Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(nkreiki @ 2010 09 16, 20:22)
Labai reikia patarimo, antra para gulim po gimdymo,vaikelis gime 4570 svorio siandien ryte svere jau tik 4130 bijau kad rytoj dar  maziau nebutu,labai miegantis tad stengiuosi kuo dazniau maitint,bet paspaudus bega toks permatomas kaip vandenelis priespienis,tikrai nesuprantu ar jid jo prigeria nes nei matosi nei jauciu,sysiu labai mazai tepadaro, ka man daryti kaip suprasri ar uztenka,ir valgo visad uzsimerkes kaip miegodamas gal ten niekas nebega o jis tik raminasi,dar drauges paklausiau kuri maitino 2 metus kaip tu keliu dienu pienas atrodo tai pas ja baltas buvo ir vaikas aktyviai zysdavo kad net per zandus varvejo ir daug slapindavosi,o maniskis permatomas tai ji sako kad pieno neturiu ir kad jis nieko neprivalgo.labai noriu maitint ir kad nebutu taip kad valgo ilgiausiai o po keliu minuciu vel praso ir taip visa diena nakti ir svorio nieko nepriaugs.ka galetumet patart Aciu

nurimkit, viskas su jumis gerai, visiems vaikuciams po gimdymo svoris pakrenta, vieniems daugiau, kitiems maziau. Gali iki 10 proc gimimo svorio nukristi. Kokia 3-4 dienele svoris prades po truputi augti.

O del pienelio - tikekit, kad jo turit. IR BALTAS jis is pradziu niekada nebuna, greiciau gelsvas. Tik kai i trecia para jau atsiranda pienas, jis balksvas buna.

Del vaikelio miegojimo - zadinkit, mano irgi buvo miegalius, tai padedavo tik uzpakaliuko nuplovimas po vesesniu vandeniu (beje, taip akusere antakalnyje patare) - atrodo sadistiskai, bet juk vaikutis turi valgyti smile.gif Beje, tokiam mazuteliui dar labai nedaug reikia, tai ir nesistebekit, kad greit uzmiega bevalgydamas ar kad uzsimerkes valgo.

Kantrybes, meiles ir ramybes - ir jums abiems pasiseks viskas puikiai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglekuku: 16 rugsėjo 2010 - 20:04
QUOTE(eglekuku @ 2010 09 16, 21:03)
nurimkit, viskas su jumis gerai, visiems vaikuciams po gimdymo svoris pakrenta, vieniems daugiau, kitiems maziau. Gali iki 10 proc gimimo svorio nukristi. Kokia 3-4 dienele svoris prades po truputi augti.

O del pienelio - tikekit, kad jo turit. IR BALTAS jis is pradziu niekada nebuna, greiciau gelsvas. Tik kai i trecia para jau atsiranda pienas, jis balksvas buna.

Del vaikelio miegojimo - zadinkit, mano irgi buvo miegalius, tai padedavo tik uzpakaliuko nuplovimas po vesesniu vandeniu (beje, taip akusere antakalnyje patare) - atrodo sadistiskai, bet juk vaikutis turi valgyti smile.gif Beje, tokiam mazuteliui dar labai nedaug reikia, tai ir nesistebekit, kad greit uzmiega bevalgydamas ar kad uzsimerkes valgo.

Kantrybes, meiles ir ramybes - ir jums abiems

pasiseks viskas puikiai 4u.gif

Aciu uz padrasinima
Atsakyti
nkreiki, ilsekites 4u.gif 4u.gif 4u.gif Viskas bus gerai, jums labai svarbu pirmas paras nebuti pervargusiai ir stresuotai, kad veliau daug daug pienelio butu!!!

Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nkreiki @ 2010 09 16, 21:22)
Labai reikia patarimo, antra para gulim po gimdymo,vaikelis gime 4570 svorio siandien ryte svere jau tik 4130 bijau kad rytoj dar  maziau nebutu,labai miegantis tad stengiuosi kuo dazniau maitint,bet paspaudus bega toks permatomas kaip vandenelis priespienis,tikrai nesuprantu ar jid jo prigeria nes nei matosi nei jauciu,sysiu labai mazai tepadaro, ka man daryti kaip suprasri ar uztenka,ir valgo visad uzsimerkes kaip miegodamas gal ten niekas nebega o jis tik raminasi,dar drauges paklausiau kuri maitino 2 metus kaip tu keliu dienu pienas atrodo tai pas ja baltas buvo ir vaikas aktyviai zysdavo kad net per zandus varvejo ir daug slapindavosi,o maniskis permatomas tai ji sako kad pieno neturiu ir kad jis nieko neprivalgo.labai noriu maitint ir kad nebutu taip kad valgo ilgiausiai o po keliu minuciu vel praso ir taip visa diena nakti ir svorio nieko nepriaugs.ka galetumet patart Aciu

Jie gimdėte VGN-(bent anksčiau turėjo statusą) palankios naujagimiam ligononės.
t.y. turėtų padėt žindymo klausimais, bet realybė gali būt ir kitokia.
Natūrali, kad svoris pirmom parom krenta. Tikėtina ir svarstyklių ar mediko paklaida gimdykloje sveriant. 10% daugoka,
(man neramu) sekit kiek svers ryt.
Per 14 d. turėtų priaugti gimimo svorį. Dar per dvi savaites ~250g
Priešpienio daug ir nebūna - lašeliai, bet jie laaabai maistingi.
Reiktų daugiau info:
Gimdėt be skatinamųjų? Cp? Komplikacijų nebuvo? Placenta visa?
Ar jaučiate maitinimo metu susitraukinėjančią gimdą?
Ar pagausėja liochijų išsiskyrimas po žindymo?

Vaikas:
nuolat ritmiškai žinda ir rija su trumpomis pauzelėmis;
girdimas rijimas;
atpaliduoti kumščiai ir rankos;
šlapia burna;
patenkintas po maitinimo.
ŽADINTI bent kas 3val. Žadinti- BŪTINA.
Ar neskauda spenelių? Ar gerai paduodi? Ar teisingai apžioja vaikas? Kokia žindymo patirtis su pirmuoju vaiku?
Konsultuokis su mama-mamai http://www.pradzia.org/node/427
čia rasi apie pirmą savaitę: http://www.pradzia.o...aite-su-kudikiu
Dar į až parašysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nkreiki @ 2010 09 16, 21:22)

pienelis tikrai baltas nebuna, pas kai kurias net oranzinis buna, ir pacio pieno kai jau jis bus is pradziu begs kaip vandenelis beveik o vaikiukui pazindus tik baltas bus(riebesnis).

Naudingai Košė-Malošė parase praitam lape, skranduko tūris 1mėn.- 30ml 2mėn.- 60ml 2,5mėn.- 75ml, tai jus isivaziduokit kiiek mazai reikia keliu dieneliu vaikiukui jei menesio laiko vaiko skrandukas tik 30ml!!!

maniske jei irgi miegodama valgydavo tai as jai taip svelniai svelniai zaduka vis pakrutindavau patampydavau, ir ji vel pradedavo zysti ir taip ilgokai darydavau:))

tik negalvokit apie pieneli, kuo maziau galvosit tuo geriau pasitikekit savim i savo leliuku!!!!! nesiokit daug leliuka ant ranku laikykit prie save priglaudus ir viskas bus gerai:)))
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 09 15, 19:58)

Dar, skranduko tūris 1mėn.- 30ml 2mėn.- 60ml 2,5mėn.- 75ml
Sėkmingų bandymų ir lengvų paskaitų  4u.gif

Gal galima cia truputi placiau? jei 1 men vaiko sk t 30 ml tai kaip jam sumaitina 120ml? Cia draugei taip sake gydytojai, nes vaikelis gime 4350g ,tai sake didelis jam daugiau reikia g.gif duoda misinuka, nes zindyt neisejo unsure.gif ne be tu paciu gyd pagalbos...Cia man idomu, jjei po tiek duosi kudikiui ar nelaukia tada nutukimas ir jei vaikas neramus po 50 ml ka tai galetu reiksti?
Cia gal ne i tema prie zindymo, bet patirtie su misinukais visai neturiu, o kur paklausti nezinau ax.gif
Papildyta:
Nkreiki dziaukis ,kad zindai ir viskas bus gerai, isiklausyk i save, o tas permatomas skystis, manau tik reiskia, kad tau jau pienukas, o ne priespienis bega 4u.gif tikrai viskas bus gerai, o patarimu tau jau pilnai prirase 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos. Mano mazylei jau greitai trys menesiai. Nuo liepos menesio kaip pradejo valgyt visa diena, taip ir toliau valgo. Na dabar padaro pertraukeles bent po 15 min (ir taip visa diena, vaikas diena visiskai nemiega). Netorime Jokio rezimo.. Ar tai yra normalu?

Pieno turiu pakankamai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxevuxx: 17 rugsėjo 2010 - 16:49
QUOTE(xxevuxx @ 2010 09 17, 17:48)
Sveikos merginos. Mano mazylei jau greitai trys menesiai. Nuo liepos menesio kaip pradejo valgyt visa diena, taip ir toliau valgo. Na dabar padaro pertraukeles bent po 15 min (ir taip visa diena, vaikas diena visiskai nemiega). Netorime Jokio rezimo.. Ar tai yra normalu?

Pieno turiu pakankamai

Nu normalu, o kodel neturetu buti, g.gif jei visa kita gerai, jai matyt augimo suolis, uzsitikrina daugiau pienuko ateiciai. Del miego val svarbu bendras miego skaicius per para kiek zinau 4u.gif
Atsakyti
Pradėjote apie nutraukimus, norėjau ir aš paklausti. Man reikėtų pritraukti pieno vienam kartui, bet nelabai suprantu, kokia logika reikėtų vadovautis. Maniškis kartais valgo kas dvi valandos ir naktį, maitinu iš vienos krūties. Po maitinimo iš tos pačios pora lašų teišspaudžiu, o jeigu nutrauksiu nuo kitos - tai ar spės pasigaminti pieno kitam maitinimui?
Dar vienas klausimas - maniškis bečiulpdamas krūtį užsnūsta, pažadintas vėl nori čiulpti, bet jeigu čiulpia ilgiau nei dvidešimt minučių, po to atpila ir nemažai. O jei čiulpia trumpiau - jokių atpylimų, arba labai nedaug. Visur patariama maitinti tiek kiek nori, bet jeigu jis daug atpila, jam matyt į skrandį tiek pieno netelpa. Ar vis tiek verta leisti jam tiek žįsti?
Ir man irgi įdomu, nuo kada kūdikiai pradeda rečiau žįsti? Nes kol kas pas mus kas dvi arba pusantros su retom išimtim. Labai sunku, kai negali kažkur išeiti, net ir pasivaikščioti ilgiau neišeinam. Orai jau vėsta, lauke nelabai bepamaitinsi.

P.S. Labai ačiū mamoms čia kiek anksčiau mane palaikiusioms, kai skundžiausi su skausmingais speneliais. Viskas tikrai gerėja, dar neidealiai sekasi, bet tikrai nepalyginamai geriau smile.gif Įdomu, kaip kitoms su ta pačia bėda sekasi? Wwawwa?
Atsakyti
QUOTE(sskiedra @ 2010 09 18, 12:08)
Pradėjote apie nutraukimus, norėjau ir aš paklausti. Man reikėtų pritraukti pieno vienam kartui, bet nelabai suprantu, kokia logika reikėtų vadovautis. Maniškis kartais valgo kas dvi valandos ir naktį, maitinu iš vienos krūties. Po maitinimo iš tos pačios pora lašų teišspaudžiu, o jeigu nutrauksiu nuo kitos - tai ar spės pasigaminti pieno kitam maitinimui?
Dar vienas klausimas - maniškis bečiulpdamas krūtį užsnūsta, pažadintas vėl nori čiulpti, bet jeigu čiulpia ilgiau nei dvidešimt minučių, po to atpila ir nemažai. O jei čiulpia trumpiau - jokių atpylimų, arba labai nedaug. Visur patariama maitinti tiek kiek nori, bet jeigu jis daug atpila, jam matyt į skrandį tiek pieno netelpa. Ar vis tiek verta leisti jam tiek žįsti?
Ir man irgi įdomu, nuo kada kūdikiai pradeda rečiau žįsti? Nes kol kas pas mus kas dvi arba pusantros su retom išimtim. Labai sunku, kai negali kažkur išeiti, net ir pasivaikščioti ilgiau neišeinam. Orai jau vėsta, lauke nelabai bepamaitinsi.

P.S. Labai ačiū mamoms čia kiek anksčiau mane palaikiusioms, kai skundžiausi su skausmingais speneliais. Viskas tikrai gerėja, dar neidealiai sekasi, bet tikrai nepalyginamai geriau smile.gif Įdomu, kaip kitoms su ta pačia bėda sekasi? Wwawwa?

Maniškis nuo pat gimimo irgi toks pats apžoriukas, bet aš jau susitaikiau, ir mudu sėkmingai maitinamės kas valandą (geriausiu atveju kas porą - naktį). Na jam vaikui matyt taip reikia. Na kaip nors tą pusmetį iki košių tikimės ištempti. Paskui gal bus sotesnis. Aš irgi niekur negaliu išeiti, nes neturiu ką nusitraukti (juk pastoviai mažius kybo ant (.)(.) biggrin.gif Tik džiaugiuos turėdama pienuko ir galėdama pati maitinti. Juk su kiekviena diena mūsų mažyliai auga, džiaukimės tomis artumo valandėlėmis wub.gif
Papildyta:
QUOTE(xxevuxx @ 2010 09 17, 17:48)

Pieno turiu pakankamai

Mes irgi dienom miegam tik po pusvalanduką. Nors lauke išmiega ilgiau (apie porą valandų). Bijau kaip bus kai orai atvės ir negalėsim taip dažnai išeiti laukan. Nors šiandien kad ir kaip pylė lietus vis tik išėjom - ant vežimo apsaugą nuo lietaus, pati su skėčiu - ir pirmyn į trasą. O ką daryt, kad namie nemiega visai? doh.gif
Atsakyti
mes lyg siol dienom jeigu namie uzmiega tai tik po pusvalandi ax.gif labai retas kada ismiega ilgiau, uztai visada migdau vezimelyje, lauke ax.gif nuo pat pradziu eidavau i kiema po pora syk per diena ir vezhiodavau, nes kitaip atsibusdavo tai vat per diena tekdavo po 6 valandas netgi prastumdyt doh.gif daba iprato miegot lauke ir nestumdomam vezhime tai kai gyvenu nuosavam name tai lengva, isstumei ir palikai laiks nuo laiko patikrini blush2.gif

del to nutraukimo, manishkis irgi "kabodavo" ant papo pastoviai, apie joki nutraukima net kalbos nebudavo nes pastoviai viskas isvalgytas o nuo minkstutes kruties labai nedaug iseidavo pritraukt, taip kad as rezervo shaldymo kameroj niekada nebuvau prikaupus ax.gif daba jeigu netycia pramiega nakti maitinimus pvz kokiu kelis tai atsikeliu kaip pamela anderson tai viena kruti nutraukiu is kitos pamaitinu tai nebent tokiu atveju viena kita induka turiu uzsitavorinusi biggrin.gif
Atsakyti
Gal palengvintų mobilumą vaikjuostė, slingas ar mei-taj?!
Vaikutis prie mamos, galima maitinti bet kada, nesimato, patogu (gal ir ne visoms pasiteisina, nes rezultato norisi iš karto, o susigyventi ir apsiprasti reik šiek tiek laiko, kantrybės ir pasitikėjimo) ir galima keliauti. Ne tik mamos nešioja, tėčiai- taip pat mirksiukas.gif
Čia rasit daugiau: http://kenga.lt/
čia ir pasibandyt ir išsinuomuot, ir seminaruose sudalyvaut bei sužinot daugiau:
http://www.geramama.lt/
Atsakyti