Įkraunama...
Įkraunama...

Šaldyta žuvies file

QUOTE(vitta @ 2006 02 20, 17:34)
Matau Lenkijoj laikaisi, tai va aš tuos prieskonius Lenkijoj nusipirkau. Firma Kamis, prieskoniai ZIOLA PROWANSALSKIE dar pažiūrėk čia


Oi koks didelis aciu notworthy.gif pastebejau sios firmos prieskonius, bet neuzkliuvo akis uz provanso zoliu, nes dauguma prieskoniu vezuosi is LT, santa maria man nepakeiciami prieskoniai thumbup.gif

Dabar galesiu ir cia nusipirkti provanso zoliu yahoo.gif clap_1.gif
Aciu dar karta 4u.gif
Atsakyti
Nulekiau i parda ir radau provanso zoliu! clap.gif

Aciu dar karteli, Vitta 4u.gif
Atsakyti
man taip pat santa marijos zuvies prieskoniai labai patinka. o dabar kepu zuvi kausinio ir krakmolo plakinyje, paziuresim kas iseis.
mamos dar geras receptukas: sudeti pamarinuota ir miltuose apvoliota zuvi i skarda(patepta aliejumi), kartu sudeti ir griezineliais supjaustytas morkas ir bulves - iskloti skarda visa, o ne vieni ant kitu. kepti kol darzoves iskeps. Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2006 02 23, 18:26)
Nulekiau i parda ir radau provanso zoliu!  clap.gif

Aciu dar karteli, Vitta  4u.gif


Nugi į sveikatėlę, malonu, kad pagelbėjau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vitta @ 2006 02 24, 20:21)
Nugi į sveikatėlę, malonu, kad pagelbėjau  blush2.gif


beveik visas sias zolytes turiu namuose, kai perskaiciau sudeti, bet dabar turesiu visas viename pokelyje thumbup.gif
Atsakyti
Buvau siandien Bialystoke,pirkau tu Provansalio zolyciu smile.gif
Niekada niekur ju nebuvau bandziusi,
kvepia tai neblogai smile.gif
Atsakyti
Aš darau labai paprastą užkepėlę.Reikia supjaustyti morkas apystambiai ir apkepti aliejuje (nedaug ,kol apminkštės ).Tada dėti į indą ,skirtą kepti orkaitėje.ant viršaus dėti žuvies file , apibarstytą prieskoniais.Ant viršaus užpilti majonezo ir į karštą orkaitę ,kol apskrus auksine plutele majonezas. Tiekti su ryžiais ar bulvių koše 4u.gif
Atsakyti
Toks labai paprastas bet skanus: 4 morkos, 3-4 svogunai, 1 kg zuvies, 1 indelis riebios grietineles.
Morkas sutarkuoti per burokine tarka, svoguna supjaustyti kad butu panasaus gydzio galabeliai kaip morkos. Viska deti i keptuve ir apkepti. Tada i skarda deti prieskoniuota zuvi, ant virsaus sudeti morkas su svogunais, visa mase apipilti grietinele. Kepti orkaiteje. mano uosviene tai kepa 20 min ir ant 150 C, bet mano orkaiteje ant tiek is vis kepti nenori, tai as kepu ant 210 C 30 min. Valgoma su bulvemis ir marinuotais zirneliais.
Pabandykit, kol nezinojau sito recepto, zuvies patiekalu is viso nelabai megau...
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2006 01 19, 17:16)
As tai megstu darzoviu patale piene patroskinti - burokine tarka smulkintu morku+ svoguno kubeliukais+ poro, kai turiu - ir pankolio saknies, tada zuvis, ja padruskinti+prieskoniu, tada vel tos darzoves, uzpilti pieno (jei linijos leidzia- grietines), na ir patroskinti.Tikras dietinis patiekalas.Beje, pienas pasikeicia, nereikia issigasti.Is to skystimo galima padaza susitirstinti. Gal kitos ko mandresnio moka, as tai ukiskai gaminu.



QUOTE(Ieva S @ 2006 01 19, 17:28)
drinks_cheers.gif
Aš irgi taip troškinu žuvį. Dar dedu svogūno, šviežių bulvyčių, jei turiu. Su šviežiais žalumynais - pirštus apsilaižyti galima.

O virinto pieno skonio nesijaucia? ph34r.gif
Atsakyti
QUOTE(neaiski @ 2006 02 25, 20:36)
Buvau siandien Bialystoke,pirkau tu Provansalio zolyciu  smile.gif
Niekada niekur ju nebuvau bandziusi,
  kvepia tai neblogai smile.gif



Labai skanu siu prieskoniu uzbarstyti,kai kepi bulves orkaitej.
Atsakyti
O as volioju zuvi i miltus, iskepu keptuvej. Tada apkepinu su aliejum morkyte, svoguniuka, i sias darzoves dedu pomidoru padazo. Darzoves sumaisau su kepta zuvyte ir valgom su virtom bulvikem.
Atsakyti
Noriu jums pasiūlyti šiek tiek kitokį receptuką iš šaldytos žuvies file nei iki šiol pateikti 4u.gif Taigi, reikės: svogūnų, žuvies filė (anksčiau darydavau iš jūrų lydekos, o dabar pabandžiau su skorpionžuve - labai skanu, tik šiek tiek brangoka...), grietinėlės, žalių vynuogių (geriausia be kauliukų) ir prieskonių (kario, baltųjų pipirų, citrininių pipirų, druskos). Pirmiausiai ant alyvų aliejaus pakepiname smulkintą svogūną, dedame nedideliais gabalėliais pjaustytą žuvies file, šiek tiek pasūdome ir kepame, kol žuvytė iškeps. Tada įpilame grietinėlės, o jai užvirus sudedame pusiau perpjautas vynuoges. Viską pagardiname prieskoniais pagal savo skonį ir skanaus essen.gif
Labai paprastas, greitai pagaminamas ir kiek nekasdieniškas patiekaliukas 4u.gif
Atsakyti