| QUOTE (renax @ 2004 05 25, 20:39) | 
| As pica ant jo kepu super  | 
Renax, o kaip tu ant jo pica kepi? Tubut nevisiskai islankstytas buna, nes per plonas gautusi?
                 As irgi neisivaizduoju kaip kepti ant lavaso pica 
  
 
Nu gal
 
As vakar irgi paprasiau vyro, kad viska supirktu ir kad prisivalgiau, ech kaip skanu
  
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            Nu gal
As vakar irgi paprasiau vyro, kad viska supirktu ir kad prisivalgiau, ech kaip skanu
                 As tai ji dazniausiai viena kemsu, kaip duona, be jokiu idaru 
  
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            
                 Galiu nudziuginti lavasu megejas. Ju yra pirkti ir Maximose.  
  Nu bent jau karoliniskiu maximoje tai siandien maciau. 
  
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            | QUOTE (Aistule @ 2004 05 25, 12:16) | 
|  Butu labai idomu pabandyti, bet ... cia viena pazistama vilniete norejo mane nustebinti lavasu-atsiveze visus reikalingus ingredientus jo darymui, isskyrus pati lavasa, o paskui isisodino mane i masina ir liepe rodyti visas didesnes Siauliu parduotuves, kur butu galima rasti ji nusipirkti ... ir ka jus manote-nei Iki, nei Rimi, Norfoj XXL nieko tokio neradome (as ir buvau tikra, kad niekur neteko tokio dalyko matyti) .... va ir likom be lavaso   Gal kas is siaulieciu zino kokia paslaptinga vieta, kur ju butu galima rasti?  | 
as taip pat puse siauliu apziurejau, turedama laiko, bet nieko panasaus neradau, na matyt kaime gyvenam
                 Pagaliau ir Maximos suprato kas per skanumelis tas lavasas 
  
 
Vakar kai dariausi lavasa, dar sugalvojau keptuvej pasildyti (siaip valgydavau salta), Jus nepatikesit koks skonis, man asmeniskai buvo net skaniau
 
Bet jokiu butu negalima pilti aliejaus
  
  
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            Vakar kai dariausi lavasa, dar sugalvojau keptuvej pasildyti (siaip valgydavau salta), Jus nepatikesit koks skonis, man asmeniskai buvo net skaniau
Bet jokiu butu negalima pilti aliejaus
| QUOTE (Lune @ 2004 05 26, 17:14) | 
| Bet jokiu butu negalima pilti aliejaus  | 
Vo vo, as tai viena karta keptuvej pakepinau
                 Na as perku MAximos LAVASA JI ISDEJUS PICOS SKARDELEJE ISEINA KAIP TRIJU SLUOKSNIU DUGNAS 
  
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            
                 na ir as leptelsiu ta tema!  
  Man lavasas skanus apteptas lydytu suriu ir susuktas i voleli! Niaaaaam!  
  Bet as manau, kad ji galima panaudoti ir patiekalui a la tortilijos gamint! Uztept sviestu, uzdet salotos lapa, pomidoru, agurku, kokios mesytes, prieskoniu susukt ir valgyt!!! Turetu gautis  
  
                
                                    
                
                
                
            
                 Mmmmmmmm lavasas, niam niam niam. Labai megstu liulekebaba, toki visiskai nesunkiai paruosiamu armeniska patiekala.
Ai, pasigyriau, tai ir parasysiu. Ant iesmo is farso suformuojam tokia kaip desrele ir kepam. Lavasa supjaustom tos kepamos desreles plocio juostom, uzdedam truputi sviesto, raudono svoguno, ant ju uzdedam ta kepta ferso desrele ir suvyniojam i triubele. Niam
  Nezinau, ar aiskiai parasiau, jei supratot, pabandykit. Skanaus  
  
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            Ai, pasigyriau, tai ir parasysiu. Ant iesmo is farso suformuojam tokia kaip desrele ir kepam. Lavasa supjaustom tos kepamos desreles plocio juostom, uzdedam truputi sviesto, raudono svoguno, ant ju uzdedam ta kepta ferso desrele ir suvyniojam i triubele. Niam
                 Kur pirkti lavashus tai kaip ir aishku dabar visoms, manau..Bet va man toks klausimuks ishkilo: idomu, kaip jis yra kepamas? Gal ir namuose galima ishsikepti ta lavasha jei nera shalia parduotuves ar noro i ja eiti? Nebandet? 
                
                                    
                
                
                
            
                 Be abejo galima pasidaryti ir namie
Lavash
Vienas pokutis sausų mielių
2 stiklinės šilto vandens
1 šaukštelis cukraus
2-1/2 šaukštai alyvų aliejaus
3-1/4 stiklinės miltų
4 šaukštai kepintų sezamo sėklų
3 šaukštai aguonų sėklų
(gal tie paskutiniai ir nebūtini)
padarom tešlą iš visko (išskyrus du paskutinius), leidžiam pakilti aliejuje išteptame inde. po to labai plonai iškočiojame, supjaustome kvadratais, juos patepame vandeniu, barstome sėklomis, subadome šakute ir kepame 200-220 lapisnių orkaitėje ant kepimo popieriaus apie 20 min.
 
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            Lavash
Vienas pokutis sausų mielių
2 stiklinės šilto vandens
1 šaukštelis cukraus
2-1/2 šaukštai alyvų aliejaus
3-1/4 stiklinės miltų
4 šaukštai kepintų sezamo sėklų
3 šaukštai aguonų sėklų
(gal tie paskutiniai ir nebūtini)
padarom tešlą iš visko (išskyrus du paskutinius), leidžiam pakilti aliejuje išteptame inde. po to labai plonai iškočiojame, supjaustome kvadratais, juos patepame vandeniu, barstome sėklomis, subadome šakute ir kepame 200-220 lapisnių orkaitėje ant kepimo popieriaus apie 20 min.
    







