Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai (27 tema)

QUOTE(Sigtuna @ 2010 09 14, 10:35)
Sveiko merginos 4u.gif

Perskaiciau ne viena jusu tema ir noreciau prisijungti, jei tik uzsidesiu breketus.

Sveika, as irgi ne del grozio ar kreivumo "kankinuosi". Aisku, mano i prieki atsikise virsutiniai dantys grozio neprideda,bet gyvent irgi netrukde iki 33 m. Tada prasidejo zandikaulio sanario skausmai (traskesys, kabinimasis, neissiziojimas, skausmas kramtant) . Diagnoze- negriztamas zandikaulio sanario isnirimas, artroze. Ja itakojo: labai prastas sakandis + dantu griezimas ir +, aisku, sanariai, mano silpnoji vieta.

Sunku tau ka ir patarti. Kol neskauda, tikrai nesinori mesti pinigu i bala. Jei prades skaudeti - geriau anksciau pradet gydyma negu veliau. Bet problema ta, kad niekas tau ir nepasakys : peraugs tas traskesys i kokia nors patologija ar ne. Kiekvieno zmogaus organizmas skirtingas. Mano giminej yra zmoniu, kuriu dantys atsikise i prieki, kaip mano (tiksliau, turbut, reiktu sakyti - mano kaip ju lotuliukas.gif ), tetis griezia dantis naktimis visa gyvenima, bet pas juos problemu su zandikaulio sanariais ar ju skausmais niekada nebuvo....
Atsakyti
Sveiko merginos rolleyes.gif

Na bet ir tempas jūsų.. Prasidėjo mokslai, visai nebeturėjau laiko užsukt pas jus, tai dabar jau turbūt nėr vilčių pasivyt ir susigaudyt kas kaip biggrin.gif blush2.gif
Tai va. Buvau vakar pirmojoj savo konsultacijoj Klaipėdos ortodontijos centre pas J. Liatukienę. Išties nuostabi ortodontė... Man kadangi toloka važinėtis iš Skuodo raj.,tai pasiūlė patį geriausią planą ir viską kuo greičiau nori sutvarkyt man biggrin.gif išaiškino idealiai, derina viską, kad kuo mažiau važinėt reikėtų ir kuo mažiau dienų paaukot ax.gif Prognozės šiaip ne itin geros schmoll.gif Rauti 4 sveikus dantis (ketvirtus viršuj ir ketvirtus apčioj). Šiaip kaip man išaiškino, sąkandis geras, tik siauras žandikaulis, todėl dantukai susigrūdę taip. Tai šią savaitę eisiu pirmus du rauti, o kitą sąvaitę - kitus(taip patarė, kad turėčiau su kuo kramtyt dar biggrin.gif ). Tada 4 savaitės užgijimui. spalio 28d važiuoju, sudeda gumeles ir po 2 valandų deda breketus.
Laukiu nesulaukiu, tik dantų rovimo bijau šiektiek... Dantistai visad buvo mano nemėgiamiausi žmonės (nors be dantų kreivumo problemų kitokių su jais nesu turėjus...) Tai vat noriu iškart nusiteikti: ar labai skaudės? blush2.gif ir ar reikėtų pasirūpinti kokiais vaistukais nuo skausmo?
Atsakyti
QUOTE(jaunairdarnemama @ 2010 09 14, 18:58)
Sveika mergaites  4u.gif
Kiek cia idomiu dalyku radau smile.gif
Gal galite ka nors pasakyti apie gydytoja Egle Urbutiene? Visa diena ieskojau kompromato, bet nieko neradau smile.gif Gal kas jau buvo apsilanke pas ja?

Bet ji tik odontologe g.gif http://www.euklinika...x.php/gydytojai Galvojau cia nueiti pas Alicija Viduto.

QUOTE(ajaja @ 2010 09 14, 19:39)
o as tai breketu tikrai buciau nesidejus jei nebutu didelio komplekso ir labai labai kreivu dantu. nes vistiek ir pinigu daug kainuoja, o be to dantukai nebe tokie tvirti savo vietose kai yra pastumdomi. ir po breketu dar daug metu reikia tu vieluciu/ ploksteliu.... manau jei pas zmogu mazas kreivumas kuris netrukdo sypsotis, tai neverta breketu detis  blush2.gif
siaip negalvokit, kad as pries breketus, gi pati juos nesioju ir kasdien dziaugiuosi, kad jie tokie yra, kad pagrazino mano sypsena  smile.gif  taciau vistik yra tam tikro lygio invazija i naturalia organizmo busena  blush2.gif

Tai va, cia irgi man kliutis smile.gif Nes del negaluojancios sirdies ir infekciju rizikos kaskart turiu gerti antibiotikus. Tai kas 6 savaites einant paverzti tureciau gerti. Ir siaip rizika, jei pati su kokiom vielom zandus nubrozdinsiu.

Dar siaip turiu kvaila iproti kvepuoti per burna. Issioperavau nosi, bet problemu liko, tai nezinau, ar kvepuoju del problemu ar cia iprotis smile.gif O tai irgi kenkia, nes paskaiciau, kad zandai spaudzia zandikauli ir jis siaureja. Pati kalta doh.gif smile.gif

Zinokit, mano nuomone kol kas keiciasi kas 5 valandas tongue.gif blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Waddiwasi @ 2010 09 15, 09:00)
Tai vat noriu iškart nusiteikti: ar labai skaudės? blush2.gif ir ar reikėtų pasirūpinti kokiais vaistukais nuo skausmo?

O kam čia tais vaistais rūpintis, šiais laikais vaistinių pilna ir dirba ilgai, jei skaudės, nusipirksi tongue.gif
Atsakyti
Na, aš kadangi kaime gyvenu, tai jei pradės skaudėti turėsiu kentėt iki kitos dienos kol galėsiu nuvažiuot nusipirkt g.gif Artimiausia vaistinė už 18km biggrin.gif
O šiaip kam traukė labai skaudėjo? Bijau aš to kraujo ir skausmo blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes,

greitai ir as jungsiuosi i breketuotuju buri. Pirmadieni buvau konsultacijoje pas Eugenija Bucinskiene "Dantu harmonijoje". Mano kreivi priekiniai apatiniai dantukai, o virsuje buvo krevivai isdyges iltinis, kuri pries kokius 4-5 metus isprasiau, kad israutu (tada galvojau, kad breketu niekada gyvenime neisdrisiu nesioti). Todel mano virsutiniai dantukai visiskai nuo centro nuvaziave. Ji sake, kad su breketais viska galima sutvarkyti, tik dar neaisku, reiks kazkiek dantu rauti, apsieisim be to iltinio ir pan. Tai vakar pasidariau panoramine ir dar ten kazkokia galvos nuotrauka ir siandien daktare jau nueme mano dantuku antspaudus. Tai ateinanti pirmadieni jau aptarsime visa gydymo plana. Siaip galvoju apacioje detis paprastus metalinius breketukus, o virsuje galvoju apie vidinius (nes dirbu mados srityje, kur tenka daug bendrauti su zmonemis, tai galvoju kad labai nekompleksuociau, nors ant kitu zmoniu man breketukai labai grazu). Norejau pasiteirauti, ar kuri nesiojate vidinius breketukus? Kokie pagrindiniai sunkumai su jais? Ka siaip apie juos esate girdejusios?
Atsakyti
QUOTE(Waddiwasi @ 2010 09 15, 10:12)
Na, aš kadangi kaime gyvenu, tai jei pradės skaudėti turėsiu kentėt iki kitos dienos kol galėsiu nuvažiuot nusipirkt g.gif Artimiausia vaistinė už 18km biggrin.gif
O šiaip kam traukė labai skaudėjo? Bijau aš to kraujo ir skausmo blush2.gif

Tai nusipirk kokio ibumetino smile.gif jei nereikės išrovus, gal reikės susidėjus breketus smile.gif
Atsakyti
Oj mane jau tiek visi prigąsdino su tuo dantų rovimu, kad man atrodo išrovus dantis reikia stiprių nuskausminamųjų + migdomųjų, kad nieko nejausčiau biggrin.gif hihihi.gif
Bet turbūt perdaug nerimauju aš čia. eit, greičiau išsitraukt ir galvos neskaudint biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Indrula @ 2010 09 15, 10:27)
Sveikutes,
greitai ir as jungsiuosi i breketuotuju buri. Pirmadieni buvau konsultacijoje pas Eugenija Bucinskiene "Dantu harmonijoje". Mano kreivi priekiniai apatiniai dantukai, o virsuje buvo krevivai isdyges iltinis, kuri pries kokius 4-5 metus isprasiau, kad israutu (tada galvojau, kad breketu niekada gyvenime neisdrisiu nesioti). Todel mano virsutiniai dantukai visiskai nuo centro nuvaziave. Ji sake, kad su breketais viska galima sutvarkyti, tik dar neaisku, reiks kazkiek dantu rauti, apsieisim be to iltinio ir pan. Tai vakar pasidariau panoramine ir dar ten kazkokia galvos nuotrauka ir siandien daktare jau nueme mano dantuku antspaudus. Tai ateinanti pirmadieni jau aptarsime visa gydymo plana. Siaip galvoju apacioje detis paprastus metalinius breketukus, o virsuje galvoju apie vidinius (nes dirbu mados srityje, kur tenka daug bendrauti su zmonemis, tai galvoju kad labai nekompleksuociau, nors ant kitu zmoniu man breketukai labai grazu). Norejau pasiteirauti, ar kuri nesiojate vidinius breketukus? Kokie pagrindiniai sunkumai su jais? Ka siaip apie juos esate girdejusios?

sveikute smile.gif as pas sia gydytoja gydziausi smile.gif sauni gydytoja.. man ir sake su dantu rovimu ta pati,gydimo eigoje paziuresim ar reikes raut dantis smile.gif pati gydytojos paklausk smile.gif ji tikrai zino ir turi patirties su vidiniais breketais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Waddiwasi @ 2010 09 15, 11:04)
Oj mane jau tiek visi prigąsdino su tuo dantų rovimu, kad man atrodo išrovus dantis reikia stiprių nuskausminamųjų + migdomųjų, kad nieko nejausčiau biggrin.gif  hihihi.gif
Bet turbūt perdaug nerimauju aš čia. eit, greičiau išsitraukt ir galvos neskaudint biggrin.gif

Nebijokit to rovimo. Eikit pas koki chirurga ir israus be vargo. As net nescia roviausi, viena prie pat gimdyma isoperavo. Kraujas ilgai nebega, truputi maudzia. Vaistu negeriau jokiu.
Tik man veliau nepatikdavo, kad kol ta duobe uzsitrauke, tai maisto prilisdavo. Tai veliau pamaciau, kad duobe traukiasi, o maistas tai likdavo ten po kiekvieno pavalgymo, net skaudeti pradejo. Tai su svirkstu be adatos pati issiplaudavau ta skyle, o ji didele ir gili buvo, per menesi uzsitrauke tik virsus. Ir skalaudavau antiseptiniu skysciu, kuris ir maudima sumazindavo.
Atsakyti
QUOTE(Waddiwasi @ 2010 09 15, 07:00)
Sveiko merginos rolleyes.gif

Tai vat noriu iškart nusiteikti: ar labai skaudės? blush2.gif ir ar reikėtų pasirūpinti kokiais vaistukais nuo skausmo?

siaip dantuku rovimo bijoti tikrai nereikia. suleidzia nuskausminamuju ir nieko neskauda, buna tik toks nelabai malonus spaudimas ir traskejimas ir viskas. po to bent jau man dave vatos tamponeliu ir as juos mazdaug kas valanda keiciau kol nuejau miegot. o kita diena jau nebekraujavo.
bent jau man kai nuskausminamuju veikimas nustojo veikti tai labai skaudejo tai isgeriau ketanovo. bet tiek ir tereikejo. kita diena nebeskaudejo nieko.
man patare kelias dienas ta puse nieko nevalgyti, 24 valandas niekuo neskalauti, o po to kelias dienas su vandens ir druskos tirpalu
tikiuosi tau praeis viskas lengvai ir neskausmingai 4u.gif

QUOTE(Sigtuna @ 2010 09 15, 07:39)
Tai va, cia irgi man kliutis smile.gif Nes del negaluojancios sirdies ir infekciju rizikos kaskart turiu gerti antibiotikus. Tai kas 6 savaites einant paverzti tureciau gerti. Ir siaip rizika, jei pati su kokiom vielom zandus nubrozdinsiu.

Dar siaip turiu kvaila iproti kvepuoti per burna. Issioperavau nosi, bet problemu liko, tai nezinau, ar kvepuoju del problemu ar cia iprotis smile.gif O tai irgi kenkia, nes paskaiciau, kad zandai spaudzia zandikauli ir jis siaureja. Pati kalta doh.gif  smile.gif

Zinokit, mano nuomone kol kas keiciasi kas 5 valandas tongue.gif  blush2.gif

tikra moteris lotuliukas.gif
Atsakyti
Na va. Jau be vieno danties sėdžiu schmoll.gif Nejaučiu pusės apatinio žandikaulio bet toj vietoj kur dantuko neber gal kiek maust pradeda tai nemanau, kad geros prognozės biggrin.gif
Daktaras išvis nieko nesakė apie valgymą ar pan. J. Liatukienė patarė du vienoj pusėj rauti ir kitą savaitę du kitoj, mano dantistas pasakė, kad tegul ji eina šikt ir raus tik po vieną dantį biggrin.gif tai suprask kaip nori g.gif jergau,tikiuos užgis man visos tos žaizdos iki kito mėnesio pabaigos, taip nesinorėtų atidėti breketų dėjimo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Waddiwasi: 15 rugsėjo 2010 - 12:18