Įkraunama...
Įkraunama...

Kada pratinti vaiką sėstis ant puoduko?

as tai visada girdavau, po kiekvieno zygdarbio sakydavau kox jis saunuolis, kaip gerai padare ir tt. tai dabar jau i puoduka darom apie 2 men. bet po kiekvieno sisiuko mano vaikinas save pagiria -sako-ŠAUNUOLIUKIS thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Jau pripratinimas prie puoduko kiek reikalauja kantrybes...Kai mano lelytei buvo 1.5 metuku, tik tada ryzausi vykdyti pripratinimo misija ir ko tik nedariau - pilstem kartu vandeni puodely, sesdavau ant jo rodydama kaip reikia daryt, budavo, kad po dvi valandas sededavo ant puodeluio, as bandydavau ji kazkaip uzbovyt, kad tik padarytu, bet jis nieko...Tik atsistodavo, nueidavo kur nors uz fotelio ir kaip suniukas - psssss. mad.gif Nu sakes, galvojau, kad pablusiu beaiskindama, kad reikia daryt ten ir ten, kad visos lelytes taip daro ir pan. Bet kazkaip, ne pati nepajutau kaip eme viena diena ir pradejo daryt i puoda, praejo dar savaite - negalejau nei per kur uzdet pamperso (pvz. nakciai). Tai ir nebedejau. Prisisiosdavo nakti, pora kartu pajuto, ka reiskia miegot slapiam ir taip visi papmpersai baigesi. O dabar tai jam nelygis daryt i pampersa - ant klozeto prasosi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(delfinas @ 2005 01 09, 21:37)
smile.gif Galima bet ką duoti arba nieko neduoti. Kažkaip nemanau, kad būtų isterijos kokios, nes iš esmės tikriausiai tie "kyšiukai" aktualūs tik pačioj pradžioj, kol vaikas tikrai išmoksta į WC vaikčioti ir ima suprasti, kad taip visiem yra geriau. Bučkis yra puiku, manau! Gan populiaru yra M&Ms žirniukai - maži, patogūs, nes saujoj netirpsta... Dar daug kas duoda lipduką užklijuoti ant ko nors vaikui po "žygdarbio" rolleyes.gif.

blink.gif blink.gif blink.gif nieko sau.. chupa chupsa... tai kiek vaikui metu kad tokius daiktus duoda???
as isvsi esu pries visokius davimus - juk tai naturalus procesas, uz kuri tikrai nereikia jokiu dovanu. vaikas turi suprasti kad tai naturalu, taip daro visi, o daryti ne todel kad kazkas kazka duos... zinoma, reikia pagirti kad padare "reikala" i puoduka, bet ne uz tai kad isvis ji padare.. o duoti dovanas uz tai.. na jau ne.. cia mano nuomone.
Atsakyti
QUOTE(Zhiema @ 2005 01 10, 08:07)
blink.gif  blink.gif  blink.gif nieko sau.. chupa chupsa... tai kiek vaikui metu kad tokius daiktus duoda???
as isvsi esu pries visokius davimus - juk tai naturalus procesas

Šiaurės Amerikoj nėra neįprasta mokyti vaikus WC įgūdžių, kai jiem sueina 3 ir daugiau metukų smile.gif. Gerai tai ar ne - žinoti tiems, kurie taip elgiasi rolleyes.gif. Šiandien, pavyzdžiui, skaičiau kitam "savo" forume (kanadietiškam) moteriškės pasisakymą apie tai, kad savo sūnų mokyti ji pradėjo virš 3 metukų, o naktį jis ir keturių dar stabiliai varo į lovą ir ji mano, kad jį mokyti gal dar per anksti doh.gif ohmy.gif.

O "kyšiukai", žinoma tikrai nebūtini ir man taipogi nelabai priimtini gal, bet kartais jie tiesiog gali gerokai palengvinti, supaprastinti ir sutrumpinti mokymo procesą smile.gif.
Atsakyti
mano vaikas ismoko naudotis tualetu 2m ir 3 men. iki tol nuo kokiu 1 metu reguliariai kieviena diena as jam siulydavau, o jis nesutikdavo mokytis. paskui kazkaip stovint jam pavyko padaryt i puoduka, labai patiko ir pats veliau jokiu pampersu nenorejo! nei karto zaisdamas neuzsimirso ir net nakti pats pasipraso.nereikia jaudintis.
Atsakyti
Sūnui vienitelė priemonė, padėjusi prisijaukinti puoduką, buvo būtent "saldūs kyšiukai" smile.gif Jis pas mus-vaikinas su savo nuomone, ir puoduko buvo atsisakęs iš principo - nepadėjo nei naujas puodukas (galvojom, gal gražesnis labiau patiks), nei "kėdutė" ant klozeto, nei gėdiniams, nei puikus, beveik kasdien matomas pusbrolio pavyzdys, nei tėčio "atviros pamokos"... biggrin.gif Paleidęs balutę ant grindų/kilimo/sofos/ lovos ateidavo pas mane, ramiausiai konstatuodavo "padariau sysių" ir šlapias žaisdavo toliau. Savo noru atsisėdo ant puoduko tada, kai močiutė pasiūlė duoti saldainį už gerus rezultatus. Ir viskas - jokių balučių, jokių pampersų smile.gif
Atsakyti
O maniškės saldainiu nenupirksi- nevalgo ji jų...Bet koks maistas jai š....Šiuo metu pas mus pereinamasis laikotarpis- darom į puoduką, bet ir sauskelnėms kliūva. Paskutiniu metu atsisako sauskelnių...ir ramia galva sisioja...į kelnes. Pajutus, kad šlapia, tas nusimauna, iš komodos išsiima kitas, o kai ir šias prisisioja- eina dar trečių ieškoti... Kažkoks siaubas, ir pykstu ir juokas ima...
Atsakyti
O maniškis ant puoduko pritupia tik mamai ar mociutei paguosti - nuvarvina tris lašus ir pirmyn:). O paskui žiūrėk - jau ir bala, tada eina ieškoti skuduro ir tą balą šluosto. Sėdėti ant puodo neišeina - tiek darbų aplink, reikia bėgt, lėkt. Bandžiau ir su žaislu sodint, nelabai padeda. Šarvuojamės kantrybe. Dienos miegus (2 kartus po valandą) tvarkingai išmiega be pamperso. Tokie tad pasiekimai.
Atsakyti
Na mums cia jau praeitas etapas. Viska kuo graziausiai darom i puoda. Dar tik nakciai dedu pampersa. Daznai ismiega sausas, bet kai tik neuzdedi, tai ir prisisisioja. beda ta, kad jis nakti daznaui prabunda, eina is savo lovos pas mane. Tai tada turbut ir pasisioja. Arba ryta anksti atsikeles, kai niekaip neprikalbinam ant puoduko atsisesti.
O diena, gal jau kokie 3-4 menesiai be pamperso. Ir i lauka einam be jo. Isbuna nieko nedares gal net 4 valandas. Jei sako kad noriu, tai kas belieka sakom, kad kentetu. Na ir iskencia.
Galiu pasakyti tik tiek, kad atejo laikas ir pradejo prasyti. Is radziu rimto reikalo, paskui ir sisiuko. Anksciau, kad ir ka jam aiskindavai , dzin. prisisioja ir vaiksto slaputelis. Dar net kelniu neleidzia pakeisti. Atrodotoks protingas vaikas, o sitam reikale daro savo ir viskas. BUdavo uzeina tokia isterija, kad net per jega nepasodinsi. Sako nenoriu. O paskui nulekia ikambari ir uz minutes i kelnes privaro.
Bet pagaliau uzaugo. biggrin.gif
Na dabar dar liko nakciai pampersu atsisakyti ir bus viskas.
Atsakyti
Ak mamytes, kokios jus isradingos. Bandau ir as visokiu gudrybių greibtis, betttt.
Mano pupytei jau metai ir 7 mėn, bet niekaip as jos nepasodinu. Ir žaidžiam ir dainuojam ant naktipuodžio. Tačiau visus gamtos reikaliukus atlieka tik pakilus nuo puoduko ir stovedama. Net nezinau ka dar sugalvoti. Vis viliuosi kad užaugs ir pati supras ka ir kur reikia daryti.
Atsakyti
QUOTE(Redytė @ 2005 01 18, 13:53)
Ak mamytes, kokios jus isradingos. Bandau ir as visokiu gudrybių greibtis, betttt.
Mano pupytei jau metai ir 7 mėn, bet niekaip as jos nepasodinu. Ir žaidžiam ir dainuojam ant naktipuodžio. Tačiau visus gamtos reikaliukus atlieka tik pakilus nuo puoduko ir stovedama. Net nezinau ka dar sugalvoti. Vis viliuosi kad užaugs ir pati supras ka ir kur reikia daryti.

as manau kad tau nereikia skubeti su tuo puodu, ateis laikas ir supras, o vaiko tikrai nera reikalo sodinti per prievarta, jei jis nenori ir nedraugauja su puodu, praeis kazkiek laiko ir viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(Redytė @ 2005 01 18, 13:53)

Na ir nepergyvenk, ateis laikas ir darys mažoji ką reikia ir kur reikia wink.gif
Mano bičas ant puodo sėdėdavo nuo kokių 8 mėnesių, bet tik po miego, nes tada viską reguliariai ir padarydavo. Visa kita į sauskelnes. O nuo naujų metų, pamynus savo tingėjimą, nuėmiau sauskelnes ir paleidau bėgiot po namus su kelnaitėm ir pėdkelnėm. Galvojau, užsiskalbsiu negyvai su tom prisisiotom pėdkelnėm biggrin.gif Bet nieko panašaus. Išbūna, prašosi, mes siūlom sėst ant puodo, kai nori visad sėda, o jei ne, tai ir gaunam konkretų "ne". Pastebėjau, kad ir po pasivaikščiojimų po pvz parduotuves, grįžus ir nuėmus sauskelnę, kuri būna tuštutė, sėdam ant puodo ir padarom ką reikia. Galvojau, bus sunkiau, bet pradžia kol kas nebloga wink.gif
Atsakyti