Raclette - tai gan sunkus patiekalas

patys prancūzai šį patiekalą dažniau valgo šaltuoju sezono metu nei vasarą
taip, tai labai smagus dalykas , kai praktiškai nereikia nieko ruošti
O pats aparačiukas atrodo štai taip :

arba taip:

arba toks:

arba štai toks:

mūsiškis labai panašus į šį :

čia naudojamas
sūris - specifinis, taip ir vadinasi
racletteBulvės verdamos su lupena garuose (arba paprastai)
pateikiama su
kelių rūšių kumpiu ( virtas, vytintas, rūkytas ir t.t.. ) kokia šoninė, kurią galima pakepinti ant viršutinės grilinės aparato dalies , įvairios dešros ir pan.
Su
visokiomis marinuotomis/konservuotomis daržovėmis : kornišonai ( mini agurkėliai), kaparėliai, svogūniukai, pievagrybiai, ir t.t.t.
eiga paprasta: kiekvienas pasiima po karštą bulvę (-es) įsideda į savo lėkštę, pasirenka pagal skonį mėsytę, į specialią kaitinimo lėkštutę deda po griežinėlį raclette sūrio ir palieka išsilydyti, tada pilnai išsilydžiusį sūrį ( jis tampa toks tekantis) užpila ant bulvės ir valgo su pasirinktomis marinuotomis/konservuotmis daržovėmis
tai labai skanu ir tuo pačiu labai sunkus maistas

O draugų būryje labai smagiai praleidžiamas laikas
Mes tiek šeimoje tiek su draugais, karts nuo karto pasimėgaujame šiuo valgiu

Tai dažniausiai būna šaltu metų laiku, žiemą
Youtube pilna video raclette tematika