QUOTE(rosa86 @ 2010 10 21, 15:49)
Jolitėle, matyt kiekviena girdinti mama pergyvena dėl to, kad vaikas daugiau krypsta į kurčiųjų pasaulį.Bet tai yra normalu.

Bet kartais taip yra geriau pačiam vaikui, ar ne? Būna, kad vaikas nepritapęs girdinčiųjų mokykloje ateina į kurčiųjų ir visiškai pasikeičia.Tampa laisvesnis, pradeda geriau mokytis, laisviau reikšti nuomonę, kalbėti. Aš tikrai nenoriu būti šališka kurčiųjų mokykloms, tiesiog kalbu apie tuos atvejus, kai vaikui nepasisekė integruotis su girdinčiais.
Kiekviena mama nori savo vaiką apsaugoti nuo visko, siekia viso kas geriausia jos vaikui it t.t. Svarbiausia tik suprasti kas tavo vaikui geriausia, nes kaip jau buvo diskusijose išsakyta, kad vieno recepto nėra. Vaikui svarbiausia žinoti, kad šeimoje jį myli, juo rūpinasi ir t.t Ir visai nesvarbu kokia kalba yra bendraujama: gestų ar šnekamąją.Svarbu, kad vaikas jaustųsi gerai.
Visiškai Rosa86 sutinku. Esu girdėjusi ne apie vieną tiek nešiojančio KA, tiek KI atvejį, jog vaikas nepritapo girdinčiųjų pasaulyje - mokymo įstaigoje. Ir tiesą sakant, svarbiausia man, kad ji būtų laiminga. Ir suprantu dar, kad kai kurie dalykai, dėl kurių man gaila jos, jai tiesiog neegzistuoja

Todėl tuščios mano ašaros
QUOTE(danske @ 2010 10 21, 16:17)
*Kad galima ismokyti kalbeti ir negirdinti, sutinku. Skaityti is lupu taip pat. Bet jei as ji pasiusiu velniop budama jam uz nugaros, o aplink esantys juoksis. Nenoreciau, kad mano vaikui taip butu.
*Bet neisivaizduoju tokio , kuris negirdinti zmogu ismokytu isgirsti
*Žinot, jums gali už nugaros parodyti ženklą ir visi juoksis. Ir čia taip atsitinka mums, girdintiems, gyvenime ne kartą. Ir pašnibždėti gali, o mes neišgirsim. Tai čia nei tobulai klausos trūkumą kompensuojantis KA, nei KI nepadės. Be to, aš nesu naivi ir žinau, kad bus ne vienas atvejis, kai iš mano mergaitės tyčiosis vien tik todėl, kad ji nešioja KA. Lygiai taip pat tyčiosis ir iš tų, kurie nešioja KI. Gali būti atvejų, kai dėl tų patyčių bus realių materialinių nuostuolių. Ir taip bus, kol nepradėsime keistis patys, kol nepriimsime žmonių tokių, kokie jie yra. Kuo gi neprigirdintieji ir kurtieji prastesni už mus? Tik todėl, kad gamta kažką pamiršo jiems suformuoti? Tik todėl, kad gyvenam girdinčiųjų visuomenėje? Kad viskas orientuota į juos? Ne, jie prastesni todėl, kad mes neorim jų nei pažinti, nei įvertinti. Ir čia sovietmečio toks palikimas gaižus. Užsienyje yra visiškai kitoks požiūris. O iš tiesų, jie labai daug kuo pranašesni už mus, tik mes to nenorime matyti.
* Iš jūsų skaudžios patirties susiformavusi nuomonė pasenusi bent 20 metų.

Na, nesupykit, bet tik nuo vaiko potencialo ir darbo priklauso, kiek tas vaikas gyvenime pasieks. Aišku, 20 dcb yra žymus skirtumas ir tai jūsų pasirinkimas.

gerai, kad optimizmo netrūksta. Man, tokiai triznei, tai būtų ne argumentas turbūt...Nes jau matau, kokie rezultatai yra metams praėjus nuo intensyvaus darbo ir KA nešiojimo pradžios. O kur dar tos surdopedagogės metodikos gyvi pavyzdžiai, kurie dainuoja chore, vaidina dramos studijose, puikiai mokosi ir pan. Aišku, dauguma jų mokosi ir pas korepetitorius, tačiau mažai kurie sveiki vaikai nesimoko taip pat. Taigi, net ir ruošdamiesi implantacijai, turit pradėti dirbti, nes po operacijos, kiek supratau iš čia forume pasisakančių mamyčių, stebuklas neįvyksta. Jis po truputį kuriamas visų rankomis. Susiraskit gerą surdopedagogę