Įkraunama...
Įkraunama...

Plastikiniai langai 6

QUOTE(alfasz @ 2011 01 31, 22:09)
Idomiai man skaitosi tokie pasiulymai - kad rasykit kainas, rengiam konkursus smile.gif parasyt kaina galima, bet as tikrai pvz negarantuosiu, kad nepasiulys kas nors pigiau ar pan. tad nezinau pasirinkimo kriteriju, o norint tik pasiulymo - manau idomi tik kaina, t.y kuo mazesne kaina, apie kokybe mazai galvojant  g.gif

QUOTE(Meredita @ 2011 01 31, 23:37)
As net nerasysiu, nes mano kaina bus auksciausia smile.gif juokinga, kai is pradziu kalba  visi cia apie kokybe, vaidina, kad domisi viskuo, apie metalo formas, varza ir t.t. o paskui pasirenka pigiausia varianta, kuris net neatitinka cia analizuojamu pries tai dalyku smile.gif
Tai vat, tokiems konkursu rengejams siulyciau skambinti iskart lenkisku langu pardavejams ir detis langelius uz geriausia kaina  4u.gif

Nu ir nusisvaigot, o tai iš kur žinot, ar man reikia tų pigiausių langų? Ar aš parašiau pasiūlykit man pigius langus? Parašiau pasiūlyti kokybiškus, tai galėjot ir pasiūlyt kokius tokiais laikot, spręst vistiek man. Tai gerai kad prikalbėta daug, bet tai kainų tai nėra, tai kaip rinktis nežinant kiek vienas skiriasi nuo kito, jei dar pvz čia man netikėtai greitai prireikė, ir iš anksčiau tuo net nesidomėjau? Man reikėjo bent kelių variantų orientacijai,tada galima pažiūrėt, kokie ten profiliai ir t.t. Na bet nieko, žiema, įmonės jau ne tokios mandros, tik gaminkis. O čia tokie mandresni vadybininkėliai susirinkę, manau jei būčiau pasakęs kad langai visam namui ar pan. tai mandrumai būtų išgaravę ir kainas iškart būčiau turėjęs biggrin.gif biggrin.gif

Būtų buvę daug naudingiau jei būtumėt atsakę ko klausiau, ir tiek wink.gif
Atsakyti
Pirma as tik parasiau kad ne brangiausius langus, turiu omeni kad skirtingu profiliu vienos firmos buna skirtingos serijos ir pacios brangiausias tikriausiai neimciau, bet gal apsvarsticiau. Lenkiski variantai nedomina, tik vokiski uz tai suprantama kad reikes domeket ir aisku norisi kokybisko darbo, vokisku apkaustu. Alfai ir Meridita galit tikrai pasiulyt savo kaina. Gal dar reikes vieno papildomai lango, kol kas dar neasisprendes del jo.
Atsakyti
QUOTE(Meredita @ 2011 02 01, 00:37)
As net nerasysiu, nes mano kaina bus auksciausia smile.gif juokinga, kai is pradziu kalba  visi cia apie kokybe, vaidina, kad domisi viskuo, apie metalo formas, varza ir t.t. o paskui pasirenka pigiausia varianta, kuris net neatitinka cia analizuojamu pries tai dalyku smile.gif
Tai vat, tokiems konkursu rengejams siulyciau skambinti iskart lenkisku langu pardavejams ir detis langelius uz geriausia kaina  4u.gif

Nesuprantu kas čia juokingo? Aš pvz. bandžiau klausti apie profilius - kuris yra geresnis ir argumentuotai kuom - atsakymo nulis, kainos atžvilgiu man vienodai paskaičiuota ir gealan ir aluplast (5 kamerų, visos kitos sąlygos vienodos). Teiravausi ar tikrai, kaip vienoje firmoje sakė Aluplastas balkono durims netinka, yra tiesa (siūlo būtent KBE) - atsakymo nulis. Kas yra H jungtis - atsakymo nulis. Tai apie ką jūs čia kalbat, jei net nesiteikiat pakonsultuoti! Susidariau nuomonę kad atsakymą gaučiau tik jeigu būčiau potenciali čia besilankančių gamintojų pirkėja, o tokia nesu. Pigiausias paskaičiuotas variantas man atsieitų tik 2700Lt, tačiau kaip sakoma pigią mėsą šunys ėda. Aukščiau buvau parašiusi užklausimą apie tam tikrą paskaičiavimą (pvz. ar nepermoku, o gal tas pasiūlymas liuks, o jei permoku tai už ką) - atsakymo nulis... tad galiu teigti kad forumo temą savo paskirties neatlieka...
Atsakyti
Man tikrai nesunku parasyt kaina, ir visiems besikreipiantiems stengiuos ja parasyt. Tiesa, i tokiu norinciu langu kainos zinutes rasancius viesai forume esu gana skeptiskai nusiteikes, nes daznai tokie klientai (daznai, bet gal buna isimciu) nezino dar ko nori, del 2 langu daro nemazus konkursus, o kai poto pasiteirauji ar nusprende ka - buna atsakymas - man kita imone 50 Lt pasiule pigiau, arba mes kreipemes i Lenkija patys, derames su Lenkijos gamintojais thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Na cia pavyzdys, gink Dieve niekam to neadresuoju, bet konkretus klientai visiems labiau patinka, ir klientams lengviau, ir imonems, ir pardavejams.

Taip pat nera garantijos, kad mano parasyta kaina nebus cia viesai eskaluojama, kas mano manymu nera labai gerai, nes kainos nuo daug ko priklauso.

Atsiprasau, kas isizeide ar supyko. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(alfasz @ 2011 02 01, 12:21)
Man tikrai nesunku parasyt kaina, ir visiems besikreipiantiems stengiuos ja parasyt. Tiesa, i tokiu norinciu langu kainos zinutes rasancius viesai forume esu gana skeptiskai nusiteikes, nes daznai tokie klientai (daznai, bet gal buna isimciu) nezino dar ko nori, del 2 langu daro nemazus konkursus, o kai poto pasiteirauji ar nusprende ka - buna atsakymas - man kita imone 50 Lt pasiule pigiau, arba mes kreipemes i Lenkija patys, derames su Lenkijos gamintojais thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Na cia pavyzdys, gink Dieve niekam to neadresuoju, bet konkretus klientai visiems labiau patinka, ir klientams lengviau, ir imonems, ir pardavejams.

Taip pat nera garantijos, kad mano parasyta kaina nebus cia viesai eskaluojama, kas mano manymu nera labai gerai, nes kainos nuo daug ko priklauso.

Atsiprasau, kas isizeide ar supyko.  drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif Ta ir norejau pasakyti, bet kazkas isizeide ir ne taip suprato 4u.gif cia tema apie langus, ju profilius, o ne kainas ax.gif Be to, kaip kazkas sake, kad kai kuriuos profilius lyginti net nera prasmes, nes jie skiriasi, kaip diena nuo nakties 4u.gif Ir tikrai nematu cia tikslo issamiai aprasyti, kuo skiriasi pvz. aluplast nuo schuco ir kodel turetumet ji rinktis, cia kazkokius argumentus galima rasyti, kai profiliu savybes yra panasios ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Meredita @ 2011 02 01, 12:44)
drinks_cheers.gif  Ta ir norejau pasakyti, bet kazkas isizeide ir ne taip suprato  4u.gif  cia tema apie langus, ju profilius, o ne kainas  ax.gif  Be to, kaip kazkas sake, kad kai kuriuos profilius lyginti net nera prasmes, nes jie skiriasi, kaip diena nuo nakties  4u.gif  Ir tikrai nematu cia tikslo issamiai aprasyti, kuo skiriasi pvz. aluplast nuo schuco ir kodel turetumet ji rinktis, cia kazkokius argumentus galima rasyti, kai profiliu savybes yra panasios  ax.gif

Zinau nemazai imoniu, kurios daug metu siulo Schuco, bet atsiradus poreikiui - pasiulo klientui ir Aluplast profilio langus, vien delto, kad klientas sako: nereikia man Schuco, duokit pigu profili. Nikeas nenori prarasti klientu ir uzsidirbti, ypac siais laikais. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Meredita @ 2011 02 01, 12:44)
drinks_cheers.gif  Ta ir norejau pasakyti, bet kazkas isizeide ir ne taip suprato  4u.gif  cia tema apie langus, ju profilius, o ne kainas  ax.gif  Be to, kaip kazkas sake, kad kai kuriuos profilius lyginti net nera prasmes, nes jie skiriasi, kaip diena nuo nakties  4u.gif  Ir tikrai nematu cia tikslo issamiai aprasyti, kuo skiriasi pvz. aluplast nuo schuco ir kodel turetumet ji rinktis, cia kazkokius argumentus galima rasyti, kai profiliu savybes yra panasios  ax.gif

Taip tema apie profilius smile.gif Ir štai kadangi iki šiol langų profiliuose esu visiška tundra, tai mane ir domina konkretūs argumentai už ar prieš kažkurį profilį, o jų perskaičius visus psl. čia nėra g.gif yra tik šiokie tokie pastebėjimai apie konkrečiai juos jau susidėjusius. Argi negalima parašyti pvz. Aluplast prastas dėl to ... arba geras dėl to... Schuco yra už jį pranašesnis ir išvardinti kuo... KBE, GEALAN na dar biesas žino kiek jų ten yra. Apkaustai geriausi yra tie ir tie bei kodėl (girdėjau netgi kad būna jau ir plastikinių bigsmile.gif)... Susidaro įspūdis kad viešai niekas nenori argumentuoti. O gal langų gamintojai bijo kad susiries tarpusavyje....?
Atsakyti
QUOTE(Perkune @ 2011 02 01, 14:41)
Taip tema apie profilius smile.gif Ir štai kadangi iki šiol langų profiliuose esu visiška tundra, tai mane ir domina konkretūs argumentai už ar prieš kažkurį profilį, o jų perskaičius visus psl. čia nėra  g.gif yra tik šiokie tokie pastebėjimai apie konkrečiai juos jau susidėjusius. Argi negalima parašyti pvz. Aluplast prastas dėl to ... arba geras dėl to... Schuco yra už jį pranašesnis ir išvardinti kuo... KBE, GEALAN na dar biesas žino kiek jų ten yra. Apkaustai geriausi yra tie ir tie bei kodėl (girdėjau netgi kad būna jau ir plastikinių  bigsmile.gif)... Susidaro įspūdis kad viešai niekas nenori argumentuoti. O gal langų gamintojai bijo kad susiries tarpusavyje....?

Per tiek metu, o dirbu su langais nemazai, tikrai konkurentu nebijau, esu mates ir zinau kas yra slaptas klientas ir pan, pats tokiu esu buves pirmais metais, kai eidavau per firmas ir apsimesdavau, kad domiuos, o grizes susistemindavau gauta informacija ir panaudodavome pries konkurentus, t.y kuo mes geresni nei jie thumbup.gif

Dabar jei imti kuo vienas geresnis uz kita, tai siais laikais pas daugeli gamintoju daug daliu supanaseja: apkaustai, stiklo paketai (ne tiek daug ju gamina Lietuvoje), tarpines ir pan. As pvz ka galiu dar suzinot - tai naudojamus apkaustus, plieno forma, ir pan, bet tarpines is kur perka ir kokias deda - gana sunku atspet, nes daznai keiciasi tiekejai, vieni pasiulo geresne kaina iaj u jie tiekia ir pan. Apkaustuose reikalai paprastesni, nes be 4 apkaustu gamintoju - ju kitokiu nelabai ir sutiksi LT. O ir tiekejai zinomi: Reimpex - Siegenia ir pan.

Atsakyti
QUOTE(Meredita @ 2011 02 01, 11:44)
drinks_cheers.gif  Ta ir norejau pasakyti, bet kazkas isizeide ir ne taip suprato  4u.gif  cia tema apie langus, ju profilius, o ne kainas  ax.gif 

Na čia dėl kokių tai langų įsižeidinėt per didelė prabanga, bet kaip čia ir minėjo kad patarimų nelabai čia yra konkrečių – visur maždaug “reikia žiūrėt”
Va dabar gavau kainas savo langui, normalesni variantai atrinkti 3, visi 5 kamerų, visi sako kad vokiški, su 1,5mm (KBE 1,8 .. ? ) metalu:
Veka Softline, (apkaustai Maco)
Kömmerling EuroFutur Classic, (apkaustai Maco)
KBE Expert, (apkaustai berods Winkhaus)
tai jei žiūrint patį profilį, o ne kas gamins ir montuos – kuris profilis pranašesnis?
Atsakyti
QUOTE(Gerai bus @ 2011 02 01, 16:04)
Na čia dėl kokių tai langų įsižeidinėt per didelė prabanga, bet kaip čia ir minėjo kad patarimų nelabai čia yra konkrečių – visur maždaug “reikia žiūrėt”
Va dabar gavau kainas savo langui, normalesni variantai atrinkti 3, visi 5 kamerų, visi sako kad  vokiški, su 1,5mm (KBE 1,8 .. ? ) metalu:
tai jei žiūrint patį profilį, o ne kas gamins ir montuos – kuris profilis pranašesnis?

Pranasesnis teoriskai Veka Softline, bet kas ji siulo? gamintojas ar perpardavinetojas?

Cia galite parasyti, nes Veka gamintojus LT galima ant vienos rankos pirstu suskaiciuoti, kiekviename regione sakykim po viena tera. thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(Gerai bus @ 2011 02 01, 16:04)
Va dabar gavau kainas savo langui, normalesni variantai atrinkti 3, visi 5 kamerų, visi sako kad  vokiški, su 1,5mm (KBE 1,8 .. ? ) metalu:

Atsakyti
QUOTE(alfasz @ 2011 02 01, 15:09)
Pranasesnis teoriskai Veka Softline, bet kas ji siulo? gamintojas ar perpardavinetojas?

Cia galite parasyti, nes Veka gamintojus LT galima ant vienos rankos pirstu suskaiciuoti, kiekviename regione sakykim po viena tera.  thumbup.gif
Papildyta:

Gipura, kiti Plaza ir SKP
Atsakyti
QUOTE(Gerai bus @ 2011 02 01, 16:14)
Gipura, kiti Plaza ir SKP

Gipura gerai, del kokybes cia problemu neturetu kilti. Jie yra noras - galeciau kazkokia nuolaida suorganizuot didesne is ju, nes pora metu labai draugiskai su jais sutariu, bendrai dirbame. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Plaza - langus gamina is Decco, ir KBE profilio. Siaip mano buves kolega Plazoj dirbo, tai su ju langu kokybe labai prastai, parduoda uz nemaza kaina, o kokybe tikrai prastoka. Beje buves vadybininkas - viso Klaipedos regiono, tad meluot neturetu, ypac kai 2m kartu dirbom anksciau.

Su SKP tai gal ir nieko, bet patys skaitet spaudoj, kad visokiu gandu yra del patikimumo. doh.gif
Atsakyti