taip, as nesipiktinau pernai metais, nes pirmiausia mes i darzeli atejome tik geguzes menesi, buvusi aukletoja pasake kad egzistuoja tokios rinkliavos, bet ...kadangi mes ta menesi pralankem tik 3 dienas (daviau tik Mamos sventei, nes tai tikrai steigejui nemoku)nieko nemokejau. Daugiau is manes nereikalavo. Birzeli buvom kitoje sujungtoje grupeje nieks tikrai manes nieko neprase.

Viskas prasidejo rugsejo men. Mums tik atejus rugsejo 1d susirgom velgi...grizus po ligos iskarto buvo pareiksta, privalom susimoketi 10Lt uz ugdyma ir 50 Lt uz kede

. Pasakiau, kad pateikit saskaitas ir pinigu priemimo kvita kad galeciau suzinoti uz ka as privalau susimoketi. Negalejau susirinkimuose dalyvauti del pastoviu dar neissirgtu ligu mes lankom maksimu 3-4dienas i menesi. Aukletoja nusistebejo, ka jus nezinot VISI moka ir kitu atveju mano vaikui nebus duota ugdymo priemoniu (gal ir kedes

). Paklausiau, o kur ugdymo pinigai kur as moku nepriklausomai ar sergam ar atostogauja darzelis....i tai man buvo atsakyta kad ji is vis nieko apie juos nezino ir ne jos reikalas tuo rupintis, ji neis pas direktore klausti tevu cia reikalas aprupinti savo vaika

.Man atsisakius moketi "juodus" pinigelius vakare atejus pasiimti vaiko buvo iteiktas ilgokas sarasas (turiu kaip irodyma) ka privalau atnesti i darzeli, nes kitaip aukletoja NETURES ka duoti mano vaikui. Va tada ir kreipiausi i VMS kad patikslintu uz ka as jiems moku ir kur PRIVALAU dar moketi

. Teko bendrauti su Seimo nare kuri sia problema susidomejo ir ziniasklaidos pagalba bandysim ja spresti. Procesas juda ir kad butu viskas teisiska ir surinkti pilnai visi irodymai tam reikia laiko
Kad teveliai tyli, tai todel kad bijo. Man pasidomejus suzinojau kad net musu grupeje 2 teveliai jau nuo rugsejo yra kreipesi rastu i VMS del situ nelegaliu rinkliavu, o tikriausia per susirinkima linksejo galvom...Pilaites "Giluzio" darzelio priesmokykline visos grupes teveliai kreipesi i VMS del siu rinkliavu, sektinas ir girtinas pavyzdis kai teveliai jau grupemis gina savo ir savo vaiku teises

Tikiu kad geras pavyzdis ir tuo labiau viesinamas tures pasekeju. Tiems teveliams kurie nori ir gali paremti darzelius nieks juk nedraudzia pirkit, neskit zaislu priemones, baldus, bet ne reikalaukit kad ir kiti tai darytu. Remimas (ir aisku oficialus) turi buti kiekvieno asmeninis nepriverstinis reikals, o tai uz ka mes sumokam privalo musu vaikams suteikti ir ju tai pareiga.Tai neturetu buti musu teveliu kompetencijoje blaskytis tarp aukletojos, direktores ir steigejo kur tie pinigai dingo
QUOTE(viltele @ 2010 10 16, 14:11)
viskas pas mus yra(pas Droka taip pat)

toks įdomus faktas, kad Droka nesipiktino rinkliava praėjusiais metais, nors auklėtoja pasakius buvo :"jei reiks čekius rinkt, tai nepirksiu nieko, neškite patys...", ir ką, tikrai nei vieno čekio nematėm, o vat šiemet visus čekiukus smulkmeniškai klijuoja, parodo, bet Drokai jau netinka

Rinkliavą palaikė tėveliai susirinkimo metu, tad...viskas čia su tuo susitarimu yra gerai: niekas nieko nereketuoja, nieks nereikalauja iš tų, kurie tiesiog neturi iš ko duoti tuos papildomus pinigėlius, tėveliai net pasirašo, kad savo apsiprendimu ir laisva valia sutarė rinkti mėnesinę "įmoką", kuri panaudojama ne tik būtiniausioms buitinėms reikmėms, bet ir ugdymo priemonėms. Grupėje daug šauniųir protingų tėvelių, kurie supranta, kad būtinas skaidrumas kam, kaip ir kada panaudojami pinigai darželyje, tačiau visą tai aiškinasi ne gasdinimu, puolimu, o civilizuotai - diskutuojant ir prašant atitinkamų asmenų atsakomybės...
Papildyta:
Upoksnis, Jums ataskaita is mano puses.

Taip, negalejau sudalyvauti ir siame susirinkime. Nuo to pirmadienio vel abu vaikai sirgo ir ganetinai stiprokai (palikti ju tikrai neturiu kam net ir trumpam), susirinkimas labai keista, bet buvo suorganizuotas rekordiniu greiciu ir penktadieni is ryto paskambino viena is mamyciu pranese kad ir ji pati suzinojo tik siandien ir kviecia mane (idomu kad ne aukletoja). Deja sudalyvauti zinoma negalejau, ilgokai pakalbejau su ta mamyte ir prasiau perduoti mano poziuri.

Taip pat informavau sms grupes aukletoja, kuriai paaiskinau kad negalesiu dalyvauti (nes ir vaikams buvo pats sirgimo ikarsti)Bet pazadejau kad siame darzelyje savo inciatyva butinai suorganizuosiu aukletoju, direktores, tevu atstovu ir steigeju is VMS bendra susirinkima kuriame gal pagaliau visi suzinosim kam uz ka ir kodel privalom moketi. Nes kol kas kiekvienas is ju stumia sia problema nuo saves...o aisku galutiniai vartotojai mes privalome susimoketi dvigubai. O kencia vaikai....idomu ar gaus mano vaikas piestuka kai nuvesiu po ligos vel i darzeli

Nes moketi tikrai nemokesiu, nes uz tai esu jau sumokejus!
QUOTE(Upokšnis @ 2010 10 16, 15:18)
O kaip vakar praėjo susirinkimas

Lankomo darželio temoje Droka rašė, kad vyksta intensyvus bendravimas su savivaldybe, su direktore, kad bus susirinkimas dėl rinkliavų, bet pati tuose susirinkimuose nedalyvauja