Įkraunama...
Įkraunama...

Kada pratinti vaiką sėstis ant puoduko?

Maniškis, kai jam buvo 10 mėn., buvo įpratęs pats pasiprašyti. Bet kai susirgo, jį laikiau su pampersais, kad neperšaltų, nes vaikui buvo labai sunku. Tai dabar nebesiprašo pats. Turiu pati numatyti, kada jis norės ant puoduko doh.gif . Kartais būna taip, kad esu užtikrinta, jog jis nori kakų ar sisiuko, bet ant puoduko nesėda schmoll.gif . O jeigu ir pavyksta pasodinti, tai nieko nedaro, bet užtat kai užmaunu kelnes padaro viską, ką reikia blink.gif .
Atsakyti
QUOTE(gabi @ 2005 02 04, 11:19)
Laba diena,
siandien pirma karta pasodinau ant puoduko, tai kaip paleido kakaryne, kai pradejo riedet asaros upeliais, ziuri i mane lyg buciau isdavike blink.gif
Gal reikia jai pirma duoti pazaisti su puodu? Patarkit kaip pripratint kad nebijotu? Gal kas duos auksini patarima smile.gif ?

Man atrodo, dabar pora savaiciu tai Tu ta puoda paslepk. Nepatiko jai matyt kazkas, gal puodas saltas buvo? Paskui pamirsh, tai gal duok pazaist, siaip pastatyk kur nors matomoj vietoj, kad prie jo vaizdo priprastu, veliau kai bus gera nuotaikele pasodink bezaidziancia
Po truputi po truputi smile.gif
Atsakyti
O maniškai kai pasodini ant puodo prisitempia žaislų,kad vos praeit įmanoma,bet tada sėdi,aišku dažniausia nieko nepadaro,bet svarbu sėdi.Gal taip yra negerai,bet kitaip neišeina.
Atsakyti
Mano 1.5m men berniukas nuo puoduko bega kaip velnias nuo kryziaus. Ir zaislu prikraunu aplink ir saldaini duodu, bet niekaip nepripazista. Teks laukt.
Atsakyti
QUOTE(gabi @ 2005 02 04, 11:19)
Laba diena,
siandien pirma karta pasodinau ant puoduko, tai kaip paleido kakaryne, kai pradejo riedet asaros upeliais, ziuri i mane lyg buciau isdavike blink.gif
Gal reikia jai pirma duoti pazaisti su puodu? Patarkit kaip pripratint kad nebijotu? Gal kas duos auksini patarima smile.gif ?

As tai tavo vietoj dar palaukciau, man atrodo kad dar ankstoka.
Maniske tai 11men. pamacius puoduka pati paprase, kad pasodinciau.
Pirmas dienas tai sedejo su kelnytem ir zaide.
O dabar mums 1.2 metai ir labai daznai pati pasipraso ir padaro.
Palauk ir viskas bus O.K
Atsakyti
Maniškiui 11 mėn., bet ant puodo sėdam tik didįjį reikalą atlikt. Ir taip jau daugiau nei mėnuo. Rytas prasideda nuo puoduko, prašytis tai nesiprašo, bet prabudęs į pampersą nebestumia, laukia akis išsproginęs 4u.gif
Nors pirmą kartą kai pasodinau ant puodo ( 8 mėn.), tai likau nesuprasta, daug riksmo buvo o naudos jokios. PAskui nusprendžiau, kad pati išgąsdinau ant šalto puodo pasodinus. Taip dabar kasryt ir vargstam - prieš naudojimą šildom puoduką. Tėtis išeidamas į darbuką, apvertę puodą aukšyn kojom, karšto vandens pripila, tai kai mes atsikeliam dar būna šilta.
Tik vat klaustukas - iki kada mes tą puodą taip ir šildysim?
Atsakyti
Mes rimtai laikyt vaika be pampersu(ir nakti) ir reguliariai sodint ant puodo pradejom pries 1,5men. Rezultatas - pora kart jau prasesi pats kad nori sysiu(kaku visada pasako ), bet taip, tai turim patys sodint, rimtos iniciatyvos nematom dar... kas kelios dienos, jei uzsizioplinam-privaro i kelnes... rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos, mes tai pradėjom pratintis nuo metuku. Visko buvo ir ašarų ir džiaugso ir juoko. Reikėjo daug kantrybės. 5 mėnesius atvargom kol susidraugavom. Tuomet tik nakčiai beuždėdavau pampersą. mirksiukas.gif
Pastebėjau ir tai, kad kai vaikelis būdavo be pamperso prašydavosi ant puodo daug dažniau, nei tada kai man trūkdavo kantrybė ir uždėdavau pampersą. mirksiukas.gif
Manau čia tikrai priklauso nuo mamos pastangų...

Atsakyti
Skaitau šia tema kiekviena diena, nes tikiuosi išgirst ta stebūklingą būdą kaip pripratinti prie puoduko. Niekaip oi niekaip mes nesedim. Vakar bandžiau be pampų palikt. Ogi visa turtelį man įkrovė į kelnytes ir be jokios sąžinės graužaties atėjus sako "kaka".
Ir taip jau ne pirma kartą.
Atsakyti
O mums 1metai ir menuo, bet nei su pampersu, nei be jo nedaro cry.gif . PAsodini sedasi, bet nieko nedaro sad.gif , nukeli, i kelnes. Ir taip su juo nezinau ka daryti, kiti vaikuciai prisisiusoja ir ateina, pasirodo, kad slapi, o mano eina, ziurek jau pro krastus bega, net nestabteli, siusioja eidamas ir demesio nekreipia tongue.gif . Zino kur puodukas, zino kas sii reikia daryti, bet per 2 menesius tik viena karta padare. dar viena beda, kad nedaro issyk atsikeles, o tik po kurio laiko, ati labai sunku uztaikyti.
Viliuosi kad vasara, kaip nors pripras, na bent jau as taip noreciau biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
O man atrodo, kad mes klaidą padarėm, kad pradėjome sodinti, kai pati neprašė. Sodinti pradėjome truputį virš metų, tai dabar visada ką nors padaro, kai pasodini po miego, nu bet pati tai jokios iniacityvos nerodo... doh.gif Ramiu veidu daro sau į pampersus ir tiek. Nesiprašo visai... sad.gif
Va mano dukterėčia puoduką turėjo, bet tėvai visai jos ten nesodindavo. Ir kartą pamatė, kaip kaimynės vaikas daro, tai ji būdama 1,4 m. pati pradėjo prašytis ant puoduko ir nuo to karto jokių nelaimių nenutiko... Va čia tai thumbup.gif
Atsakyti
cia tai is tikruju rimtas bajeris su tais ziurejimais i kitus biggrin.gif blink.gif . Labai daug girdejau pasakymu, kad vaikutis i puoduka pradejo daryti pamates kaip kiti vaikuciai daro unsure.gif . Reikes si metoda isbandyti wink.gif
Atsakyti