Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Lietuvoje. Kiek tam reikia pinigų?

QUOTE(Violeta* @ 2010 09 24, 08:13)

Dar variantas  - moterys,  ax.gif  - gimdykite - už 4 pagimdytus ir dorai išaugintus vaikus gausite 1000 lito vertės valstybines pensijas..Su dabartine tvarka, pensija bus galima viena.

Dar variantas - 10 m pradirbt universitete - akademinį darbą - irgi valstybines pensijas galima gaut. Vyrą vis raginu pagaliau susitvarkyt savo mokslinius reikalus ir pati svarstau.

kažko bijau, kad kol ateis mum metas šitei "malonumai" bus panaikinti unsure.gif
Atsakyti
As mastau kaupti darbo staza Anglijoje, ten bet kokiu atveju visada bus geriau nei cia, ir nors man dar toli iki tos pensijos bet jau dabar matau kad stazas Lietuvoje yra niekam nereikalingas ir nieko nevertas doh.gif
Papildyta:
QUOTE(san @ 2010 09 24, 10:44)
kažko bijau, kad kol ateis mum metas šitei "malonumai" bus panaikinti unsure.gif

Mano nuomone, uzsienis ir tik uzsienis, cia butent kad viena diena gali buti taip, kita kitaip, kas be ko ir uzsienyje keiciasi istatymai, va kad ir paemus FR doh.gif bet bet kokiu atveju ten vyksta sitie reikalai ne taip drastiskai ax.gif
Papildyta:
PS. Uosviui liko keli men. iki pensijos taciau jis dreba kad neprarastu darbo (nors ir tas neoficialus) o jau i ta laika kai gaus is sodros pinigus net nededa vilciu vistiek nepragyvens, nes visa gyvenima dirbo ant minimumo doh.gif
Atsakyti
Kad dabartiniams pensininkams blogai šiaip jau ne šiuolaikinės valstybės, o ilgo sovietinio laikotarpio, kuriuo dauguma tas pensijas ir užsidirbo, padarinys.

Galvojant apie pensiją, geriausia investicija yra į vaikus čia ir dabar (netgi neatmetant galimybės, kad sulaukę pilnametystės už tai nė ačiū nepasakys, bet čia jau kitokios diskusijos tema). Mūsų vaikai priiminės sprendimus, kokias ir kaip mums pensijas mokėti, tad jų ugdymas ir šia prasme labai svarbu. Kita investicija - į savo sveikatą, kokybišką maistą, kad senatvėje kuo mažiau ligos kamuotų, kad nenumirtume iš karto 65 m. sulaukę, bet bent jau iki 100 m. pagyventume kokybiškai. biggrin.gif

Nieko gero bent kol kas nei pensijų fondai, įvairūs draudimai, nei aklas aukso pirkimas, nei indėliai bankuose. Nuskambės pesimistiškai, bet mano nuomone dabartinė maždaug 40-mečių karta su mažomis išimtimis pasmerkta mažoms pensijoms.

Dėl užsidirbimo pensijai užsienyje - irgi slidus reikalas. Argi jūs norėtumėte išmesti dabar iš savo gyvenimo 10 metų, palikti be tėvų augti savo vaikus, užsieny prarasti sveikatą ir nervus dėl miglotos galimybės, kad galbūt ateity galėsit Lietuvoj pragyventi iš užsienio pensijos. Kainų skirtumas Lietuvoj ir užsieny mažėja, viskas labai greitai keičiasi, gali būti, kad po 10 ar 20 metų ta minimali užsienyje uždirbta pensija jūsų nė kiek netenkis....
Atsakyti
As svarstau galimybe ne visa laika ten dirbti o sezonais, tad ir vaikus matyciau, beto , negali zinoti kas bus po penkiu metu- gal visiems teks isvykti doh.gif Na, o del minimalios pensijos uzsienyje, nezinau g.gif jau dabar ji siekia 82,5 svaro per sav, kada musu maksimali pensija pasieks toki lygi visai neaisku, kad viskas keiciasi sutinku, taciau lieku prie nuomones kad taip drastiskai tikrai nepasikeis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2010 09 24, 08:58)
Kad dabartiniams pensininkams blogai šiaip jau ne šiuolaikinės valstybės, o ilgo sovietinio laikotarpio, kuriuo dauguma tas pensijas ir užsidirbo, padarinys.

As gyvenu FR, sovietu cia nebuvo, bet pensiju sistema irgi visiskame sh...e. Mano ziniomis, skandinavai kiek geriau laikosi, bet siaip visoje Europoje, mano nuomone; laukia masiska pensiniu sistemu griutis. O vakaruose taip paprastai tu istatymu i neigiama puse nepakeisi. Prancuzai vien si menesi dukart ant backos lipo isreikst savo nepasitenkinima valdzios projektu prailginti pensijini amziu 2-iem metais (dabar i pensija iseinama 60 metu).
Uztat ir galvoju, kad mums jau ju turbut nebeteks paciupineti. Reikia galvoti, kaip uzsidirbti senatvei dabar, kol dar jauni ir sveiki.
Atsakyti
Gyvenimas užsienyje "tik pensijai užsidirbt" mintis negera. Nes gyveni nei čia, nei ten. Tada jau geriau susikraut visą šeimą ir emigruot ilgam laikui, su mintimis, kad jei prakusi - viską ten parduot ir vėl su visais - atgal.

Nes ten irgi ne rojus - turto kainos didesnės, o norint užsidirbt ir sutaupyt, darbo valandos neskaičiuojamos. Tad toks gyvenimas ant lagaminų/paukštelio teisėmis ....
Atsakyti
Kazkada dirbau Vokietijoje, kas menesi is atlyginimo isskaiciuodavo gal 10 proc. pensiju draudimui. tuomet buvo isaiskinta, kad ta suma, kuria sumokejau, galiu atgauti po 3 metu oficialiai isvykusi is salies vienkartinai visa, arba Vokietija moketu man pensija tiek menesiu, kiek as dirbau, bet ne amzinai smile.gif gal dabar kas nors pasikeite? g.gif
Atsakyti
Apie pensija negalvoju, galvojau anksciau biggrin.gif Ar verta galvoti apie tai, ka butinai nukels iki tiek kol vienetai isgyvens iki jos gavimo lotuliukas.gif Dabar iki 65 m. dar kiek trukus pakels iki 68, po to ziurek sulauksim 70 m. o kol man reikes gal bus dar 80-metis darbingas lotuliukas.gif

O kas liecia seimu gyvenima Lt ir kiek tam reikia pinigu, ju reikia daug kad galetum gyventi bet neegzistuoti ax.gif Gaila, bet esam viena is tu, kurioms lemta skaiciuoti kiek galim isleisti maistui, kiek reikes atiduoti uz paskola, kiek teks mokesciams ir buna, kad pramogoms tokia suma lieka, kad net i kina su vaikais nenueisi ax.gif Gyvenimas taip sakant zavus ax.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knielita: 06 spalio 2010 - 21:29
QUOTE(knielita @ 2010 10 06, 22:28)
Apie pensija negalvoju, galvojau anksciau  biggrin.gif Ar verta galvoti apie tai, ka butinai nukels iki tiek kol vienetai isgyvens iki jos gavimo  lotuliukas.gif Dabar iki 65 m. dar kiek trukus pakels iki 68, po to ziurek sulauksim 70 m. o kol man reikes gal bus dar 80-metis darbingas  lotuliukas.gif

O kas liecia seimu gyvenima Lt ir kiek tam reikia pinigu, ju reikia daug kad galetum gyventi bet neegzistuoti  ax.gif Gaila, bet esam viena is tu, kurioms lemta skaiciuoti kiek galim isleisti maistui, kiek reikes atiduoti uz paskola, kiek teks mokesciams ir buna, kad pramogoms tokia suma lieka, kad net i kina su vaikais nenueisi  ax.gif Gyvenimas taip sakant zavus  ax.gif  ax.gif

Na, mums panasiai - kelionems jau nelabai lieka doh.gif bet siaip jau del galvojimo apie pensija tai pritariu, na, kiek tu zmogau pasinaudosi tais penspinigiais, nedaug kas isgyvena ir iki 85 doh.gif
Atsakyti
QUOTE(loja5 @ 2010 10 07, 07:07)
bet siaip jau del galvojimo apie pensija tai pritariu, na, kiek tu zmogau pasinaudosi tais penspinigiais, nedaug kas isgyvena ir iki 85  doh.gif

na bet gi tuos, kuriuos sukaupi kažkokiais savais būdais (ne valdiškais), tai gali ir anksčiau pradėti imti - nesvarbu, kada oficialiai pensijinis amžius sueina... ar ne?

Atsakyti
Kodėl taip....Vyrų oficialus gyvenimo vidurkis - 65 -66 m. tai jiems pensija tikrai nelabai aktuali tampa, nors kiek pažįstu, visi pagyvenę pensijoj ir 70 gimtadienio sulaukę...

Moterys vidutiniškai gyvena iki 73, tai joms pensija tikrai aktuali gaunasi..praktiškai reikia turėt pinigų išgyvent apie 10 - 15 m savo nedarbingam laikotarpiui. Tai vienaip ar kitaip reikia galvot apie pensiją, tik kls ar galvot apie privačius fondus - manau, dabartiniams 30 -40 neapsimoka visiškai - dabar sumokami pinigai gražiai suvalgomi krizės ir infliacijos bei fondo adminstracinėms paslaugoms- tai verčiau dabar duonos nusipirkt, kol esi darbingas, jaunas ir sveikas. Valstybė vienaip ar kitaip vis tiek turės garantuot išmokas nebedarbingai gyventojų grupei - privalo ir taip bus, apie dydžius išmokų kita kalba, bet tarkim vietoj sodros bus viena ar kita sistema, vis tiek didesnis garantas gaut ką iš valstybės nei iš privačių rankų.

Šita prasme man patrauklus mokytojo darbas atrodo- žmogus dirbi užtikrintai iki pensijos ir pensijos amžiuje..Pensiją gauni ir algą...Jaunam žmogui gal tai ir neprauklu, bet tarkim, 35 - kai reikia stabilumo, saugumo, ypač kai priešpensijnio amžiaus esi - tai visai neblogai.
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2010 10 07, 07:59)
Valstybė vienaip ar kitaip vis tiek turės garantuot išmokas nebedarbingai gyventojų grupei - privalo ir taip bus, apie dydžius išmokų kita kalba, bet tarkim vietoj sodros bus viena ar kita sistema, vis tiek didesnis garantas gaut ką iš valstybės nei iš privačių rankų.

na bet aš norėčiau nors kiek padoriai gyventi, o ne egzistuoti už valdišką pensiją unsure.gif
ir jei man dabar atlieka nuo tos duonos ir kito sveiko maisto vienas kitas centas, tai norisi jį kažkur padėti saugiai. bet kur???
Atsakyti