Įkraunama...
Įkraunama...

Kada pratinti vaiką sėstis ant puoduko?

na zinot ..o man kaip tik atrodo kad sodinimas ant puodo naturalu, kaip ir vaiksciojimas, kalbejimas ir pan... man pvz..butu slykstu ziureti kaip vaikai 2 ar 4 metu varo i pampersus...va cia jau butu kalba apie tevu apsileidima ...juk pratinant ant puodo maza vaika nebutina ji traumuoti...o paprasciausiai paversti zaidimu ta procesa g.gif ir isvis pampersu nesiojimas nera sveika...juk ten viskas sunta vaikui..zodziu mano nuomone tokia...sodinti ant puodo privalu...
pvz mes ant puodo atsisedom 6 men...o jau puo 1,5 metu faktiskai pampersu nebereikejo
bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Riole @ 2007 03 29, 16:50)
na zinot ..o man kaip tik atrodo kad sodinimas ant puodo naturalu, kaip ir vaiksciojimas, kalbejimas ir pan... man pvz..butu slykstu ziureti kaip vaikai 2 ar 4 metu varo i pampersus...va cia jau butu kalba apie tevu apsileidima ...juk pratinant ant puodo maza vaika nebutina ji traumuoti...o paprasciausiai paversti zaidimu ta procesa g.gif ir isvis pampersu nesiojimas nera sveika...juk ten viskas sunta vaikui..zodziu mano nuomone tokia...sodinti ant puodo privalu...
pvz mes ant puodo atsisedom 6 men...o jau puo 1,5 metu faktiskai pampersu nebereikejo
  bigsmile.gif

Niu kai 4 metu su pampersu, tai tikrai jau ne kaip atrodo, bet 2metu, tai visai normalu, mano manymu. O be to, didesnis greiciau ismoksta ir supranta kas tas puodas ir kam jis skirtas. Va kaip jus rasot, kad nuo 6men. pradejot sedet ant puodo, o pampersu nebereikejo tik nuo 1.5 metu. Tai galim sakyt, metus laiko mokinotes sedet ant puodo. Tai ar ne tas pats, kai vaikas iki 1.5 - 2 metu vaiksto su pampersu, ir ant puodo ismoksta sestis per ne pilna menesi g.gif O be to, ne visi tevai turi laiko lakstyt su puodu paskui vaika, ir kai jis pradeda sysiot, kist puoda ir aiskint, kad cia reikia sysiu daryt. Kiti vaikai sesiu men. dar net sedet nemoka, tai koks gali but sodinimas ant puodo. Nzn, kaip tokiam lialiui, kuris tik sugeba paguguot ir pakikent, paaiskint kad cia reikia atlikti visus reikalus g.gif Aisku, kiek tevu tiek nuomoniu, cia yra tema be pabaigos biggrin.gif
Atsakyti
taip nuo 6 men buvo sodinama ir po truputi ismoko i puoda daryti tai tapo iprociu...
nelabai manau kad vaikas 1,5-2 metu per menesi ima ir ismoksta ... g.gif o siaip as nesakau kad mes visa laika iki 1,5 metu su pampersais vaiksciojom... gal iki devyniu men taip pastoviai buvo dedamas...o veliau tik einant i lauka jei kas..o namuose jokiu problemu nebuvo...sedosi thumbup.gif
ir siaip sodinti ant puodo yra dar vienas pliusas...pvz yra sutaupoma nemazai pinigeliu(o ne ismetama pampersams), kuriuos galima panaudoti kitiems vaiko poreikiams tenkinti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Riole @ 2007 03 30, 09:37)
taip nuo 6 men buvo sodinama ir po truputi ismoko i puoda daryti tai tapo iprociu...
nelabai manau kad vaikas 1,5-2 metu per menesi ima ir ismoksta ... g.gif o siaip as nesakau kad mes visa laika iki 1,5 metu su pampersais vaiksciojom... gal iki devyniu men taip pastoviai buvo dedamas...o veliau tik einant i lauka jei kas..o namuose jokiu problemu nebuvo...sedosi  thumbup.gif
ir siaip sodinti ant puodo yra dar vienas pliusas...pvz yra sutaupoma nemazai pinigeliu(o ne ismetama pampersams), kuriuos galima panaudoti kitiems vaiko poreikiams tenkinti  rolleyes.gif

Niu taip, del pinigeliu sutinku, nes tikrai nemazai iseina ant pampersu ax.gif Mes vaiksciojom su pampersais beveik iki dvieju metu, galim sakyt iki dvieju, nes kazkaip sulig gimtadieniu pradejom mokintis, ir per kokis 3savaites ismokom vaiksciot be pampersu 4u.gif Bandem mokintis ant puodo sedet, kai buvo mazdaug 1.3 metu, bet maciau, kad ilga dar bus istorija, kol ismoks. Siaip bet kada pasodint ir laukt kol jis padarys, be sansu, nes stojos, nesedejo ant to puodo. O laikant pliku uzpakaliuku ir laukt kol jis prades daryt, tai reik vaiksciot is paskos ir saugot, nes kai pagauni jau padariusi, paveluotai jau buna biggrin.gif Gerai jei kur ant zemes, o jei dar ant kilimo doh.gif Sakau, gal geriau dar te pabuna su pampersais, kai tures didesni supratima, greiciau ismoks tongue.gif
Atsakyti
na ka ir besakyti ax.gif gincytis sia tema manau kad reikalo nera...kaip bebutu juk kiekvienas atvejis individualus ir aisku kiekviena mama darys taip kaaip jai atrodo geriau atsizvelgdama i daugeli dalyku...bet visu pirma i savo vaika mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Riole @ 2007 03 30, 10:29)
na ka ir besakyti  ax.gif gincytis sia tema manau kad reikalo nera...kaip bebutu juk kiekvienas atvejis individualus ir aisku kiekviena mama darys taip kaaip jai atrodo geriau atsizvelgdama i daugeli dalyku...bet visu pirma i savo vaika  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif Tikrai taip. Nes kitas vaikas kategoriskai nesiseda ant puodo, rekia, stojas ir pan., tai ar kankinsi vaika g.gif Kiti anksti patys sedas. Teisingai, kiek vaiku tiek skirtingu atveju. Zinau atveju is pazistamu, kai vaikai 3-4 metu nesedi ant puodu, varo i pampersus, tai ir man jau nebe kaip atrodo schmoll.gif Kai 4 metu vaikas vaiksto su pampersu, tai jau manau yra kazkiek tevu apsileidimas, nes tokio amziaus vaikas turi tureti jau isugdyta gedos jausma, ir paciam turetu but jau geda blush2.gif Bent jau as taip galvoju 4u.gif Vel gi, kiek tevu tiek nuomoniu mirksiukas.gif
Atsakyti
sakyciau tokiu atveju tikrai tevai kalti ... g.gif o geda turetu buti ne vaikui..siaip ar taip jis gi maziukas ar jis kaltas kad tevai laiku jo to nemoke...tinginiai tevai ir tiek...zinai jei butu tokiu pazystamu mano tarpe as tikrai uzmesciau kokia kandzia replika tuo klausimu...ir ne karta ... ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Riole @ 2007 03 30, 10:48)
sakyciau tokiu atveju tikrai tevai kalti ... g.gif o geda turetu buti ne vaikui..siaip ar taip jis gi maziukas ar jis kaltas kad tevai laiku jo to nemoke...tinginiai tevai ir tiek...zinai jei butu tokiu pazystamu mano tarpe as tikrai uzmesciau kokia kandzia replika tuo klausimu...ir ne karta ... ax.gif

Ai, man kazkaip sakyt kanors, lyg ir nepatogu, atrodo, ne mano kiskis ne man ir kistis lotuliukas.gif O vaikas tikrai nekaltas, jei jam neaiskinama apie tai, tai is kur jis zinos mazylis ax.gif
Atsakyti
oi o as nuo prigimties tokia...ka manau ta ir sakau doh.gif cia turbut ir zodiako zenklas kaltas (paskaiciau atsiliepimus apie savo zenkla - tai kaip pirstu i aki) lotuliukas.gif tai va todel uzmetu kokias nors replikas kitiems teveliams darzelyje...

na o jei tau nepatogu sakyti, tai ir nesakyk...

geriau pasidziaukim tuom kad musu vaikuciai jau neturi problemu del puoduko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Riole @ 2007 03 30, 11:17)
geriau pasidziaukim tuom kad musu vaikuciai jau neturi problemu del puoduko  thumbup.gif

Tikrai labai faina buvo, kai islipom is pampersu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Panele pradejau nuo 6men,tai nuo metu tik nakciai,nuo 1,5 jau ir nakti ismegodavo,o sunus tai sodintas irgi nuo 6men,bet su jo pricindalais lotuliukas.gif tai buvo problemu,tai i puoda netelpa,tai istraukia,tai viska aplink apsisioja doh.gif doh.gif ,bet irgi priprato greit,dabar jau ir sveciuose i tualeta eina,ne pas visus gi puodu yra 4u.gif Mum dabar jau 1,9 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(litavkasam @ 2007 01 30, 15:07)
Nu mes irgi nuo kokio 8 mėn sėdim sėdim ir katais pagaunam ką nors, kartais nė iš tolo doh.gif Bet nepasakyčiau, kad ji bent suvoktų ko noriu iš jos ir kam ant to puodo sėdėt reikia g.gif

Nuo devinto mėnesio mano mergytė sodinama ant puoduko...iš pradžių tik kartą dienoj ji jėdėjo, vėliau kelis kart, dar vėliau, pastebėjusi, kad sisioja ir tuštinasi tuo pačiu metu-sodindavau tais kartais, dabar mano mergytei 1m 5 mėn. namuose ji be pampio vaikšto, prašosi ant puoduko jau keli mėnesiai, taigi, nemanau, kad ją traumavau sodindama, nemanau, kad pati esu traumuota, nes ir pačią mama nuo metų sodino...na, nuo 6 mėnesių sodinti, tai ... ankstoka, manoji dar net nesėdėjo pati tokio amžiaus, bet tas sodinimas turbūt nėra kas valandą-tiesiog pasodina tėvai, žaidimo forma ir tiek. Galiu pasakyt tiek, kad mano dukra dar būtų buvusi su pampiu namuose iki vasaros, bet pradėjo prašytis, tai ir nuėmiau, pas mus gavosi viskas natūraliai ir džiaugiuos, kad jos užpakaliukas jau be pampio, kad kvėpuoja odelė. Neįsivaizduojama, kaip gali vaikas 2-3 metukų pilnai daryt į pampį....manau tingi tėveliai su vaikučiu užsiimt. Aišku, suprantu, jei rek pampio nakčiai, lauke, svečiuose, yra gi pas vaikus ir visokių baimių, ir šiaip bėdelių svetimose vietose.
Atsakyti