Įkraunama...
Įkraunama...

Stogas nuo A iki Ž

QUOTE(zipkute @ 2011 01 10, 20:25)
* lotuliukas.gif
** g.gif

o kokią šilumą? Juk mes ten dar negyvenam. Tiesiog lauke šyla šąla šyla šala ax.gif tai manau dėlto ir susidarė g.gif ar aš kažko nesuprantu. Kaip suprantu aš, kaip moteriškė, tai namo viduje tokia pati ledinyčia kaip ir lauke. Juk nei langų nei durų. Tiesa, tik angos visos plėvele apkaltos, kad nesnigtų ant medinių konstrukcijų  g.gif

Jei namas nesildomas tada tiesiog gamta paisdykavo. Jei namo vidus butu sildomas tada jau butu nekas su tuo varvekliu,nes daznai tose vietose kur suhalturintas apsiltinimas iz vidaus verzias siluna,susirduria su saltu oru,gaunasi kondensatas kuris ir sudaro varveklius.
Atsakyti
QUOTE(strazdane1981 @ 2011 01 10, 18:46)
Pradejus statyti nama susidureme su tokia problema: statybyninkai nuolat kritikavo architekta, kuris padare mums namo projekta. Anot ju "galima buvo pvz pamatu blokus sudeti siek tiek kitaip ir iseitu pigiau medziagu ir darbo atzvilgiu". Kiekviena brigada state mums atskiras namo dalis. Viena brigada del pamatu bloku mums paaiskino kas galejo buti geriau, kita brigada kuri murijo, taip pat sukritikavo del gb plokstes isdestymo. Dabar atejo laikas stogui. Tokia situacija, kad kai atsiminejau projekta priekaistu architektui neturejau, atrode viskas gerai, leidimas isduotas, niekur apie si architekta blogu atsiliepimu neradau, pasirasiau pasiemiau dokumentus ir pradejau statybas. Dabar nedristu jo netgi klausti "o kodel cia taip, ar taip  nubraizyta?" nes nezinau kaip butu geriau, kol nepradedu darbu.
Dabas tas mano namo stogas. Pradejus ieskoti medziagu, susiduriau su medienos pirkimu, juk 7 m. mediena yra nestandartine ir kainuoja daug brangiau negu standartine 6 m. Manau, stogdengiai (darbininkai) pasakytu man vel "galima buvo cia ilgesni ilgini, tada gegne sutrumpetu, ir butu standartas". TAigi labai reikalinga architekto - konstruktoriaus pagalba, arba ko nors, kuris ismano stogo konstrukcijas. Paprasciausiai komentaru del mano stogo gegniu plano. Atkreipkite demesi i stogo konstrukcija, ka galima butu patobulinti?
Aciu.
P.s. Kad greiciau butu idedu tik nufotkintus planus
Cia yra nuoroda
Sveiki. Gegnes galima pailgint. 6m+2m=7m. Kitas variantas pirkt miska, pjaut rastus po 7.5m, kviest gateri. Turesit reikiamo ilgio gegnes ir dar kruva kitos medienos.

(http://public.fotki.com/Jotrija/statybos/)

Papildyta:
Pradejus statyti nama susidureme su tokia problema: statybyninkai nuolat kritikavo architekta, kuris padare mums namo projekta. Anot ju "galima buvo pvz pamatu blokus sudeti siek tiek kitaip ir iseitu pigiau medziagu ir darbo atzvilgiu". Kiekviena brigada state mums atskiras namo dalis. Viena brigada del pamatu bloku mums paaiskino kas galejo buti geriau, kita brigada kuri murijo, taip pat sukritikavo del gb plokstes isdestymo. Dabar atejo laikas stogui. Tokia situacija, kad kai atsiminejau projekta priekaistu architektui neturejau, atrode viskas gerai, leidimas isduotas, niekur apie si architekta blogu atsiliepimu neradau, pasirasiau pasiemiau dokumentus ir pradejau statybas. Dabar nedristu jo netgi klausti "o kodel cia taip, ar taip  nubraizyta?" nes nezinau kaip butu geriau, kol nepradedu darbu.
Dabas tas mano namo stogas. Pradejus ieskoti medziagu, susiduriau su medienos pirkimu, juk 7 m. mediena yra nestandartine ir kainuoja daug brangiau negu standartine 6 m. Manau, stogdengiai (darbininkai) pasakytu man vel "galima buvo cia ilgesni ilgini, tada gegne sutrumpetu, ir butu standartas". TAigi labai reikalinga architekto - konstruktoriaus pagalba, arba ko nors, kuris ismano stogo konstrukcijas. Paprasciausiai komentaru del mano stogo gegniu plano. Atkreipkite demesi i stogo konstrukcija, ka galima butu patobulinti?
Aciu.
Cia yra nuoroda

Sveiki. Gegnes galima pailgint 6m+2m=7m. Galima pirkt nestandartinius 7,5m rastus. Is ju gausis reikiamo ilgio gegnes ir dar kruva lentu,
Atsakyti
Aciu.
Cia yra nuoroda

prastos kokybes foto, nesimato detaliu tik bendras vaizdas todel komentuoti ar patarti negaliu, bendras vaizdas kad stogo konstrukcijos projektas pavirsutiniskas, tokiam stogui galima apsieiti ir su 6 m elementais.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 01 14, 19:06)
Jei namas nesildomas tada tiesiog gamta paisdykavo. Jei namo vidus butu sildomas tada jau butu nekas su tuo varvekliu,nes daznai tose vietose kur suhalturintas apsiltinimas iz vidaus verzias siluna,susirduria su saltu oru,gaunasi kondensatas kuris ir sudaro varveklius.

ax.gif vyras pats stato namuką, tai nemanau, kad labai chaltūrintų g.gif
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 01 16, 12:37)
ax.gif vyras pats stato namuką, tai nemanau, kad labai chaltūrintų  g.gif

Vat tokia ir dilema, seimininkas statydamas nechalturina, bet is nepatyrimo daro klaidas, statybininkas prityres, todel zino kur chalturinti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(strazdane1981 @ 2011 01 10, 17:46)
Aciu.
Cia yra nuoroda

Cia pas jus architekturiniai sprendiniai stogo smile.gif. Reikia truputi rimciau ziureti i ji smile.gif. Jei norite galiu pakonsultuoti, tik reikia daugiau informacijos smile.gif.
Atsakyti
Gal žinote gerų ar blogų atsiliepimų apie Stogo dangą ONDURA. Dabar radau internete aprašymą ". Ji nerūdija ir napūva. ONDURA lakštai absorbuoja ir suduslina lietaus ir vėjo garsus. Pagal reikalavimus įrengtas stogas išlaiko 275kg sniego apkrovą lm2 bei 40m per sekundę vėjo jėgą. Danga gaminama iš gamtinės kilmės medžiagų, kurios užtikrina geras higienines būsto sąlygas."
Ir dar visokių gerų dalykų prirašyta g.gif Kainuoja apie Kaina 13,50Lt/m2, tai kaži koks čia gėris yra?
Atsakyti
QUOTE(RoZi @ 2011 02 08, 16:16)
Gal žinote gerų ar blogų atsiliepimų apie Stogo dangą ONDURA. Dabar radau internete aprašymą ". Ji nerūdija ir napūva. ONDURA lakštai absorbuoja ir suduslina lietaus ir vėjo garsus. Pagal reikalavimus įrengtas stogas išlaiko 275kg sniego apkrovą lm2 bei 40m per sekundę vėjo jėgą. Danga gaminama iš gamtinės kilmės medžiagų, kurios užtikrina geras higienines būsto sąlygas."
Ir dar visokių gerų dalykų prirašyta  g.gif  Kainuoja apie Kaina 13,50Lt/m2, tai kaži koks čia gėris yra?

Ondura stogo danga (dar kitaip vadinami bituminiai lakstai) yra bene paprasciausia danga montavimo atzvilgiu. Tai lyg siferis, tik minkstas, taigi galima kloti ant pakankamai neidealiai islygintos stogo konstrukcijos, nes danga elastinga ir pritampa prie nelygumu. Pati danga yra viena pigiausiu stogo dangu, (na ka liaudies ismintis sako apie pigiausius produktus nera paslaptis) kaina yra zema del to kad tai realiai bitumu impregnuotas kartonas (na nevisai kartonas, bet pjaunant/kerpant lakstus vaizdelis toksai). Mano subjektyvia nuomone bituminiai lakstai tinka naudojimui pagalbiniu, laikinu pastatu dengimui, arba stogui kuris netures ilgai tarnauti... Net jeigu kaina yra labai aktualu, vertetu apsvarstyti alternatyvas tokias kaip beasbestis siferis, ar net skarda... (Priklausomai nuo stogo paprastumo/sudetingumo kaina gali nelabai daug ir skirtis)...

Kas del stogo apkrovu, tai ondura ar kita bituminiu lakstu darnga turetu atlaikyti gana lengvai, tik reiktu tankiau grebestuoti negu nurodyta pagrindinese instrukcijose. Velgi sito darbo reikalinguma reiktu vertinti kiekvienam stogui individualiai. Tai gali priklausyti nuo stogo plokstumu, luziu skaiciaus, stogo nuolydzio, gabaritu ir kitu detaliu...'

Na tiek is mano patirties apie bituminiu lakstus. Pasikartosiu sakydamas jog tai viena pigiausiu stogo medziagu, bet iki geriausios truksta... (mano subjektyvi nuomone) Tikiuosi kiek padejau mirksiukas.gif
Atsakyti
Jei nedidelis stogo nuolydis tai tada reikia. jei nuolydis pakankama sgalima su templemis issiversti. Atsiusk stogo paziuresu ka pas tave galim apadaryti. O kas cia tau siulo tas sijas deti ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RoZi @ 2011 02 08, 16:16)
Ir dar visokių gerų dalykų prirašyta  g.gif  Kainuoja apie Kaina 13,50Lt/m2, tai kaži koks čia gėris yra?

Namui tikrai nesiulyciau, slamstas ten. Malkinei ar tvarteliui, jei jau labai taupyt.
Atsakyti
QUOTE(Dario @ 2011 02 08, 23:14)
Namui tikrai nesiulyciau, slamstas ten. Malkinei ar tvarteliui, jei jau labai taupyt.

O kodėl? Trumpai tarnauja, ar nuo saulės išsilydo smile.gif Nors aš irgi galvoju, kad už tokią kainą negali būti geras daiktas...
Atsakyti
QUOTE(Dario @ 2011 02 08, 22:14)

thumbup.gif

Uzsienyje tik ukinius pastatus dengia su tokia. Na bet Lietuva ne uzsienis.. Mano tevai sodo nameli taippat del pigumo uzsidenge.. Atrodo sudinokai.. blush2.gif
Atsakyti