Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai-14

QUOTE(Cukraus pudra @ 2010 09 25, 13:20)
mes kalbėjom apie tai, kad mamos, tėčiai, močiutės ir t.t. ugdo visus vaikus. nesvarbu jie su kažkokias nukrypimais ar ne.
su kiekvienu namie dirbama. jį mokoma sėdėt ant puodo, pačiam nusiaut batukus, gerti iš puodelio, valgyt su įrankiais ir t.t.
kone pas kiekvieną vaiką yra dėlionių, kitų lavinimo žaisliukų. pieštukų, knygelių.
nežinau nė vieno atvejo, kada šito nebūtu  šeimoje. kada būtų laukiama, kol išmoks pats. be parodymo, paraginimo, pagalbos.

Viskam ka isvardinot sveikam vaikui nereikia skirti tiek laiko, kiek autistui. Todel palyginus autista ir sveika vaika ir galima teigti, kad sveiki vaikai savaime auga.
Papildyta:
QUOTE(cezi @ 2010 09 25, 13:28)

Siaip tai ten yra tos daktares e-mailas. Tai norintys gali i pasta parasyt. mirksiukas.gif As tai maloniai veliau susipazinciau su jos atsakymu SM, jei ka s idetu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 25 rugsėjo 2010 - 13:14
Ai nekreipk dėmesio, su tom dviem nepadiskutuosi, tuoj į atlapus kimba smile.gif, paprastai visą savo neigiamą energiją išlieja ant manęs, bet kadangi seniai čia nebuvau, tai ieško prie ko dar galima būtų prikibti smile.gif

lotuliukas.gif
Atsakyti
Dar vienas vertimas
http://www.ted.com/t..._disorders.html

Kai man buvo 10 metų, mano pusbrolis pakvietė mane apžiūrėti jo medicinos mokyklą. Ir įpatingam kelionės akcentui jis nusivedė mane į patologijos laboratoriją, kur paėmė tikras žmogaus smegenis iš stiklainio ir įdėjo į mano rankas. Ir štai : žmogaus sąmonės buveinė, žmogaus kūno valdytojas, gulėjo mano rankose. Ir tą dieną aš supratau, kad kai aš užaugsiu, aš būsiu smegenų daktarė, mokslininkė, ar kažkas panašaus.

Po daugelio metų, kai aš pagaliau užaugau, mano svajonė išsipildė. Ir tai nutiko, kai aš dariau savo kandidatinį darbą apie vaikų disleksijos neurologines priežastis, aš susidūriau su pritrenkiančiu faktu, ir šiandien aš norėčiau juo pasidalinti su jumis. Manoma, kad vienas iš šešių vaikų, tai vienas iš šešių vaikų, kenčia nuo vystymosi sutrikimo. Tai sutrikimas, kuris lėtina vaiko psichinę raidą ir sukelia nuolatinę psichinę negalią. Tai reiškia, kad kiekviena ir kiekvienas iš jūsų čia šiandien žino bent vieną vaiką, kuris kenčia nuo vystymosi sutrikimo.

Bet štai kas tikrai suglumino mane. Nepaisant to, kad kiekvienas iš šių sutrikimų atsiranda smegenyse, dauguma šių sutrikimų diagnozuojama remiantis tik stebint elgesį. Bet diagnozuoti smegenų sutrikimus be faktiškos smegenų apžiūros yra analogiškas, kaip gydyti širdies problemas, atsižvelgiant į fizinius paciento simptomus, nedarant EKG ar krūtinės ląstos rentgeno. Aš tai jaučiau intiutyviai. Norint diagnozuoti ir gydyti smegenų ligą tiksliai, reikėtų pažvelgti į smegenis tiesiogiai. Žiūrint vien tik į elgesį galima praleisti gyvybiškai svarbias šios dėlionės detales ir susidaryti neišsamų ar net klaidinantį, vaiko problemos vaizdą. Tačiau, nepaisant visų medicinos technologijų pažangos, smegenų sutrikimų diagnozavimas vienam iš šešių vaikų vis dar išliko ribotas.

Ir tada aš Harvardo universitete sutikau komandą, kuri ėmėsi vienos iš tokių pažangių medicinos technologijų ir pagaliau ją pritaikė, užuot tyrę smegenis, siekiant diagnozuoti smegenų sutrikimus vaikams. Jų novatoriškos technologijos įrašo EEG arba elektrinį smegenų aktyvumą realiu laiku, kas leidžia mums pažvelgti į smegenis, tuo metu kai jos atlieka įvairias funkcijas ir tada nustatyti net menkiausius sutrikimus bet kuriose iš šių funkcijų: regėjimas, dėmesys, kalba, klausa. Tada programa, vadinama Brain Electrical Activity Mapping (smegenų elektrinio aktyvumo atvaizdavimas) trianguliuoja smegenų anomalijų šaltinius. O kitos programos, vadinamos Statistical Propability Mapping (Statistinių Tikimybių atvaizdavimas) pagalba atliekami matematiniai skaičiavimai siekiant nustatyti, ar kuris nors iš šių sutrikimų yra kliniškai reikšmingas, ir tai leidžia mums suteikti daug tikslesnę neurologinę vaiko simptomų diagmozę. Ir todėl aš ėmiau vadovauti šiai komandai klinikų neurofiziologijos skyriuje. Ir mes pagaliau galim naudoti šią technologiją ir faktiškai padėti vaikams su smegenų sutrikimais. Ir su džiugesiu galiu pasakyti, kad aš dabar diegiu šią technologiją čia, Indija.

Norėčiau papasakoti apie vieną tokį vaiką, kurio istorija buvo aprašyta "ABC News". Septynių metų Justinas Senigar atėjo į mūsų kliniką su labai sunkia autizmo diagnoze. Kaip ir daugelis vaikų autistų jo protas buvo užrakintas kūno viduje. Būdavo akimirkų, kai jis keletui sekundžių atsijungdavo. Ir gydytojai tėvams pasakė,kad jis niekada nekomunikuos, socialiai nebendraus, ir tikriausiai niekada per daug nekalbės.

Kai mes panaudoją šią radikalią EEG technologija iš tiesų pažvelgėm į Justino smegenis, rezultatai buvo stulbinantys. Tapo koneaišku, jog Justinui buvo ne autizmas. Jis kenčia nuo galvos smegenų traukulių, kurie buvo neįmanomi pamatyti plika akimi, tačiau tai jie iš tikrųjų sukelia simptomus, kurie imituoja autizmą. Po to, kai Justinui buvo skirti prieštraukuliniai vaistai, jo pasikeitimas buvo nuostabus. Per 60 dienų laikotarpį, jo žodynas nuo dviejų-trijų žodžių padidėko iki 300 žodžių. Ir jo bendravimo ir socialinės sąveikos, patobulėjo taip dramatiškai, kad jis galėjo lankyti įprastą mokyklą ir net tapo karatė superčiampionas.

Tyrimai rodo, kad 50 procentų vaikų, beveik 50 procentų vaikų kuriems diagnozuotas autizmas, iš tikrųjų kenčia nuo paslėptų smegenų traukulių. Tai veidai vaikų, kuriuos aš testavau, kurių ištorijos panašios į Justino. Visi šie vaikai atėjo į mūsų kliniką su autizmo, dėmesio deficito sutrikimu, protiniu atsilikimu, kalbos problemos diagnoze. Vietoj to, mūsų EEG skaneris atskleidė labai konkrečių specifinių problemų paslėptų smegenų viduje, kurios negalėjo būti aptinkamos pagal elgesio vertinimus. Taigi šis EEG skaneris leido mums suteikti šiems vaikams daug tikslesnes neurologines diagnozes ir daug labiau tikslesnį gydymą.

Per daug ilgai, vaikai su vystymosi sutrikimais kentėjo nuo klaidingų diagnozių, kai tuo tarpu jų realios problemos likdavo nepastebėtos ir paliktos likimo valiai. Ir pernelyg ilgai, šie vaikai ir jų tėvai kentė nusivylimą ir neviltį. Bet dabar mes esame naujoje neurologijos eroje, kuriuoje mes pagaliau galime pažvelgti tiesiai į smegenų funkciją realiu laiku, be jokio pavojus, be šalutinio poveikio, ne invazinę ir surasti tikrąjį negalios šaltinį daugumai vaikų.

Taigi, jei aš įkvėpiau bent mažają dalį auditorijos šiandien pasidalindama šiuo novatorišku diagnostikos metodu nors vienam iš tėvų, kurių vaikas serga vystymosi sutrikimas, tada gal dar viena smegenų dėlionė bus išspręsta. Dar vienas protas bus atrakintas. Ir dar vienas vaikas, kurio diagnozė buvo Klaidinga ar net nediagnozuota, galutinai realizuos savo potencialą, kol dar yra laiko jo smegenims atsigauti. Ir visa tai tiesiog žiūrint į vaiko smegenis.

Ačiū.

Papildyta:
QUOTE(Sviesioji @ 2010 09 25, 14:13)
Viskam ka isvardinot sveikam vaikui nereikia skirti tiek laiko, kiek autistui. Todel palyginus autista ir sveika vaika ir galima teigti, kad sveiki vaikai savaime auga.
Papildyta:

Siaip tai ten yra tos daktares e-mailas. Tai norintys gali i pasta parasyt. mirksiukas.gif As tai maloniai veliau susipazinciau su jos atsakymu SM, jei ka s idetu...

Tai dėl to, kad ten yra e-mailas, aš ir įdėjau, kad tau nereiktų į indiją važiuot smile.gif
Atsakyti
Dar vienas Aditi pranešimas

http://vimeo.com/8185300
Atsakyti
http://translate.goo....com/staff.html
Papildyta:
QUOTE(cezi @ 2010 09 25, 18:36)

A, Shankardas darbovitė, ji oficialiai įtraukta į darbuotojų sąrašą
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2010 09 25, 14:13)

nebuvo kalbama apie tiek ar aniek.
esmė buvo tame, kad to laiko kiekviena (turbūt) skiria.
aš skyriau Jokūbui visada tiek laiko kiek galėjau. o dėl to,kad jis autistas mano diena netapo dvigubai ilgesnė.
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2010 09 25, 15:13)

Aš parašiau tą pačią dieną, kai pamačiau čia info. Atrašė - nepameluosiu, per 5 min.
Prašiau rekomendacijų ir informacijos. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kliockas: 25 rugsėjo 2010 - 20:43
QUOTE(Kliockas @ 2010 09 25, 21:41)
Aš parašiau tą pačią dieną, kai pamačiau čia info. Atrašė - nepameluosiu,  per 5 min.
Prašiau rekomendacijų ir informacijos.  4u.gif

ir bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2010 09 25, 22:42)

Labai dėkojo, kad susisiekiau, padės kuo galės, nes negaliu pas juos nuvykti...
Reziumuojant- suteiks info, ką galiu padaryti, kokius tyrimus ir t.t. Na žiūrėsim... Kai kažką konkrečiai žinosiu- pasidalinsiu. Nes tas laiškas vos ne žargoniškai "štampofkė" pasirodė... Į antrą atsakymo negavau... Bej, atrašo, rašo, konsultuoja gydytojos asistentas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Kliockas @ 2010 09 25, 21:47)
Labai dėkojo, kad susisiekiau, padės kuo galės, nes negaliu pas juos nuvykti...
Reziumuojant- suteiks info, ką galiu padaryti, kokius tyrimus ir t.t. Na žiūrėsim... Kai kažką konkrečiai žinosiu- pasidalinsiu. Nes tas laiškas vos ne žargoniškai "štampofkė" pasirodė... Į antrą atsakymo negavau... Bej, atrašo, rašo, konsultuoja gydytojos asistentas wink.gif

aišku 4u.gif
Atsakyti
user posted image
Atsakyti
Įdedu laiško kopiją, ką man parašė, jei įdomu... Nieko konkretaus.

Thank you for your enquiry.

Since Dr Shankardass' talk was broadcast, we have been inundated by
thousands of email enquiries from around the world. And we are,
slowly but surely, addressing each enquiry individually, with the care
and deliberation it deserves.

In the meantime, I did want to confirm that your enquiry had been
received, and to assure you that we shall be getting in touch with you
very soon to discuss it with you further. We would be happy to
arrange a consult with us if you are able to travel, or give you
recommendations on the best options where you are, and guide you on
how to proceed.

However, please note that the BEAM system, the groundbreaking
diagnostic EEG system to which Dr Shankardass refers in her talk is no
longer available at the private clinic in California, and is now
located only at Harvard University in Boston, where it was originally
developed. The system is also about to be made available in India.

If you would like to understand more, please
feel free to read the CNN article by Dr Shankardass elaborating
further on her TED talk:
http://www.cnn.com/2...rain/index.html

Thank you, in advance, for bearing with us during this unusually
overwhelming phase.

We look forward to speaking with you soon.

With warm regards,

Martin Johnson
Assistant to Dr Shankardass

Atsakyti