Aš ir pamąstau apie pensiją...Va Tėveliui liko 2 metai, Mamai -nusikels, jei padarys iki 65 dar nemažai metelių...tai kas išeina - vyrų kaime statistinis amžiaus vidurkis - 64,5, miesto - 66, bendrai - 65...man tai pikta iki pasiutimo - žmogus visą gyvenimą dorai dirba, moka mokesčius, ubagauja paskutinius dešimtmečius prieš pensiją, kad tik darbą turėtų, o pažadėtas laikas taip ir neateina..Va, a.a. mylimas uošvis mirė 72m, tai turėjo 10m pensiją.Visą amžių mokėjo mokesčius, bet ligos gydymui prieš mirtį teko maldaut gydymo ir sukišt krūvas pinigų, pirkt vaistus - šitoj vietoj man kyla krūvos klausimų - ar pas mus senesnis žmogus visai nieko vertas?? Kur jo sumokėti mokesčiai?..tarkim, tai pvz, kad gerai, kad jis galėjo ta pensiją turėt...O jei žmogus tikrai ligotesnis - pilnos kapinės mirusių 56 - 59 m. amžiaus - specialiai žiūrinėjau kapuose, tai kas išeina? Va, susineraminau, galvojau, Tėvas ligotas mano, gerai, kad ta pensija nebetoli..o tai baisu, kai žmogus vyresnis lieka tiesiogine prasme ant ledo, o valstybė jį išmaudo...
Man iki pensijos dar toli...Viskas ką darau - tai dirbu, turiu nenutrūkstamą darbo stažą..Pasvarstau apie variantus padirbt užsienyje - tarkim, Norvegijoje, kitose šalyse būtinasis darbo stažas minimaliai pensijai gauti yra 10 m. Bet ta minimali 10 m stažo pensija viršija visas maksimalios pensijos ribas, kuria gauna mano senelis, dirbęs 42 m. Manau, dar vertas dėmesio variantas, kad užsienyje pradirbtus metus oficialiai Lt jau galima užskaityt kaip darbo stažą ir pasirinkt kokios nori valstybės pensiją.
Dar variantas - moterys,

- gimdykite - už 4 pagimdytus ir dorai išaugintus vaikus gausite 1000 lito vertės valstybines pensijas..Su dabartine tvarka, pensija bus galima viena.
Dar variantas - 10 m pradirbt universitete - akademinį darbą - irgi valstybines pensijas galima gaut.
Vyrą vis raginu pagaliau susitvarkyt savo mokslinius reikalus ir pati svarstau.Aukso atsargos irgi svaru..

Man įstrigo aukso supirkėjų frazė, kad juos nustebino parduodamų auksinių dantų skaičius

- stomatologinis auksas pats vertingiausias šiaip jau, bet tai kaip turi gyvent žmogus, kad tuo užsiimtų
Turiu minčių apie NT - senatvėje pardavus gal neteks skurst labai

, o ir iki senatvės galima iš jo pajamas gaut, tarkim, variantas turint šiek tiek pinigų.
Privačių pensijų fondai manau,visai dėmėsio neverti.
Taigis, pasisakiau taip sarkastiškai - bet šita tema kitaip negalima.