai pro ausis tokias nesąmones praleisdavau ir tiek.

Na, pirmiausia, tai sveikinu Jus sulaukus dukrytes smile.gif

Del seseles patarimu, tai jie visai ne tarybiniai-o karsti karsti 21a. PSO rekomenduojami biggrin.gif
Taip kad ta sesele Jums patarinejo tikrai Jusu labui.
Musu mamyciu laikais vaikai budavo maitinami kas 4val dazniausiai mirksiukas.gif
O kas 2-3val pirma men.rekomenduojama maitinti NAUJAGIMI, kad kurtusi pieno fabrikelis Jums. Nes maitinant retokai, kai vaikutis is taip vadinamu tinginuku ir ilgai miega kad ir isalkes, kai kurioms nenuostabu, kad pienukas greitai "baigiasi" ax.gif

Galiu patvirtinti, kad tai veikia praktiskai, nes teko bendrauti ir matyti likimus tu, su kuriomis lankiau zindymo kursus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chile0: 28 gruodžio 2010 - 12:36
Tiesa,dar pamirsau parasyt,kad isidetumet ausu kamstukus,jei naktimis vaikelio jums dar nenes (cia po cezario),nes nakti ir gimdymai girdis,ir ta klaiki signalizacija istisai,ir dar personalas tauskia istisai,o sienos ten popierines,ir kitu palatu leliukai...tai jei norit ishsimiegot bent nakti - butinai prigriebkit.As tokiu budu ishsimiegojau bene pirma karta per pusmeti,nes i wc nebereikejo keltis,gali gulet kaip nori,laisvai kvepuot,nebeeda remuo smile.gif
Sekmes visoms!
Papildyta:
QUOTE(chile0 @ 2010 12 28, 13:34)
Na, pirmiausia, tai sveikinu Jus sulaukus dukrytes smile.gif

Del seseles patarimu, tai jie visai ne tarybiniai-o karsti karsti 21a. PSO rekomenduojami biggrin.gif
Taip kad ta sesele Jums patarinejo tikrai Jusu labui.
Musu mamyciu laikais vaikai budavo maitinami kas 4val dazniausiai  mirksiukas.gif
O kas 2-3val pirma men.rekomenduojama maitinti NAUJAGIMI, kad kurtusi pieno fabrikelis Jums. Nes maitinant retokai, kai vaikutis is taip vadinamu tinginuku ir ilgai miega kad ir isalkes, kai kurioms nenuostabu, kad pienukas greitai "baigiasi"  ax.gif

Galiu patvirtinti, kad tai veikia praktiskai, nes teko bendrauti ir matyti likimus tu, su kuriomis lankiau zindymo kursus.

Aciu uz sveikinimus wink.gif
Del maitinimo,tai as esu tos nuomones,kad vaikas pats geriausiai zino kiek jam miegot ir valgyt.Aisku,jei vaikis istisai miega,tai cia kita situacija wink.gif
As pirma vaika taip auginau,puikiai veike ta sistema.Mano mazoji,tai nakti kelias tik karta,bet suma sumarum gaunas,kad valgo kas 4 val.,tai manau pienukas niekur nedings,tfu tfu tfu.
Bet sakyt,kad reik vaikus zadint,tai nepritariu,nebent miega po 6 val.,o valgo tik 2-3 kartus wink.gif
Atsakyti
Mergytes - o kada geriausiai ta klizmute name pasidaryti, kai tik vandenis nubega? ar ja i ligonine pasiimt ir ten darytis? o gal priimamajame galima prasyti klizmos - nes as labai noriu kad man padarytu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(beatka1983 @ 2010 12 28, 13:28)
Mergytes - o kada geriausiai ta klizmute name pasidaryti, kai tik vandenis nubega? ar ja i ligonine pasiimt ir ten darytis? o gal priimamajame galima prasyti klizmos - nes as labai noriu kad man padarytu  blush2.gif

Jeigu nubega vandenys, jokiu klizmu ir kuo greiciau i ligonine.
Jeigu saremiukai, jeigu yra toks noras, galima ir klizmute pasidaryti, ir tase i ligonine patikrinti, ir i dusiuka nueiti ramiai smile.gif
Atsakyti
Push-Push ačiū už išsamų pasakojimą 4u.gif drinks_cheers.gif
Norėjau paklausti, kas davė pinigėlių gydytojui, anestiozologui, akušeierei, kokios dabar eina stavkės?
Atsakyti
QUOTE(beatka1983 @ 2010 12 28, 14:28)
Mergytes - o kada geriausiai ta klizmute name pasidaryti, kai tik vandenis nubega? ar ja i ligonine pasiimt ir ten darytis? o gal priimamajame galima prasyti klizmos - nes as labai noriu kad man padarytu  blush2.gif

tikrai nereikia lėkt išdegus akis į ligoninę kai vandenys nubėga, t.y. tikrai ramiai dar gali klizmą pasidaryt pati ir tada važiuot wink.gif Ligoninėj nieks nebedaro klizmų, o su microlax tikrai ne viskas išsivalys, tad jei nenorit apsivaryt, geriau pačios wink.gif Atsiklaupi keturiom ir palaikai su viena ranka tą wc klizmą viršuj, susikiši galiuką į išangę ir po truputį (maždaug per 5 min.) subėga tie 1,5 litro šilto vandens, tada pasėdi ant wc kokias 10-15 min. (priklausmai nuo to ar daug valgei tą dieną smile.gif Aš tai dieną prieš jau beveik nevalgiau, kad lengviau klizma gautųs, t.y. nebūtų valandą lakstymo į wc po klizmos). Ir tvarka, visa švariu vidum važiuoji wink.gif Sėkmės wink.gif Man tai pačiai jau smagiau darytis, nei kitas daro...plius savo sienos, nieks nelaukia eilėj už durų...Su pirmu vaiku tai RK man priimamąjam darė seselė, nu bet tada dar nežinojau kaip pačiai pasidaryt....
Bet...kaip sakoma, nebūtina tai darytis, bet pačios pagalvokit, čia aktualu tiek cezarinėms, tiek natūraliai gimdančioms manau.... wink.gif

Papildyta:
QUOTE(smėlis @ 2010 12 28, 21:23)
Push-Push ačiū už išsamų pasakojimą 4u.gif  drinks_cheers.gif
Norėjau paklausti, kas davė pinigėlių gydytojui, anestiozologui, akušeierei, kokios dabar eina stavkės?

Aš tariausi iš anksto su gydytoju, susitikau dar prieš gimdymą, viską aptarėm. Pinigų sumos maniškė gyd. nevardina, tai savo nuožiūra davėm kiek galėjom. Daugiau ničniekam nemokėjom (nei anestez., nei akušerėm...nors aišku su cezariu akušerė ir nereikalinga wink.gif...)
Atsakyti
Damos, o Jums nekilo klausimas KODEL medikai nebedaro klizmu ligonineje? biggrin.gif

Push push, Jus ne visai teisi smile.gif
Atsakysiu kodel, o kitos mamytes tegul pacios sprendzia.
As jau esu rasius sioje temoje apie tai ir buvo kitu komentaru, bet matau mamytes nemegsta pasiskaityti.
Anksciau, kai klizmas darydavo ligonineje, neretai pasitaikydavo tokiu atveju, kada jos pasitarnaudavo neigiama prasme. Jos gali issaukti placentos atsokima nuo gimdos!
Pacios suprantate kuom tai yra pavojinga.
Todel medikai ju atsisake praktikoje.
Dar pasikartosiu ir papasakosiu savo daktaro atsakyma, kai likus keliom sav.iki gimdymo klausiau jo del klizmos ligonineje. Jis i mane paziurejes paklause: zinot kas geriausiai gimdo? Ogi dauniukes...
Issiziojau, galvoju, daktarelis tyciojasi is musu-tiek supermamose ir ne tik, prisiskaiciusiu issilavinusiu mamyciu biggrin.gif
Daktaras sako:zinot kodel? Nes neprisigalvoja nesamoniu ir tuom medikams lengviau.

Juk tai kas vyksta ko mes nematome, daktarams jau simtmeciai(ka jau cia, tukstanciai metu) yra ne naujiena. Jeigu pergyvenate ne del daktaru o del vyro, juk gimdziusios puikiai ta zinote-
ten jiems nieko nesimato!
Ir dar, visgi, Push, Jus neteisi ir del neskubejimo nubegus vandenims. Tas ivyksta reciau kuriai, bet paklauskite bet kurio mediko ir jis Jums atsakys, kad aisku ne akis isdegus, bet vandenims numegus vaikelis gali isbuti pilvuke max.24val. Ir geriau jau Jums buti kuo greiciau prie vaisiaus tonuso aparato, kad stebetumete jo bukle. Vat todel turite ne klizmom uzsiiminet ar kotletukus pradeti kepti smile.gif

Sekmes Jums visoms 4u.gif
Bukite protingos ir nerizikuokite savo bei mazylio sveikata!
Lengvai ir greitai visoms kas laukia greitu metu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Push_Push @ 2010 12 29, 08:39)
Bet...kaip sakoma, nebūtina tai darytis, bet pačios pagalvokit, čia aktualu tiek cezarinėms, tiek natūraliai gimdančioms manau.... wink.gif

As naturaliai abi gimdziau, su pirma - po klizmos, su antra - be. Isvada - su treciu nesidarysiu.
Atsakyti