Įkraunama...
Įkraunama...

Rinkliavos darželiuose (neoficialios)

QUOTE(veiducka @ 2010 10 22, 09:51)
va telsiuos musu darziukui vasara keis langus ir apsiltins sienas, gavom pinigeliu  thumbup.gif
Papildyta:

patalyne patys skalbiat???  blink.gif

taip rolleyes.gif nu nera pinigeliu... . jei teveliai neskalbsit tai ka darysi ,teks is darzelio pinigeliu moket .musu darzelio direktores pasisakymai..
antri metai kaip skalbsim....
Atsakyti
taip, as nesipiktinau pernai metais, nes pirmiausia mes i darzeli atejome tik geguzes menesi, buvusi aukletoja pasake kad egzistuoja tokios rinkliavos, bet ...kadangi mes ta menesi pralankem tik 3 dienas (daviau tik Mamos sventei, nes tai tikrai steigejui nemoku)nieko nemokejau. Daugiau is manes nereikalavo. Birzeli buvom kitoje sujungtoje grupeje nieks tikrai manes nieko neprase. g.gif Viskas prasidejo rugsejo men. Mums tik atejus rugsejo 1d susirgom velgi...grizus po ligos iskarto buvo pareiksta, privalom susimoketi 10Lt uz ugdyma ir 50 Lt uz kede blink.gif . Pasakiau, kad pateikit saskaitas ir pinigu priemimo kvita kad galeciau suzinoti uz ka as privalau susimoketi. Negalejau susirinkimuose dalyvauti del pastoviu dar neissirgtu ligu mes lankom maksimu 3-4dienas i menesi. Aukletoja nusistebejo, ka jus nezinot VISI moka ir kitu atveju mano vaikui nebus duota ugdymo priemoniu (gal ir kedes lotuliukas.gif ). Paklausiau, o kur ugdymo pinigai kur as moku nepriklausomai ar sergam ar atostogauja darzelis....i tai man buvo atsakyta kad ji is vis nieko apie juos nezino ir ne jos reikalas tuo rupintis, ji neis pas direktore klausti tevu cia reikalas aprupinti savo vaika blink.gif .Man atsisakius moketi "juodus" pinigelius vakare atejus pasiimti vaiko buvo iteiktas ilgokas sarasas (turiu kaip irodyma) ka privalau atnesti i darzeli, nes kitaip aukletoja NETURES ka duoti mano vaikui. Va tada ir kreipiausi i VMS kad patikslintu uz ka as jiems moku ir kur PRIVALAU dar moketi rolleyes.gif . Teko bendrauti su Seimo nare kuri sia problema susidomejo ir ziniasklaidos pagalba bandysim ja spresti. Procesas juda ir kad butu viskas teisiska ir surinkti pilnai visi irodymai tam reikia laiko 4u.gif

Kad teveliai tyli, tai todel kad bijo. Man pasidomejus suzinojau kad net musu grupeje 2 teveliai jau nuo rugsejo yra kreipesi rastu i VMS del situ nelegaliu rinkliavu, o tikriausia per susirinkima linksejo galvom...Pilaites "Giluzio" darzelio priesmokykline visos grupes teveliai kreipesi i VMS del siu rinkliavu, sektinas ir girtinas pavyzdis kai teveliai jau grupemis gina savo ir savo vaiku teises 4u.gif Tikiu kad geras pavyzdis ir tuo labiau viesinamas tures pasekeju. Tiems teveliams kurie nori ir gali paremti darzelius nieks juk nedraudzia pirkit, neskit zaislu priemones, baldus, bet ne reikalaukit kad ir kiti tai darytu. Remimas (ir aisku oficialus) turi buti kiekvieno asmeninis nepriverstinis reikals, o tai uz ka mes sumokam privalo musu vaikams suteikti ir ju tai pareiga.Tai neturetu buti musu teveliu kompetencijoje blaskytis tarp aukletojos, direktores ir steigejo kur tie pinigai dingo 4u.gif

QUOTE(viltele @ 2010 10 16, 14:11)
viskas pas mus yra(pas Droka taip pat)  ax.gif toks įdomus faktas, kad Droka nesipiktino rinkliava praėjusiais metais, nors auklėtoja pasakius buvo :"jei reiks čekius rinkt, tai nepirksiu nieko, neškite patys...", ir ką, tikrai nei vieno čekio nematėm, o vat šiemet visus čekiukus smulkmeniškai klijuoja, parodo, bet Drokai jau netinka  unsure.gif Rinkliavą palaikė tėveliai susirinkimo metu, tad...viskas čia su tuo susitarimu yra gerai: niekas nieko nereketuoja, nieks nereikalauja iš tų, kurie tiesiog neturi iš ko duoti tuos papildomus pinigėlius, tėveliai net pasirašo, kad savo apsiprendimu ir laisva valia sutarė rinkti mėnesinę "įmoką", kuri panaudojama ne tik būtiniausioms buitinėms reikmėms, bet ir ugdymo priemonėms. Grupėje daug šauniųir protingų tėvelių, kurie supranta, kad būtinas skaidrumas kam, kaip ir kada panaudojami pinigai darželyje, tačiau visą tai aiškinasi ne gasdinimu, puolimu, o civilizuotai - diskutuojant ir prašant atitinkamų asmenų atsakomybės...

Papildyta:
Upoksnis, Jums ataskaita is mano puses. mirksiukas.gif Taip, negalejau sudalyvauti ir siame susirinkime. Nuo to pirmadienio vel abu vaikai sirgo ir ganetinai stiprokai (palikti ju tikrai neturiu kam net ir trumpam), susirinkimas labai keista, bet buvo suorganizuotas rekordiniu greiciu ir penktadieni is ryto paskambino viena is mamyciu pranese kad ir ji pati suzinojo tik siandien ir kviecia mane (idomu kad ne aukletoja). Deja sudalyvauti zinoma negalejau, ilgokai pakalbejau su ta mamyte ir prasiau perduoti mano poziuri. 4u.gif Taip pat informavau sms grupes aukletoja, kuriai paaiskinau kad negalesiu dalyvauti (nes ir vaikams buvo pats sirgimo ikarsti)Bet pazadejau kad siame darzelyje savo inciatyva butinai suorganizuosiu aukletoju, direktores, tevu atstovu ir steigeju is VMS bendra susirinkima kuriame gal pagaliau visi suzinosim kam uz ka ir kodel privalom moketi. Nes kol kas kiekvienas is ju stumia sia problema nuo saves...o aisku galutiniai vartotojai mes privalome susimoketi dvigubai. O kencia vaikai....idomu ar gaus mano vaikas piestuka kai nuvesiu po ligos vel i darzeli g.gif Nes moketi tikrai nemokesiu, nes uz tai esu jau sumokejus! 4u.gif

QUOTE(Upokšnis @ 2010 10 16, 15:18)
O kaip vakar praėjo susirinkimas g.gif Lankomo darželio temoje Droka rašė, kad vyksta intensyvus bendravimas su savivaldybe, su direktore, kad bus susirinkimas dėl rinkliavų, bet pati tuose susirinkimuose nedalyvauja  unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Droka: 22 spalio 2010 - 18:15
QUOTE(veiducka @ 2010 10 22, 07:51)
va telsiuos musu darziukui vasara keis langus ir apsiltins sienas, gavom pinigeliu  thumbup.gif
Papildyta:

patalyne patys skalbiat???  blink.gif

Na, mes irgi patalyne patys skalbiam, bus matyti, kokia situacija siais metais.
Zodziu, tik viska nesk, pirkt, duok ir vistiek nebus tam galo. doh.gif
Atsakyti
Donkichotizmas ...viskas suprantama, kad mama ( Droka)tiesiog neturi tam lėšų ir visa problema... g.gif O mokykloje mūsų net nepaklaus , ar turime mes pinigų ar ne... Viską šiuo atveju buvo galima spręsti gražiuoju, tuo labiau, kad teks bendrauti su darželiu. Konfliktai ir lieka konfliktais, net nesvarbu, kuri pusė laimi ir yra teisi( o Droka žinoma teisi ,be abejo), bet iš tikrųjų problema prasideda ne darželyje , o savivaldybėje, kuri niekada nepripažins savo kaltės - ji gi reglamentuoja uždraudusi rinkliavas, o pinigų kaip nėr taip nėr...ten užsiėmę perversmais... doh.gif
kantrybės ir sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Labai gera tema, manau tikrai tevai turi zinoti kam ir uz kiek moka.
Bet darzeliuose vyksta ir baisesniu dalyku, ne paslaptis kad direktores siais laikais didele valdzia turi ir pasirodo gali sau daug leisti, tabeliuose raso kad zmones dirba o istikruju pinigeliai keliauja direktorems i kisene, va ir tada truksta pinigeliu remontams ir pan., arba aktu sales nuomojamos bureliams ir pinigeliai drektorei, o kodel ? Juk tai darzelio nuosavybe, vienu zodziu jeigu nevyktu tokie dalykai pinigu viskam uztektu, reiktu kad tam tikros instancijos apsilankytu Vilniaus l/d Gandriukas
Atsakyti
Patalynės neskalbiam, nieko nerenkam... Per 4 metus kai turiu reikalų su darželiu vieną kartą rinkom po 17litų, nes pritrūko grupės miegamajame ant žaliuzių. Ir rugsėjo 1 d. įduodu: tualetinio popieriaus, muilo, vienkartinių nosinaičių bei stalo servietėlių, nes dar darželis gali būti finansavimo negavęs... na ir viskas. Aišku yra dar kalėdos, bet tai jau atskira šneka 4u.gif
Atsakyti
mes kas menesi renkame po 5lt, kad veliau aukletoja galetu nupirkti ar zaislu, ar kazka pan. mums pirmi metai darzelyje, tai tiksliai nezinau, kur tie pinigai bus panaudoti. bet skaitau, kad kas menesi po tiek rinkti - daugoka. ispradziu galvojau, kad tai bus tik vienkartinis mokestis, tai kaip ir nieko, bet kas menesi doh.gif . tai jau nemaza suma susidaro, nes ir grupeje 16 vaiku g.gif .
aisku, dar reikia atnesti tuoletinio popieriaus, piesino irankius ir pan. o kur oficialiai mokam uz ugdymo reikmes, tai tiek pinigai taupomi, ir tarkim siais metais uz juos nupirkta zaidimu aikstele thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mabi @ 2010 11 04, 10:00)
mes kas menesi renkame po 5lt, kad veliau aukletoja galetu nupirkti ar zaislu, ar kazka pan. mums pirmi metai darzelyje, tai tiksliai nezinau, kur tie pinigai bus panaudoti. bet skaitau, kad kas menesi po tiek rinkti - daugoka. ispradziu galvojau, kad tai bus tik vienkartinis mokestis, tai kaip ir nieko, bet kas menesi doh.gif . tai jau nemaza suma susidaro, nes ir grupeje 16 vaiku g.gif .

Na aš tai jau tikrai paklausčiau kur tuos pinigus naudoja. Bet gali būti ir taip kad jie imami už kokius nors spektaklius, nes bent jau pas mus tai už spektaklius renkama atskirai. Pas mus dar dauguma tėvelių darželiui skiria nuo mokesčių 2 proc. - galutinė suma gaunasi tikrai nemaža (net jei ir nuo minimumų, taip jau primečiau, kad nuo savo ir vyro atlyginimų, nors jie nedideli, darželis gauna apie 150Lt, o viso vaikų darželyje 126) ir tų pinigėlių mūsų darželyje užtenka ir žaislams (šiemet visi nauji, įrengtas net vadinamasis Lego kambarys, kur maniškiui LABAI patinka - sako "ohoho kiek ten visko yra") ir visa kam kitam...
Atsakyti
QUOTE(Perkune @ 2010 11 04, 10:22)
Na aš tai jau tikrai paklausčiau kur tuos pinigus naudoja. Bet gali būti ir taip kad jie imami už kokius nors spektaklius, nes bent jau pas mus tai už spektaklius renkama atskirai. Pas mus dar dauguma tėvelių darželiui skiria nuo mokesčių 2 proc. - galutinė suma gaunasi tikrai nemaža (net jei ir nuo  minimumų, taip jau primečiau, kad nuo savo ir vyro atlyginimų, nors jie nedideli, darželis gauna apie 150Lt, o viso vaikų darželyje 126) ir tų pinigėlių mūsų darželyje užtenka ir žaislams (šiemet visi nauji, įrengtas net vadinamasis Lego kambarys, kur maniškiui LABAI patinka - sako "ohoho kiek ten visko yra") ir visa kam kitam...

Jei tėvai abu uždirba po 800 lt ir augina du vaikus, tai nuo vieno tėvo mėnesio atlyginimo 2 proc. sudaro 0,54 lt. Vadinasi, abu tėvai mėnesiui į darželį perveda 1,08 lt, už metus - 12,96 lt.
Atsakyti
QUOTE(mabi @ 2010 11 04, 11:00)
aisku, dar reikia atnesti tuoletinio popieriaus, piesino irankius ir pan. o kur oficialiai mokam uz ugdymo reikmes, tai tiek pinigai taupomi, ir tarkim siais metais uz juos nupirkta zaidimu aikstele thumbup.gif

skaitau ir sunku patiket . mes pernai rinkom po 90 lt metam bigsmile.gif ka uz tuos pinigelius pirko ??? ogi neaisku g.gif na ten sakykim kazkokia maza suma galiu pateisint, o kur didzioji dalis pinigu nusedo taip ir liko neaisku g.gif lopsiuku grupe baigem perejom i kita, o ten surinko po 50 lt bigsmile.gif grupej 20 vaiku. suma oho bigsmile.gif cia neskaitant spektakliu, kaledu, kanceleriniu priemoniu, tualetinio pop, plovikliu, valikliu ir t... + patalynes skalbimas .
apie tokius LEGO kambarius, zaidimu aiksteles nera nei minties..... doh.gif
Atsakyti
o as ateinu pasiputot ant mamu doh.gif biggrin.gif
nuejau i susirinkima su mintim, kad bapkiu tuoj reikalaus valdzia- ir ka manot? viskas atvirksciai gavos- aukletoja ramina, kad lyg ir nereikia nieko, o mamos jau tarias, po kiek renkam? blink.gif
visad nunesu darzelin kokiu nors higienos priemoniu, pvz. slapiu serveteliu, nes mano manymu, as pati galiu nusprest, ko reikia darzeliuui, o truksta higienos, ko pasekoj ir plinta mikrobai doh.gif tai nunesiau, paprasiau aukletojos, kad netaupytu ir psio. o tas principas, kad kazkokios man nepazistamos mamkos susisluos pinigus ir nupirks kazka JU manymu, apgailetinas ir visai nesuprantamas, manau, pati galiu nusprest, ko truksta darzui, o gal ir nieko netruksta, ko gi ten reikia tiem lopseliniam doh.gif
zodziu pasibaisejau, kad jauna karta , o tokia sugedus, pripratus prie vokeliu, dovaneliu, rinkliavu, priima tai, kaip normalu dalyka... verysad.gif
Atsakyti
Aš galvoju, kad toks rinkliavos yra labai normalu, jeigu būtų koks sąrašas bent jau didelių daiktų, kurie būtų nupirkti už tuos pinigus ir jeigu dauguma tėvų nusprendžia, kad daiktas reikalingas. Tėvai turi žinoti, kam moka. Tarkim mes darželyje nusprendėme, kad reikia kilimo, fotoaparato, tam tikrų žaislų. Kai matau, kad mano vaikas nelaksto ant šaltų grindų, o ant šilto kilimo, man tikrai negaila tų pinigų, arba kai vaikas įamžinamas darželyje ir nuotraukos man bus persiunčiamos - smagu. Juk manęs ten nebūna ir aš negalėčiau to nufotografuoti. Aš už protingas rinkliavas, nors šįmet buvo labai sunku, aš darbo biržoje buvau, tai pinigėlių pertekliaus nejautėm biggrin.gif Per metus renkam po 100-120 Lt.
Atsakyti