Įkraunama...
Įkraunama...

Gydomės ekologiškai

QUOTE(ingridukas @ 2010 12 07, 19:34)

Pavasarine,ar jus darot namini jogurta pagal si recepta?
  1l pieno ir 125g naturalaus jogurto
4u.gif

Darau pagal si recepta, tiksliau jo taisykles. Bet jeigu klausiat proporciju, tai as ju nesilaikau smile.gif visada gaunasi puikiai thumbup.gif pradzioj darydavau pagal si recepta litras pieno ir mazas indelis jogurto: 125 g. Bet kadangi musu seimai litro mazai doh.gif tai darau maziausiai 2 litrus kas 2 dienos ax.gif Tiesiog i 2 litrus pieno dedu viena indeli jogurto. veliau pasilieku apie 4 saukstus jau savos gamybos jogurto ir dedu tik ji ir t.t. T.y. daugiau jogurtuko nebeperku ir proporciju nebesilaikau, kartais ir i 3 litrus supilu puse stiklines jogurto ir gerai surugsta. Visa esme manau yra temperaturu islaikyme. t.y. nesudeti i per karsta ir i per salta piena. Ir pastatyti siltai maziausiai 5-6 valandoms. Recepte raso 6-8 val. Velgi laiko islaikymas irgi svarbus, jei per anksti gali buti nepilnai suruges,jei per velai... nieko neatsitinka biggrin.gif tik parugsteja, na kai kas sakytu praruges jau gaunasi. bet karta palikau 12 val. doh.gif ir nieko, visai skanus buvo thumbup.gif Nes viskas priklauso nuo kambario temperaturos, ten kur ji paliekate rugti.
Beje, karta buvau sudejusi ir i per salta piena, tai gavosi rugpienis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Obuoliausia @ 2010 12 07, 18:35)
Pamėginkit homeopatinę Arnica 30. Kasdien po 5 ž., jeigu pakyla - max. dozė 9 ž.
Padėjo pakoreguoti spaudimą žmogui, kur net stimuliatorių norėjo dėti.

Bet geriau nueit pas homeopata, kuris skirs gydyma tikslingai. As irgi vartojau homeopatinius irgi kazkiek padejo, bet arnicos man neskyre, matyt kiekvienam kitaip.
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2010 12 08, 20:12)
Darau pagal si recepta, tiksliau jo taisykles.

o jums jogurtas tirštas gaunasi? Nežinau, ką aš darau ne taip, gal temperatūros neatitaikau, bet man skystokas gaunasi.. rolleyes.gif
Atsakyti
Kinijos medicinoje gvazdikėliu varydavo kirmėles, gydydavo grybelines infekcijas, išvaržą....
http://jogosmityba.w...is-gvazdikelis/

....ypač efektyviai padeda išvaryti iš žarnyno kirmėles (Penktoji diena)
http://www.medicinav...o-receptai.html

Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2010 12 08, 20:12)
Darau pagal si recepta, tiksliau jo taisykles.

dariau ir as jau du kartus.Recepte buvo parasyta,kad pieno temperatura geriausiai 40-45laipsniai.(kai reikia jogurta supilt)ikisus pirsta turi neskubedama suskaiciuot iki 15,jei pirstas nesvyla,vadinasi temp tinkama.Taip ir dariau.Bet man nesigavo kaip grazi vientisa jogurto mase.Gavosi tokiais smulkiais gabaliukais,kaip rugpienis,bet skonis naturalaus jogurto.Siaip man skanu buvo,bet norisi vientisumo.Galvoju,gal as per siltai ji laikiau g.gif uzdengiau dviem adijalais ir pastaciau ant silto radiatoriaus. g.gif

Gal kas zinote kas padedu nuo sinusito apart inhaliaciju,lasu,juros vandens?Paminetieji-nepadeda,jau dvi savaites kankinuosi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2010 12 09, 10:24)
Gal kas zinote kas padedu nuo sinusito apart inhaliaciju,lasu,juros vandens?Paminetieji-nepadeda,jau dvi savaites kankinuosi verysad.gif

Paskaitykit temą Sinusitas,gal ką naudingo rasite.Mano išgijimo istorija 36 psl.
Sėkmės 4u.gif
http://www.supermama...?...8131&st=420
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 12 08, 23:16)
o jums jogurtas tirštas gaunasi? Nežinau, ką aš darau ne taip, gal temperatūros neatitaikau, bet man skystokas gaunasi..  rolleyes.gif

Taip man visada tirstas gaunasi. Vaikams patinka skystas tai plaku saldytas atitirpintas uogas su cukrumi ir ipilu jogurto gaunasi tikras Actimelis biggrin.gif
Mano nuomone skystas gaunasi nes nepakankamai surugsta, tiesiog per saltai arba per trumpai palaikot. Jogurtuka pilkit tik pastovejusi kambario temperaturoj, ne tiesiai isimta is saldytuvo.

QUOTE(ingridukas @ 2010 12 09, 12:24)
dariau ir as jau du kartus.Recepte buvo parasyta,kad pieno temperatura geriausiai 40-45laipsniai.(kai reikia jogurta supilt)ikisus pirsta turi neskubedama suskaiciuot iki 15,jei pirstas nesvyla,vadinasi temp tinkama.Taip ir dariau.Bet man nesigavo kaip grazi vientisa jogurto mase.Gavosi tokiais smulkiais gabaliukais,kaip rugpienis,bet skonis naturalaus jogurto.Siaip man skanu buvo,bet norisi vientisumo.Galvoju,gal as per siltai ji laikiau g.gif uzdengiau dviem adijalais ir pastaciau ant silto radiatoriaus. g.gif

Ne, nemanau kad per siltai. Tiesiog kai imaisot maza jogurtuka, tai pilkit ne tiesiai i piena, o puodely ta jogurtuka isplakit su tuo paciu siltu 40-45 laipsniu pienu . Ir tik tada supilkit i visa piena , istisai maisant. Tuomet neturetu gautis gumuliuku. Ir dar...pries dedant i saldytuva nepamirskit ismaisyti. Ir jogurta dekit tik kambario temperaturos, ne tiesiai is saldytuvo isimta.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2010 12 08, 15:57)
Ar pelynas tinka zarnynui gydyti? Kolitas, kirmeles. Kirmeles tikiuosi sunaikinau, bet kas ten zino kaip is tiesu yra.

Prie rusiškų preparatų turguje (bent Kaune) pardavinėja "Troičatka", jos sudėtyje pelynas, bitkrėslė ir dar kažkas

http://www.evalar.ru...ducts/?id_4=198

Dar gausybė homeopatinių variantų: Arthemisia, cina, teucrium ir pan. Kauno Rotušės a. gamina Cina kompleksą būtent šiam reikalui.

QUOTE(skruzdeda @ 2010 12 08, 20:57)
Bet geriau nueit pas homeopata, kuris skirs gydyma tikslingai. As irgi vartojau homeopatinius irgi kazkiek padejo, bet arnicos man neskyre, matyt kiekvienam kitaip.

Sutinku 100 proc. 4u.gif
Šitą variantą radau homeopatijos forume, buvo kaip paskutinė priemonė (pas homeopatą aš tų žmonių, kuriems duodu Arniką, nenutempsiu - visų pirma, nevažiuos, vieno jų būklė buvo pakankamai sudėtinga).
Arnica iš esmės yra "neaštri" žolė, suaktyvinanti kraujotaką ir pritaikoma ne vien tik šitu atveju (namų vaistinėlėje būtinas vaistas).
Ji suveikia pakankamai staigiai (per 10-15 min.) ir po kelių dozių spaudimas susinormalizuoja (aišku, reikia pašalinti ir stresines priežastis).
Per kelis mėnesius vien tik jos dėka žmogui pavyko išvengti stimuliatoriaus (o vartojant cheminius per pusę metų progreso visiškai nebuvo).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Obuoliausia: 09 gruodžio 2010 - 19:40
Ką galėtumėte patarti nuo dermatito (gal net žvynelinės g.gif )? Vyrui ant kojos buvo maža dėmelė, bet jis taip kasosi, kad jam plinta ji.. Perskaičiau temą, tai berods Amadeja minėjo nimbamedžio aliejų..Ar kas bandė? Gal dar ką nors žinot? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimukeA @ 2010 12 10, 12:40)
Ką galėtumėte patarti nuo dermatito (gal net žvynelinės  g.gif )? Vyrui ant kojos buvo maža dėmelė, bet jis taip kasosi, kad jam plinta ji.. Perskaičiau temą, tai berods Amadeja minėjo nimbamedžio aliejų..Ar kas bandė? Gal dar ką nors žinot?  4u.gif

mums labai padėjo kokosų sviestas. Konkrečiai nuo žvynelinės.
Atsakyti
QUOTE(Obuoliausia @ 2010 12 09, 20:39)
Arnica iš esmės yra "neaštri" žolė, suaktyvinanti kraujotaką ir pritaikoma ne vien tik šitu atveju (namų vaistinėlėje būtinas vaistas).
Ji suveikia pakankamai staigiai (per 10-15 min.) ir po kelių dozių spaudimas susinormalizuoja (aišku, reikia pašalinti ir stresines priežastis).

O ka dar patartumet tureti namu vaistineleje?
Atsakyti
Man yra egzema ant kojos, ji nepagydoma tik apgydoma, rudeni, ziema ir pavasari yra paumejimas, tai labai niezti ir oda sudirgusi. As naudoju taukmedzio alieju, rezultatas tikrai neblogas (labai daug priemoniu esu isbandziusi). Dar galima ilasinti kelis lasiukus levandu eterinio aliejaus. Savo mazam vaikui naudoju ta pati.

QUOTE(mylimukeA @ 2010 12 10, 13:40)
Ką galėtumėte patarti nuo dermatito (gal net žvynelinės  g.gif )? Vyrui ant kojos buvo maža dėmelė, bet jis taip kasosi, kad jam plinta ji.. Perskaičiau temą, tai berods Amadeja minėjo nimbamedžio aliejų..Ar kas bandė? Gal dar ką nors žinot?  4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Cefeidė @ 2010 12 11, 21:33)
mums labai padėjo kokosų sviestas. Konkrečiai nuo žvynelinės.

Kas liecia kokosa, tai reikia buti labai atsargiems, nes kokosas labai alergizuoja. Pirmiausia reikia pasitikrinti ar jis jums tinka. Savo vaikui istepiui rankutes tai per diena tokia alergija gavosis, kad net verkti norejosi.
Atsakyti