Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Lietuvoje. Kiek tam reikia pinigų?

QUOTE(ZBITKA @ 2010 10 14, 00:37)
Mano diedas gauna 2800€, bet is ju 830€ sumokam uz paskola, 430€ uz ivairius mokescius , moteriskei, kuri ateina lyginti ir padet apsitvarkyt moku 100€ per menesi (tai lieka apie 1450€). Kas lieka tik ant maisto (valgom normaliai,ne per daug kukliai, nei per daug prabangiai) vieno kito rubo. Nemazai pinigu tenka maisto papildams/vaistams, kartais apsilankau pas privatu gydytoja 3k. per metus mazdaug po 100€, o dar diedas..Daug mums atkrenta, kad diedas nieko nemoka uz masina, plius man daznai bendzo uzpila. Pramogos- karta per menesi i picerija nueinam. Rubai normalus, ne per daug brangus.  Is 1450€ nebadausi bet ir ne per daug islaidausi, nes ir pas kirpeja reik nueit ir pan. Brangiu kosmetiku neperku, loreal ir pan. Gelbsti 13 atlyginimas ir kad diedas prisiduria kartais (komandiruotes, susigrazinta mokesciu permoka). Siuos pinigus galima arba sutaupyt, arba isleist kelionems. Mes 2 metus viska isleidom butui, dabar tikiuos, kad liks kokiai kelionei.
Manau normaliai gyvent su 2 vaikais, be paskolu reikia 3500-4000€. Panasiai gauna MB brolio seima, tai gyvena normaliai- isvyksta vasara visa seima atostogu, ziema savaitei i kalnus.

Mes gyvenam Belgijoj. Esam trise. Dirba tik vyras. Pasiemem paskola, kuria reikes pradeti atidavineti nuo sausio men. Paskolai bus atiduodama puse jo algos. Taigi likusios islaidos: ~500eur per men maistui. Valgom sveika maista (beveik viskas bio), daug vaisiu ir darzoviu. Nevalgom cipsu, negeriam beveik alkoholio, nerukom. Kavinems isleidziam apie ~200eur, as su draugem einu bent du kartus per savaite gerti kavos ir suvalgyti deserciuka, vyras kiekviena diena geria kava, kartais pietauja (bet jam darbe kava ~1eur tekainuoja). Dukros darzelis max 60 eur. Rubai perkami per ispardavimus arba darom kelione i Anglija du kartus per metus. Padalinus bendra suma butu apie 100eur/men uz rubus. As siaip rubams beveik neislaidauju, nes nematau tam reikalo (tik batus gerus perku). Tuo tarpu vyras turi nedaug, bet brangiu rubu. Dar draudimai kainuoja apie ~200 eur/men (masina, namas, sveikatos). Benzas apie 100eur. Atrodo tokios pagrindines islaidos. Siaip rezerve teoriskai turetu likti dar pinigu, bet tik teoriskai verysad.gif Nes as dar einu sportuoti+pirtys su baseinu (retai) tai vel apie 70eur/men, vyras zaidzia fule tai vel apie 200eur/metams. Atostogauti irgi norisi. Iki paskolos vaziuodavom du kartus per metus i siltus krastus+~3keliones zemyninej Europoj. Dazanai i LT skrisdavau. Zodziu paskola mums gerokai apkarpys sparnelius... verysad.gif O kad laisvai isgyventi Belgijoje, turint pinigu pramogoms (proto ribose, be jokiu kasdieniu spa proceduru ir manikiuru, pedikiuru smile.gif ) tai manau reikia tureti apie 3000eur triju asmenu seimai. Vidutiniskas atlyginimas Belgijoj manau yra apie 1200-1500eur.(Tiksliai nezinau, nes nesidomejau)
Atsakyti
QUOTE(ugnex @ 2010 11 23, 10:16)
as nepirkau ir nepirksiu leliu kainuojanciu simtais,barbiu namu,karietu,keno masinu.... doh.gif visus siuos zaislus turi dar nuo mano vaikystes ir ji nelabai su jais zaidzia,tai kam mest i bala pinigus g.gif arteja kaledos ir ji labai nori paciuzu, jai ir atnes santa paciuzas,nes daznai ciauzo ant ledo smile.gif gimtadienio proga gavo motocikla akumoliatorini,nuo kurio nenulipo visa vasara smile.gif
yra 2labai paprasti dalykai gaileti zaislam ir gaileti butiniausiom prekem mirksiukas.gif man gaila pirkti koki zaisla,kuris metysis po poros savaiciu pakampiais doh.gif bet man negaila vaikui nupirkti batu per 300lt.zieminio palto,geru,kokybisku rubeliu,knyguciu...mano asmeniskai yra toks supratimas mirksiukas.gif

jei nepaslaptis, tai kiek jums metu? ax.gif nes jei nuo jusu vaikystes ir lego like ir barbes ir pan. g.gif nebent jus labai jauna.
nezinau, kokia bukle ir isvaizda (patraukli siuolaikiniam vaikui) leliu turetu buti saugotu 20-30 metu g.gif
Atsakyti
QUOTE(sunray @ 2010 11 23, 15:59)
sau leidziat kas menesi isleisti 150 lt cigaretems, vadinasi per metus 1800 lt ir del sios eilutes nesipiktinat, bet isleisti viena kart metuose kaledinei dovanai skirtai savam vaikui 150 lt pagal jus pinigu svaistymas blink.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(sigutekns @ 2010 11 23, 16:36)
Mes gyvenam Belgijoj. Esam trise. Dirba tik vyras. Pasiemem paskola, kuria reikes  pradeti atidavineti nuo sausio men. Paskolai bus atiduodama puse jo algos. Taigi likusios islaidos: ~500eur per men maistui. Valgom sveika maista (beveik viskas bio), daug vaisiu ir darzoviu. Nevalgom cipsu, negeriam beveik alkoholio, nerukom. Kavinems isleidziam apie ~200eur, as su draugem einu bent du kartus per savaite gerti kavos ir suvalgyti deserciuka, vyras kiekviena diena geria kava, kartais pietauja (bet jam darbe kava ~1eur tekainuoja). Dukros darzelis max 60 eur. Rubai perkami per ispardavimus arba darom kelione i Anglija du kartus per metus. Padalinus bendra suma butu apie 100eur/men uz rubus. As siaip rubams beveik neislaidauju, nes nematau tam reikalo (tik batus gerus perku). Tuo tarpu vyras turi nedaug, bet brangiu rubu. Dar draudimai kainuoja apie ~200 eur/men (masina, namas, sveikatos). Benzas apie 100eur. Atrodo tokios pagrindines islaidos. Siaip rezerve teoriskai turetu likti dar pinigu, bet tik teoriskai  verysad.gif  Nes as dar einu sportuoti+pirtys su baseinu (retai) tai vel apie 70eur/men, vyras zaidzia fule tai vel apie 200eur/metams. Atostogauti irgi norisi. Iki paskolos vaziuodavom du kartus per metus i siltus krastus+~3keliones zemyninej Europoj. Dazanai i LT skrisdavau. Zodziu paskola mums gerokai apkarpys sparnelius...  verysad.gif  O kad laisvai isgyventi Belgijoje, turint pinigu pramogoms (proto ribose, be jokiu kasdieniu spa proceduru ir manikiuru, pedikiuru  smile.gif ) tai manau reikia tureti apie 3000eur triju asmenu seimai. Vidutiniskas atlyginimas Belgijoj manau yra apie 1200-1500eur.(Tiksliai nezinau, nes nesidomejau)

o tavo vyras belgas? ka dirba ir kiek uzdirba bendrai? mums atmetus paskola lieka 2000€, bet atmetus mokescius ir draudimus (buto is masininos), 100€ buto tvarkytojai- lygintojai lieka 1300€ menesiui. kaip dviems nei daug, nei mazai. jeigu nebutu extra tikrai neitu nei pakeliauti, nei ka..
mes priesingai, tikiuos kad kitais metais daugiau sau leisim, nes baigesi islaidos butui (liko tik draudimas ir mokesciai, paskola) bigsmile.gif
o koki jus ten sveikatos draudima turit? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nolta @ 2010 11 23, 21:30)
jei nepaslaptis, tai kiek jums metu?  ax.gif  nes jei nuo jusu vaikystes ir lego like ir barbes ir pan.  g.gif  nebent jus labai jauna.
nezinau, kokia bukle ir isvaizda (patraukli siuolaikiniam vaikui)  leliu turetu buti saugotu 20-30 metu  g.gif

23m.ir galiu pasakyti tie visi zaislai niekuo nesiskiria nuo esamu dabar thumbup.gif barbiu rankos,kojos lankstosi...undinele su ilgais plaukais,vandeny plauku spalva pakeicia,o kur kruva kinderiu dar grazesniu ir idomesniu,nei dabar thumbup.gif mano likusios knygeles,storais kardoniniais lapais...lego picerija,ledaine,vaiduokliu namas,piratu pilis...
Atsakyti
QUOTE(ugnex @ 2010 11 23, 21:33)
23m.ir galiu pasakyti tie visi zaislai niekuo nesiskiria nuo esamu dabar thumbup.gif barbiu rankos,kojos lankstosi...undinele su ilgais plaukais,vandeny plauku spalva pakeicia,o kur kruva kinderiu dar grazesniu ir idomesniu,nei dabar thumbup.gif mano likusios knygeles,storais kardoniniais lapais...lego picerija,ledaine,vaiduokliu namas,piratu pilis...

o nesinori jusu mergytei siuolaikiniu zaislu? baby bornai, bratz, poniai ir visa kita g.gif as pati auginu berniuka, bet turiu kriksto dukryte, tai teko susipazinti su visu placiu asortimentu mergaitisku zaislu biggrin.gif

beja, kiek metu jusu mergytei? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nolta: 23 lapkričio 2010 - 21:54
QUOTE(Nolta @ 2010 11 23, 21:53)
o nesinori jusu mergytei siuolaikiniu zaislu? baby bornai, bratz, poniai ir visa kita  g.gif as pati auginu berniuka, bet turiu kriksto dukryte, tai teko susipazinti su visu placiu asortimentu mergaitisku zaislu  biggrin.gif

beja, kiek metu jusu mergytei?  smile.gif

na mano zaislu islike nera o va vyro tevai issaugoje kelis zaislus tai man jie tokie idomus, juokingi. vaikas kai ten buna pazaidzia,. bet jam jau tuoj 5 ir dabar jam BUTINAI biggrin.gif reikia makvyno, bruolio, buzzo ir beno 10 laikrodzio ..

mazei dabar 2 ... gal jai ir nelabai aktualu tie naujoviski zaislai, bet man gera per gimtadieni ir per kaledas padovanot kazka grazesnio , megstu fisher price zaislus, megstu kai nuperki zaisla ir jis metus laiko buna idomus vaikui esam uz brangiausia zaisla mokeje 160 lt bet tikrai kiek tokiu pirkom- jie to verti.
kas del taupymo mes sunui duodam is algos i men 10 lt ir jis taupo ir jei nori kokio zaislo, o progu nera perkam is tu sutaupytu pinigeliu, leidziam jam rinktis, kartu skaiciuojam... pvz dabar jis nori tos lentos kur magnetinis tusinukas priristas ir piest galima ir vel nutrinti... nors ji tik apie 20 lt bet neperku. sutarem kad nusipirks is "savu" biggrin.gif ir siaip be progos neperkalioju masinyciu po 3 lt ar po 5lt . buna svente - nuperku tai ko tikrai nori vaikas ir kas mano akimis naudinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidicita: 23 lapkričio 2010 - 22:04
QUOTE(sigutekns @ 2010 11 23, 17:36)
Mes gyvenam Belgijoj. Esam trise. Dirba tik vyras.  Belgijoj manau yra apie 1200-1500eur.(Tiksliai nezinau, nes nesidomejau)

Lietuvoj vargiai ar vienas vyras tiek galėtų pavežti, nebent aišku korumpuotas valdininkas būtų, bet jei paprastas darbuotojas už 2000-3000 lt, tai niekaip schmoll.gif
Atsakyti
maniskei dar tik bus 3m.bet nemanau,kad mano"kratis"jai netinkamas zaisti ir yra laaabai pasenes lotuliukas.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
as vaikystej tokiu zaislu neturejau biggrin.gif kazkaip neitiketinai man cia, kad tiek metu siems zaislams bigsmile.gif

o jei rimtai, tai tikrai geri zaislai ir dar taip issaugoti gerai bigsmile.gif - turbut labai zaislus branginot ir saugojot 4u.gif as tai maza pasiutus buvau, viska lauziau biggrin.gif
Atsakyti
na tiem zaislam kazkur yra apie 13-14m. g.gif tiksliai nepamenu,kiek metu buvo kaip juos parveze,bet jau ejau i mokykla g.gif nemazai barbiu ismestu lauk,nes kirpyklom buvo zaista,kitas suo apkramte...na nemazai is sio namo daliu smulkiu truksta,paprasciausiai pasimete ar netycia uzlipta... lotuliukas.gif manau,kaip ir pas visus buvo,uoj netycia lotuliukas.gif pasikuitus palepej galima butu atrasti ir mano arkliuka plasmasini su ratukais,pirmuosius rieducius ir net mamos mokykliniu knygu,sasiuviniu ir eglutes zaisliuku doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
as brangiausia zaisla pirkau barbiska lietuviska kompiuteri pries du metus kaledoms , per si gimtadieni 6 m gavo toki gyvuneliu nameli ... nes labai norejo ( beje zaidzia , tvarko - neatsibosta )
user posted image

kaledoms vaikams nezinau ka pirksiu , bet brangiu tai nelabai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ugnex @ 2010 11 23, 23:41)
maniskei dar tik bus 3m.bet nemanau,kad mano"kratis"jai netinkamas zaisti ir yra laaabai pasenes lotuliukas.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

saunu 4u.gif

As savo zaislu nei vieno neissaugojau g.gif
Atsakyti