Įkraunama...
Įkraunama...

Šaldyta žuvies file

QUOTE(regna @ 2010 10 01, 23:33)

tikrai labai skaniai skamba reiketu pabandyti thumbup.gif

Papildyta:
dar klausimukas ,cia gal ne prie zuvues file,bet apie zuvi.Yra parduotuveje pirkti strimele kepta marinate,gal kas zinote kaip ja pasigaminti namie?
Atsakyti
QUOTE(samanta* @ 2010 10 05, 10:08)
tikrai labai skaniai skamba reiketu pabandyti thumbup.gif

Papildyta:
dar klausimukas ,cia gal ne prie zuvues file,bet apie zuvi.Yra parduotuveje pirkti strimele kepta marinate,gal kas zinote kaip ja pasigaminti namie?

tai bet kokia zuvi issikepk pirmiausiai, o paskui pasiruosk tradicini marinata, na uzverdi vandeni, druskos, cukraus, pipiriuku, lauro lapeliu, acto, cia jau pagal skoni kiek ko desi mirksiukas.gif dar galima pripjaustyti svogunu, morkyciu ir viska uzpilti tuo marinatu. Lai pastovi kokia diena ir liuks zuvyte turesi thumbup.gif
Atsakyti
Na as tai toki recepta sugalvojusi smile.gif Ji is manes jau ir sesuo pereme mirksiukas.gif

Nusiperku saldytos zuvies file (dazniausiai juros lydekos arba menkes), tada paimu aliuminio folijos, atsiplesiu jos tiek gabaliuku kiek ir zuvies gabaliuku turiu, na tie folijos gabaliukai turetu buti bent du kart didesni uz pati zuvies gabaliuka, kad po to butu galima uzlankstyti. Tada ant tos folijos dedu sutarkuota per burokine tarka morka, smulkiai supjaustyta svoguna, tada ant virsaus uzdedu zuvies gabala, ja pabarstau druska, patinkanciais preskoniais, uztepu majonezo, ant virsaus dar priberiu konservuotu kukuruzu. Kai visi zuvies gabaliukai buna paruosti, juos gerai uzlankstau ir dedu i orkaite (aisku be jokio aliejaus) ir kepu apie 20-30 min. Zuvis su darzovemis labai skaniai isitroskina. Prie jos paruosiu ryziu arba bulviu koses.

Buna visai skanu biggrin.gif
Atsakyti
Zuvies file dazniausiai gaminu taip.
Galima troskintuvinej keptuvej arba orkaitej.
Atsildyta file padruskinu ir papipirinu.
Darau uztepa is darzoviu - sutarkuoju kelias morkas, supjaustau svoguna.Tada apkepinu darzoves keptuvelej, dedu ciobreliu, raudoneliu truputi ir gera sauksta majonezo.Cia dar galima ideti konservuotu zirneliu, visai tinka.
Tada i troskintuva ar skarda dedu zuvi, ant jos uztepu darzoves ir uztarkuoju nemazai surio.
Kepu kol suris issilydo.Niam niam, man lb skanu su bulviu kose 4u.gif
Atsakyti
Gaminau porą kartų ir man patiko -

Traški menkė kiniškai

Žuvies file gabalėlius pamarinuojam mėgstamais prieskoniais. Juos voliojam išplaktuose baltymuose ir miltų-krakmolo mišinyje(50:50). Iškepam keptuvėje abi puses.

Pasidarome padažą:

1,5 stiklinės ananasų sulčių užverdame. Dedame 2 skilteles česnako, 3 šaukštus citrinos sulčių, 3 šaukštus sojos padažo, 1 šaukštą medaus, sezamo sėklų. Sudedame žuvies gabalėlius ir pakaitiname,kol sutirštėja.
Skanaus.

Atsakyti
QUOTE(3Gmama @ 2010 11 19, 11:53)
Na as tai toki recepta sugalvojusi  smile.gif  Ji is manes jau ir sesuo pereme  mirksiukas.gif

Nusiperku saldytos zuvies file (dazniausiai juros lydekos arba menkes), tada paimu aliuminio folijos, atsiplesiu jos tiek gabaliuku kiek ir zuvies gabaliuku turiu, na tie folijos gabaliukai turetu buti bent du kart didesni uz pati zuvies gabaliuka, kad po to butu galima uzlankstyti. Tada ant tos folijos dedu sutarkuota per burokine tarka morka, smulkiai supjaustyta svoguna, tada ant virsaus uzdedu zuvies gabala, ja pabarstau druska, patinkanciais preskoniais, uztepu majonezo, ant virsaus dar priberiu konservuotu kukuruzu. Kai visi zuvies gabaliukai buna paruosti, juos gerai uzlankstau ir dedu i orkaite (aisku be jokio aliejaus) ir kepu apie 20-30 min. Zuvis su darzovemis labai skaniai isitroskina. Prie jos paruosiu ryziu arba bulviu koses.

Buna visai skanu  biggrin.gif


Aciu 4u.gif Darysiu siandien!
Atsakyti
Parasykit kaip sekes,mane irgi sudomino
Atsakyti
isbandziau 2 naujus receptukus smile.gif pasidalinsiu.

apsikepinam paprika, pomidorus ir morkas. tada dedam pjaustyta ir pamarinuota zuvies file ir troskinam apie 8min. pabaigoj idedam pora sauksteliu medaus thumbup.gif

kitas receptukas: apkepam silpnai zuvi paprieskoniuota keptuvej. tada dedam i skarda ir ant virsasu dedam toki padaza: krienai, pomidoru padazas, grietine ir truputis citrinos sulciu. galima uztarkuot surio, pabarstyt kokiais zalumynais. kept orkaitej uztenka kokiu 15min. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Aš tai šiandien su jūros lydeka skanius pietus pagaminau.. smile.gif Net mano vaikas, brolis , kurie žuvies net neprisileidžia, valgė, net ausys lapnojos smile.gif)

Lydekaites nuvaliau dar pašalusias šiek tiek, supjausčiau mažesniais gabaliukais, paskaninau pipirais, druska ir česnakais, pakepiau aliejuje su kiaušiniu ir miltais. Kol kepė, kitoje keptuvėje ant sviesto pakepinau šiek tiek morkas su svogūnais. Tada į troškinimo orkaitėje indą sudėjau žuvytę, pakepintas daržoves, užpyliau pakaitinto pieno ir viską pašoviau į orkaitę.. Skanumėlis! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mercedes @ 2006 02 22, 18:41)
As megstu issikepti zuvies kepsni. File pavolioti miltuose,kepti aliejuje.Kai apverciame,apkepusia puse aptepame majonezu su smulkintu cesnaku ir uzbarstome surio.Keptuve uzdengiame dangciu ir po keliu minuciu kepsnys paruostas! Skanaus  essen.gif

Paprastas ir geras receptas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(padruske @ 2006 06 09, 21:35)
turiu ir as viena paprasta recepteli.gal ir jus ji zinot.
saukstas krakmolo
saukstas majonezo
1kiausinis
prieskoniu
cia maza norma.viska dauginu priklausomai nuo zuvies kiekio.gerai isplaku ir volioju file.kepu keptuvej.gaunasi, kaip kepsnys.

Irgi labai geras receptas 4u.gif kaip mano vaikai sako: gaunasi žuvies karbonadas biggrin.gif
Papildyta:
ŽUVIES FILĖ OMLETE

Baltos žuvies filė
2 nedidelės svogūno galvutės
3 kiaušiniai
3 v. š. majonezo
3 v. š. pieno
žuvies prieskonių
3 vidutinio dydžio pomidorai
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
druskos, pipirų

Žuvies filė nuplauti, nusausinti ir iškloti ja kepimo indo dugną. Pabarstyti žuvies prieskoniais.

Svogūnus supjaustyti plonais pusžiedžiais ir paskleisti ant žuvies.
Pabarstyti druska.
Kiaušinius išplakti su majonezu ir pienu. Užpilti ant žuvies.
Kepti iki 210C įkaitintoje orkaitėje 25 - 30 min.

Kai tik omletas sutirštės, ant viršaus išdėlioti plonais supjaustytus pomidorus, juos pabarstyti pipirais, užberti sūrį ir pabaigti kepti.

user posted image
[/quote]
Išbandžiau šiandien, tik be pabaigos (be sūrio, pom.) žuvis tik omlete - super thumbup.gif
Atsakyti
Ar dar kas valgot pangasijas? Prisiskaičiau visokių baisių straipsnių (2010 - 2011 metų) ir nežinau ką bedaryt su kriauklėje atšilinėjančia pangasija blink.gif unsure.gif
Atsakyti