Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(ugnaizole @ 2010 09 13, 10:20)
Sveikos mamytes  4u.gif . Mane uzklupo kita beda- pienelis labai intensyviai gaminasi desineje krutyje, o kaire pustuste  doh.gif . Sianakt pabudau nuo verziancio skausmo desineje krutyje  verysad.gif Kadangi krutis buvo sukietejusi nutraukiau dali pieno ir po to pazindziau mazaja. Nesuprantu, kodel pienas gaminasi praktiskai tik vienoj krutyje, nuo pat vaiko gimimo stengiaus duoti abi krutis vienodai, t.y. pakaitomis. Dabar ta kruti, kuti buvo uztvinus, dilgcioja  doh.gif  jauciu tempima nors ji ir yra pustuste  unsure.gif

pabandykit salta kompresiuka ant tos kruties po maitinimo, jei vis dar dilgcios. Man labai gerai visus padilgciojimus nuima 4u.gif Laikyti galima iki 15 min.

beje, wwawwa, kaip jus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglekuku: 14 rugsėjo 2010 - 08:57
O man dabar iškilo toks klausimėlis - kaip saugotis žindant ? blush2.gif Labai prisibijau neplanuoto nėštumo. Gydytoja sakė, jog jei maitini ne rečiau kaip kas keturias valandas - galimybė pastoti labai menka. Tačiau man vis tiek neramu, nors mano mažius žinda vos ne kas valandą. Pasidalinkit, mamytės, savo praktika. 4u.gif
Atsakyti
Sija8, - Žindančios motinos turi mažiau galimybių pastoti, nes prolaktinas skatina ovuliaciją. Žindymo kontraceptinis poveikis būna stipresnis, kai maitinama tik motinos pienu (t.y. neprimaitinama papildomais produktais), dažnai, dieną ir naktį, ir kai tarp maitinimų intervalai neilgesni nei 4val.
Jei moteris maitina tik krūtimi, neatsinaujino menstruacijos ir kūdikis jaunesnis nei 6 mėnesių amžiaus, galimybė nelauktai pastoti yra tik 1-2%.
Atsakyti
QUOTE(IsaDora* @ 2010 09 14, 13:27)
Sija8, - Žindančios motinos turi mažiau galimybių pastoti, nes prolaktinas skatina ovuliaciją. Žindymo kontraceptinis poveikis būna stipresnis, kai maitinama tik motinos pienu (t.y. neprimaitinama papildomais produktais), dažnai, dieną ir naktį, ir kai tarp maitinimų intervalai neilgesni nei 4val.
Jei moteris maitina tik krūtimi, neatsinaujino menstruacijos ir kūdikis jaunesnis nei 6 mėnesių amžiaus, galimybė nelauktai pastoti yra tik 1-2%.

Oi,ačiū IsaDora už tokį išsamų atsakymą. 4u.gif Na, atrodo aš ir patenku į tą kategoriją (maitinu tik MP, gan dažnai, naktį taip pat). Tai dar galiu nesirūpinti kontrcepcija. rolleyes.gif
Atsakyti
Dėl pastojimo papildysiu:
Iki PUSMEČIO 98% tikimybė nepastoti jeigu:
NEDUODAMAS ČIULPTUKAS
ŽINDOMA NE REČIAU 3 (ar 4?) val.+ MAITINAMA NAKTIM
NEDUODAMI JOKIE PAPILDOMI SKYSČIAI
Jei bent vienas iš išvardintų trijų punktų eliminuojamas- tikimybė pastoti sparčiai didėja mirksiukas.gif Taip pat po pusmečio, pradėjus primaitinimą mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 14 rugsėjo 2010 - 12:43
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 09 14, 12:39)
Dėl pastojimo papildysiu:
NEDUODAMAS ČIULPTUKAS
ŽINDOMA NE REČIAU 3 (ar 4?) val.+ MAITINAMA NAKTIM
NEDUODAMI JOKIE PAPILDOMI SKYSČIAI
Jei bent vienas iš išvardintų trijų punktų eliminuojamas- tikimybė pastoti sparčiai didėja  mirksiukas.gif Taip pat po pusmečio, pradėjus primaitinimą  mirksiukas.gif

ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 09 14, 13:39)

žinot, per paskaitas mano dėstytojai (visi medikai) patys juokiasi iš kur tokie procentai g.gif faktiškai šis būdas saugotis yra labai nepatikimas g.gif aš nebandžaiu, asmeniškai komentuoti negaliu 4u.gif

help.gif
turiu klausimėlį...išeinu ilgam į paskaitas, vakar gana intensyviai nusitraukinėjau pieną pientraukiu...nutraukinėjau per tris kartus po 60/90 ml rolleyes.gif šiandien vienos krūties išorinėje (prie pažasties) pusėje, jaučiu sukietėjima, ne guzelį, bet tarsi tos išilginės pienoi liaukos būtų tokios kietos, skausminga, bet galima kentėt verysad.gif ką dabar daryt? duodu mažajam traukti, bet nelaimė, nes ta krūtis yra jo nemėgstamoji unsure.gif kažkodėl kairę mėgsta labiau g.gif ryt pieno reikės vėl nusitraukti, vėl išeinu į paskaitas...
bijau uždegimo, nes su pirmu vaiku turėjau ir mastitą, ir infekcijas, alpimus ir pan...
ką dabar daryt? g.gif
dėkoju už patarimą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stiklo karoliukai: 14 rugsėjo 2010 - 18:32
Prazervatyvai apsaugo 95%
100%- susilaikymas 4u.gif
Atsakyti
Antra kart pastojau maitindama, vaikeliui tada buvo 1,2metu, po 2 menesiu po pirmu atsinaujinusiu menesiu ax.gif Siaip kaip uzsakyta tarp vaiku lygiai 2 metai skirtumas biggrin.gif Manau, organizmas tikrai jaucia, kada gali vel priimti nauja gyvybe, jei viskas vyksta naturaliai 4u.gif
Atsakyti
Kam įdomu, finalinis vienos mamytės pasisakymas blush2.gif Aš manau, kad geriau tokioms negimdyti doh.gif

QUOTE(skristi @ 2010 09 13, 14:01)
tai krutys turbut skirtos tik vyrui pasidziaugt ir silikonui ideti g.gif O as tundra, ir nesupratau sito doh.gif
*

tavo nuomone tai krutys skirtos vaikui 'ciulpti' doh.gif , ir tik kazin ar paskuj tas vyras gali tokiomis pasidziaugt, nes ner ten is ko dziaugtis... lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Ksesanko @ 2010 09 14, 14:57)
Net nezinojau, kad yra tokiu moteru, kurioms nesinoretu maitinti savo vaikelio ir kurios galvotu, kad kazkoks guminis buteliukas ir pieno misinukas atstoja mamos krutine smile.gif Jus tikriausiai pati ir negimdete, nes "ne viduramziai" ir galima cezari pasidaryti smile.gif Isrado pieno misinuka garsusis ponas Nestle smile.gif bet Pieno misinukas ir buteliukas buvo israsti ne tam, kad pakeisti krutine, o tiems vargseliams naslaiciams, kad jie nemirtu, nes neteko mamos! Gaila man jusu vaikelio, nes nepajaus mamos silumos ir artumo....
*

oj tik nereikia cia tu mociuciu pasaku biggrin.gif

Papildyta:
ir apskritai gyvenime yra daugiau tikslu ir kitokiu dalyku, o ne vien tik vaikas ir krutis. Dideliai dauguma is cia esanciu tai turbut atvirksciai smile.gif tad ir sedekite namuose apsikabinusios vaika su krutim, sedekit metus-du, auginkit kilogramus ir celiulita o galiausiai skirkites su vyru, nes tik toks piesiasi paveikslas paskaicius pasisakymus jusu doh.gif
peace 4u.gif
Atsakyti
jau kai reze ant galo tai reze ir dar nori ji taikos? doh.gif
fyfos tik taip gali shneket, o kokios tos fyfos buna mes puikiai zhinom biggrin.gif
Atsakyti
joa doh.gif mamos nepasirinksi doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti