QUOTE(Mazgelis @ 2011 01 27, 15:39)
o siaubeli... net nezinau nuo ko pradeti issirinkti

biudzetas vidutinis, o pasirinkti reikia gana greitai.. nuo ko pradeti?

tiek rusiu, skaiciu
Žinot, aš irgi įsivaizdavau kad greitai nusipirksiu langus. Gavosi taip kad vieni pasakė kad tipo balkono durimis Alulpast netinka, nes išsikraipys ir siūlo jau geriau KBE. Po to kažkaip kilo mintis pasidomėti tuo metalu viduryje - pasirodo vienur U formos, kitur stačiakampio (kiek suprantu turėtų būti stipresnis negu U), o dar kitur gali visai metalo nedėti (deda tik kampuose

)... Ir storis metalo skiriasi - nuo paprastos skardos iki kelių mm. Tai vat taip ir pradėjom domėtis kas ir kaip... O dar kai vienoje firmoje pasakė kad jie tipo dirba ir prie -20 nu bet jau net aš žinau, kad su jokios montažinės putos prie tokios temp. netinka vadinasi monatvimo kokybės net tikėtis neverta
Taigi gavosi taip, kuo toliau į mišką tuo daugiau medžių
na net nesusilaikiau nepakomentavus, bet lyginti KBA, Aluplast ir Schuco profilius tai kaip lyginti dieną ir naktį

, nes jei pagal kainą renkatės aišku ppigiau KBA,Aluplast šiaip yra ir dar pigesnių

...bet jei rūpi kokybė, ilgaamžiškumas, eksplotacija, tai nemanau kad reikia rinktis tik pagal kainą, o žiūrėti gamintoją, metalo formą, storį profilyje, lango svori (jei įdėta tik skarda plona langas išsiklaipo ir tt) ir begales kitu dalykų....tikrai kas pigu nereiškia ,kad gerai....

sėkmės....
Taigi kad ne pagal kainą, pvz. viena firma siūlo Aluplast Ideal 4000 (5 kamerų) už 3750Lt, kitą Gealan S8000 IQ (5 kamerų) už 3800Lt. Gamintoją žiūrėk nežiūrėjus, kažko labai nesužiūrėsi, nes sako viena, o aš pati žinau kad yra kitaip

Apie metalo formą žinau, tačiau vėl kyla klausimas: kaip aš patikrinsiu kad tuose jau gatavuose languose bus tikrai toks metalas kaip kalbėta? Įtariu kad dauguma net patys tikrai nežino, nes kai nuėjus į firmas pradedi užduoti konkrečius klausimus - tikslaus atsakymo nebūna

Pvz. kad ir apie gumos juostas stiklo pakete - atsako, kad nesusidėvi ir keisti tikrai niekada nereiks