Įkraunama...
Įkraunama...

Kas labiausiai kenkia nėštumo metu 3

QUOTE(kineziste @ 2010 09 24, 21:44)
Labas,as jau nescia apie menesi laiko.Pasiskaiciau cia forume,kad kitos bijo net grindis plaut,o ka daryt toms,kurios eina i darba ir dirba sunku fizini darba - pvz.sunkiu ligoniu reabilitacija.aisku stengsiuos saugot save,bet manau,kad tampymosi neisvengsiu,o pas mus tokia sistema - nestumas tavo problema verysad.gif

As grindu neplaunu (ir, beje, net gydytoja liepe to nedaryti!) nes mano nestumas rizikingesnis. Jeigu rizikos nera, galima daug daugiau darbu daryti. O ka butent darbe darote, kad vadinate ji fiziskai sunkiu?
Atsakyti
sveikos busimos mamytes, perskaiciau info, kad nesciai negalima metu arbatos ? labai keista? siaip as pastoviai ir iki pastojimo geriau metu (isaugintu sode) arbata. Siuo metu pablogejo miegas, esu 4,5 savaites nescia, kaip manot, ar tikrai metu arbata gali pakenkti nestumui ? aciu
Atsakyti
QUOTE(Musicka @ 2010 09 28, 16:03)
sveikos busimos mamytes, perskaiciau info, kad nesciai negalima metu arbatos ? labai keista? siaip as pastoviai ir iki pastojimo geriau metu (isaugintu sode) arbata. Siuo metu pablogejo miegas, esu 4,5 savaites nescia, kaip manot, ar tikrai metu arbata gali pakenkti nestumui ? aciu

As budama 4-5 savaites nescia gerdavau daug metu arbatos, nes jau zinojau, kad juodos ir zalios negalima, o va del metu nezinojau. Man nieko neatsitiko, kai suzinojau, kad negalima, aisku, kad nustojau ja gerti. Manau, kad tokiame ankstyvame nestume geriau nerizikuoti.
Atsakyti
idomiu dalyku as cia prisiskaiciau, jei per pirma nestuma buciau nieko nedarius ir kreipus demesi i viska,ka cia paminejo, tai buciau labai apsisunkinus save. plaukus daziau, nagus lakavau, medu valgiau, citrusinius valgiau, kava geriau.... gime leliukas sveikas drutas ir jokiu alergiju. va dabar sloguoja, tai medaus i diena po saukstuka suciulpia, o jam ne 2 m. nera. smile.gif
apie metas irgi buvau girdejusi, kad negalima, tai geraiu melisa, nes buvau girdejusi, kad galima smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dija: 28 rugsėjo 2010 - 15:57
man taip pat juokinga daros : zuvies negalima, arbatu negalima, grindu plaut negalima, apie zalia arbata tai net juokas net nebeima, ja kaip tik reikia gert, o ypac kai nestumo pradzioje kraujo spaudimas yra zemokas. na suprantamas dalykas, toms moterytems kurioms pirmas nestumas, tai joms cia kaip ir atrakcija, nori buti visu lepinamos i t. t nebukit tokios lepses jau visai, aukstyn nosis, ir gerkit visas rbatas kokios jums ti patinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sileste @ 2010 09 28, 20:00)
man taip pat juokinga daros : zuvies negalima, arbatu negalima, grindu plaut negalima, apie zalia arbata tai net juokas net nebeima, ja kaip tik reikia gert, o ypac  kai nestumo pradzioje kraujo spaudimas yra zemokas. na suprantamas dalykas, toms moterytems kurioms pirmas nestumas, tai joms cia kaip ir atrakcija, nori buti visu lepinamos i t. t nebukit tokios lepses jau visai, aukstyn nosis, ir gerkit visas rbatas kokios jums ti patinka smile.gif

va as ir nesuprantu is kur tokius dalykus traukia- vienokios arbatos negalima ,kitos vel negalima,zuvis netinka ir t.t. bet del fiziniu darbu tai visai nejuokinga tongue.gif as pvz sunkesniu daiktu nekilnoju,grindu neplaunu,stengiuosi kuo daugiau paguleti ir tikrai ne todel,kad noreciau ,jog mane lepintu biggrin.gif su pirmu nestumu viska dariau ,bet nuo pat nestumo pradzios gimdos tonusas buvo padidejes,nuo 26 savaites pradejo smarkiai trumpeti gimdos kaklelis ,na bet viskas baigesi gerai thumbup.gif o va su antru nestumu ir per daug nesisaugojau ir pirmagimi kilnodavau ir t.t . ir baigesi ne taip sekmingai- gimda vel nuo nestumo pradzios nuolat susitraukinedavo,susidare hematoma ir 10 savaiciu padare abrazija,nes vaisius buvo zuves verysad.gif dabar laukiuosi trecia karta ir tikrai saugausi ,nes gimdos tonusas nuo 6 sav. padidejes , nuolat kieteja,9 savaiciu buvo hematoma, tepliojo jau du kartus ,bet kolkas viskas gerai - tuoj 17 sav. ir toliau saugausi ,nes placenta labai zemai . tai va ,toms ,kurios nera netekusios 2.gif , gal ir atrodo kad cia lepsiskumas lotuliukas.gif
tiesiog ne visos gali nestumo metu bulviu maisus tampyti , dirbti po 12 val per diena darbe ir t.t mirksiukas.gif bet nereikia buti tiek isibaiminus,kad net bulviu traskuciu nestumo metu bijoma paragauti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sileste @ 2010 09 28, 20:00)
man taip pat juokinga daros : zuvies negalima, arbatu negalima, grindu plaut negalima, apie zalia arbata tai net juokas net nebeima, ja kaip tik reikia gert, o ypac  kai nestumo pradzioje kraujo spaudimas yra zemokas. na suprantamas dalykas, toms moterytems kurioms pirmas nestumas, tai joms cia kaip ir atrakcija, nori buti visu lepinamos i t. t nebukit tokios lepses jau visai, aukstyn nosis, ir gerkit visas rbatas kokios jums ti patinka smile.gif

isigilinkit i placia informacija,pries lepsemis vadindama kitas nestukes doh.gif toks jausmas,kad pavydas prakalbo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2010 09 28, 23:06)
isigilinkit i placia informacija,pries lepsemis vadindama kitas nestukes doh.gif  toks jausmas,kad pavydas prakalbo rolleyes.gif

nematau ko pavydet, pati du turiu, ir trecio laukiuos, bet kai paskaitai kitu zinutes, tai tikros lepses atrodo biggrin.gif , jau tokios ligones kad neduok die
Papildyta:
QUOTE(eiksau @ 2010 09 28, 21:50)
va as ir nesuprantu is kur tokius dalykus traukia- vienokios arbatos negalima ,kitos vel negalima,zuvis netinka ir t.t. bet del fiziniu darbu tai visai nejuokinga  tongue.gif  as pvz sunkesniu daiktu nekilnoju,grindu neplaunu,stengiuosi kuo daugiau paguleti ir tikrai ne todel,kad noreciau ,jog mane lepintu  biggrin.gif  su pirmu nestumu viska dariau ,bet nuo pat nestumo pradzios gimdos tonusas buvo padidejes,nuo 26 savaites pradejo smarkiai trumpeti gimdos kaklelis ,na bet viskas baigesi  gerai thumbup.gif  o va su antru nestumu ir per daug nesisaugojau ir pirmagimi kilnodavau ir t.t . ir baigesi ne taip sekmingai- gimda vel nuo nestumo pradzios nuolat susitraukinedavo,susidare hematoma ir 10 savaiciu padare abrazija,nes vaisius buvo zuves  verysad.gif  dabar laukiuosi trecia karta ir tikrai saugausi ,nes gimdos tonusas nuo 6 sav. padidejes , nuolat kieteja,9 savaiciu buvo hematoma, tepliojo jau du kartus ,bet kolkas viskas gerai - tuoj 17 sav. ir toliau saugausi ,nes placenta labai zemai . tai va ,toms ,kurios nera netekusios  2.gif , gal ir atrodo kad cia lepsiskumas  lotuliukas.gif
tiesiog ne visos gali nestumo metu bulviu maisus tampyti , dirbti po 12 val per diena darbe ir t.t  mirksiukas.gif bet nereikia buti tiek isibaiminus,kad net bulviu traskuciu nestumo metu bijoma paragauti  biggrin.gif

kad sunkiu darbu dirbt, tai faktas, kad negalima. o mano situacija labai panasi i tavo Eiksau, tik mano berniukas mire 20sav, dare priverstini gimdyma, nes abrazija daryt per velu, iskentejau betiksli skausma, bet jau su tuo susitaikiau, jei gamtai taip reikejo, nieko nepakeisi, dabar laukiuos trecio vaikiuko, 14sav, bet vel visokiu minciu prisistraukiu, o jei vel, tad geriu visokias raminancias arbatas, jei reikia valerijonu, nors ne ka padeda, bet vis. o tau linkiu stiprybes, ir tiket dabar viskas bus liuks nestuke.gif 4u.gif
Atsakyti
Ot geria man buvo pries 8 metus.... Jokio interneto, jokios SM... Nieko as nezinojau... Viska valgiau, viska geriau, viska dariau... Gime sveikas, drutas bernas thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(sileste @ 2010 09 28, 22:00)
na suprantamas dalykas, toms moterytems kurioms pirmas nestumas, tai joms cia kaip ir atrakcija, nori buti visu lepinamos i t. t nebukit tokios lepses jau visai, aukstyn nosis, ir gerkit visas rbatas kokios jums ti patinka smile.gif

Man nestumas nebe pirmas, pirmas baigesi persileidimu, tai vadinkite mane lepse ar dar kuo nors, bet jeigu yra nors maziausia galimybe, kad koks nors produktas gali issaukti persileidima, bent pirmas 12 savaiciu as jo atsisakysiu.
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 09 29, 13:16)
Man nestumas nebe pirmas, pirmas baigesi persileidimu, tai vadinkite mane lepse ar dar kuo nors, bet jeigu yra nors maziausia galimybe, kad koks nors produktas gali issaukti persileidima, bent pirmas 12 savaiciu as jo atsisakysiu.

thumbup.gif drinks_cheers.gif sotus alkano neuzjaus..net priesui gyvenime nelinkeciau tureti alergiska vaika verysad.gif
Atsakyti
Aš irgi laikausi tos nuomonės, kad nėštumas - ne liga. Todėl ir pastojus, manau, reiktų gyventi įprastą gyvenimą, šiek tiek daugiau dėmesio skiriant sveikesniam maistui, darbo ir poilsio režimui. O grindis plauti ir lovas kloti, esant normaliam nėštumui, tikrai nėra tabu. Taip kaip ir kavos ar arbatos puodelis, kurį išgeri pasimėgaudama, tikrai neturi pakenkti. O dėl alergenų, kažkodėl man atrodo, kad sintetiniai vitaminai yra šimtus kartų pavojingesni nei natūralus medus. Aišku, niekuo nereikia piktnaudžiauti...

Pati išgyvenau persileidimą pirmais mėnesiais. Ir šiandien prisimenu vieno gydytojo žodžius - jei jau taip atsitinka, kad organizmas pats mėgina "atmesti" naują gyvybę, nesilaikyk jos "įsikandusi", nes taip suveikia natūrali sistema, apsauganti mus nuo didesnių nelaimių. Ta mintis man padėjo "ašaras nudžiovinti"... Nuo to laiko praėjo jau kokie 7 metai, auginu keturmetį sūnų, o dabar ir vėl pasijutau nėščia. Gyvenimas taip susidėliojo, kad nėra kada save labai lepinti - ir miegantį vaiką iš mašinos tenka ant rankų laiptais į antrą aukštą užnešti, ir namus, ir kiemą susitvarkyti. Ir nieko baisaus neatsitinka, tikiuosi, ir neatsitiks. O kaip kaimuose moterys - iki pat gimdymo pilnus kibirus pieno ar vandens tąso, bulves kasa, daržus ravi ir gimdo sveikus raudonskruosčius vaikučius.
Reikia save mylėti, bet elgtis natūraliai ir nevaidinti kažkokios ligonės, nereikalauti, kad kiti elgtųsi su Tavimi kaip su "porcelianine" lėle.
Atsakyti