QUOTE(ernoja @ 2010 10 15, 16:42)
Jei pas jus nėra čekių, tai reikalaukite, nes pas mus jie visada yra suklijuoti ir bet kada bet kuris tėvelis gali jų iš auklėtojų paprašyti. Ir gaus. Todėl mes žinom, kad tie pinigai panaudoti MŪSŲ vaikams, o ne kažkam kitam. Negi pas jus vienos auklėtojos nusprendžia, kad reikia rinkti pinigus? Tai kam tėvų susirinkimai? Ko per juos tylit? Nesuprantu niekaip, juk visa tai sprendžiama tėvų susirinkimuose, tai jeigu visi pritariat, kad renkat pinigus, o paskui išėjusios pradedat apie tai kalbėt, tai kas kaltas. Juk į kito žmogaus mintis neįlįs niekas ir nesužinos, kad jis prieš rinkliavas, tik nenori pasisakyt.
viskas pas mus yra(pas Droka taip pat)

toks įdomus faktas, kad Droka nesipiktino rinkliava praėjusiais metais, nors auklėtoja pasakius buvo :"jei reiks čekius rinkt, tai nepirksiu nieko, neškite patys...", ir ką, tikrai nei vieno čekio nematėm, o vat šiemet visus čekiukus smulkmeniškai klijuoja, parodo, bet Drokai jau netinka

Rinkliavą palaikė tėveliai susirinkimo metu, tad...viskas čia su tuo susitarimu yra gerai: niekas nieko nereketuoja, nieks nereikalauja iš tų, kurie tiesiog neturi iš ko duoti tuos papildomus pinigėlius, tėveliai net pasirašo, kad savo apsiprendimu ir laisva valia sutarė rinkti mėnesinę "įmoką", kuri panaudojama ne tik būtiniausioms buitinėms reikmėms, bet ir ugdymo priemonėms. Grupėje daug šauniųir protingų tėvelių, kurie supranta, kad būtinas skaidrumas kam, kaip ir kada panaudojami pinigai darželyje, tačiau visą tai aiškinasi ne gasdinimu, puolimu, o civilizuotai - diskutuojant ir prašant atitinkamų asmenų atsakomybės...
Čia buvo užsiminta apie "kyšininkų susiformavusį mentalitetą", tai žinokit, kad ir kaip norėčiau idealaus pasaulio, idealių darželių, su idealiu-skaidriu finansavimu ir nedeficitiniu biudžetu, bet ...mano vaikams reikia augti ir lavintis čia ir dabar, tad jei jau tų idealų dabar nėra ir greitu laiku nesišviečia, tebūnie aš "kyšininkė", bet jei jau turiu galimybę, būtinai "remsiu" vaiko ugdymą/auklėjimą tom rinkliavom ir ne tik, kol pasaulis pasikeis. Nuo to, kad mano vaikas pieš tik nenudrožtais pieštukais (nes be rinkliavų kitokių tiesiog grupėje nėra), tai nukentės tik mano vaikas: ne darželis, ne savivaldybė, ne auklėtoja.
Peace