Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai- 9 tema

QUOTE(chile0 @ 2010 12 29, 11:06)

drinks_cheers.gif

Juolab,jei gimdymas prasideda natūraliai,organizmas pats valosi. Prieš pirmąjį gimdymą gavau klizmą,ką aš žinau,sakyčiau tikrai nemalonus potyris prieš tokį didingą įvykį unsure.gif O vat antrąį kartą prasidėjus sąrėmiams,pusę nakties laksčiau į wc didelio,klizmos nesistačiau, nemeluosiu,teko ir į basoną padaryti jau prieš pat stūmimą,bet nei aš tuomet tą sureikšminau,nei medikai tuo met buvę šalia,nei MB schmoll.gif
Bet jei jau tas tuštinimasis gimdymo metu yra toks gėdingas reikalas,tai įdomu,kaip kovojate su galimybe apsivemti ant gimdymo stalo,juk tai irgi baisinga gėda doh.gif O tas pasitaiko juk labai dažnai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Push_Push @ 2010 12 27, 16:28)
Sveikos,
Aš visai šviežiai iš ligoninės (VGN), tad galiu parašyt ko tikrai prireikė ir ko neprireikė ligoninėj. Man buvo planinis cezaris, gulėjau toje vip palatoje su dušu ir wc.
PRIREIKĖ:
Mamai:
rankšluostis
muilas
įklotai (man užteo always night)
tinklinės kelnaitės (1 vnt.)
naktiniai
chalatas
tapkės
Diclofenac žvkutės nuo skausmo
telefono pakrovėjas smile.gif
knyga

Leliukui sesutės, kai tik gimė, paprašė duot tik:
vilnones kojnytes
pampersų
P.s. kai jau atidavė leliuką man, tai pati jį ir perrengiau su svao rūbėliais, o šiaip nereikėjo nei adijaliuko, nei kepurytės. Uždėjau viską tik kai atidavė po dviejų parų. Man 4 dienoms užteko vienų smėlinukų, šiltesnio švarkelio ir šiltų šliaužtų, kepurytės, adijaliuko. Visi kiti rūbeliai liko neišpakuoti, nes vaikas nei pravarė pro pampersus, nei atpylinėjo.
Sudocremas (nors sesutės aiškino, kad nereik jo naudot, bet tegu neiaškina, nes iškart dingo visi patinimai ir raudonumai nuo leliuko tos vietos. Super daiktas. Naudojau ir pirmam vaikui visada)
Pampersai New born
soskė

Ko visai neprireikė:
microlax (namie pati pasidariau klizmą su ta tokia senovine, susileidau šilto vandens 1,5 litro ir buvo tvarka). Ligoninėj nieks net nepaklausė ar dariaus ir nesiūlė nieks tokios paslaugos.
"Tenai" nusiskutau irgi pati namie, prieš didelį spintos veidrodį, labai patogu smile.gif, ligoninėj būtų nuskutę iri, bet man pačiai smagiau...
Tena neperšlampamų paklodžių po operacijos irgi neprireikė (tik ant pervystymo stalo sunaudojau 1 vnt.), nes sakė jos turi matyt kiek nukraujuoju, dėdavo tokias palas, ant klijonkės...
WC popieriaus neprireikė, buvo užtektinai tenai tualete
Palučių neprireikė, užteko ligoninėj esamų

Dabar dar būtinai turiu parašyt apie maitinimą šioje ligoninėje.
Prieš važiuodama į ligoninę perskaičiau čia forume visą temą apie VGN, ir mačiau atsiliepimų apie maistą kaikurių mamyčių, kad tipo baisu. Galvojau, nu išsidirbinėja fifos. Iš žinot ką, nu baisesnio maisto tikrai nesu mačiusi. Prieš 3 metus gimdžiau RK, tai turiu su kuo paygint. Ten ,maistas irgi buvo toks valdiškas, bet pasirodo šimtą kartų skanesnis nei VGN. Tai va, ten maisto daviniai tik gyvybei palaikyt, iš bado aš ten sienom lipau pirmą parą, t.y. po operacijos kai jau buvo galima valgyt, lauki lauki to maisto, ot atneša vėmalą kažkokį, košės neaiškios visiškai be druskos, be cukraus, be sviesto, be pieno, 3 varganus šaukštus....Nei kokios duonos su sviestu, arbatos tai atnešdavo, tai išvis pamiršdavo...Aš suprantu, kad ten nepaėst atvažiuoji ir po operacijos priklauso dieta, bet nu tuiru su kuo palygint...Maistas tikrai klaikus. Nors, tiesa, negavau jokių kopūstų ar žirnių smile.gif
Tai gyva buvau vien vyro atneštais sausainiais, meduoliais ir pienu. Ten jokių kavinių nėra šalia (kaip pvz. Santariškių ligoninėj), tai nesusiveikiau normalių pietų išvis...Tai ir gyva buvau vien ta mintim, kad grįšiu iš ligoninės tiesiai prie Kūčių stalo smile.gif
Tai va, su maistu ten prastai labai...
Dėl personalo tai viskas ten gerai, tik sudėtinga buvo surasti kur yra ta prakeikta kasa, kad sumokėtumėm už palatą (kiek vyras paklausdavo konors, tai neiaškiai visi atsakydavo, blūdyt turėjo koridoriais); kai išrašinėjo, tai dvi valandas gydytojas išrašinėjo mažą lapelį apie vaiko būklę, nors du kart prašiau paskubėt, nes vyresnėlis su tėčiu laukė lauke...(neįleidžia ten su vaikais iki 12 m.).
Dar juokingi atrodė vaikų seselės tarybiniai patarimai būtinai vaiką žadint kas 2 val. maitinimui smile.gif Tai pro ausis tokias nesąmones praleisdavau ir tiek.
Šiaip pooperacinėj palatoj pirmą dieną tai ten ištisai ateidavo kas 30 min. akušerė, o kai perkėlė į mokamą palatą, tai nieks nebeateidavo visą dieną, tik ryte ten eina ir eina visokie gydytojai, vaikų gydytojai ir t.t. wink.gif
Nu va tiek įspūdžių.
Šiaip tai jei dar tektų trečia vaikelį turėt, tai važiuočiau į VGN. Ten gydytojų personalas rimtesnis. Anesteziologė fantastiška! (RK irgi buvo gera).
Priimamajam, tiesa, dirba visiškos vištos: pusės reikalingų popierių neužpildė (jau prieš pat operaciją, besėdint ant operacinio, davė man dar krūvą pop. pasirašyt, nes priimamajam nepadavė), naktinius davė be raištelių, niekaip vaiko pulso nesugebėjo pagaut ir pamatuot ir t.t.
Šiaip tai normali ligoninė, tik maistas klaikuma smile.gif Tiesa, ten ištiesų tie pagalbos mygtukai palatose klykia kaip signalizacijos, absurdas smile.gif Vyksta remontai kažkur ištisai...
Na, jei kam reik kokių patarimų dė ligoninės, rašykit az wink.gif

Na kiek gimdymų, tiek skirtingų situacijų, aš galiu tik paantrint tau, kad teisingai viską surašei, tik aš dadėsiu ko man reikėjo/nereikėjo kaip gimdyvei natūralistei mirksiukas.gif

Iš to sąrašo ko prireikė, tai man reikėjo ir didelių įklotų dėl gausaus kraujavimo, o tinklines kelnaites sunaudojau visas penkias...

žvakučių jokių nuo skausmo nereikėjo, nes jokių skausmų po gimdymo neapturėjau...

Vaikutį iškart aprengė mano rūbeliais prie mano akių dar gimdykloje, sudocream'o ligoninėje neprireikė (nors buvom 7 paras), kažkaip mūsų šikniukas nekelia ir dabar dar rūpesčių (tfu tfu tfu), nors profilaktiškai užtepu..

Soskės nesivežiau išvis, ir dabar visas spjauna nors tu ką doh.gif

Dėl klizmos tai VGN daro iki nedidelio atsidarymo, berods iki 2cm, man jau buvo neaktualu ,o mikrolax guli kažkur stalčiuj lotuliukas.gif

Neperšlampamas palutes naudojo mano gimdykloj (nors neturint jų ir nereikia)

O šiaip man nuolat reikėjo daaaaug vandens, neįsivaizduoju kiek litrų išgėriau, MB nespėjo vešt doh.gif
Atsakyti
[quote=chile0,2010 12 29, 12:06]
Damos, o Jums nekilo klausimas KODEL medikai nebedaro klizmu ligonineje? biggrin.gif

man kazkaip tai pats organizmas issivale pries gimdyma, diena pries vaiksciojai su vyru mieste ir baigesi tuo kad kol nuejome iki masinos as aplankiau visus musu miesto centre esancius tualetus, ech vos laikiau, bet juk nestuke buvau tai man dzin buvo lotuliukas.gif

be to kai jau buvau gimdykloj akuserei sakau, kas bus jei... Ji tik nusijuoke ir pasake ar neturi del ko labaiu nerimauti ir isejo smile.gif

tad kai stumi tai tikrai nesuprasi ar ivyko avarija ar ne biggrin.gif ir niekda nesuzinosi smile.gif

Atsakyti
[quote=Arenga,2010 12 29, 17:40]
Na kiek gimdymų, tiek skirtingų situacijų, aš galiu tik paantrint tau, kad teisingai viską surašei, tik aš dadėsiu ko man reikėjo/nereikėjo kaip gimdyvei natūralistei mirksiukas.gif

Sveikos mamytes !
As irgi neseniai is VGN. Papildysiu sarasiuka ko reikejo. Buvau 5 dienos, per sventes. Kaip pastebejau, tualetinis poperius yra tik nuo pirmadienio iki penktadienio, savaitgali ir per sventes jo nebera. Tai patariu ruloneli isidet. As sunaudojau apie 3vnt.

Rubeliu pasimkit apie 3 komplektus. Sunelis per pirma para 2 komplektus sunaudojo, teko prasyti kuo skubiau vezti papildomu is namu. Juk jus negalis zinot ar jusu vaikelis atpilines ar ne, ar staiga padarys sisiu ant jusu ir ant saves. Alternativa tokia, kad galima vietoj isskalbt ir isdziovint ant radiatoriaus.

Tinkliniu kelnaiciu man uzteko 2vnt, vienas isplaunu, kitas ant saves

Del vandens -tai tiesa, laabai noresi gert. Pasemiau 1,5 litro ir mazesni buteliuka su soske, labai patogu, galima gert gulint. Yra automatai, bet ten vanduo tik gazuotas. Ir dar, jeigu turit, pasiimkit maza arbatinuka ar <spirale> ir arbatos
Atsakyti
nu jo, dar pamiršau parašyt, kad reikia įsidėt būtinai puodelį arbatai ir šaukštą (šakutės ir peilio nereik, nes visas maistas kaip pensininkams, sumaltas į tyrelę smile.gif).
Dėl vandens tai jo, liepė gert ne mažiau kaip po 3 ltr wink.gif, tai ne mažiau ir norėjos wink.gif
Turiu microlax du vienetus dar nuo pirmojo gimdymo smile.gif Jei kam reik, galiu padovanot wink.gif, nors sako jie nėra veiksmingi...Kai pirkau to nežinojau.... doh.gif
Atsakyti
Na man šakutės reikėjo,teko gauti ir dešrelių ir maltinių,tai su šaukšteliu kažkaip nelabai būčiau apsiėjus smile.gif
Atsakyti
svarbiausia nusiraminti, jei nedaro klizmu vadinas nereikia, nors ir man buvo nemalonu...o del sakuciu, jei jau labai prisireikia galima vyrui paskambinti ir paprasyti ,kad atnestu. mirksiukas.gif Man labiau patiko tyreliu pavidalo maistas.
Atsakyti
Sveikutes! O kaip ten su vaiksciojimais per saremius,nes tai man labai aktualu,kai gimdziau pirma AK tai ten leido tik gulet.. Manau buciau lengviau istverus jei galeciau pavaiksciot
Atsakyti
QUOTE(Neituma @ 2011 01 03, 13:09)
Sveikutes! O kaip ten su vaiksciojimais per saremius,nes tai man labai aktualu,kai gimdziau pirma AK tai ten leido tik gulet.. Manau buciau lengviau istverus jei galeciau pavaiksciot

na, aš nelabai vaikščiojau, ir neprašiau kažkaip. bet mane užtat vis ant kamuolio sodindavo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Neituma @ 2011 01 03, 13:09)

Man susidarė įpūdis, kad per sąrėmius gali daryti ką tik nori smile.gif
Atsakyti
Man per pirma gimdyma tik ir sake, kad galiu vaikscioti, ant kamuolio suptis, siaip as per visas gimdyklas vaiksciojau, visus skelbimus perskaiciau biggrin.gif Kuo daugiau vaikstai, tuo greiciau atsidaro kaklelis, bet tai turi nuspresti gydytoja, jei nera kitokiu pavoju, ar sklandziai vyksta atsidarymas ir pna.
Atsakyti
mergaites - kalbate apie vaiksciojima per saremius. O tai kol tie saremiai - tai tu esi viena gimdykloje ar dar su kita pvz gimdyve? ir kol tie saremiai - tai kai vaikstai - tai su chalatu? nes paskaiciau cia kad geriausia gimdyti su vyro didesne, platesne maikute, bet tai vistiek sikniukas stipso is po maikes nuogas - ar kol saremiai vaikstai su triusikais ?
Sorry uz tokius klausimus - bet zinot kai pirmas lelius - tai viskas atrodo tokia nezinomybe blush2.gif

Kaip viskas vyksta nuo pradziu - atvaziuoji i priimamaji, ten pasiziuri, supildo dokumentus ir siuncia i gimdykla, kur galiu viena ar su kitom gimdyvem ? ir pvz kol saremiai , kol dar nevyksta gymdymas - tai kas kazkiek laiko ateina apziureti akusere ?
Atsakyti