Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Lietuvoje. Kiek tam reikia pinigų?

QUOTE(l'eau @ 2010 11 21, 10:39)
4-5 kabako kainom, parduotuvinėm - apie 10  rolleyes.gif

nu i sveikatos žmonės turi tiek išgert lotuliukas.gif
Atsakyti
sveikatos kad turi tai turi...2bambaliai sidro jau 16lt.plius kelios skardines alaus ir va gaunasi toji suma mirksiukas.gif tarkim as niekaip nesuprantu,kaip galima kiekviena diena gurksnoti alu ar ta sidra,bet pasirodo cia jau nemazai seimu tokia problema turi g.gif
manau,kad rukant didele suma pinigu paleidziama dumais...vien paskaiciavus kiek prarukoma per 20m.tai galima ir nama nusipirkti jau lotuliukas.gif
Papildyta:
[quote=aistuzka,2010 11 20, 17:48]
20 litų dienai - 4 pakeliai - 80 cigarečių. Kažką čia meluoja. Kaip tiek surūkyt? Nuo tiek vaikštant pro ausis rūktų. Tegul pypkę rūko - ir pigiau ir efektas stipresnis.

gal jus man pasakytumete,kur tokiu pigiu cigareciu gauti g.gif nes vienas pakelis 7-9lt.(suapvalinau jau) tai ir gaunasi i diena beveik po 20lt.o kita karta ir daugiau,juk ne visuomet suruko viena pakeli,buna,kad ir pusantro ar 2pakelius g.gif
mes jau labai pigiai gauname is diutifri po 6.5lt.nes parduotuvej kainuoja 8,75lt.ir taip labai jauciasi doh.gif aciu dievui,kad tik vyras ruko thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(l'eau @ 2010 11 21, 11:39)
4-5 kabako kainom, parduotuvinėm - apie 10  rolleyes.gif

as nesuprantu kur jus gyvenate,kad taip pigiai pas jus kainuoja cigaretes,sidras,alus... doh.gif ejau i parduotuve ir uzmecau aki i sidro kainas 1.5l.sidro kaina beveik 8lt.skardine alaus apie 2,5lt. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Leonsija @ 2010 11 19, 02:59)
Turint omeny, kad Lietuvoje vidutinis atlyginimas yra kazkas apie 1500 lt.  ( ar ne ?  g.gif  ), tai seimai is 4 asmenu normaliai gyventi reikia 6 000 lt. Na o LAISVAI gyventi reikia manau 10 000 lt. ( bet irgi ne pyragai, Havajose nepavyks poilsiauti kasmet, nebent Turkijoje  ax.gif )
p.s. tokiu pinigu neturime ir nemanau, kad turesime, bet tiesiog cia realiai ivertinus situacija, na o isgyventi manau, kad uztektu ir kokiu 2-3 tukstanciu, priklausomai nuo busto situacijos  ax.gif .

greiciausiai 1200lt
Atsakyti
QUOTE(malinkaja18 @ 2010 11 21, 16:28)
greiciausiai 1200lt

neperseniausiai skaiciau kad vyru 1600, moteru 1400
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidicita: 21 lapkričio 2010 - 16:50
QUOTE(vaidicita @ 2010 11 21, 18:50)

ir su tokiu atlyginimu zmogus skaitosi vidutine klase g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2010 11 21, 17:50)

Statistikoj raso, kad III ketvirtį vidutinis bruto (neatskaicius mokescius) atlyginimas LT buvo 2055 Lt. Kiek po mokesciu reiktu skaiciuot..
Papildyta:
QUOTE(kumiko @ 2010 11 21, 20:04)
ir su tokiu atlyginimu zmogus skaitosi vidutine klase g.gif

Vidutinis atlyginimas ir vidutine klase ne visada yra tapacios savokos, LT pragyventi is oficialaus vidutinio atlyginimo sudetinga, ir tas gyvenimas neatitiks viduriniosios klases standartu...
Atsakyti
Vidurinės klasės LT iš esmės nėra, t. y. nėra kritinės masės, kad apie ją būtų galima kalbėt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2010 11 21, 20:49)
Vidurinės klasės LT iš esmės nėra, t. y. nėra kritinės masės, kad apie ją būtų galima kalbėt ax.gif

Sutinku drinks_cheers.gif Tas vidurinysis sluoksnis yra, tačiau labai plonytis, kaip glaistas ant torto. Manau vidurine klase LT būtų galima laikyti šeimą, kurios pajamos yra nuo 10 tūkst. iki 20 tūkst. per mėnesį. Vidutinis atlyginimas nelabai ką reiškia, nes dauguma didesnes pajamas turinčių žmonių LT gauna ne iš atlyginimo, o iš pvz., dividentų, autorinių sutarčių ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2010 11 21, 19:16)
Statistikoj raso, kad III ketvirtį vidutinis bruto (neatskaicius mokescius) atlyginimas LT buvo 2055 Lt. Kiek po mokesciu reiktu skaiciuot..
Papildyta:
Vidutinis atlyginimas ir vidutine klase ne visada yra tapacios savokos, LT pragyventi is oficialaus vidutinio atlyginimo sudetinga, ir tas gyvenimas neatitiks viduriniosios klases standartu...

tai panasiai gal ir gaunas +/- pries mokescius apie 2000, po mokesciu 1400-1600 ,, neskaiciuoju dabar, nezinau bet gali buti visai....
na jei du zmones gyvena is 3000lt manau normaliai gali pragyventi su salyga kad turi turet kur gyvent... o jei pas juos dar du vaikai... g.gif tada jau laaabai sudetingai mano manymu.... o jei dar paskola kaba tai sakes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(silvaria @ 2010 11 21, 00:07)
Liudna, bet normalus dalykas. Va mes dviese su vyru per diena po pokeli sutraukiam. Pokelio kaina 8,75 tai va 17,5 lito gaunasi vien rukalai.

gal geriau mest rukyt ir nusipirkt gera krema. rukanciu oda sensta greiciau, apie lupas susidaro rukoriu rauksles, pagelsta dantys, moteris visa laika vaiksto prasmirdus rukalais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ZBITKA @ 2010 11 22, 01:09)
gal geriau mest rukyt ir nusipirkt gera krema. rukanciu oda sensta greiciau, apie lupas susidaro rukoriu rauksles, pagelsta dantys, moteris visa laika vaiksto prasmirdus rukalais doh.gif

drinks_cheers.gif Ir kiek pinigų susitaupytų bigsmile.gif Džiaugiuosi, kad taip ir nepradėjau rūkyt,nors moksleiviavimo ir studentavimo metais bandžiau už kampo cigaretę su chebrą kartkartėms užtraukt prie progos doh.gif Bet man pasisekė dar ir tuo, kad likimas man lėmė turėt vyrą, kuris nerūko biggrin.gif
Atsakyti
Tegu rūko žmonės! ....

Labai daug kas gyvena iš kontrabandos, čia viena...Kita - padidėja farmacininkų biznis, juk jiems irgi gyventi reikia..Muitinei, policijai - irgi...Kažkada buvo kiemo gyventojų susirinkimas - aš baisiai piktinaus aukštesnių butų gyventojais, kurie rūko ir pelenai byra ant mano auginamų pelargonijų - apie jas galit skaityt floros skyriuje...Niu, ir išsirutuliojo plati plati diskusija apie rūkymą, pelenus, nuorūkas, žmogaus teises ir laisvą pasirinkimą ir t.t. Neišvėrus leptelėjau, - na ir rūkykit, velniai nematė, mano vyras sako, kad kol žmonės rūkys, jis visada turės darbo! Kaimynas su gilia ironija - gal jūsų vyras dirba filips morise? Aš, - nea, mano vyras dirba (viena iš medicinos šakų) Specialybės neįvardinsiu, bet papult į jo rankas labai nesinorėtų niekam, o gal ir labai norėtųsi, jei mirtis į akis žiūri. Tai va, gavos kaip anekdotas, pelenai nebebyra, nežinau motyvų, bet valio, suveikė. Žodžiu, tegul rūko...

Protingas žmogus niekada nekenks sau, kitiems ir aplinkai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 22 lapkričio 2010 - 12:49