Įkraunama...
Įkraunama...

Kas labiausiai kenkia nėštumo metu 3

kaip ir visur kitur gyvenime - kiek žmonių, tiek ir nuomonių. Mano šeimos gydytojas, kuris man labai patinka ir jo požiūris dažnai sutampa su mano, pabrėžė, kad nėštumas nėra liga, tiesiog reikia pasisaugoti ir nepulti į kraštutinumus. Jei visada gėrėte kavą - gerkite bent 1 puodelį, galima šiek tiek silpnesnės nei įprasta, taip pat ir su arbata. Jei prieš nėštumą visada sportavote - nenustokite, tik mažinkite krūvį. Patarė tik nepersistengti su citrusiniais vaisiais, medumi (bet jokiu būdu ne visiškai atsisakyti) ir susilaikyti nuo žalios mėsos, žuvies, kiaušinių. Sutinku su gydytoju 100%, jog jei griežtai atsisakinėsite visko ką mėgstate, nebelepinsite savęs, nesistengsite būti ir jaustis gražios - tai tiesiausias kelias į depresiją, o tai manau pakenktų kur kas labiau 4u.gif PEACE thumbup.gif
Atsakyti
Kai atejau pas ginekologe (pirmas nestumas), visa drebanti is baimes, ko man galima ir ko ne, gavau tiek velniu... Zodziu isklausiau gero moralo, kad tas stresas, kuri patiriu galvodama, ar nepakenkiau savo pipiriukui, yra DAUG ZALINGESNIS, nei tas mano kavos puodelis. Viska sudeliojo taip - kavos galima 1-2 puodelius per diena, nevalgyti zalios mesos, minkstu suriu, nepadauginti egzotisku vaisiu, neiti i pirti. O siaip praktiskai viskas galima su saiku, jei nestumas yra sveikas, persileidimas neivyks, nes tai labai stiprus, nuo nesciosios beveik nepriklausantis procesas. Vienos netgi specialiai eina i pirti, nes nepageidaujamas nestumas, ir nieko. O kitos lovoj guledamos persileidzia. Jei yra kazkokie apsigimimai, gamta padarys savo ir nestuma atmes. Ir dar pamokino - is savo darbo patirties mate bedantes alkoholikes, pagimdancias sveikus vaikiukus, ir issilavinusias sveikas moteris su apsigimusiais vaikais. Svarbiausia - NESTRESUOTI.
Papildyta:
QUOTE(Giulla @ 2014 12 17, 22:42)
tai pasakykit ką gerti? aš kavos ir taip niekad negėriau, esu arbatų mėgėja. Bet kiek paskaičiau, vos ne visų arbatų kokios tik yra negalima... tai ką vandenį tiktai gerti?  blink.gif

Sitas klausimas man irgi iskyla skaitas tuos "galima-negalima" smile.gif is tiesu tai galima visko po nedaug, bet va as atradau koki skanu gerima - kakava biggrin.gif Kazi, gal ir tas kenkia? g.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SweetLemon: 23 vasario 2016 - 11:04
Sveikutės, prisijungiu prie jūsų, tik prieš kelias dienas testas parodė dvi juosteles, jau penkta savaitė eina..
Kyla klausimas dėl tų minkštų sūrių- tai turima omeny tą lydytą sūrį?
Labai mėgstu, kasdien valgau tokį sūrį FAVITA. toks minkštas, panašaus skonio į fetos tik ne toks sausas. Sudėty rašo, kad gaminta iš pasterizuoto pieno.. bet dabar jau ir suglumau, ar tikrai galima?

Taip pat labai dažnai valgau konservuotą smulkintą tuną. Tai jis irgi kaip supratau turėtų būti prie vengtinų?
Atsakyti
pasterizuotas pienas tai viskas ok, jis apdirbtas, rekomenduojama vengti nepasterizuoto, t.y. žalio pieno.

sūrių kartais patariama vengti trumpai brandintų, brie tipo, rikotos, su pelėsiais visokiais. bet irgi nuomonių visokių apie tai yra.

dėl tuno, kiek pamenu, rašoma, kad jame gali būti gyvsidabrio kažkiek. bet manau viskas priklauso nuo kiekių, jei kasdien po skardinę tai negerai, jei kartą per savaitę dvi kažkoks patiekalas su tunu, tai nemanau, kad kenkia.

svarbiausia, kaip jau rašė, saugoti žalios/nepakankamai apdorotos mėsos, žuvies, kiaušinių, gerai nuplauti daržoves. aišku, alkoholis, tabakas.

apie visą kita, kai paklausiau gydytojos, tai nusijuokė ir sakė, kad su saiku viskas galima, o jei labai labai užsinori kažko, tai ir suvalgyti, kad ir kokios nesveikatos (greito maisto ar pan.), nieko nuo to neatsitiks, visur svarbu saikas.
Atsakyti
QUOTE(VP @ 2016 02 09, 19:37)
kaip ir visur kitur gyvenime - kiek žmonių, tiek ir nuomonių. Mano šeimos gydytojas, kuris man labai patinka ir jo požiūris dažnai sutampa su mano, pabrėžė, kad nėštumas nėra liga, tiesiog reikia pasisaugoti ir nepulti į kraštutinumus. Jei visada gėrėte kavą - gerkite bent 1 puodelį, galima šiek tiek silpnesnės nei įprasta, taip pat ir su arbata. Jei prieš nėštumą visada sportavote - nenustokite,  tik mažinkite krūvį. Patarė tik nepersistengti su citrusiniais vaisiais, medumi (bet jokiu būdu ne visiškai atsisakyti) ir susilaikyti nuo žalios mėsos, žuvies, kiaušinių. Sutinku su gydytoju 100%, jog jei griežtai atsisakinėsite visko ką mėgstate, nebelepinsite savęs, nesistengsite būti ir jaustis gražios - tai tiesiausias kelias į depresiją, o tai manau pakenktų kur kas labiau  4u.gif PEACE  thumbup.gif

pirmo trimestro metu jokiu kavu ir juodu, zaliu arbata. vanduo vanduo vanduo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(VP @ 2016 02 09, 10:37)
kaip ir visur kitur gyvenime - kiek žmonių, tiek ir nuomonių. Mano šeimos gydytojas, kuris man labai patinka ir jo požiūris dažnai sutampa su mano, pabrėžė, kad nėštumas nėra liga, tiesiog reikia pasisaugoti ir nepulti į kraštutinumus. Jei visada gėrėte kavą - gerkite bent 1 puodelį, galima šiek tiek silpnesnės nei įprasta, taip pat ir su arbata. Jei prieš nėštumą visada sportavote - nenustokite,  tik mažinkite krūvį. Patarė tik nepersistengti su citrusiniais vaisiais, medumi (bet jokiu būdu ne visiškai atsisakyti) ir susilaikyti nuo žalios mėsos, žuvies, kiaušinių. Sutinku su gydytoju 100%, jog jei griežtai atsisakinėsite visko ką mėgstate, nebelepinsite savęs, nesistengsite būti ir jaustis gražios - tai tiesiausias kelias į depresiją, o tai manau pakenktų kur kas labiau  4u.gif PEACE  thumbup.gif

as irgi uz tai... sportavau kiek sportavusi, bet esu valgius. ir sushi ir steika ir tiramisu.... ir , manau, kad i krashtutinumus neverta "shokt".... 4u.gif
Atsakyti
Be abejonės, už racionalų mąstymą, be kraštutinumų, krūviais mažesniais, patogiomis padėtimis sportas tik padeda ir nekenkia, kaip tik stiprina.
Atsakyti