O gal kas turi idėjų, ką daryti ne su šaldyta file, o visa šaldyta žuvyte- su stuburu. Nes kai jos mažos, file nuiminėti beprasmiška.
QUOTE(smike @ 2006 06 07, 07:22)
O gal kas turi idėjų, ką daryti ne su šaldyta file, o visa šaldyta žuvyte- su stuburu. Nes kai jos mažos, file nuiminėti beprasmiška.
Tu kalbi apie tas mažytes, kaip kilkės? Toms aš tik žarnas ir žiaunas išimu, kol dar nevisai atsileidusios (lengviau), pabarstau druska, volioju miltuose ir kepu aliejuje. Tada dedu marinatan su svogūnais ir palieku nakčiai šaldytuve. Aišku, galima jas iškepus ir tuoj pat valgyti, tuomet man lieka tik stuburas, o išmirkusi galva man nesivalgo.
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 02, 19:27)
Išbandžiau dar vieną skanų žuvies patiekalą...
ŽUVIES FILĖ OMLETE
Baltos žuvies filė
2 nedidelės svogūno galvutės
3 kiaušiniai
3 v. š. majonezo
3 v. š. pieno
žuvies prieskonių
3 vidutinio dydžio pomidorai
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
druskos, pipirų
Žuvies filė nuplauti, nusausinti ir iškloti ja kepimo indo dugną. Pabarstyti žuvies prieskoniais. Svogūnus supjaustyti plonais pusžiedžiais ir paskleisti ant žuvies. Pabarstyti druska. Kiaušinius išplakti su majonezu ir pienu. Užpilti ant žuvies. Kepti iki 210C įkaitintoje orkaitėje 25 - 30 min. Kai tik omletas sutirštės, ant viršaus išdėlioti plonais supjaustytus pomidorus, juos pabarstyti pipirais, užberti sūrį ir pabaigti kepti.
ŽUVIES FILĖ OMLETE
Baltos žuvies filė
2 nedidelės svogūno galvutės
3 kiaušiniai
3 v. š. majonezo
3 v. š. pieno
žuvies prieskonių
3 vidutinio dydžio pomidorai
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
druskos, pipirų
Žuvies filė nuplauti, nusausinti ir iškloti ja kepimo indo dugną. Pabarstyti žuvies prieskoniais. Svogūnus supjaustyti plonais pusžiedžiais ir paskleisti ant žuvies. Pabarstyti druska. Kiaušinius išplakti su majonezu ir pienu. Užpilti ant žuvies. Kepti iki 210C įkaitintoje orkaitėje 25 - 30 min. Kai tik omletas sutirštės, ant viršaus išdėlioti plonais supjaustytus pomidorus, juos pabarstyti pipirais, užberti sūrį ir pabaigti kepti.
Šis recetas žiauriai skanus, mes su vyru pirštelius baigiam apsilaižyti. Ačiukas
QUOTE(Amalia @ 2006 06 07, 09:39)
Tu kalbi apie tas mažytes, kaip kilkės? Toms aš tik žarnas ir žiaunas išimu, kol dar nevisai atsileidusios (lengviau), pabarstau druska, volioju miltuose ir kepu aliejuje. Tada dedu marinatan su svogūnais ir palieku nakčiai šaldytuve. Aišku, galima jas iškepus ir tuoj pat valgyti, tuomet man lieka tik stuburas, o išmirkusi galva man nesivalgo.
Amalia, o kaip tu darai marinata?
QUOTE(Amalia @ 2006 06 07, 08:39)
Tu kalbi apie tas mažytes, kaip kilkės? Toms aš tik žarnas ir žiaunas išimu, kol dar nevisai atsileidusios (lengviau), pabarstau druska, volioju miltuose ir kepu aliejuje. Tada dedu marinatan su svogūnais ir palieku nakčiai šaldytuve. Aišku, galima jas iškepus ir tuoj pat valgyti, tuomet man lieka tik stuburas, o išmirkusi galva man nesivalgo.
ne, ne visai. Aš turiu omenyje kai būna nedidelės jūros lydekytės- bandžiau nuo jų file nuimti, tai beprasmiška paskui iš jos ka nors žmoniško sukurpt. nusibodo kepti gabaliukus skersai supjausčius.
QUOTE(Danguole55 @ 2006 06 08, 19:41)
Amalia, o kaip tu darai marinata?
I vandeni pirmiausia pilu acta - paragaudama, kad burnos nesutrauktu, bet dar rugstoka butu, tada dedu cukraus, ir tik tada druska, nes man jos pirmiau idejus sunku skoni benustatyti. Tada dedu kvepianciu pipiru, lauro lapa, kalendru grudeliu (nes juos megstu, ar butinai reikia, nezinau), garstyciu grudeliu (nes vyras megsta, irgi nebutinai), kai turiu, pankolio seklu, gali krapu seklu deti, pavirini, kad prieskoniai kvapa isleistu, ir dedi ziedais supiaustyta svoguna. Vieni ji dar pavirina, kiti ne. As tai paverdu kelias minutes, be to dedu jo daug, nes mes del jo pesames. Tada palieku atausti bent jau iki vasarosilcio.Susedu zuvytes indan, ant jo suverciu ta kose ir kisu nakciai saldytuvan
QUOTE(smike @ 2006 06 08, 19:58)
ne, ne visai. Aš turiu omenyje kai būna nedidelės jūros lydekytės- bandžiau nuo jų file nuimti, tai beprasmiška paskui iš jos ka nors žmoniško sukurpt. nusibodo kepti gabaliukus skersai supjausčius.
Dabar supratau.Nebuna ju pas mane, bet galiu parasyti, kaip upetaki darau.Jie buna panasaus didumo - supokuota po 2 stukas 300g- 350g. Jie irgi mazai asaku turi, praktiskai tik stubura ir sonkaulius. Tuos dedu i pailga inda, ant virsaus uztarkuoju burokine tarka morku, uzpiaustau svoguno ar poro, jei turiu, zoliu kokiu, pilu pieno ir kisu troskinti. Atseit priklauso su majonezu, bet as tai kaip cia pasakius, saugojuosi. zuvis paleidzia dar ir sultis, gaunasi skystoka, ta sutirstinu iki padazo, va ir viskas. Dar savo ponui turiu atkelti zuvies puse nuo stuburo ir isimti asakas , nes pats nesugeba, suknaisioja viska - bet jau cia vedybinio gyvenimo poezija. Kai uzpykdo, tenka knaisiotis paciam O siaip gal jas irgi marinate pabandytum - pas mus taip pardavineja sloikuose didesnius keptus zuviokus (2-3 viename) marinate (atrodo silkes, o gal ir kitokias, nezinau, nes neperku) - tik galvos nupiautos, su visais kaulais, vyrai jas kaip uzkanda prie stiklelio megsta .
turiu ir as viena paprasta recepteli.gal ir jus ji zinot.
saukstas krakmolo
saukstas majonezo
1kiausinis
prieskoniu
cia maza norma.viska dauginu priklausomai nuo zuvies kiekio.gerai isplaku ir volioju file.kepu keptuvej.gaunasi, kaip kepsnys.taip pat tinka krabu lazdeles kepti.tik as jas isilgai per puse pjaunu.jeigu norit, kad butu daugiau, tai zuvies file susmulkinkit, sumaisykit tame paciame misinyje.truputi skystoka, kad butu.dekit su saukstu i keptuve ir pirpyn.
saukstas krakmolo
saukstas majonezo
1kiausinis
prieskoniu
cia maza norma.viska dauginu priklausomai nuo zuvies kiekio.gerai isplaku ir volioju file.kepu keptuvej.gaunasi, kaip kepsnys.taip pat tinka krabu lazdeles kepti.tik as jas isilgai per puse pjaunu.jeigu norit, kad butu daugiau, tai zuvies file susmulkinkit, sumaisykit tame paciame misinyje.truputi skystoka, kad butu.dekit su saukstu i keptuve ir pirpyn.
Štai ką suimprozavau.
ŽUVIES IR BROKOLIŲ APKEPAS
Reikės:
Baltos žuvies (geriausia file, bet aš neturėjau tai ėmiau nototenijos gabaliukus su stuburu),
brokolių (naudojau šaldytus),
pieno,
sūrio,
prieskonių ir pan.
Žuvį pašlaksčiau citrinos sultimis ir pabarsčiau prieskoniais. Apvoliojau miltuose ir apkepiau truputyje aliejaus ant didelės ugnies (pilnai iškepti nereikia). Tada sudėjau gabaliukus į formą. Keptuvėje apkepiau susmulkintus brokolius su miltais, įbėriau prieskonių ir įpyliau pieno padarydama vidutinio tirštumo padažą. Tą padažą supyliau ant žuvies gabaliukų, apibarsčiau tarkuotu English Cheder sūriu (besidietinančios gali naudoti mažesnio kaloringumo, nes šis "nekūdas" ) ir įkišau į orkaitę pusvalandžiui. Gavosi toks sultingas ir švelnus patiekaliukas. Kadangi žuvis dar išskirs nemažai sulčių, padažo nepripilkite daug. Apsemti tikrai neturi.
Valgiau su ryžiais ir šviežių daržovių salotomis (salotos, pomidorai, agurkai, svogūnų laiškai, krapai, Vusterio padažas).
ŽUVIES IR BROKOLIŲ APKEPAS
Reikės:
Baltos žuvies (geriausia file, bet aš neturėjau tai ėmiau nototenijos gabaliukus su stuburu),
brokolių (naudojau šaldytus),
pieno,
sūrio,
prieskonių ir pan.
Žuvį pašlaksčiau citrinos sultimis ir pabarsčiau prieskoniais. Apvoliojau miltuose ir apkepiau truputyje aliejaus ant didelės ugnies (pilnai iškepti nereikia). Tada sudėjau gabaliukus į formą. Keptuvėje apkepiau susmulkintus brokolius su miltais, įbėriau prieskonių ir įpyliau pieno padarydama vidutinio tirštumo padažą. Tą padažą supyliau ant žuvies gabaliukų, apibarsčiau tarkuotu English Cheder sūriu (besidietinančios gali naudoti mažesnio kaloringumo, nes šis "nekūdas" ) ir įkišau į orkaitę pusvalandžiui. Gavosi toks sultingas ir švelnus patiekaliukas. Kadangi žuvis dar išskirs nemažai sulčių, padažo nepripilkite daug. Apsemti tikrai neturi.
Valgiau su ryžiais ir šviežių daržovių salotomis (salotos, pomidorai, agurkai, svogūnų laiškai, krapai, Vusterio padažas).
QUOTE(Ajuss @ 2006 01 25, 10:49)
O man kolege prirode toki savotiska zuvies file recepciuka. Man patiko
Tai va:
Žalias bulves supjaustyt kubeliai ir pakepinti ant aliejaus, bet kad neiskeptu, o tik apskruztu, po to sudėti į kepimo inda ir pabarstyti prieskoniais ar druskyte;
Ant virsaus deti paprieskoniuota ir pakepinta zuvies file (be jokiu miltu ar dziuvesiu)
Dar ant virsaus troskintu darzoviu (as dejau morku su svoguniukais, biski paprikos ir cesnako).
Galiausiai uzpilam grietine perpus sumaisyta su pomidorų sultimis ir pasaunam i ikaitinta orkaite
Kepam savo nuoziura, apie pusvalandi
Nu mano seimynai tai laaaabai patiko
Tai va:
Žalias bulves supjaustyt kubeliai ir pakepinti ant aliejaus, bet kad neiskeptu, o tik apskruztu, po to sudėti į kepimo inda ir pabarstyti prieskoniais ar druskyte;
Ant virsaus deti paprieskoniuota ir pakepinta zuvies file (be jokiu miltu ar dziuvesiu)
Dar ant virsaus troskintu darzoviu (as dejau morku su svoguniukais, biski paprikos ir cesnako).
Galiausiai uzpilam grietine perpus sumaisyta su pomidorų sultimis ir pasaunam i ikaitinta orkaite
Kepam savo nuoziura, apie pusvalandi
Nu mano seimynai tai laaaabai patiko
Šiandien pietums buvo žuvis beveik pagal šį receptą. Tik ne orkaitėje kepaiu, o puode patroškinau apkeptas bulvytes, žuvį, morkas ir svogūnus užpylus pomidoru sultymis ir grietine. Troškinimo pabaigoje dar įbėriau sauja pjaustytų krapų. Buvo skanu
QUOTE(padruske @ 2006 06 09, 21:35)
turiu ir as viena paprasta recepteli.gal ir jus ji zinot.
saukstas krakmolo
saukstas majonezo
1kiausinis
prieskoniu
cia maza norma.viska dauginu priklausomai nuo zuvies kiekio.gerai isplaku ir volioju file.kepu keptuvej.gaunasi, kaip kepsnys.taip pat tinka krabu lazdeles kepti.tik as jas isilgai per puse pjaunu.jeigu norit, kad butu daugiau, tai zuvies file susmulkinkit, sumaisykit tame paciame misinyje.truputi skystoka, kad butu.dekit su saukstu i keptuve ir pirpyn.
saukstas krakmolo
saukstas majonezo
1kiausinis
prieskoniu
cia maza norma.viska dauginu priklausomai nuo zuvies kiekio.gerai isplaku ir volioju file.kepu keptuvej.gaunasi, kaip kepsnys.taip pat tinka krabu lazdeles kepti.tik as jas isilgai per puse pjaunu.jeigu norit, kad butu daugiau, tai zuvies file susmulkinkit, sumaisykit tame paciame misinyje.truputi skystoka, kad butu.dekit su saukstu i keptuve ir pirpyn.
aš ir taip darau, tik dar įdedu smulkintų svoguniukų
Kepta žuvis
reikia:keleto česnako skilteių,
sviesto,
fermentinio sūrio,
džiuvėsėlių,
kiaušinių,
žuvies,gali būti jūros lydeka,ar žuvies filė
Sviestą sukapojame,sūrį sutarkuojame,česnaką sutarkuojame smulke tarkute.
Visus produktus išmaišome iki vientisos masės.
Žuvies filę supjaustome sprindžio gabaliukais ištepameta paruošta mase susukame į ritinėlį ir persmeigiame mediniu smeigtuku.
Pavoliojam kiaušinio plakinyje ,džiuvesėliuse.
Kepame keptuvėje aliejuje didesniame kiekyje.
Žuvį galima valgyti karštą,šaltą,naudojant įvairius padažus pvz.
majonezą sumaišytą su krienais.
Tai skanu su šia žuvimi.
reikia:keleto česnako skilteių,
sviesto,
fermentinio sūrio,
džiuvėsėlių,
kiaušinių,
žuvies,gali būti jūros lydeka,ar žuvies filė
Sviestą sukapojame,sūrį sutarkuojame,česnaką sutarkuojame smulke tarkute.
Visus produktus išmaišome iki vientisos masės.
Žuvies filę supjaustome sprindžio gabaliukais ištepameta paruošta mase susukame į ritinėlį ir persmeigiame mediniu smeigtuku.
Pavoliojam kiaušinio plakinyje ,džiuvesėliuse.
Kepame keptuvėje aliejuje didesniame kiekyje.
Žuvį galima valgyti karštą,šaltą,naudojant įvairius padažus pvz.
majonezą sumaišytą su krienais.
Tai skanu su šia žuvimi.
Gal kas gali pasidalinti receptu "zuvis tesloje", neseniai per baliu kavinej, valgem labai skania zuvi tesloje, tesla puri, puri... kiek girdejau daro su mielem, ar kukuruzu miltais, gal kas zino receptuka?
Aciu
Aciu