Sveikos,
Aš visai šviežiai iš ligoninės (VGN), tad galiu parašyt ko tikrai prireikė ir ko neprireikė ligoninėj. Man buvo planinis cezaris, gulėjau toje vip palatoje su dušu ir wc.
PRIREIKĖ:
Mamai:
rankšluostis
muilas
įklotai (man užteo always night)
tinklinės kelnaitės (1 vnt.)
naktiniai
chalatas
tapkės
Diclofenac žvkutės nuo skausmo
telefono pakrovėjas

knyga
Leliukui sesutės, kai tik gimė, paprašė duot tik:
vilnones kojnytes
pampersų
P.s. kai jau atidavė leliuką man, tai pati jį ir perrengiau su svao rūbėliais, o šiaip nereikėjo nei adijaliuko, nei kepurytės. Uždėjau viską tik kai atidavė po dviejų parų. Man 4 dienoms užteko vienų smėlinukų, šiltesnio švarkelio ir šiltų šliaužtų, kepurytės, adijaliuko. Visi kiti rūbeliai liko neišpakuoti, nes vaikas nei pravarė pro pampersus, nei atpylinėjo.
Sudocremas (nors sesutės aiškino, kad nereik jo naudot, bet tegu neiaškina, nes iškart dingo visi patinimai ir raudonumai nuo leliuko tos vietos. Super daiktas. Naudojau ir pirmam vaikui visada)
Pampersai New born
soskė
Ko visai neprireikė:
microlax (namie pati pasidariau klizmą su ta tokia senovine, susileidau šilto vandens 1,5 litro ir buvo tvarka). Ligoninėj nieks net nepaklausė ar dariaus ir nesiūlė nieks tokios paslaugos.
"Tenai" nusiskutau irgi pati namie, prieš didelį spintos veidrodį, labai patogu

, ligoninėj būtų nuskutę iri, bet man pačiai smagiau...
Tena neperšlampamų paklodžių po operacijos irgi neprireikė (tik ant pervystymo stalo sunaudojau 1 vnt.), nes sakė jos turi matyt kiek nukraujuoju, dėdavo tokias palas, ant klijonkės...
WC popieriaus neprireikė, buvo užtektinai tenai tualete
Palučių neprireikė, užteko ligoninėj esamų
Dabar dar būtinai turiu parašyt apie maitinimą šioje ligoninėje.
Prieš važiuodama į ligoninę perskaičiau čia forume visą temą apie VGN, ir mačiau atsiliepimų apie maistą kaikurių mamyčių, kad tipo baisu. Galvojau, nu išsidirbinėja fifos. Iš žinot ką, nu baisesnio maisto tikrai nesu mačiusi. Prieš 3 metus gimdžiau RK, tai turiu su kuo paygint. Ten ,maistas irgi buvo toks valdiškas, bet pasirodo šimtą kartų skanesnis nei VGN. Tai va, ten maisto daviniai tik gyvybei palaikyt, iš bado aš ten sienom lipau pirmą parą, t.y. po operacijos kai jau buvo galima valgyt, lauki lauki to maisto, ot atneša vėmalą kažkokį, košės neaiškios visiškai be druskos, be cukraus, be sviesto, be pieno, 3 varganus šaukštus....Nei kokios duonos su sviestu, arbatos tai atnešdavo, tai išvis pamiršdavo...Aš suprantu, kad ten nepaėst atvažiuoji ir po operacijos priklauso dieta, bet nu tuiru su kuo palygint...Maistas tikrai klaikus. Nors, tiesa, negavau jokių kopūstų ar žirnių

Tai gyva buvau vien vyro atneštais sausainiais, meduoliais ir pienu. Ten jokių kavinių nėra šalia (kaip pvz. Santariškių ligoninėj), tai nesusiveikiau normalių pietų išvis...Tai ir gyva buvau vien ta mintim, kad grįšiu iš ligoninės tiesiai prie Kūčių stalo

Tai va, su maistu ten prastai labai...
Dėl personalo tai viskas ten gerai, tik sudėtinga buvo surasti kur yra ta prakeikta kasa, kad sumokėtumėm už palatą (kiek vyras paklausdavo konors, tai neiaškiai visi atsakydavo, blūdyt turėjo koridoriais); kai išrašinėjo, tai dvi valandas gydytojas išrašinėjo mažą lapelį apie vaiko būklę, nors du kart prašiau paskubėt, nes vyresnėlis su tėčiu laukė lauke...(neįleidžia ten su vaikais iki 12 m.).
Dar juokingi atrodė vaikų seselės tarybiniai patarimai būtinai vaiką žadint kas 2 val. maitinimui

Tai pro ausis tokias nesąmones praleisdavau ir tiek.
Šiaip pooperacinėj palatoj pirmą dieną tai ten ištisai ateidavo kas 30 min. akušerė, o kai perkėlė į mokamą palatą, tai nieks nebeateidavo visą dieną, tik ryte ten eina ir eina visokie gydytojai, vaikų gydytojai ir t.t.

Nu va tiek įspūdžių.
Šiaip tai jei dar tektų trečia vaikelį turėt, tai važiuočiau į VGN. Ten gydytojų personalas rimtesnis. Anesteziologė fantastiška! (RK irgi buvo gera).
Priimamajam, tiesa, dirba visiškos vištos: pusės reikalingų popierių neužpildė (jau prieš pat operaciją, besėdint ant operacinio, davė man dar krūvą pop. pasirašyt, nes priimamajam nepadavė), naktinius davė be raištelių, niekaip vaiko pulso nesugebėjo pagaut ir pamatuot ir t.t.
Šiaip tai normali ligoninė, tik maistas klaikuma

Tiesa, ten ištiesų tie pagalbos mygtukai palatose klykia kaip signalizacijos, absurdas

Vyksta remontai kažkur ištisai...
Na, jei kam reik kokių patarimų dė ligoninės, rašykit az
Na kiek gimdymų, tiek skirtingų situacijų, aš galiu tik paantrint tau, kad teisingai viską surašei, tik aš dadėsiu ko man reikėjo/nereikėjo kaip gimdyvei natūralistei
Iš to sąrašo ko prireikė, tai man reikėjo ir didelių įklotų dėl gausaus kraujavimo, o tinklines kelnaites sunaudojau visas penkias...
žvakučių jokių nuo skausmo nereikėjo, nes jokių skausmų po gimdymo neapturėjau...
Vaikutį iškart aprengė mano rūbeliais prie mano akių dar gimdykloje, sudocream'o ligoninėje neprireikė (nors buvom 7 paras), kažkaip mūsų šikniukas nekelia ir dabar dar rūpesčių (tfu tfu tfu), nors profilaktiškai užtepu..
Dėl klizmos tai VGN daro iki nedidelio atsidarymo, berods iki 2cm, man jau buvo neaktualu ,o mikrolax guli kažkur stalčiuj
O šiaip man nuolat reikėjo daaaaug vandens, neįsivaizduoju kiek litrų išgėriau, MB nespėjo vešt